Прескочи до съдържание

Проблем за фамилия с тире


Препоръчани мнения

Здравейте!Казвам се Петър и съм нов съм във форума,но го следя от много време.

Проблема ми е свързан с това,че регистрирах жена ми с моята фамилия за полети с "Райанеар".А по лична карта е с две фамилии разделени с тире.Ще има ли проблеми при качването на самолета?Много ще съм благодарен за отговори!

Връзка към коментар

Вече няколко пъти регистрирам моя приятелка с две фамилии в различни авиокомпании. Дори и днес го сторих. Не е имала проблеми с полетите. Изписвам и двете с тире. В документите обикновено се появява едната или пък първата става презиме. При норвежците пък двете фамилии се сливат. Но проблеми не е имало.

 

P.S. Изрових от миналата година полет с Ryanair. В бордната карта са записали само първата фамилия.

Редактирано от rik4o
Връзка към коментар

Благодаря за отговора.Но при мен на бордната карта изписва втората(моята фамилия,която взима след брак) и ме притеснява да не стане проблем защо няма моминската и фамилия!Да взема ли копие от брак?

Връзка към коментар

Авиокомпаниите обикновено изискват само 2 имена за резервация, а в случая са 4.

Няма значение кое от двете фамилни имена е записано. Може да бъде и презимето например. Няма никакво значение. Не е необходим допълнителен документ.

Редактирано от Leo
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Виж сега, няма никакво значение кои точно от всичките имена от паспорта си написал в билета. Няма значение кое е фамилия, кое презиме, кое е втора фамилия, стига да го има в паспорта. Пробвано многократно.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

И аз съм с 2 фамилии с тире и не е имало проблем с коя е купен билета. Даже преди да се оженим бях купила билет само с моминската, в паспорта после бях с 4 имена и всичко беше 6. Реално на голяма част от жените им се случва да си сменят фамилиите и за авиолиниите това не е никакъв проблем.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.