Прескочи до съдържание

Транспорт до околните балкански летища - Истанбул, Белград, Скопие, Букурещ и Солун

Препоръчани мнения

6 minutes ago, niksennnnn said:

Здравейте! Фликсбуса от Варна до Отопени е изпробван вече няколко пъти в двете посоки. Много съм доволен!  В момента се продават билети по линията до края на месец Април 2021-ва година.

И аз имам билети за 13.04. Русе-Отопени (отсечка от варненския маршрут). Цената е 4.99€. Купих два купона от немския ebay за 3.00€ отстъпка за цена по 1.00€ на купон, т.е. общо 2.00€. С банковата такса за изходящ валутен превод (0.90 ст. на ОББ) някъде към 7.00 лв. идва свалянето на цената за 2 билета.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...

Някой има ли актуално инфо за паркирането на летище Солун? Ще трябва да оставя колата за 3 дни и видях, че паркирането на P8 ще ми струва 18 евро, но също има и други паркинги наоколо с трансфери с цени почващи от 10 евро - https://www.parkaround.com/HolidayParking/UserRequest?id=sH2oZLxHSBUXNxZgk7tBhw%3D%3D&parkingArea=4  . Някой ползвал ли ги да сподели мнение?

Връзка към коментар
Преди 1 час, Jorro каза:

Някой има ли актуално инфо за паркирането на летище Солун? Ще трябва да оставя колата за 3 дни и видях, че паркирането на P8 ще ми струва 18 евро, но също има и други паркинги наоколо с трансфери с цени почващи от 10 евро - https://www.parkaround.com/HolidayParking/UserRequest?id=sH2oZLxHSBUXNxZgk7tBhw%3D%3D&parkingArea=4  . Някой ползвал ли ги да сподели мнение?

Да. Park & Fly - ползвал съм техните услуги 3 пъти и съм доволен.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 5 месеца по-късно ...
преди 37 минути , epetkov каза:

От днес румънците пускат директен влак от гара Норд до летище Отопени: цък

Цената на билета е 4 леи.

Досега с автобус 780 се пътуваше над 40 мин за 3,5 леи,а с влака ще е за 20 мин.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
преди 2 часа, frigus каза:

Вчера трябваше да прибера съпругата ми от летище Истанбул за Бургас с преспиване в хотел.

Някак между другото, искам да информирам, че ежедневно има няколко трансферни автомобила  по направлението Бургас- Ново летище на Истанбул. По- скъпо е от автобуса на "Метро" , но в много случаи е най-изгодно, понеже се спестява от нощувки в Истанбул и/или транспортни разходи на посрещача.   Този "бизнес"  почти  80% се държи от руснаците, постоянно живеещи по южното черноморие. 

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 7 часа, epetkov каза:

Някак между другото, искам да информирам, че ежедневно има няколко трансферни автомобила  по направлението Бургас- Ново летище на Истанбул. По- скъпо е от автобуса на "Метро" , но в много случаи е най-изгодно, понеже се спестява от нощувки в Истанбул и/или транспортни разходи на посрещача.   Този "бизнес"  почти  80% се държи от руснаците, постоянно живеещи по южното черноморие. 

Дай някакви координати, моля, все ще полезно на някого.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
преди 4 часа, Силвия каза:

Здравейте, да попитам за инфо за придвижване до летище Сабиха от автогарата. Четох по-назад че се очаквало да се строи метро до самото летище?

Все още за съжаление няма метро до Сабиха Гьокчен.

Най-добрия Ви вариант с градски транспорт  е да хванете шатълите на Хавабус, които се движат до Сабиха Гьокчен от Таксим или от Кадикьой. 

Ако предпочетете от Таксим хващате метрото М1 от автогарата и слизате на последната спирка Йени капъ, където се прехвърляте до Таксим на М2 и оттам с шатъла до летището.

Ако искате от Кадикьой пак се качвате до Йеникапъ на М1, където се прехвърляте на Мармарай до Сиркеджи, и от Еминьоню с ферибота се прехвърляте до Кадикьой или пък не слизате на Сиркеджи, а продължавате с Мармарай под Босфора до Ayrılık Çeşmesi, където се премествате от Мармарая в метрото М4 до Кадикьой и там се качвате на шатъла.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 9 часа, Силвия каза:

Здравейте, да попитам за инфо за придвижване до летище Сабиха

За мен най-практичният вариант  е с метрото до Йеникапъ и оттам с Мармарай, но не до Sirkeci, нито до  Ayrılık Çeşmesi,   А до азиатската станция Bоstanci.  От Бостанджи до "Сабиха"  се движи автобус Е-9.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 4 минути , epetkov каза:

За мен най-практичният вариант  е с метрото до Йеникапъ и оттам с Мармарай, но не до Sirkeci, нито до  Ayrılık Çeşmesi,  А до азиатската станция Bistanci.  От Бостанджи до "Сабиха"  се движи автобус Е-9.

Не съм сигурен, че най -практичния вариант с градски транспорт  до Сабиха е с градски автобус. Шатъла е директен и пътуваш с него като бял човек, качвайки си куфарите в багажното отделение, а не чудейки се къде да ги поместиш в автобус, който спира на всеки две минути и през него минават поне 50 човека докато пътуваш час и половина до летището.

С автобус Е-9 от Бостанджи до летището са 37 спирки и 1,30ч. пътуване ако няма задръстване. С шатъла на Хавабус от Кадикьой е между 50 минути и 1 час ако не е пиков час. Пътуването от Кадикьой до Сабиха Гьокчен с шатъла е с 1 спирка, втората е на летището.

До Бостанджи да стигнеш имаш и допълнителни около 15 минути от Ayrılık Çeşmesi. А и  автобус Е-9 се движи на 30 минути. Като прибавим факта, че градските автобуси не са пригодени за качване на  куфари, тъй като нямат багажно отделение става още по-дискомфортно. Един път се лашкахме от Сабиха Гьокчен до Кадикьой с Е-11 и беше изключително неудобно да прескачат куфарите ни, които стояха на пътеката, няма къде другаде да ги сложим. И то при положение, че бе 12 през нощта и нямаше много хора. Аз не бих повторил това упражнение втори път....

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 19 минути , niksennnnn каза:

А какъв е частичния вариант? 

От Варна до Шабла с автобус. От Шабла има маршрутка  до границата. Пеша  през  границата до Вама Веке и от там румънска маршрутка до Мангалия, и после автобус до Констанца.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 35 минути , niksennnnn каза:

https://servistur-bg.com/цени-1.html

Пътувал съм с тях до Одеса и обратно и минават покрай Констанца без да спират,но може да ви свалят.Помня,че така слязоха едни пътници.Билет може да се купи до Болград за 54 лв .

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, dimitrov6 каза:

Одеса

Точно така!  Бях забравил, че те  пътуват по време на пандемията. Дори им бях звъня преди десетина дена, но по друг въпрос. Сега Украйна също е затворена за 15 дена и е възможно да не пътуват, но при "нормална" пандемия си пътуваха. Продавах билети до Констанца за 30 лева.  Изкочи ми от главата този вариант, понеже не е всекидневен.  

преди 3 часа, adreno каза:

От Шабла има маршрутка  до границата

Всъщност, маршрутката тръгва от Каварна. Има си разписание. И този вариант съм го разглеждал преди,  но не го споделих тук защото връзката в Каварна от Варна е голяма (повече от 120 минути) и включва  елемента  пеш през границата. 

преди 3 часа, niksennnnn каза:

До Шабла с автобус и оттам с местното такси до Вама Веке или до Мангалия. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 21 часа, epetkov каза:

Точно така!  Бях забравил, че те  пътуват по време на пандемията. Дори им бях звъня преди десетина дена, но по друг въпрос. Сега Украйна също е затворена за 15 дена и е възможно да не пътуват, но при "нормална" пандемия си пътуваха. Продавах билети до Констанца за 30 лева.  Изкочи ми от главата този вариант, понеже не е всекидневен.  

Всъщност, маршрутката тръгва от Каварна. Има си разписание. И този вариант съм го разглеждал преди,  но не го споделих тук защото връзката в Каварна от Варна е голяма (повече от 120 минути) и включва  елемента  пеш през границата. 

До Шабла с автобус и оттам с местното такси до Вама Веке или до Мангалия. 

А има ли го разписанието на тази маршрутка от Каварна до границата някъде в интернет?

Връзка към коментар
преди 10 часа, niksennnnn каза:

някъде в интернет?

Разбира се, че го има. цък  Но звънни на телефона от линка и уточни.  В днешните динамични времена на интернет не трябва да се вярва много.  Както споменах по-горе, проблемът  с връзката в Каварна е, че от Варна няма удобен транспорт сутрин до Каварна.  Евентуалното решение беше автобуса на Етап Адрес с тръгване от Варна в 04:30 ч, обаче сега проверих и видях, че и него са го преместили (динамични времена)  за 02:30ч.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...

В Скопие от известно време са сменили автобусната компания, която обслужва летището.

Ето линк към новата фирма и разписанията между летището и автогарата / центъра:

https://www.wtransporter.com/en

Цената е 180 денара в посока

• Харесвам 8
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Някой наскоро да е пътувал от София до Скопие с автобус?  Преди ковид-а имаше една фирма, която имаше редовни превози до там, но от миналата година е затворена.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.