AlexandraKo Публикувано: 16 септември, 2016 Публикувано: 16 септември, 2016 (редактирано) Някой може ли да сподели мнение какъв тур му е харесал за Улуру и Ката Тюта? Направила съм две нощувки в Айерс Рок /няма да споделям цени на полети и на хотел,че не са бюджетни, ама там всичко е монопол/:)))Искам да видя всичко и на изгрев, и по залез. Хотелът, дето е на цена като за сто Дзвездими прати мейл, че трансферът от летището е кат за уелкъм, сиреч - безплатен.Седя опулено)))) Редактирано 16 септември, 2016 от AlexandraKo
Topfly Публикувано: 16 септември, 2016 Публикувано: 16 септември, 2016 (редактирано) Има разни турове в които ти предлагат много скъпо шанпанско храна, гид, хеликоптер и т.н., но не мисля че си струва. На място предлагат относително евтино само трансфер до Улуру и Ката Тюта. Взмаш си една бутилка вода, малко храна и фотоапарата и тръгваш. Обиколката на Улуру ако добре си спомням беше 10 километра и отнемаше около 3 часа. Информацията ми е от преди повече от 10 години, но не вярвам да има голяма промяна. Редактирано 16 септември, 2016 от Topfly 1
AlexandraKo Публикувано: 17 септември, 2016 Автор Публикувано: 17 септември, 2016 (редактирано) Има разни турове в които ти предлагат много скъпо шанпанско храна, гид, хеликоптер и т.н., но не мисля че си струва. На място предлагат относително евтино само трансфер до Улуру и Ката Тюта. Взмаш си една бутилка вода, малко храна и фотоапарата и тръгваш. Обиколката на Улуру ако добре си спомням беше 10 километра и отнемаше около 3 часа. Информацията ми е от преди повече от 10 години, но не вярвам да има голяма промяна. Много ти благодаря!Пак ми е ценна информацията ти, защото явно никой не е ходил в близките години и по - прясна няма..Питам, понеже вчера ми изпратиха от хотела разни оферти.Но ще поровя из руските сайтове, за да реша дали предварително да буквам или там, на място, както казваш. Редактирано 17 септември, 2016 от AlexandraKo
Topfly Публикувано: 17 септември, 2016 Публикувано: 17 септември, 2016 Много ти благодаря!Пак ми е ценна информацията ти, защото явно никой не е ходил в близките години и по - прясна няма.. Питам, понеже вчера ми изпратиха от хотела от хотела разни оферти.Но ще поровя из руските сайтове, за да реша дали предварително да буква или там, на място, както казваш. Поради ограниченият брой на възможности за спане, няма как изведнъж да се окаже, че много хора хора са си резервирали трансфер до Улуру и няма места. Търсенето и предлагането е относително изравнено. Най-малко проблеми вероятно ще имаш с обикновенните трансфери, защото там са най-гъвкави. Ако искаш обаче разходка с хеликоптер или някаква по специална програма може да има проблем с местата. Аз имах късмет, че и на отиване и на връщане успях да снимам Улуру от самолета и не ми липсваше разходка с хеликоптер. 1
AlexandraKo Публикувано: 17 септември, 2016 Автор Публикувано: 17 септември, 2016 Поради ограниченият брой на възможности за спане, няма как изведнъж да се окаже, че много хора хора са си резервирали трансфер до Улуру и няма места. Търсенето и предлагането е относително изравнено. Най-малко проблеми вероятно ще имаш с обикновенните трансфери, защото там са най-гъвкави. Ако искаш обаче разходка с хеликоптер или някаква по специална програма може да има проблем с местата. Аз имах късмет, че и на отиване и на връщане успях да снимам Улуру от самолета и не ми липсваше разходка с хеликоптер. Да, ти си прав.Не се сетих, че освен трите хотела няма къде другаде де се спи.И няма от къде да дойдат още туристи.Може би, само от Алис Спрингс. То и цените, дето са ми ги пратили от хотела са едни възрастничкииии (( Ама няма как - там всичко е много скъпо.
Topfly Публикувано: 17 септември, 2016 Публикувано: 17 септември, 2016 Да, ти си прав.Не се сетих, че освен трите хотела няма къде другаде де се спи.И няма от къде да дойдат още туристи.Може би, само от Алис Спрингс. То и цените, дето са ми ги пратили от хотела са едни възрастничкииии (( Ама няма как - там всичко е много скъпо. Тези които идват от Алис Спрингс си имат кола и не им трябва трансфер. Ето ти една фирма за трансфер до Улуру и Ката Тюта за 60 и 95 австралийски долара (40 и 64 евро ) за отиване и връщане цък 1
AlexandraKo Публикувано: 17 септември, 2016 Автор Публикувано: 17 септември, 2016 Тези които идват от Алис Спрингс си имат кола и не им трябва трансфер. Ето ти една фирма за трансфер до Улуру и Ката Тюта за 60 и 95 австралийски долара (40 и 64 евро ) за отиване и връщане цъкМного ти благодаря, ще ги разгледам.От хотела са ми пратили и за някакво нощно шоу със светлини.Тези дни ще се занимавам с това.Че не остана време.
Topfly Публикувано: 17 септември, 2016 Публикувано: 17 септември, 2016 Много ти благодаря, ще ги разгледам.От хотела са ми пратили и за някакво нощно шоу със светлини. Тези дни ще се занимавам с това. Че не остана време. Идея си нямам какво е това шоу, но на повечето места по света подобни шоута са просто клопка за туристи за да си дадеш парите. Истинското светлинно шоу при Улуру е на изгрев и залез слъце. След залез слънце аз лично не бих се и разхождал в околностите. В Австралия живеят едни от най-отровните змии в света. Те като всички змии нападат човека, когато се усетят застрашени, но в тъмното е много по лесно да не забележиш някоя змия. Около Ката Тюта точно на туристическата пътека се печеше една супер шарена змия, а правилото е, че колкото по шарена е една змия толкова по опасна е. Ние за щастие успяхме да заобиколим змията на безопасно разстояние, но това беше през деня. 1
AlexandraKo Публикувано: 17 септември, 2016 Автор Публикувано: 17 септември, 2016 Олее, това със змията е много страшно.(( Като се приберем от почивката ще разгледам всичко и ще кажа на какво съм се спряла.Аз някъде четох, че всички хотели осигурявали трансфер, на мен ми трябва едно ходене по залез и едно по изгрев. Не съм сигурна дали искам да обикалям 10 километра. Че даже, ако може да се наблюдава някъде отстрани и от високо скалата, ще е най-добре.
Topfly Публикувано: 17 септември, 2016 Публикувано: 17 септември, 2016 10 километра се обикалят за 3-3,5 часа с бавно темпо и почивки. Струва си да се обиколи скалата, защото само така може да видиш рисунките на аборигените по нея и да усетиш размера. Няма нужда прекалено да се плашиш от змиите. Статистически най-опасното животно в Австралия е човекът Много повече хора загиват от убийци, от колкото от животни. 1
AlexandraKo Публикувано: 17 септември, 2016 Автор Публикувано: 17 септември, 2016 10 километра се обикалят за 3-3,5 часа с бавно темпо и почивки. Струва си да се обиколи скалата, защото само така може да видиш рисунките на аборигените по нея и да усетиш размера. Няма нужда прекалено да се плашиш от змиите. Статистически най-опасното животно в Австралия е човекът Много повече хора загиват от убийци, от колкото от животни. То, това за човека май важи не само за Австралия. Не съм разгледала дали има хелиОкоптерни турове над скалата. ) И какво ще искат за тях. Следващата седмица ще доложа какво съм избрала. Много ти благодаря за помощта, много ми е ценна.)) 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега