FlyTraveler Публикувано: 9 август, 2018 Сподели Публикувано: 9 август, 2018 (редактирано) Кацане в Кайро, Египет, част 1. Полет от Истанбул с Боинг 737-800 на Egyptair. Остров Гезира (Замалек) с кулата в Кайро и Новотел Ел Борг (където бях отседнал). От другата страна на Нил се виждат Хилтън Рамзес, Египетския музей, Нил Риц-Карлтън, площад Тахрир, Интерконтинентал. Остров Гезира с кулата в Кайро, Новотел Ел Борг. Рамзес Хилтън, Египетския музей и Нил Риц Карлтън на отсрещната страна на реката. Редактирано 9 август, 2018 от FlyTraveler 19 2 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 13 август, 2018 Сподели Публикувано: 13 август, 2018 Избрани пейзажи по любимия ми маршрут: Атина - София, сутрешен полет, ляво на борд Гребенът на Пирин Мусаленският дял на Рила 22 4 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 13 август, 2018 Сподели Публикувано: 13 август, 2018 Последиците от скорошния голям пожар в Гърция (ограденото в червено), по-долу (юг) е пристанището Рафина. 6 Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 13 август, 2018 Сподели Публикувано: 13 август, 2018 (редактирано) На 27.07.2018 г. в 20:56, patilana каза: Полета се изпълни от този красавец: Красавица. Прието е водо- и въздухоплавателните (не намерих солидна референция) съдове да се обозначават като същества от женски род Редактирано 13 август, 2018 от Goal & Boss Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 13 август, 2018 Сподели Публикувано: 13 август, 2018 52 minutes ago, Goal & Boss said: Красавица. Прието е водо- и въздухоплавателните (не намерих солидна референция) съдове да се обозначават като същества от женски род Това не е ли само в английския език така? Не съм чувала тук някой да каже "красавица" за самолет или кораб. 😉 3 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 13 август, 2018 Сподели Публикувано: 13 август, 2018 (редактирано) преди 11 минути , aleksandrina каза: Това не е ли само в английския език така? Не съм чувала тук някой да каже "красавица" за самолет или кораб. 😉 Разбира се, че това е норма в английския. На български си имаме три рода на съществителните и си ги ползваме, както са си, независимо дали обозначват нещо водоплаващо или земноводно. Самолетът е красавец, ракетата е красавица, корабът е красавец, яхатата е красавица, водното колело е ... абе, водните колела са си грозни 🙄 На български отиваме даже на едно ниво по-нагоре, като определяме рода от марката на превозното средство Боингът е красавец, кометата е красавица, фордът е красавец, тойотата е красавица, москвичът е красавец, даже и мерцедесът е красавец, въпреки че е кръстен на жена 😀 Редактирано 13 август, 2018 от домосед 3 2 10 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 14 август, 2018 Сподели Публикувано: 14 август, 2018 о-в Скирос 9 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 14 август, 2018 Сподели Публикувано: 14 август, 2018 Ситония погледната от изток, отзад се вижда Касандра. И част от третия ръкав на Халкидики с о-в Амулиани 8 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 1 септември, 2018 Сподели Публикувано: 1 септември, 2018 От вчера - Килиманджаро над море от облаци. Снимката я правих от Embraer 190 на Kenya Airways при полет от Лилонгве, Малави до Найроби, Кения. 19 2 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 1 септември, 2018 Сподели Публикувано: 1 септември, 2018 Над Хърватска: 8 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 3 септември, 2018 Сподели Публикувано: 3 септември, 2018 (редактирано) K. K. Златни Пясъци край Варна. Вляво от буната е ваканционен клуб "Ривиера", който ми беше мястото за плаж това лято. В горна дясна част на снимката се вижда аква парка. Снимката е правена при полет на Turkish Airlines от Варна до Констанца, Румъния (спирка за сваляне и качване на пътници преди Истанбул): Turkish Airlines A330-300 на летище Ататюрк в Истанбул. Снимката е правена от друг техен А330, но модел 200: Редактирано 3 септември, 2018 от FlyTraveler 13 Връзка към коментар
cck Публикувано: 8 септември, 2018 Сподели Публикувано: 8 септември, 2018 Заходи към и от Астана, Казахстан: вот и всё: 11 Връзка към коментар
denita Публикувано: 8 септември, 2018 Сподели Публикувано: 8 септември, 2018 Някак съм пропуснала досега тази тема, но веднага се отчитам с една любима снимка от ранен полет до Атина. Може и за рекламна да мине, ама... И въобще няма нужда да обяснявам кои места предпочитам при полет 🙂 11 Връзка към коментар
akair Публикувано: 9 септември, 2018 Сподели Публикувано: 9 септември, 2018 Задаващата се към летище Хюстън (IAH George Bush Intercontinental) Някъде над Тексас, малко преди Хюстън Някъде над fly over territory : 6 Връзка към коментар
cck Публикувано: 9 септември, 2018 Сподели Публикувано: 9 септември, 2018 Вариации на тема мостове от високо Дания, мостът Oresund: Дания, мостът Storebælt Холандия, Breezanddijk: Лисабон, Португалия (Ponte 25 de Abril😞 15 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 11 септември, 2018 Сподели Публикувано: 11 септември, 2018 (редактирано) Летище Камузу в Лилонгве, Малави: Езерото Малави в едноимената държава. Снимката е правена от Embraer 190 на Kenya Airways при полет до Найроби, Кения: Редактирано 11 септември, 2018 от FlyTraveler 8 Връзка към коментар
seagull_29 Публикувано: 13 септември, 2018 Сподели Публикувано: 13 септември, 2018 (редактирано) 💓 Изгрев над Европа, на последната се вижда езерото Балатон. Редактирано 13 септември, 2018 от seagull_29 11 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 13 септември, 2018 Сподели Публикувано: 13 септември, 2018 (редактирано) Района на Анталия, Турция. Снимките са правени от Turkish Airlines 737-900 ER при полет от Килиманджаро (с кацане в Момбаса) до Истанбул. Този пейзаж съм го виждал вече за N-ти път. Всеки път като се лети от Източна Африка, било то от Танзания, Кения, Уганда или Египет за Истанбул се минава от тук. Редактирано 13 септември, 2018 от FlyTraveler 11 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 13 септември, 2018 Сподели Публикувано: 13 септември, 2018 преди 1 час, FlyTraveler каза: Района на Анталия, Турция. Снимките са правени от Turkish Airlines 737-900 ER при полет от Килиманджаро (с кацане в Момбаса) до Истанбул. Този пейзаж съм го виждал вече за N-ти път. Всеки път като се лети от Източна Африка, било то от Танзания, Кения, Уганда или Египет за Истанбул се минава от тук. Последната снимка си я правил, когато сте прелитали точно над летището на Анталия 🙂 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 13 септември, 2018 Сподели Публикувано: 13 септември, 2018 (редактирано) преди 12 минути , iaia_mama каза: Последната снимка си я правил, когато сте прелитали точно над летището на Анталия 🙂 Точно над летището е тази, но съм я правил при друг полет в обратна посока: 🙂 🙂 Редактирано 13 септември, 2018 от FlyTraveler 4 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 13 септември, 2018 Сподели Публикувано: 13 септември, 2018 преди 2 часа, FlyTraveler каза: Точно над летището е тази, но съм я правил при друг полет в обратна посока: 🙂 🙂 Нее.. Аз имах предвид, че летището е било точно под самолета, когато си снимал - когато е точно отдолу няма как да го видиш. А на последната снимка, където си снимал летището - очевидно е, че самолетът е минал леко встрани, затова така хубаво е влязло в кадъра 🙂 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 17 септември, 2018 Сподели Публикувано: 17 септември, 2018 (редактирано) Продължавам с едно кацане в Кайро от по-горен пост (Egyptair 737-800, полет от Истанбул). Джамията Ибн Тулун: Джамията Ибн Тулун, джамията и медресето на султан Хасан и цитаделата на Саладин с джамията на Мохамед Али: Джамията и медресето на султан Хасан и цитаделата на Саладин с джамията на Мохамед Али: И неизвестна за мен част на града, малко преди кацане: Редактирано 17 септември, 2018 от FlyTraveler 18 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 27 септември, 2018 Сподели Публикувано: 27 септември, 2018 Вулканите на остров Ява. На предeн план - Мерапи и Мербабу. 21 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 29 септември, 2018 Сподели Публикувано: 29 септември, 2018 На 27.09.2018 г. в 7:44, П.Кръстев каза: Вулканите на остров Ява. На предeн план - Мерапи и Мербабу. Браво! Едно от местата, които ми са се запечатели в съзнанието като снимки от въздуха (не съм ги виждал). Какъв беше маршрута на полета? Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 29 септември, 2018 Сподели Публикувано: 29 септември, 2018 (редактирано) Полет на A319 Turkish Airlines от Варна до Констанца, Румъния (междинна спирка при полета до Истанбул). к. к. Златни пясъци (публикувал съм подобна снимка по-горе, но на тази се вижда друга част от комплекса): Полет над Добруджа: Кацане в Констанца: Редактирано 29 септември, 2018 от FlyTraveler 13 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега