nadialm Публикувано: 25 август, 2016 Сподели Публикувано: 25 август, 2016 (редактирано) Здравейте отново! След два дена заминаваме, програмата е готова и единственото нещо, което не успявам да преценя, и за което ми е нужна помощта Ви, е следното: Как да си подредя програмата в Синтра (с рент а кар сме и същият ден искаме да посетим и Кабо ди Рока), при положение, че искам да посетим: · Pena palace · Castelo dos mauros · National palace de Sintra · Quinta de regaleira · Palacio Seteais и parque Monserrate Тази поредност добра ли е? Навсякъде ли си струва да се влиза и в самия дворец (в Пена ще влезем задължително) или може само градините? Има ли комбинирани билети (видях само за Пена и Маврите)? Как е най-удачно да процедираме с колата - да вървим с нея и да се надяваме да има къде да паркираме или да паркираме долу в градчето и да ползваме автобусите? Ако автобусите са по-добрият вариант кои ми трябват 434 и 435 ли? Предварително благодаря! Редактирано 25 август, 2016 от Георги оправяне на шрифта 2 Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 25 август, 2016 Сподели Публикувано: 25 август, 2016 (редактирано) Ние бяхме за малко в Синтра и после на плажа да обядваме. Беше лесно да паркираме близо до градините на Пена. От там малко пеша. Само там влизахме. Билетът беше 10 евро, мисля, че имаше и някакъв комбиниран за 30 евро. От площадката в двореца има страхотна гледка към Мавърския замък и океана, вътре е ОК Явно в момента някои части са затворени за разглеждане Due to ongoing restoration works: - King Carlos’ Apartments in the National Palace of Pena are temporarily excluded from the visit circuit and the furniture was removed due to the ongoing renovation of the electrical infrastructures and restoration of the wall surfaces; We apologise for the inconvenience and will do our best to be brief. http://www.parquesdesintra.pt/en/parks-and-monuments/park-and-national-palace-of-pena/ Редактирано 25 август, 2016 от bad kid 1 Връзка към коментар
Roje Публикувано: 25 август, 2016 Сподели Публикувано: 25 август, 2016 Ние бяхме преди месец в Синтра. Посетихме дворецът Пеня и Крепостта на маврите. Сигурно имаш цените на билетите, но качвам ценоразписа им. Prices.pdf 160,92KB 0 Брой сваляния Крепостта на Маврите ни направи много по-голямо впечатление отколкото дворецът тип Уолт Дисни . Малко повече ни дойде шаренкото по него. Но наистина е много красив, а гледките от външните му тераси уникални. Имайте предвид, че Синтра няма нищо общо с останалата част на Португалия. В Лисабон беше над 30 градуса и грееше слънце, а като отидохме в Синтра времето бе като от друга планета. Все едно не беше юли, а ноември. Но пък гледките са уникално красиви, особено от крепостта.... За дворецът и крепостта отделихме около 4 часа, въпреки лошото време. На крепостта като паркирате, ще вървите пеша около километър до нея. 4 Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 25 август, 2016 Сподели Публикувано: 25 август, 2016 Извадили сте лош късмет с времето, миналият юли си беше доста топло и в Синтра, малко по-прохладно беше от Лисабон. Връзка към коментар
Raybeez Публикувано: 25 август, 2016 Сподели Публикувано: 25 август, 2016 Аз бях през април и навсякъде ни валя, а в Синтра беше прекрасно. На мен лично най-много ми хареса Quinta de regaleira и по-скоро градината, особено минаването зад водопада и тунела до Тунела на просвещението. На Пеня отново ми хареса повече парка, отколкото самият замък. После набързо минахме през Мавърския, но все пак дружно решихме, че Cabo da Roca и Boca do Inferno са ни по-интересни и тръгнахме натам. 2 Връзка към коментар
viola7707 Публикувано: 25 август, 2016 Сподели Публикувано: 25 август, 2016 На мен пък Монсерат ми хареса най- много. 1 Връзка към коментар
nadialm Публикувано: 26 август, 2016 Автор Сподели Публикувано: 26 август, 2016 Благодаря на всички за мненията! Може би ще пробваме да видим всичко запланувано поне от външна страна, тоест градините! И с колата явно на място ще ги решаваме нещата:-) Хубав ден на всички! Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 26 август, 2016 Сподели Публикувано: 26 август, 2016 Здравейте отново! След два дена заминаваме, програмата е готова и единственото нещо, което не успявам да преценя, и за което ми е нужна помощта Ви, е следното: Как да си подредя програмата в Синтра (с рент а кар сме и същият ден искаме да посетим и Кабо ди Рока), при положение, че искам да посетим: · Pena palace · Castelo dos mauros · National palace de Sintra · Quinta de regaleira · Palacio Seteais и parque Monserrate Тази поредност добра ли е? Навсякъде ли си струва да се влиза и в самия дворец (в Пена ще влезем задължително) или може само градините? Има ли комбинирани билети (видях само за Пена и Маврите)? Как е най-удачно да процедираме с колата - да вървим с нея и да се надяваме да има къде да паркираме или да паркираме долу в градчето и да ползваме автобусите? Ако автобусите са по-добрият вариант кои ми трябват 434 и 435 ли? Предварително благодаря! Аз бих ти препоръчал навсякъде с колата. И подредбата да е : 1. Castelo dos mauros 2. Pena palace Причината е, че пътя е еднопосочен и ако първо ви е Пена, то тогава пеша ще трябва да се върнете за маврите. Ние така направихме - не е голяма драма - 700-900 метра в едната посока доколкото си спомням. Като че ли имаше и други комбинирани билети. А като цяло планът ви е напълно изпълним. Приятно изкарване. p.s. Португалия ми е една от най-любимите дестинации. Едва ли ще сте само в Синтра. Вероятни си прегледала и пътеписите и темите свързани с Португалия. 2 Връзка към коментар
Deska Публикувано: 27 май, 2019 Сподели Публикувано: 27 май, 2019 Здравейте! Предвид огромните опашки, моля за съвет. Как да подредя Двореца Пена, Ригалейра и Монсерат. Къде да отида първо и мога ли от една каса да взема билет за друг замък? Връзка към коментар
Фил Публикувано: 3 юли, 2019 Сподели Публикувано: 3 юли, 2019 Може да е полезно на някого да се ориентира - снимах една диплянка за СинтраSintra.pdf 1 Връзка към коментар
Tokotome Публикувано: 3 юли, 2019 Сподели Публикувано: 3 юли, 2019 On 5/27/2019 at 12:43 PM, Deska said: Здравейте! Предвид огромните опашки, моля за съвет. Как да подредя Двореца Пена, Ригалейра и Монсерат. Къде да отида първо и мога ли от една каса да взема билет за друг замък? За Ригалейра билетите се продават отделно, а всички останали пакети още с влизането на гарата. Билетите за автобусите, които обикалят из Синтра се продаваха отвън, до спирката - на излизане се пада вдясно. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега