Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Предстои ни полет Букурещ - Копенхаген - Нюкасъл със SAS. Досега сме летели само с нискотарифни авиокомпании, не съм запозната с редовните. Доколкото разбрах от сайта на скандинавските, чек-ина е възможен 24 ч. преди полет. При резервацията на билетите ми изпратиха на мейла електронни билети. Разпечатах ги, но на летището на машинка трябва да се направи чекина? При редовните авиокомпании трябва ли да се разпечатват бордни карти? А ел.билети за какво са ? Ще имаме един чекиран багаж. Четох из сайта им, но не разбрах дали се чекира багажа до крайната дестинация, или в Копенхаген трябва да го вземем и после пак да го чекираме до Нюкасъл? Престоя в Копенхаген е 1 час и 45 мин. Дали ще се поберем в това време? Паспортна проверка при кацане, евентуално багаж и отиване на опашка пак за проверка? Но пък щом продават на един билет, една и съща авиокомпания, би трябвало да стане.

И за след няколко месеца може би ще имам полет Букурещ - Лондон Хийтроу - Нюкасъл. На един билет от Бритиш. И пак около час и 40 мин. е престоя. Тогава ще е само с ръчен багаж. Но пък Хийтроу било голямо летище, дали ще се успее? Избрала съм тези полети защото като цена  и часово време са добри.

Връзка към коментар

Отиваш си само с паспорта на летището (може и разпечатаните билети, ако те яде отвътре, пък и си ги разпечатала вече), правиш си чекина на гишето, там си даваш и багажа, взимаш си бордните карти и се качваш на самолета. 

Багажа си го взимаш в Нюкасъл. Другото пак така.

Връзка към коментар

Значи няма от машинка да вземаме бордните карти? И сигурно ли е че багажа директно в Нюкасъл, а не първо в Копенхаген и после пак да се чекира?

А следващия път сигурно ще е без чекиран багаж, само с ръчен. Но от Бритиш как се взема бордна карта, предполагам чекиране на полета ще може online, и после? Сякаш нискотарифните са ми много лесни, разпечатвам си бордна карта доста време преди полета и всичко е наред. А тия редовните дето чекиране може няколко часа преди полет....

Връзка към коментар

- ще ти дадат бордна карта на гишето. Онлайн нищо не се налага да правиш, стига да нямаш желание да си избереш сама местата предварително и т.н. 

 

- багажа ти пристига директно в крайната точка - сигурно и гарантирано. 

 

- времето е достатъчно, щом авиокомпанията го продава по този начин, значи е достатъчно. След като няма да чекирате багаж, най-вероятно ще минете само една паспортна проверка (на влизане/излизане от Шенген). 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря, значи сега online в сайта на SAS няма нищо да правим. Отиваме да чекираме куфара и полета на гише. Щом багажа пристига в крайната точка е ок.

Втория път дъщеря ми ще пътува сама и без чекиран багаж, с Бритиш. При тях нещо прави ли се онлайн или пак на гише ще чака за чекиране на полет, въпреки че няма да има багаж. Бордна карта откъде?

Връзка към коментар

Не си задължена да правиш онлайн каквото и да било и с Бритиш, и със САС. Отиваш на гишето, подаваш паспорт и куфар (ако има), дават ти бордна карта и това е. 

 

Онлайн чекиране, принтиране на бордна карта вкъщи и т.н. са само за допълнително удобство, предварителен избор на място и т.н. Ако това те затруднява, просто не го прави. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Казваш на гише, но мисълта ми е че като няма чекиран куфар защо трябва да се ходи на гише и да се чака на опашка?

Ако не си чекиран онлайн, нямаш къде другаде да се чекираш освен на гишето. Няма значение дали има голям багаж или не.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Казваш на гише, но мисълта ми е че като няма чекиран куфар защо трябва да се ходи на гише и да се чака на опашка?

 

В този случай си се чекирай онлайн, принтирай бордната карта вкъщи и директно на гейта...точно както с Уиз. Просто останах с впечатление, че тоя вариант ти е по-затрудняващ :)

Връзка към коментар

Ама защо се самолимитирате така, все пак авиокомпаниите инвестираха доста да улеснят процеса. Бритиш със сигурност предлагат следните опции:

- Чекиране онлайн и принтиране на бордна карта

- Чекиране онлайн или през мобилното им приложение и генериране на електронна бордна карта, която е на телефона ви

- Чекиране на автомат на летището, като той ви принтира бордната карта

- Чекиране на гише

При всички варианти чекирането и генерирането на бордни карти за всички трансфери се случва без проблем.

Прекачване на Хийтроу със смяна на терминала (какъвто мисля ще е случаят при вас) е лесен процес - има табели и знаци навсякъде. Проблемите изникват при проверката на скенерите, където често се стига до забавяне. 1 час и 40 минути изглежда достатъчно време, но дори и нещо да се обърка, авиокомпанията ще ви качи на следващия полет.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Айде сега, всички да почнем да си избираме предварително места?! Недейте така, че ние претенциозните тогава какво ще правим? Много хора им е все едно къде ще седят в самолета. Други пък предпочитат да се чекират на гише. Не е нужно всички да го правят онлайн и най-важното не е нужно всички предварително да си запазват предпочитани места, че както казах, какво ще правим ние с гайдите после... :(

Връзка към коментар

Ако не си чекиран онлайн, нямаш къде другаде да се чекираш освен на гишето. Няма значение дали има голям багаж или не.

Е, има и друг вариант - автомат на летището. На полетите от Великобритания, BA, economy, беше почти задължително....

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Е, има и друг вариант - автомат на летището. На полетите от Великобритания, BA, economy, беше почти задължително....

Е, да, ама темата е все пак създадена от човек, който очевидно се притеснява сам да се чекира и се търси най-лесният вариант, който е гишето. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря на всички за включването, както писах по- напред, досега сме пътували само с нискотарифни / с или без чекиран куфар/, но при тях доста дни преди полета може да си направя онлайн чек ин, разпечатвам си бордна карта и ми е по-лесно. При WIZZ 30 дни преди полет може, при Райън 7 дни и така ми е спокойно. А за редовните мисля че само 24 ч. преди полет може да се чекирам. Това означава предния ден, ако е събота или неделя примерно, няма къде да разпечатам бордна карта / не съм на работа/.  DUKE не става въпрос за избор на места, а за обикновен чек ин.

А на Хийтроу двата полета са от един и същ терминал.

Връзка към коментар

Спокойно, можеш да се чекираш на летището. Няма никакъв проблем. Он-лайн чекирането е просто улеснение за пътуващите, не е задължително. Отиваш на гишето на British, даваш си паспорта/лична карта, пускаш багажа, те ти дават бордна карта/билет и си готов/а.

 

Не се притеснявайте излишно, всичко ще е наред. Багажът се чекира до крайната дестинация.

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Пак имам нужда от помощ. Наближава полета ни Букурещ-Копенхаген-Нюкасъл. Пак чета в сайта им за чекина, ето това пише :"

For international flights in SAS Go, check in at a self service kiosk, online or with your mobile device. Passengers in SAS Business, SAS Plus or EuroBonus Diamond, Gold & Silver or Star Alliance Gold members are welcome to check in manually at an airport counter."

Ние сме SAS Go, това означава чекиране на машинка, онлайн или  мобилно.

Но ето -

http://www.flysas.com/en/travel-info/check-in/online/eligibility/

Тук виждам че полети от Букурещ - чекиране САМО на летището, не може онлайн, но не може и на гише, а само на машинка.

Дотук правилно ли съм разбрала?

Значи правим чекин на машинка и после отиваме на опашка на гише защото имаме багаж за чекиране?

Така.... по-нататък - още при резервацията нали получих потвърдителен мейл с номер на резервация и бар код за сканиране, но къде да се сканира и защо?

Save the booking reference. It is needed whenever you contact SAS.

If your flight is operated by SAS, you can print out and scan the barcode at the SAS Self Service machine at the airport.

 

Booking reference: ……….

View   Rebook   Cancel

Save the booking reference. It is needed whenever you contact SAS.

If your flight is operated by SAS, you can print out and scan the barcode at the SAS Self Service machine at the airport.

 

 

 

 

 

 

 

 

Flight:

Tue 20 Sep 2016

 

 

 

15:00  -  16:25

Bucharest, Henri Coanda  -  Copenhagen, Kastrup  (Terminal 3)

SK1782

Operated by:  Scandinavian Airlines  |  Aircraft:  Airbus Industrie A320

 

Booking class SAS Go  |  Baggage allowance:  1 piece(s)/pers

 

 

Stop over at: Kastrup:  1h 45m

 

 

18:10  -  18:50

Copenhagen, Kastrup  (Terminal 3)  -  Newcastle, International

 

SK543

Operated by:  CIMBER  |  Aircraft:  Canadair Regional Jet 900

 

Booking class SAS Go  |  Baggage allowance:  1 piece(s)/pers

 

На мейла ми пратиха електронни билети, тях на кого ги показвам- на гишето за багаж ли?

 

Честно много ми е объркано, уж трябва чек-ин на летище, ама не може на гише... и т.н.

Досега сме летяли само с Уиз и Райън, ами всичко е толкова лесно, правя си онлайн чек-ин , разпечатвам бордни карти и готово. А тук всичко ми е объркано.

Редактирано от Георги
оправяне на форматирането
Връзка към коментар

Без да съм ползвал конкретната процедура, само на базата на опит според мен се изисква следното:

 

Принтираш си разписката с баркода, сканирайки този баркод на машинките на летището трябва да ти издаде бордната карта и това е. С тази бордна карта отиваш на гишето да си оставиш куфара. Ако няма машинки, отиваш направо на гишето. Ако не предлагат други опции за чекиране освен гише, не би трябвало да ти искат пари дори да си в SAS Go клас.

 

Електронния билет те си го имат в системата, във връзка с него не трябва да носиш нищо, освен документ за самоличност за да те изровят в компютрите им. Т.е. единственото, с което трябва да се замъкнеш на летището е принтирания документ с баркода, чрез който да си издадеш бордни карти на машинките там. 

 

Това е според мен. 

Връзка към коментар

Ето това "If your flight is operated by SAS, you can print out and scan the barcode at the SAS Self Service machine at the airport.", значи че с този баркод може да направите чекин на машината. Не знам защо реши, че няма чекин на гише, никъде не пише това. По принцип винаги има, още повече че имате и багаж и ще трябва да минете на гише. Но ако ви е по-лесно, или опашката е по-малка може да се чекирате на машината и после да минете за оставите багажа ма Fast bag drop или както се казва там.

Връзка към коментар

Благодаря Ви, разпечатала съм и потвърждението с баркода и ел.билети, така отиваме.

Реших че няма чек-ин на гише за нашата тарифа SAS GO , от това изречение :

  • "For international flights in SAS Go, check in at a self service kiosk, online or with your mobile device. Passengers in SAS Business, SAS Plus or EuroBonus Diamond, Gold & Silver or Star Alliance Gold members are welcome to check in manually at an airport counter. "

преведох си го - чек-ин на машинка, онлайн и мобилно. А за другите тарифи - и на гише.

Връзка към коментар

Странно са го написали, но наистина не съм срещал до сега да не можеш да се чекираш на гише. Може и да са новатори в тази област. Както и да е, видях, че в Букурещ имат машинки, така че отивай с принтирния лист на машинката и така: https://www.flysas.com/en/travel-info/check-in/check-in-options/Ако случайно не работят машинката, няма да те върнат и от гишето, убеден съм.  

Връзка към коментар

Летяхме със SAS от Осло, там наистина всичко трябваше да правим ние сами - чекиране на машинки, сам си лепиш баркодове на багажа и сам си го пускаш на лента. Имаше някакви гишета, но не стана ясно за какво са при условие, че спираха хората и ги препращаха да се самообслужат. Може би е политика на скандинавците и е възможно този текст да е общ. Въпросът е на летището в Букурещ дали предлагат подобен тип услуги- всичко сам да направиш.

Връзка към коментар

Явно и в Букурещ ще е така. Сложно ли беше на машинките? Какво се въвежда там - номер резервация, данни от паспортите, имена? А става ли с баркода който имам на потвърждението? И къде точно на багажа лепите баркодове? На ли около дръжката на куфара за чекиране се поставят лентите.

Връзка към коментар

Чак и багажа на самообслужване е рядкост и не вярвам баш в Букурещ да го правят. По-вероятно с баркода на машинката да си вземете бордната карта и после да си дадете багажа на гишето. Затова може и направо на гишето да се чекирате

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.