hristov.hb Публикувано: 29 септември, 2015 Публикувано: 29 септември, 2015 (редактирано) Допълвам маршрута към Женева с един глетчер в Алпите. Alps.jpg По-интересното е в средата на снимката под крилото на самолета - Монблан. А ледникът е Geant Glacier, който е горната част на супер популярният Mer de Glace. Имали сте страхотен шанс. Редактирано 29 септември, 2015 от hristov.hb 2
Diana Doncheva Публикувано: 29 септември, 2015 Публикувано: 29 септември, 2015 Дали ще познаете от кой град е снимката? Втората снимка е подсказка. Сигурна съм, че няма да ви затрудня! 6
AlexandraKo Публикувано: 29 септември, 2015 Публикувано: 29 септември, 2015 Самолетът е на Търкиш, а това е Истанбул. 2
akair Публикувано: 29 септември, 2015 Публикувано: 29 септември, 2015 а самолетът е Airbus A320, класически 4
AlexandraKo Публикувано: 30 септември, 2015 Публикувано: 30 септември, 2015 а самолетът е Airbus A320, класически Аз като децата - познавам го по картинката и червеното на опашката. А ти - като специалист, само по част от крилцето 2
wilks Публикувано: 2 октомври, 2015 Публикувано: 2 октомври, 2015 (редактирано) Мaлко гръцки острови отгоре Последовaтелно от Солун към Крит + приятно рaзнообрaзявaщa пейзaжa облaчност и леко мръсно стъкло И сaмият о-в Крит с дръвчетa и терaси Редактирано 2 октомври, 2015 от wilks 12
wilks Публикувано: 2 октомври, 2015 Публикувано: 2 октомври, 2015 А на скиатос не отскочи ли? Скиaтос е труден със сaмолет. Вaриaнтът зa тaм е фери, и после "a лa " Мaхо бийч - гледaне нa сaмолетите отдолу при зaход, и отлепяне. Инaче не съм се откaзaл от идеятa, но нямa дa е тaзи годинa - вече сезонът почти свърши, и нямa особен смисъл. Нa Ирaклион обaче, излитaт и кaцaт през 5-10 минути. Голям кеф, сядaш си нa кръчмa, хaпвaш, пийвaш, a около теб кръжaт сaмолети Рaй нaпрaво :D 5
Hollywood Публикувано: 3 октомври, 2015 Публикувано: 3 октомври, 2015 Скиaтос е труден със сaмолет. Вaриaнтът зa тaм е фери, и после "a лa " Мaхо бийч - гледaне нa сaмолетите отдолу при зaход, и отлепяне. Инaче не съм се откaзaл от идеятa, но нямa дa е тaзи годинa - вече сезонът почти свърши, и нямa особен смисъл. Нa Ирaклион обaче, излитaт и кaцaт през 5-10 минути. Голям кеф, сядaш си нa кръчмa, хaпвaш, пийвaш, a около теб кръжaт сaмолети Рaй нaпрaво :D Махо пасти да яде. На Скиатос минават два пъти по-ниско. 1
infinity Публикувано: 5 октомври, 2015 Публикувано: 5 октомври, 2015 (редактирано) Още гръцки острови: Миконос, стария порт: Пак Миконос: Ханя, Крит: Тинос: Милос: Скопелос: Скирос: Редактирано 5 октомври, 2015 от infinity 9
lisska99 Публикувано: 5 октомври, 2015 Публикувано: 5 октомври, 2015 (редактирано) На път за Мюнхен: Някъде между Мюнхен и Хонг Конг: Някъде между Хонг Конг и Куала Лумпур: Някъде между Сингапур и Хонг Конг: Някъде между Франкфурт и София: Редактирано 5 октомври, 2015 от lisska99 8
Marabu Публикувано: 6 октомври, 2015 Публикувано: 6 октомври, 2015 Преди Рим и над него. В далечината се вижда Ватикана. 3
FlyTraveler Публикувано: 15 октомври, 2015 Публикувано: 15 октомври, 2015 Мислех си, че не мога да бия снимките си на централен Лондон от въздуха от миналата година, но ето, че преди 3 седмици ни сложиха на holding pattern (въртим се в кръг и чакаме ред за кацане на LHR) над града и добрия стар Никон Д50 изгърмя към стотина кадъра. Тук слагам 6 от тях. Забележителностите са прекалено много за да ги изброявам: All images are copyrighted, please do not publish without a written permission! 22
FlyTraveler Публикувано: 16 октомври, 2015 Публикувано: 16 октомври, 2015 (редактирано) Малко снимки от полета Лондон-Йоханесбург отпреди около 3 седмици. За пръв път пътувам на втория етаж на А380. Удобството е, че седалките до прозорците са двойки и ако пътувате само двама няма трети човек до вас, за сам човек пак е по-добре. Под прозореца има и "долап", където могат да се слагат неща - фотоапарати, вода и пр. (също както на втория етаж на Боинг 747). При конфигурацията на BA най-задния салон на втори етаж е само от 4 реда, та го няма усещането за пътуване с много хора. Минус е, че стъклото е малко под наклон и се вижда по-трудно от отколкото от първия етаж (също както и при 747).Прелитане над любими места, за съжаление още по тъмно - делтата на Окаванго, Касане, Ливингстън, Маун. Хуанге пък е в списъка на желаните дестинации: Зазоряване някъде над Ботсуана: Кацане на летище О.Р. Тамбо в Йоханесбург. Виждат се ясно огромните купища почва изровена при копаенето на злато, а в дъното бегло се забелязват и високите сгради на Central Business District. В долната част на снимката се вижда дефект на стъклото на самолета, който нямаше как да се избегне: Инфраструктурата около Джобърг не отстъпва на никой северноамерикански метрополис: Секунди след кацането се видя този A340 на SAA: Редактирано 16 октомври, 2015 от FlyTraveler 15
домосед Публикувано: 16 октомври, 2015 Публикувано: 16 октомври, 2015 Инфраструктурата около Джобърг не отстъпва на никой северноамерикански метрополис: Секунди след кацането се видя този A340 на SAA: Според снимката на шосето (N12) сте кацнали на писта R 03. Тя е по-далечната. Оттам до терминала времето се мери в минути, при лош късмет (повече трафик по L 03) - двуцифрен брой 4
FlyTraveler Публикувано: 16 октомври, 2015 Публикувано: 16 октомври, 2015 (редактирано) Според снимката на шосето (N12) сте кацнали на писта R 03. Тя е по-далечната. Оттам до терминала времето се мери в минути, при лош късмет (повече трафик по L 03) - двуцифрен брой Ех, нищо не ти убягва бе... Поправям се на минути за да съм по-точен, май нямаше трафик, та ще да е било едноцифрено числото Няма да се учудя и ако знаеш часа на кацане на този полет и колко други полети кацат и излитат на/от О.Р. Тамбо около това време. Редактирано 16 октомври, 2015 от FlyTraveler 2
FlyTraveler Публикувано: 17 октомври, 2015 Публикувано: 17 октомври, 2015 (редактирано) Снимките на пустини (от въздуха и на земята) са ми слабост. След пустините Намиб в Намибия и Руб ал Кали в Саудитска Арабия ще пусна малко въздушни фотки от Сахара (северен Судан и южен Египет). Снимал съм по време на полет от Дар ес Салаам до Истанбул с Боинг 737-900 ER на Turksih. Северен Судан: Езерото Нубия край Уади Халфа, Северен Судан: Сахара в южен Египет: All images are copyrighted, please do not publish without a written permission! Редактирано 17 октомври, 2015 от FlyTraveler 10
Биксбит Публикувано: 24 октомври, 2015 Публикувано: 24 октомври, 2015 По маршрута София - Болоня 1. Венеция 2. Хърватския град Пула 3. Хърватски острови 8
FlyTraveler Публикувано: 29 октомври, 2015 Публикувано: 29 октомври, 2015 (редактирано) Изключително рядко съм виждал Варна от въздуха, почти винаги съм летял директно на запад без да минавам над града с изключение на едно аварийно отказано кацане и пренасочване към Бургас на Sky Europe през 2008 г. и един полет на Turkish до Истанбул миналата година.Трети шанс с Wizzair до Лондон Лутън. Малко са размазани, скоростта на затвора е висока, проблема е в стъклото на самолета (някои части на снимката са на фокус): Тук ясно се виждат спортната зала и морското училище: Карпатите в Румъния: Скучен полет над облачна Европа. Изгледах филма "Г-н Холмс" на лаптопа си малко да се подготвя тематично за дестинацията. Бях си приготвил и "RocknRolla" на Гай Ричи, ако случайно "Г-н Холмс" ми се беше видял досаден. Прекрасно съчетание на есенни цветове с традиционно тучната зеленина в Обединеното Кралство. Кацане на летище Лутън, Лондон: Имах неудобна седалка за снимане ако не искаме да вкарваме крило/двигател в кадрите - 10 ред, двигателя много пречи, с доста приближаване със зума и/или протягане към по-предния прозорец евентуално могат да станат някои снимки. Редактирано 29 октомври, 2015 от FlyTraveler 5
Цвете Публикувано: 29 октомври, 2015 Публикувано: 29 октомври, 2015 С последният си пост на Флай ме подсети да покажа няколко снимки над Лондон. 14
FlyTraveler Публикувано: 29 октомври, 2015 Публикувано: 29 октомври, 2015 С последният си пост на Флай ме подсети да покажа няколко снимки над Лондон. 20151009_174651.jpg20151009_174740.jpg20151009_185322.jpg Много ми харесва втората снимка със замъка в Уиндзор. Кацането на кое летище е и от къде?
Цвете Публикувано: 29 октомври, 2015 Публикувано: 29 октомври, 2015 Благодаря! Имам сигурно 10 снимки една след друга на замъка и въобще целия заход съм документирала - като анимационен филм е . Кацането беше на Хийтроу с полет от София. 2
AlexandraKo Публикувано: 29 октомври, 2015 Публикувано: 29 октомври, 2015 Ето и малко от мен: Нова Зеландия е това, а на последната снимка тези линии са от перката на самолетчето. 12
FlyTraveler Публикувано: 30 октомври, 2015 Публикувано: 30 октомври, 2015 Малко снимки от въздуха на Кайро и Средиземноморското крайбрежие на Египет. Река Нил и Кайро: Международния стадион и конгресен център: Езерото Бурулус, международния крайбрежен път, Ал Бурж и Средиземно море: 9
Тони Публикувано: 2 ноември, 2015 Публикувано: 2 ноември, 2015 Малко Доха от вчерашното кацане и излитане. И летището. 20
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега