Прескочи до съдържание

Оплетох се в самолетни билети


Препоръчани мнения

Ще започна с малко предистория, която мисля ще ви се стори интересна.

 

Цяло лято си планирам почивките през септември. Още миналия месец разполагах с пълен комплект самолетни билети и пусната отпуска. Накратко планът ми беше да летя след работа на 2ри септември до Амстердам и да се върна в София на 6ти с Ryanair от Айндховен, нали са 4 почивни дни. После да поработя седмица и половина и да летя към Фес в Мароко през Барселона пак с Ryanair на 17ти, така че да мога на следващия ден да си празнувам рождения ден в Мароко. Връщането ми от Мароко ще е с ферибота през Гибралтарския проток и полети от Малага (с Norwegian и Ryanair през CGN).

 

Хубави планове, но миналата седмица се реши, че трябва да замина на командировка до Пало Алто (градче в Силиконовата долина, близо до Сан Франциско). Като сметнахме времето, което щеше да ми трябва да си извадя виза (успях по-бързо от предвиденото) и отпуските, които сме си планирали с колегата, който трябва да дойде с мен, излезе, че единственото възможно време в сроковете, които имаме, е онази седмица и половина работа от горния параграф.

 

Почнахме да мислим как да свършим максимално работа за малкото време, с което разполагаме. Предложих на шефа ми да летя от Амстердам, за да си спестя излишното летене обратно към България, само за да летя пак в обратната посока. Той се съгласи. Проблема се оказа обратния полет. За да си хвана полетите в събота трябва да си тръгна от щатите в четвъртък. Началника беше ОК с това, но аз му предложих да ми плати билета от Сан Франциско до Мароко и по-този начин да спечелим максимално време. За моя изненада той се съгласи и с това, но при условие, че билетите не са много по-скъпи от варианта SOF-SFO-SOF.

 

И така, след известна борба с администрацията, която почна да се замерга ;) със закони, намерихме начин да заобиколим забраната за комбиниране на лични със служебни пътувания. Администрацията ще оформи правилните документи за да оправдае маршрута AMS-SFO-RAK. Оригиналния ми полет кацаше във Фес, но това е една друга, доста скучна история. И сега Маракеш ми е по-удобния вариант.

 

И така стигаме до същината на проблема. Губя три, вече платени полета - EIN - SOF, SOF - BCN и BCN - FEZ. Освен това ще ми се наложи да платя и багаж за другите два AGP - CGN и CGN - SOF. Оригиналните планове бяха само с carry-on, но няма как да направя триседмично пътуване през четири държави само с такъв. Пък и вероятно ще си напълня багажа с някакви сувенири.

 

Пробвах смяна на името на билетите на Ryan, но цената е 110 €, което е повече от общата сума на трите билета. Имам ли някакви шансове да си върна част от парите?

Връзка към коментар

Накратко - не. Ryan са се подковали и реално пари връщат само при промяна на графика от тяхна страна.

 

Иначе тъпичка ситуация, но се случва понякога. Добре поне, че изгарящите билети не са прекалено скъпи.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Това с часовете е полезна информация. А дано, ама надали :( . За мен важното е, че фирмата се съгласи да ме закара до Мароко и така ще мога да си изпълня плановете за обиколка там без да летя насам натам заради самото летене.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Наскоро бях писал по този въпрос. Предварително опитай да поискаш възстановяване на летищни такси, които реално би следвало да ти върнат в случай, че не летиш...

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.