Прескочи до съдържание

Meiji Bulgaria Yoghurt


Topfly

Препоръчани мнения

Мисля, че Meiji Bulgaria Yoghurt заслужава отделна тема. В кои държави сте го срещали? Местните свързвали ли са в киселото мляко? ;)

 

В Япония ако добре съм запознат 60% от киселото мляко е българско, но Мейджи са навлезли и на пазара в Тайланд и Индонезия. Тази компания трябва да получи всички възможни български държавни отличия, защото прави много повече за рекламирането на България в региона от колкото цялата българска държава. Реално сме на едно ниво на разпознаваемост с Швейцария, но с тази разлика, че от млякото на лилавите швейцарски крави се прави шоколад, а от млякото на българските крави много здравословно кисело мляко ;)

 

Преди около 7-8 години в Тайланд имаше промоция на Meiji Bulgaria Yoghurt, като главната награда беше пътуване до екзотична България, където хората в странни носии пеят екзотични песни и правят здравословно кисело мляко ;)

 

Ето няколко реклами и клипчета по темата:

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=I13Dd3prDZg

 

https://www.youtube.com/watch?v=41AfiryIeis

 

https://www.youtube.com/watch?v=jQ53eMTw6O4

 

https://www.youtube.com/watch?v=WyVYrUCwoQY

 

 

  • Харесвам 14
Връзка към коментар

В Япония и Тайланд. Навсякъде си купувам и много му се радвам, въпреки , че не съм много голям фен на киселото мляко, предпочитам прясно. В Тайланд, това в зелената опаковка леко сладни, както едно време имаше млекца Снежанка(който си спомня). В Япония  голямата опаковка най-много се доближава до вкуса на киселото мляко от едно време.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Моя позната корейка от Брюксел твърди, че в Южна Корея българското кисело мляко също е добре познато. Сподели, че много й липсва в Белгия, та ми се наложи да я насочвам към български магазини ;) Не съм убедена, че качеството и вкуса са същите, но все пак...

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

В Япония всеки ден си взимах по едно. Още преди да отида там, знаех, че е много хубаво от приятели.

За мен е по-хубаво от повечето български, коетo e жалко за нас.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Честно казано не долових голяма разлика.

Гъсто с лек кисел вкус. Купувах си и аз няколко пъти.

Аз и в БГ не хапвам само от една марка , купувам редовно поне 5-6 различни.

Химията в ХВП явно е напреднала :)))

От Лидл съм опитвал някви най-евтини кренвирши и лютеници техни марки , които за мен се доближават най-много до вкуса от "онова време" дето уж помня. Като чета етикета , то месо че почти няма ясно , а в лютеницата разни "доматени пюрета" , нишесте и ала-бала боклуци , но на вкус са го докарали алхимиците. Едва ли реално някой наистина помни след толкова години освен разни тесни познавачи.

Примерно от тая марка "Стара планина" дето е по старото БДС така и не намерих нищо което да заобичам.

Та така и с киселото мляко , има такива с добър вкус , а дали наистина са качествени знае единствено прозводителя и технолозите му.

 

П.С. Оплесках леко темата.

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Мейджи са огромна корпорация (от калибъра на Нестле за региона). На всеки от околните пазари присъстват и с кисело мляко - Ю.Корея, Тайланд, Малайзия, Сингапур и т.н. Продуктите се тунинговат спрямо местния вкус и понякога има "неочаквано добри комбинации" с различни плодове например.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

В Камбоджа им въртят рекламите нонстоп. Първият път ми беше странно. Лежа си на леглото и слушам "бла бла България, бла бла България". Викам си или съм луд или тези проговориха български, а то било реклама на кисело мляко.  :lol:

  • Харесвам 8
Връзка към коментар

Най-интересното и тъжно е, че половин Азия яде кисело мляко България, а в Европа нямаме никаква силна марка :( Гърците и в сиренето и в киселото мляко ни бият в Европа :(

Мейджи да вземат да построят един завод и в Европа за да ни направят малко национална реклама.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

В Германия знаех, че като влеза в турски магазин и мога да си купя страхотно кисело мялко, включително до 10% масленост. В България цената на сиренето може да бъде някакъв ориентир за качество. За кисело мляко никаква идея какво качествено мога да си купя. :(

Връзка към коментар

Миналата година, като бяхме в Япония на нашето кисело мляко му празнуваха 50 - годишнина.

Аз опитах от почти всички видове, що видЕх там и ни едно не ми хареса особено.

Тук у нас ние ядем Боженци 4% и едно друго, квасено в буркани.Има го в разновидности -краве, козе,овче и биволско.Като се върна, ще снимам буркана.Най-ми харесва овчето.

Връзка към коментар

В Холандия (в AH) имат 100 вида кисело мляко - ок, нормално.

Но имат и три млека, които са ги кръстили Българско, Гръцко и Турско кисело мялко т.е. йогурт. На опаковките им има съответните знамена.  По цена и трите са в горния клас. На вкус - турското се доближава най-много до нашето.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

А нашето тогава какъв вкус има? :rolleyes:

Под нашето, разбирам това, което е тук в БГ.

А това от Холандия, което са го кръстили Българско е една идея по-сладникаво, в смисъл няма този резлив послевкус и на консистенция не е докарано - изглежда като много гъста боза т.е. като разджуркана наша кофичка с кисело мляко. :)

 

p.s. Абе разбирам ги аз киселите млека, щото всичките познати и приятели, небългари, в Холандия ги открехнахме на таратор. И те, сега, само това ядат. :) и си предават сложната рецепта по служби, техни приятели, ... инвазия на таратора се случва... :)

Редактирано от ven62
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Да открехнеш холандец на хубава храна не е сложно. Просто техните рецепти за нищо не стават и каквото и да им покажеш, все е по-вкусно от тяхното :)

Аз научих колеги от Беларус, Иран, Сауди, Пакистан, САЩ, Румъния, Турция и Индия на лютеница.... Сега сами  си поръчват... :)

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.