Прескочи до съдържание

Малко общи въпроси за полети Исландия и Гренландия

Препоръчани мнения

Страшно ме запалихте по Исландия.Решено-догодина-Исландия.Сега ми предстои Копенхаген,Норвегия и малко Варшава.Като се приберем започвам подготовка за Исландия,защото сега в главата ми е хаос за предстоящето пътуване.За тази година юли-около Нюрнберг,септември-Закинтос,но за тези пътувания няма много подготовка.

За Исландия приемам всякакви съвети-като начало най-подходящ месец.

Виждам,че повечето съфорумци летят до Рейкявик през Лондон.Снощи гледах билети от Копенхаген до Кефлавик-около 150евро.Не съм гледал дали ще могат да се комбинират с Уиз до Малмьо,но мисля че ще е добър вариант.

Връзка към коментар

През Лондон е по-евтино, всъщност според мен е на- евтино. С Изиджет. За месеца, мисля, че всяко време си има своето очарование, ние бяхме април и видяхме много красота, и със сняг, и без сняг. Имай впредвид обаче, че в силния сезон цените са почти двойни, а Исландия не е евтина държава.

Редактирано от slujitel
Връзка към коментар

Емо, силният сезон в Исландия е юни, юли, та до към 20-25 август.

През април спокойно се ходи на курс за повръщане, пърдон, за гледане на китове, виж априлските дневници на сайта: http://www.whalewatching.is/news/whale-diary.aspx

Аз моите китове си ги резервирах при най-добрите - "ELDING" на http://elding.is/

Гарантирам, че шансът да видиш кит е голям, още повече точно тогава там изобилства от гърбат кит. Успех и преди да се качиш на кораба, закуси умерено... :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

По принцип имам опит с плаването и знам,че при вълнение се хапва по малко и то тестени храни,за да може като се надуят да уплътнят стомаха.Между другото моят е доста добре уплътнен по принцип.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Това е хубаво, и моят стомах е добре подплатнен - като на Ботевия Кир Михалаки. На кораба раздават хапчета  и торбички за повръщане, че и вода за пиене... :lol: На всекиго дават и специални червени костюми за риболов в тези ширини. Успех!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз пък съм решил, че в Исландия ще се ходи през зимата, така или иначе си е студено и тук, и там, даже зимата често им е по-топла от нашата. Повече не искам да си го причинявам това, лятно време да ходя в северните дестинации. Ай сиктир. Умряхме от студ в Норвегия през юни...Доколкото знам, "летните" им температури в Исландия са около 13-15 градуса...Зимата може да се улучи и Северното сияние, ако силно си го пожелаеш:)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

И аз съм за зимата, някъде Февруари- Март началото най-късно.

По ми се лети от Копенхаген, че не съм бил, ако цената не е много различна. Мерси за идеята. С коя компания гледа 150 евро?

Връзка към коментар

По ми се лети от Копенхаген, че не съм бил, ако цената не е много различна. Мерси за идеята. С коя компания гледа 150 евро?

Честичко има промоции на icelandair от там, защото имат конкуренцията на SAS. С оглед на това, че куфар в Исландия е почти  задължителен си мисля, че не е лоша идея. До Копенхаген може да се метнеш с Уиз до Малмьо.

Връзка към коментар

Гледах сега WOW от Копенхаген, но са близо до 200евро, IcelandAir са 260 за Февруари, ще се оглеждаме. А има и риск с Wizz до Малмьо, цената е супер, но дали ще просъществува до тогава и зимата особенно...

Връзка към коментар

Гледах сега WOW от Копенхаген, но са близо до 200евро, IcelandAir са 260 за Февруари, ще се оглеждаме. А има и риск с Wizz до Малмьо, цената е супер, но дали ще просъществува до тогава и зимата особенно...

Просто търпение за февруари, раничко е за промоциите на icelandair. Да не те излъжа и кои точно градове бяха на най-ниски цени, но често съм попадал на билети под 200 евро от Осло, Копенхаген и Стокхолм. 

Връзка към коментар

С Icelandair.Не помня за кои дати проверявах.Сега пробвах за август тази година през myhellas.com както посъветва Георги Матеев.Ето резултата:

post-1326-0-89348600-1399558750_thumb.jpeg

Връзка към коментар
Георги Матеев

И аз съм голям фен за Исландия през 2015.

А мислили ли сте пътешествието да се разшири и да се отиде и до Гренландия? Предполагам, че полетите от Рейкявик до Гренландия ще са едни от най-евтините възможни и евентуално може да е нелоша опция.

Когато отида до Исландия аз лично много трудно бих се удържал да не отскоча и до Гренландия, която отдавна ми е в списъка с желани дестинации.

Връзка към коментар

А мислили ли сте пътешествието да се разшири и да се отиде и до Гренландия? Предполагам, че полетите от Рейкявик до Гренландия ще са едни от най-евтините възможни и евентуално може да е нелоша опция.

Когато отида до Исландия аз лично много трудно бих се удържал да не отскоча и до Гренландия, която отдавна ми е в списъка с желани дестинации.

Ето тази компания изпълнява полети до Гренландия, както и вътрешни полети в самата Исландия. Има и организирани дневни турове, мисля че летят само в силния сезон: https://www.airiceland.is/

Не е евтино :)

Връзка към коментар

Аз цяла година ги гледах  https://www.airiceland.is/, даже им правих статистики на цените, Жорко е прав, че ИЧ не са евтини, ама си заслужава.

Това, че излитат от градското летище на Рейкявик, е голям плюс, а не от Кефлавик...

Напред към Гренландия... :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Георги Матеев

Ето тази компания изпълнява полети до Гренландия, както и вътрешни полети в самата Исландия. Има и организирани дневни турове, мисля че летят само в силния сезон: https://www.airiceland.is/

Не е евтино :)

Да, точно тях ги ровех в момента. Наистина не изглежда хич евтино, но вероятно все пак ще излезне по-евтино спрямо варианта с тръгване директно от София и ходене само до Гренландия.

Освен това подозирам, че цените в момента са много надути защото това е почти "ласт минит" за тази дестинация, която има едва 2-3 месеца туристически сезон. Предполагам, че ако се планира 8-10 месеца напред цените ще са наполовина.

Връзка към коментар

Жоро,ние не мисля,че ще можем да отделим време и за Гренландия.Сутринта четох доста за Исландия във форума и преценявам,че ще са ни нужни поне 7-8 дни на място + два дни път-общо 10дена.Това ми е максимума на този етап като отсъствие от работа и от къщи-имам в предвид кучето.

Току-що си поръчах пътеводител на Lonely planet за Исландия.Като се прибера от Норвегия започвам планиране на Исландия.В главата ми се върти средата на Април 2015.За сега все още не излизат полети за този период.

Благодаря ти за открехването за myhellas.com.Аз все още не съм буквал там,но двама мои приятели вече го сториха.

Връзка към коментар
Георги Матеев

Жоро,ние не мисля,че ще можем да отделим време и за Гренландия.Сутринта четох доста за Исландия във форума и преценявам,че ще са ни нужни поне 7-8 дни на място + два дни път-общо 10дена.Това ми е максимума на този етап като отсъствие от работа и от къщи-имам в предвид кучето.

Току-що си поръчах пътеводител на Lonely planet за Исландия.Като се прибера от Норвегия започвам планиране на Исландия.В главата ми се върти средата на Април 2015.За сега все още не излизат полети за този период.

Благодаря ти за открехването за myhellas.com.Аз все още не съм буквал там,но двама мои приятели вече го сториха.

Април 2015 звучи добре... Аз също съм на мнение, че минимума за Исландия е поне 8-10 дни, там има много неща за разглеждане. А за Гренландия ще видим, доста ще го поумувам и посмятам, че то с тея "скромни" цени на билетите... Иначе много ме сърби  :lol: 

За myhellas.com няма проблем - радвам се, че сайтът е полезен и влиза в употреба. Аз напоследък си взимам почти всички билети от там и спестих доста прилични пари.

Няма как да са, за съжаление, и обяснението е изключително просто - монопол.

Нали и Air Greenland също летят до там, няма ли поне някаква малка конкуренция между тях и Air Iceland? Признавам, че досега не съм следил изкъсо цените до Гренландия и донякъде говоря наизуст. И все пак си мисля, че при дългосрочно планиране може да изпадне билет и за под 500 евро.

Връзка към коментар

Имам едни луксозни брошури, точно за екскурзии до Гренландия, от Исландия. Бяха ми попаднали нейде из Рейкявик и си взех. На светло ще ги снимам и покажа. На мен ми се видя скъпо, като и аз очаквах, предвид близостта им, да е по-евтинко..

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Нали и Air Greenland също летят до там, няма ли поне някаква малка конкуренция между тях и Air Iceland? Признавам, че досега не съм следил изкъсо цените до Гренландия и донякъде говоря наизуст. И все пак си мисля, че при дългосрочно планиране може да изпадне билет и за под 500 евро.

Дали ще са една или две компаниите - разликата в случая е почти без значение. Склонен съм да вярвам, че негласни споразумения са напълно възможни. Любовта ми към тия ширини се затвърди още навремето когато живях и работих в Аляска, та Гренландия съм я набелязал от много дълго време. Уви - нещата никога не са били в особен интерес на желаещите да я посетят.  

Преди около месец и нещо в пиратите се появи "мега" оферта от Копенхаген за 630 евра, което всъщност наистина си е мега, имайки се предвид че редовните цени, и то от Исландия са около 800 евра. Като се добавят и още 150-200 до последната, цифрата си се закръгля на 1000, и то в добри дни. По-големият проблем обаче се явяват вътрешните полети, които също никак не са евтини, поради огромните разстояния и реално почти нулевата инфраструктура. 

В заключение горепосочените цифри няма да ме спрат. Аз съм на принципа за планината и Мохамед, така че Гренландия вече е планувана. 

*Като второ заключение - и въпреки всичко, дори тези цифри са нищожни, в сравнение с достигането на екзотични места от сорта на Икалуит, Резолют/Арктик Бей, на територията на северен Нунавут в Канада, чиито цени на билети достигат до 4000 евра, и към които съм се насочил в близкото бъдеще. Всъщност това са северните еквиваленти на Френска Полинезия откъм пътни разходи. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Георги Матеев

Дали ще са една или две компаниите - разликата в случая е почти без значение. Склонен съм да вярвам, че негласни споразумения са напълно възможни. Любовта ми към тия ширини се затвърди още навремето когато живях и работих в Аляска, та Гренландия съм я набелязал от много дълго време. Уви - нещата никога не са били в особен интерес на желаещите да я посетят.  

Преди около месец и нещо в пиратите се появи "мега" оферта от Копенхаген за 630 евра, което всъщност наистина си е мега, имайки се предвид че редовните цени, и то от Исландия са около 800 евра. Като се добавят и още 150-200 до последната, цифрата си се закръгля на 1000, и то в добри дни. По-големият проблем обаче се явяват вътрешните полети, които също никак не са евтини, поради огромните разстояния и реално почти нулевата инфраструктура. 

В заключение горепосочените цифри няма да ме спрат. Аз съм на принципа за планината и Мохамед, така че Гренландия вече е планувана. 

*Като второ заключение - и въпреки всичко, дори тези цифри са нищожни, в сравнение с достигането на екзотични места от сорта на Икалуит, Резолют/Арктик Бей, на територията на северен Нунавут в Канада, чиито цени на билети достигат до 4000 евра, и към които съм се насочил в близкото бъдеще. Всъщност това са северните еквиваленти на Френска Полинезия откъм пътни разходи. 

Абсолютно съгласен с теб по всички параграфи.

Чисто информативно - току-що на airgreenland.com зададох произволни дати за Reykjavik-Nuuk-Reykjavik и излезна цена от 4199 датски крони, което са 562 евро. Явно изпадат и по-ниски цени понякога. Не, че това прави полетите евтини, но все пак 560 евро е значително по-добре от 800.

Можеш ли да разкажеш малко повече за Икалуит, Резолют/Арктик Бей или да дадеш линкове? Интересно ми стана, а не бях чувал за тези места досега. Ако искаш пиши лично съобщение или просто отвори нова тема, че много се отклонихме от Исландия. Въпреки, че не съм работил в Аляска като теб, аз също имам голяма страст към всички 'ледени' места. Исландия, Гренландия и Антарктика са ми първи в списъка, но не пречи той да бъде разширен :)

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.