Прескочи до съдържание

Транспорт до околните балкански летища - Истанбул, Белград, Скопие, Букурещ, Ниш, Крайова и Солун

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 38 минути , muchachote каза:

Значи, да разбирам, че ако хвана автобус в 9:00 от София, пристигащ в Истанбул на Байрампаша по разписание в 17:30, а полетът ми е в 21:35, има риск да го изпусна въпреки горе- долу 4 часа на разположение?

Според мен шансът да го изтървеш е над 90%. И при трите варианта да стигнеш до Сабиха ще ти отнеме над два часа, два часа и половина.

Имай предвид, че понякога на Сабиха има огромни опашки и се чака повече от час. Не винаги де, но ... 

Минаването на сухопътна граница няма определено време - може да е бързо, може и да отнеме часове. Зависи в кой период пътуваш.

Като цяло аз бих предпочела да пристигна сутринта, да се помотая из Истанбул и спокойно да стигна до летището поне 2-3 часа преди полета.

Но ... ти избираш.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:
В момента, muchachote каза:

Тоест, да разбирам, че при този вариант трябва да направя три смени? А нямаше ли някакъв директен бус от площад Тексим 

За да стигнеш до пл. Таксим също сменяш едно метро с друго (М1 сменяш с М2 на станция Йеникапъ).

Има и вариант: 

1. М1 от автогарата до Йеникапъ

2. М2 от Йеникапъ до 4. Левент (Сапфир където е)

3. бус Е-3 оттам до Сабиха Гьокчен

Но ако наистина нямаш никакво време и търсиш оптимално бърз вариант, в който задръстванията не могат да те хванат, е първия вариант  М1+Мармарай+М4. Два часа би трябвало да ти стигнат, ако тичаш.

В момента, muchachote каза:

Значи, да разбирам, че ако хвана автобус в 9:00 от София, пристигащ в Истанбул на Байрампаша по разписание в 17:30, а полетът ми е в 21:35, има риск да го изпусна въпреки горе- долу 4 часа на разположение?

Нямаш 4 часа. Имаш 2 часа за придвижване (което е на ръба), за да си на летището към 19.30, два часа преди полета.  И дори и метрото и Мармарай да не ги ловят задръствания, автобусът, дето идва от София може да влезе в адските задръствания на влизане в града, преди Байрамаша.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 5.01.2025 г. в 11:26, muchachote каза:

Ще трябва да се добера от София до Сабиха за късен полет. 

Screenshot_2025-01-05-11-14-42-538_com.android.chrome.jpg

А защо изобщо трябва да е с автобус?

https://web.flypgs.com/booking?adultCount=1&arrivalPort=SAW&currency=EUR&dateOption=1&departureDate=2025-03-10&departurePort=SOF&language=en

• Харесвам 1
Публикувано:

И на мен ми хрумна, ама... не знам дали @muchachote e от София. Сутрешен, обеден или ранен следобеден полет е най-удобният вариант.  Ако няма полет в конкретния ден, тогава знам ли... влак или автобус от предната вечер, така че сутринта да е в Истанбул. С влак поне опъваш крак и има опция да спиш. С автобус сгънат 9 часа... не знам. После цял ден парцал на разходката в Истанбул и след това нов полет.... малко е кофти.  С дневния автобус на Метро си го причиних само веднъж преди години, от 9.00, пристигна към 18.30, имаше зверски трафик при влизане в града (не препоръчвам преди полет в 21.30).  Преди време имаше и ранен автобус в 7.15, но май вече не се движи.

Публикувано:

Залагам на Арда тур, но ще хвана нощния бус, който тръгва в 23:59 и пристига в Истанбул по разписание в 8:50. С арда не съм пътувал, надявам се да са комфортни автобусите им. Есенлер и Байрам паша е една и съща автогара, нали така? От нея, без да се размотавам, направо ще се придвижа до Сабиха, макар че полетът ми е чак вечерта. Това е за 6 март. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Те имат различни автобуси и зависи на какъв ще попаднеш. Пътувал съм с много хубав и с кочина. Но и на "Метро" последния път беше доста оплют , такъв е контингента по маршрута , ориенталщината не прощава.Като се сетя в какво се превърнаха и шатъл бусовете на Havas в Истанбул за отрицателно време ...:(

Esenler Otogari , Bayrampasa  - една и съща автогара е , да.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 34 минути , muchachote каза:

Залагам на Арда тур, но ще хвана нощния бус, който тръгва в 23:59 и пристига в Истанбул по разписание в 8:50. С арда не съм пътувал, надявам се да са комфортни автобусите им. Есенлер и Байрам паша е една и съща автогара, нали така? От нея, без да се размотавам, направо ще се придвижа до Сабиха, макар че полетът ми е чак вечерта. Това е за 6 март. 

От София ли ще пътуваш? Това е важно уточнение. От София автобусни фирми колкото искаш. И можеш преспокойно да си вземеш влак. А от гара  Халкалъ директно Мармарай до Айрълък чешме (там, по желание може да убиеш време в мол Наутилус) и от същото място М4 до Сабиха Гьокчен. Макар че аз, ако имам толкова часове, естествено, че ще се мотам из града.  Няма смисъл от сутринта да отиваш на летището 😄 

А автогарата в Европейската част всъщност се казва "Онбеш теммуз демокраси отогаръ" (15 Temmuz demokrasi otogarı) след неуспешния опит за атентат на 15 юли 2016.

По същия начин преименуваха и първия мост над Босфора от "Боазичи" (Boğaziçi) на "Онбеш теммуз шехитлер кьопрюсю" (15 Temmuz Şehitler Köprüsü - Мостът на жертвите, т.е. на мъчениците от 15 юли), но всеки си му казва Боазичи, както и на автогарата "Есенлер", това е старото име и се намира в кв. Bayrampaşa. На входа на автогарата сложиха голяма табела с новото име, но на сайтовете на автобусните фирми никой не промени името на автогарата 😄 Или Есенлер, или Байрампаша.

p.s.  В заглавието на темата може да се добави и летище Ниш

• Харесвам 2
  • neuromancer changed the title to Транспорт до околните балкански летища - Истанбул, Белград, Скопие, Букурещ, Ниш, Крайова и Солун

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.