Прескочи до съдържание

Виза за Тайван


Препоръчани мнения

Не, изключително лесно е, защото виза за нас не е необходима. На летището се попълва само формуляр къде отсядате и цел на посещението. После слагат печат и това е.

Всъщност Тайван се нарича Република Китай (ROC) и е отделна държава, но статутът ѝ като такава не е признат от всички страни. 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Официалните правила от Външното им министерство  са тук.

Принципно след периода от 90 дни има глоба.

Ако пък решиш влизаш/излизаш то след общо шест месеца си подлежиш на деклариране на данъци и т.н., т.е. не си много турист :)

Виж емиграционните и дългосрочни изисквания тук.

Връзка към коментар

Благодаря, погледнах сайта, малко ми е сложно всичко ако трябва да бъда честна.
 
Прибирам се следващия месец, въпроса ми е, дали мога да вляза отново в държавата
след престоя си в България и след изтичането на три месечния престой мога ли да изляза
и да вляза за още 90 дни в Тайван?

Връзка към коментар

Не намирам ограничение за второ влизане (нови 90 дни) за някакъв период Т.е. би трябвало да влезеш без проблем.

Съветът ми е все пак за третото влизане да попиташ дали има някакво ограничение.

При ефективен престой над 180 дни в една година с цел туризъм, не съм сигурен дали няма да те задължат да си извадиш някакъв тип виза.


А при всяко влизане ли се попълват формулярите? Има ли възможност за двукратна. На път за Палау имаме по 1 ден на отиване и връщане.

 

При всяко влизане. Всъшност това е Visa Free програмата им. Нямаш грижи и 60 пъти да влезеш за по 1 ден.

Същото е за Малайзия, Сингапур и други държави в района.

Визи няма, а се попълват arrival/departure cards. Би трябвало да ви дадат в самолета даже.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Обадиха ни се от експедия. С тях купихме билетите за Палау. Искат ни виза за Тайван. Иначе щели да ни анулират билетите. Някакви съвети? Трябва днес да разбера, че утре заминаваме за Грузия. Всичко в последния момент...

Връзка към коментар

Хмм, явно не са добре информирани. Можеш да им дадеш следните два линка и да ескалираш случая на някой от мениджърите им (с други думи, да се оплачеш):

 

http://www.boca.gov.tw/ct.asp?xItem=1443&ctNode=779&mp=2

 

http://www.iatatravelcentre.com/passport-visa-health-travel-document-requirements.htm

 

Първият линк е към страницата на тайванското Министерство на външните работи. Вторият линк е към база данни на IATA и обикновено това е базата, където авиокомпаниите проверяват визовите изисквания за пътниците си. 

 

Горната информация е валидна ако сте български граждани с нормални паспорти със срок на валидност минимум 6 месеца от датата на влизане в Тайван.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

И ние така подходихме. Най-странното е, че експедиа твърдят, че от china-airlines им искат визи, а на тяхната страница пише, че за граждани на ЕС са on-arrival. Но явно по всякакъв начин искат да ни анулират евтините полети до Палау.

Връзка към коментар

А със сигурност ли China Airlines им искат визи? По-вероятно е да им искат паспортни данни. Някои държави, сред които Китай изискват предварително паспортните данни на пътниците, които преминават транзитно или влизат в тях. Тъй като China Airlines са китайска компания е възможно това изискване да важи и за тях. Паспортните данни обикновено се дават по време на резервация или по-късно чрез опцията Manage my booking или нещо от сорта на сайта на авиокомпанията. Най-късно данните могат да се дадат на чек-ин, но винаги е по-добре да се предоставят по-рано. На пътник, който не предостави данните може да бъде отказано качване на борда.

Връзка към коментар

В wikipedia пише, че са националния превозвач на Тайван / Република Китай /. Това са купените билети през expedia.hk до Палау. 3 пъти досега сменяха часове, полети и дори 1 ден. Непрекъснато се обаждат от кол-център на експедия. На отиване имаме 2 дни престой в Тайван, на връщане - 1. Мъжът ми си контактува с тях. Предложих да им сканираме паспортите или да си попълним някъде данните. Полетите ни са 23.11.2016 - 03.12.2016. Доста време има още.

След последния разговор преди малко искат да им изпратим линк, че не трябват визи за българи?! B)

Редактирано от lesy
Връзка към коментар

Ясно. Изглежда, че и Тайван е една от държавите, които изискват API (Advanced passenger information). Ами изпратете им на тези от expedia горните 2 линка с разяснения кое за какво е и копия от паспортите ви, да си въвеждат данните където искат. Аз бих повдигнал и оплакване.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.