FlyTraveler Публикувано: 2 юни, 2016 Сподели Публикувано: 2 юни, 2016 Продължавам с още няколко снимки от възуха на обекти в Егейско море.Турското крайбрежие близо до Мармарис: Остров Родос: 14 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 2 юни, 2016 Сподели Публикувано: 2 юни, 2016 (редактирано) Въпреки, че отстъпвам мястото до прозореца на моя мъж, успявам да хвана нещо. Излитайки от Доха. Редактирано 2 юни, 2016 от clete 19 Връзка към коментар
wiliko Публикувано: 2 юни, 2016 Сподели Публикувано: 2 юни, 2016 Нещо от норвежките ми прелитания над фиордите 18 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 3 юни, 2016 Сподели Публикувано: 3 юни, 2016 Снимки от въздуха на Синайския полуостров. Средиземноморското крайбрежие на Синай (Египет), някъде по средата м-у ивицата Газа и Порт Саид: Навлизаме навътре в пустинята, като все още сме на Синайския полуостров: По обясними стратегически причини, летища не липсват: 10 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 3 юни, 2016 Сподели Публикувано: 3 юни, 2016 (редактирано) Много интересни (от моя гледна точка) снимки на Залива на Акаба, което е уникално място - там се срещат четири държави - Египет, Израел, Йордания и Саудитска Арабия.Общ поглед над залива. На близкия бряг от дясната страна съвсем малко се вижда територията на Египет (може границата даже и да е съвсем малко извън кадъра), после наляво е израелския курорт Ейлат, който продължава горе-долу до средата на късата част на залива. После започва йорданския град Акаба, който продължава и по далечния бряг. Малко след края на снимката вдясно на далечния бряг има един модерен йордански курорт и веднага след него е границата със Саудитска Арабия. Тук е единствения достъп до море на Йордания и в Акаба има товарно пристанище (спират и круизни кораби, има и фери до Египет). Мястото е малко и повечето кораби чакат на рейд в залива, който обаче е толкова дълбок, че котвите не стигат дъното и висят. Ако не се внимава и не се компенсира с двигателите постоянно (да се разбира денонощно), течението понякога избутва корабите към израелски води и израелските катери постоянно патрулират за да сигнализират на "нарушителите", сакън да не влязат с няколко метра при тях. На долната снимка се виждат Ейлат и Акаба, както и двете им летища - J. Hozman е на самия ъгъл на залива, а King Hussein е в горната лява част на кадъра: Тук се вижда само или предимно Ейлат: Отново Ейлат и Акаба: Редактирано 3 юни, 2016 от FlyTraveler 27 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 3 юни, 2016 Сподели Публикувано: 3 юни, 2016 Упражнение по акведуктспотинг по линиятa MRS-ORY ! Надявах се да зърна Пон-дю-Гар , но и на втора награда - Рокфавур - съм доволен.Нищо, че е 18 века по-нов 22 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 3 юни, 2016 Сподели Публикувано: 3 юни, 2016 (редактирано) Продължавам със снимки от въздуха на пустинята около Акаба, Йордания. Тук на пътя се вижда едно КПП, което е на границата на Специалната Икономическа Зона (ASEZA). Причината поради която може да се влезе в Йордания без виза, ако до 24 часа след влизането в страната се отиде до Акаба. Ето го КПП-то и по-отблизо: Голямо удоволствие е да се гледат от въздуха места, където човек е ходил "на земята". Имах някаква надежда, че ще прелетим и над едно от най-любимите ми места за всички времена, но си казах, че то бива-бива късмет, ама чак пък толкова... Ама взехме, че прелетяхме... И... Гвоздея на пирона за деня - Уади Рум от въздуха, ясно се вижда границата между "червената" и "жълтата" пустиня (тя се вижда и от земята): Това на долната снимка ми мяза на бедуинското село в началото на парка, където живеят гидовете и собствениците на лагерите, но може и да е нещо друго, то има подобни скали и извън официалния парк: Още две снимки от региона: В един ден успях да снимам от въздуха пустините на Синайския полуостров, Уади Рум и Руб' Ал Кали, а на следващия ден - Калахари и Намиб. Интересното е, че Намиб първо я бях снимал от въздуха преди две години, а я видях "от земята" миналия месец, подобно беше и с Руб' Ал Кали, а в Уади Рум първо бях прекарал два дни и една нощ, а я видях от въздуха сега.All photos are copyrighted, please do not publish without a written permission! Редактирано 3 юни, 2016 от FlyTraveler 24 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 3 юни, 2016 Сподели Публикувано: 3 юни, 2016 . Имах някаква надежда, че ще прелетим и над едно от най-любимите ми места за всички времена, но си казах, че то бива-бива късмет, ама чак пък толкова... Ама взехме, че прелетяхме... И... Гвоздея на пирона за деня - Уади Рум от въздуха, ясно се вижда границата между "червената" и "жълтата" пустиня (тя се вижда и от земята): Жестоко!!! 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 4 юни, 2016 Сподели Публикувано: 4 юни, 2016 (редактирано) Някой има ли идея какво може да е това? В пустинята някъде близо до йорданско-саудитската граница. Като подредени купчини от пясък изглежда, ама на редове: Още снимки от пустинята в Саудитска Арабия, но в северната и част, където прилича на Уади Рум: Вече по на юг в Саудитска Арабия - Руб' ал Кали. Как се развива земеделие (с изкуствено напояване) в пустинята: Кацане в Доха: Редактирано 4 юни, 2016 от FlyTraveler 10 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 4 юни, 2016 Сподели Публикувано: 4 юни, 2016 Флай, снимките над Доха изглеждат като рисунки. Мога ли да те помоля да пуснеш една от тях в оригинал, без допълнителни обработки? Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 4 юни, 2016 Сподели Публикувано: 4 юни, 2016 (редактирано) Флай, снимките над Доха изглеждат като рисунки. Мога ли да те помоля да пуснеш една от тях в оригинал, без допълнителни обработки? Дюк, това са обработени сурови файлове. Те не са готови за гледане без да се обработват, не знам даже дали ще се виждат изобщо тук. Не става, дава ми, че файла е прекалено голям. Ще ти пусна basic JPG файл, но това не е файла, който съм обработил и поствал тук, ами негов дубликат, много повече компресиран и с по-малко записана информация. Отделен въпрос е, че тук съм с нов апарат, който е с нови типове сурови файлове, изискващи нов (за мен) софтуеър, с който още не съм свикнал и резултатите не са блестящи Ето ти предпоследната снимка от кацането в Доха. Имаше страшно много мараня и лоша видимост: Редактирано 4 юни, 2016 от FlyTraveler 4 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 4 юни, 2016 Сподели Публикувано: 4 юни, 2016 (редактирано) "Суровите" файлове са нож с две остриета. В повечето случаи от тях се вадят много по-качествени снимки, от по-силно компресираните JPG файлове (ако човек може да ги обработва добре). Когато обаче сензора на апарата не е успял да "събере" нужната му информация, обработен суров файл може да излгежда и по-зле от необработен JPG файл. Точно както на много качествена хай-фай уредба кофти запис звучи по-лошо, защото му се откриват всички недостатъци, които на по-слаба система не си личат особено.Ето нощна снимка на Доха при излитане. Първия файл излгежда горе-долу прилично - basic JPG, както е излязъл от апарата. Задните небостъргачи така или иначе са тъмни и мътни и не си личи особено, че липсва информация: Като се опитах обаче да обработя суров файл, ми изкара по-добре двата осветени небостъргача (с червеното на покрива и Doha Tower - този с бялата светлина), но останалите в тъмното, за които просто липсва достатъчно информация (сензора е нямало как да я извади при тази неосветеност и бърза скорост на затвора), изглеждат по-зле от на предната снимка: Предполагам, че хора, които могат да обработват по-добре снимки от мен, могат да я направят последната и по-добре, но няма как да запълнят липсващата информация. Може би има как, но там вече се "присажда тъкан" Редактирано 4 юни, 2016 от FlyTraveler 6 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 4 юни, 2016 Сподели Публикувано: 4 юни, 2016 Аз все си мисля, че ако снимаш RAW+JPG, винаги можеш да докараш суровия поне като JPEG-a, защото информацията си е там, то е една снимка. Ако са различни снимки, вече ясно, че всичко може да е станало. Или не съм разбрал какво искаш да кажеш... 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 4 юни, 2016 Сподели Публикувано: 4 юни, 2016 (редактирано) Аз все си мисля, че ако снимаш RAW+JPG, винаги можеш да докараш суровия поне като JPEG-a, защото информацията си е там, то е една снимка. Ако са различни снимки, вече ясно, че всичко може да е станало. Или не съм разбрал какво искаш да кажеш... Ами то я няма и на JPG-a, но просто не си личи толкова. Просто при RAW (в случая на Никон апарати NEF) съм се опитал да повиша експозицията повече при обработката и "лъсва" липсата. Не, че не мога да го затъмня и него и да изглежда като първия. Ако обаче и останалите небостъргачи светеха добре, както двата, които споменах, RAW файла щеше да изкара много по-добро изображение. Редактирано 4 юни, 2016 от FlyTraveler Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 5 юни, 2016 Сподели Публикувано: 5 юни, 2016 (редактирано) Крайбрежието на Мозамбик, пожелах си някой ден да стъпя в тази държава. С това затъмняване и изсветляване на прозорците на 787 снимането става още по-трудно, малко като използване на филтри. Добре си бяха по-старите модели, отвори-затвори Някоя от основните реки (по-скоро коритото) в национален парк Крюгер: Някаква открита мина в Ю. Африка. Не е голямата диамантена мина в Кимбърли, тя е на друго място. Гос'ин Домосед, any idea за долните две места? Ждрело на река някъде м-у Крюгер и Джобърг (не погледнах картата за по-точно определение, а и снимките доста мъгляви): Редактирано 5 юни, 2016 от FlyTraveler 15 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 5 юни, 2016 Сподели Публикувано: 5 юни, 2016 (редактирано) Кацане в Йоханесбург (полет на SAA от Дърбан).Това ми прилича на township, има и нещо като монумент в долен десен ъгъл (мосю Домосед??): Района до летището (предполагам Kempton Park): Редактирано 5 юни, 2016 от FlyTraveler 9 Връзка към коментар
IVM Публикувано: 5 юни, 2016 Сподели Публикувано: 5 юни, 2016 Малко снимки от един нощен полет Абу Даби-Истанбул И още малко от много краткия полет Солун-Атина Излитането от Солун И минути преди кацането 10 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 5 юни, 2016 Сподели Публикувано: 5 юни, 2016 Кацане в Йоханесбург (полет на SAA от Дърбан). Това ми прилича на township, има и нещо като монумент в долен десен ъгъл (мосю Домосед??): Това ми прилича на стандартна водонапорна кула 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 5 юни, 2016 Сподели Публикувано: 5 юни, 2016 (редактирано) Това ми прилича на стандартна водонапорна кула Да, какво нещо е фантазията на човек... Благодаря! Някаква идея за мината и ждрелото в пост № 515 горе? Редактирано 5 юни, 2016 от FlyTraveler Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 15 юни, 2016 Сподели Публикувано: 15 юни, 2016 (редактирано) Време е да сложа и аз някоя снимка на София от въздуха. Забележителностите всеки може да ги познае. Полет на BA от Хийтроу: Редактирано 15 юни, 2016 от FlyTraveler 7 Връзка към коментар
Евгени Димитров Публикувано: 15 юни, 2016 Сподели Публикувано: 15 юни, 2016 Една и от мен - Картахена де Индиас, Колумбия: DSC07088.JPG Чудна снимка! 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 25 юни, 2016 Сподели Публикувано: 25 юни, 2016 Малко снимки правени при полет от Йоханесбург до Уолфис Бей, Намибия.Дъга над западната част на Ю. Африка: Пустинята Калахари: Река Нособ (в частта и в Намибия, където всъщност си тече вода по нея, а не е само корито на река, както в южно Калахари): Каменната част на пустинята Намиб: Преминаване към пясъчната част на Намиб: Кацане в Уолфис Бей: All images are copyrighted. Please, do not publish without a written permission! 21 Връзка към коментар
pamelanb Публикувано: 6 юли, 2016 Сподели Публикувано: 6 юли, 2016 (редактирано) Малко от хубостите на Швейцария И гигантският CDG И един мъглив заход над Малта Редактирано 6 юли, 2016 от pamelanb 19 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 10 юли, 2016 Сподели Публикувано: 10 юли, 2016 Между Тромсьо и Трондхaйм (стъклото беше изключително зле, и то не от вътрешнaтa стрaнa, тa не можaх и aз дa го изчистя, но гледките отгоре сa breathtaking) Зaснежени върхове и хребети нa плaнини и езерa от лявaтa стрaнa - към сушaтa И "зaлезът" към океaнa, с нaбрaздените брегове Нaд Трондхaйм преди приземявaнето 23 Връзка към коментар
DenitsaS Публикувано: 11 юли, 2016 Сподели Публикувано: 11 юли, 2016 От мен няколко снимки преди кацането в Keflavik 14 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега