Евгени Димитров Публикувано: 23 септември, 2016 Публикувано: 23 септември, 2016 (редактирано) Отбелязах се в темата "Искам да се похваля", че имам билет за Куба. Ще пътуваме с един приятел и дойде време да нагласим програмата. На 10.10 кацаме в Хавана. Аз ще остана до 21, а той до 18. Връщането ни до Канкун отново е през Хавана. Чудим се как да разпределим дните. Надявам се да ударите едно рамо. В Хавана смятаме да останем на 10,11,12 число. На 13 искаме да потеглим с кола под наем на изток. Това означава, че ще имаме почти 5 дни. Казвам почти, защото той трябва да се върне вечерта на 17-и в Хавана. Има ранен полет на следващия ден. Аз ще мoга да продължа надолу към Сантяго де Куба. Идеята ни е да направим няколко спирки в тези почти 5 дни. Искаме да отидем до Playa Giron, Cienfuegos, Santa Clara, Camaguey. Ако това е постижимо с кола, аз ще продължа с автобус към Сантяго и оттам с еднопосочен билет на 20 ще се върна в Хавана., а той ще пътува наобратно с колата от Cienfuegos. Мислим и втори вариант: след 10,11,12 в Хавана, на 13 летим за Сантяго де Куба. Там оставаме за 2 нощувки 13,14) и с кола под наем тръгваме наобратно към столицата т.е. ще имаме на разположение 15,16,17. След като си замине, аз ще имам още цели 3 дни на разположение. Моля, споделете и фирма за кола под наем, която сте ползвали. Благодаря Ви! Редактирано 23 септември, 2016 от Евгени Димитров
Евгени Димитров Публикувано: 23 септември, 2016 Автор Публикувано: 23 септември, 2016 (редактирано) Ако направим вариант 2: 10,11,12 Хавана 13,14 Сантяго де Куба 15 Камагуей 16 Санта Клара разглеждане, нощувка в Сиенфуегос 17 разглеждане Сиенфуегос и път към Хавана Две нощувки и почти пълни три дни ще стигнат ли за Камагуей, Санта Клара, и Сиенфуегос? Ако трябва да пропуснем нещо, кое да е? В Санта Клара смятаме да спрем за няколко часа само. Редактирано 23 септември, 2016 от Евгени Димитров
Евгени Димитров Публикувано: 24 септември, 2016 Автор Публикувано: 24 септември, 2016 Моля, препоръчайте фирма за кола под наем. Проверих REX, тия искат €250 за 3 дни! Не са в час! Някой ползвал ли е сайта carrentalcuba?
Гост Публикувано: 24 септември, 2016 Публикувано: 24 септември, 2016 (редактирано) Моля, препоръчайте фирма за кола под наем. Проверих REX, тия искат €250 за 3 дни! Не са в час! Някой ползвал ли е сайта carrentalcuba? Точно поради същата причина - стресираща цена - попаднах на същите измамници. Забрави ги и ползвай www.cubatravelnetwork.com - препоръчано от магеланци. Колите в Куба са скъпо удоволствие... Редактирано 24 септември, 2016 от Гост
nomad Публикувано: 24 септември, 2016 Публикувано: 24 септември, 2016 (редактирано) Според мен, един ден е достатъчен за Сиенфуегос, два е по-добре, за да се усети атмосферата, но и за един пълен ден градът може да бъде разгледан. За Камагуей един ден не е достатъчен, историческия център е огромен и е като лабиринт. Определено трябват два дни за пълно разглеждане на града. За разглеждане на Сантяго също трябват поне два дни. За Санта Клара не знам, ние го пропуснахме, според домакина ни в Хавана, приятен град, но без особени забележителности, известен най-вече заради историческата битка по време на революцията. Планът ти е осъществим, но няма да успеете да разгледате изцяло градовете, които сте избрали, нито да усетите в пълна степен атмосферата. Ще преминете през местата набързо, без да имате достатъчно време да им се насладите. Лично аз, ако разполагам с осем дни, бих обиколил само Западна Куба. Редактирано 24 септември, 2016 от nomad 3
Гост Публикувано: 24 септември, 2016 Публикувано: 24 септември, 2016 http://magelanci.com/topic/7610-%D0%BA%D1%83%D0%B1%D0%B0-%E2%80%93-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%85%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D0%BC-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8/
Евгени Димитров Публикувано: 25 септември, 2016 Автор Публикувано: 25 септември, 2016 Интересно е, че през cubatravelnetwork.com цената излиза над $500, а през сайта REX.CU, показва €242 за същите 3 дни. Май взехме да се навиваме да си ходим със самолета до Сантяго и наобратно. Завъртя ни се и вариант за нощен влак на връщане към Хавана. Някой има ли опит с влаковете в страната?
nomad Публикувано: 25 септември, 2016 Публикувано: 25 септември, 2016 (редактирано) Не съм пътувал с влак в Куба, но от това което проучвах преди да отида, останах с впечатление, че влаковете са в трагично състояние. Според информацията в този линк влака от Сантяго за Хавана тръгва всеки трети ден, проблема е, че често, пътуването се отменя в последния момент, поради технически проблеми, т.е. закупуването на билет, не е гаранция че ще се пътува. http://www.cuba-individual.com/e_horario.htm#train Редактирано 25 септември, 2016 от nomad 1
picsvet Публикувано: 25 септември, 2016 Публикувано: 25 септември, 2016 Ако направим вариант 2: 10,11,12 Хавана 13,14 Сантяго де Куба 15 Камагуей 16 Санта Клара разглеждане, нощувка в Сиенфуегос 17 разглеждане Сиенфуегос и път към Хавана Две нощувки и почти пълни три дни ще стигнат ли за Камагуей, Санта Клара, и Сиенфуегос? Ако трябва да пропуснем нещо, кое да е? В Санта Клара смятаме да спрем за няколко часа само. Може да се засечем някъде ...ха ха! Аз ще съм района между Хавана и Сантиаго де Куба..в периода от 5.10 - 2.11....
Евгени Димитров Публикувано: 25 септември, 2016 Автор Публикувано: 25 септември, 2016 (редактирано) Като се спра на краен вариант за програмата, ще драсна пак. Аз на 18 октомври оставам сам в Хавана. Дружката ми лети по-рано от мен. Смятам 3-те дни да ги запълня в Сиенфуегос и Санта Клара. Другата опция е Виналес и Пинар дел Рио. Редактирано 25 септември, 2016 от Евгени Димитров
lyusi Публикувано: 25 септември, 2016 Публикувано: 25 септември, 2016 Освен ако не си фен на Че , не виждам какво ще правиш толкова време в Санта Клара. Там освен мемориалът на Че и влаковата композиция, която са спрели в битката при Санта Клара няма какво да видиш.
eloena Публикувано: 25 септември, 2016 Публикувано: 25 септември, 2016 В Пинар дел Рио също няма какво много да се прави. Тринидат защо го няма в програмата? Много е приятен! И в околностите е приятно (плаж, водопади, природен парк). Внимавай много с колите под наем в Куба, наистина! Можете като пристигнете в Хавана, да отидете в някое бюро под наем и да се спазарите за кола за след 3 дни. Предполагам само, не знам как е сега след нашествието на американците, гледам, че цените са скочили, а и явно няма достатъчно коли под наем там.
Евгени Димитров Публикувано: 25 септември, 2016 Автор Публикувано: 25 септември, 2016 Добре, за Санта Клара ще помисля тогава. Тринидад не е в списъка, защото бях там 2014.
Евгени Димитров Публикувано: 27 септември, 2016 Автор Публикувано: 27 септември, 2016 Купихме билети с Cubana Air от Хавана до Сантяго де Куба, двупосочни. Приключихме с колата под наем. Сега ви питам, ще имаме 4 нощувки на разположение. Как да ги разпределим между Сантяго, Гуантанмо и кое от двете да изберем Баямо или Баракоа?
Childish Публикувано: 27 септември, 2016 Публикувано: 27 септември, 2016 В Баямо най-интересното за мен бяха козлите, които теглеха каручки с деца на централния площад. Сантяго де Куба - Баракоа е 5ч с автобус и не можеш да разчиташ на автобусите. По тая причина се върнахме със споделено такси. Самият град също е нищо особено, но Tedy може да ти препоръча места наоколо, до плажовете се ходи с такси. Аз ходих на трек (по-скоро разходка) в парка Алехандро де Умболт, хареса ми, но чак пък да го препоръчвам не става.
Евгени Димитров Публикувано: 8 октомври, 2016 Автор Публикувано: 8 октомври, 2016 (редактирано) Дайте някакви подробности къде в Хавана има места с интернет и откъде се купуват картите за ползването му. Препоръчайте някакъв пазар/битак със сувенири, картини и интересни дрънкулки? Знам само този хотел Хавана Либре, но той беше съвсем малък. Споделете какво наистина да не пропускаме в Хавана, място което ви е грабнало? Тук, не говоря за стандартните места, които са описани в пътеводителите. Подобни насоки приемам за Сантяго де Куба, Гуантанамо и района. Засега начертахме следната програма: 4 дни Хавана 4 дни Сантяго/Гуантанамо и района 1 ден Санта Клара 1 ден Сиенфуегос Редактирано 8 октомври, 2016 от Евгени Димитров
lyusi Публикувано: 8 октомври, 2016 Публикувано: 8 октомври, 2016 (редактирано) Eвгени, ние имахме много по-малко от твоето време в Хавана /около ден и половина/, поради което се ограничихме до стандартните места. Очарова ме стара Хавана, според мен шляенето по улиците й е най-добрия начин да прекараш времето си там. Животът е на улицата-музика, заведения, мохито... Любимо място ми е Plaza Vieja /пак в стара Хавана/ - артистична атмосфера, различни галерийки, много заведения на открито. Дайкирито "La Floridita" в компанията на Хемингуей също ми хареса /макар да е по-скъпо именно заради популярността си като едно от любимите му заведения/. При повече време може да направите и т.н. тур по стъпките на Хемингуей - Флоридита, Бодегита дел Медио /до катедралата е/ , музеят в края на града /ние до там не стигнахме/. Хареса ми и шоуто в "Тропикана", нищо че е скъпичко. За мен преживяването си заслужава, а и след шоуто потанцувахме на сцената. В Парке централ можеш да видиш всякакви образи /мисля, че травестите се събират там, поне ние ги виждахме на всяко минаване/, оттам по Пасео дел Прадо излизаш на Малекон, където също кипи живот. С две думи, както казах, животът е на улицата А, замалко да пропусна - отстрани на Plaza del San Fransisco /откъм страната на статуята на св. Франциск в посока булеварда пред площада/ има разкошна градина, посветена на майка Тереза, а в градината - православен храм. Мен лично ме изненада много приятно, не мисля, че е от известните за туристите места. Редактирано 8 октомври, 2016 от lyusi
Здравко Ангел Публикувано: 8 октомври, 2016 Публикувано: 8 октомври, 2016 Благодарение на Теди, ние отидохме до Callejon de Hamel в Хавана, много приятно арт пространство, което не е сред топ дестинациите на туристите, щом ще си 4 дни в Хавана спокойно може да отидеш дотам. Аз не бих зачеркнал Камагуей, ако може някак да вземеш единия ден от Сантяго и да преспите в Камагуей. Ние бяхме 2 пълни дни в Сантяго и един отскочихме до Баракоа. Обикновено колкото повече опознаваш едно място, толкова повече то ти харесва, но все пак два дни в Сантяго, мисля че са достатъчни.
Евгени Димитров Публикувано: 9 октомври, 2016 Автор Публикувано: 9 октомври, 2016 (редактирано) Малко сгрешихме с 4-те дни в Сантяго, ама няма как да ги променим. До Камагуей няма как да стигнем, че сме с полет от Хавана. Реално в Сантяго ще имаме цели 3 дни/4 нощувки. Смятаме да отделим ден за Сантяго, ден за Гуантанамо и последния ще гледаме да отидем до парка Гран Пиедра и Баконао. Оттам се връщаме в Хавана за нощувка и после аз продължавам сам към Санта Клара и Сиемфуегос. Общо взето това се очертава като план. Много трудно с тия транспорти и най-вече рен-а кари. Моля, кажете за интернета? Редактирано 9 октомври, 2016 от Евгени Димитров
Childish Публикувано: 9 октомври, 2016 Публикувано: 9 октомври, 2016 Моля, кажете за интернета? Купуваш си карта (scratchcard ) от ETECSA Цени - 1 CUC/половин час, 2 CUC/час и 10 CUC/5 часа. Бяха ме предупредили да не вземам от 5ч, защото се случвало дори и да не ги използваш, да не можеш да се вържеш пак. Не винаги има карти за интернет - оправаданията са били - системата не работи, свършиха картите. А и - чакаш на опашка, за да си ги купиш. Искат паспорт, дават(ха) до 3ч на човек наведнъж. Това е списъкът с местата за достъп до интернет: 2
macf1an Публикувано: 13 октомври, 2016 Публикувано: 13 октомври, 2016 В повечето читави хотели има безжичен, продават карти на рецепцията. Скоростта е много по голяма от публичните хот спотс. В Хавана разчитах на инглатера и довил (на малекон)
Iva75 Публикувано: 8 ноември, 2016 Публикувано: 8 ноември, 2016 Здравейте, Моля, за повече информация относно транспорта в Куба - имаме самолетни билети до Хована за 8 нощувки. Колебая се ка да ги разпределим и скъпите коли по д наем. Много ми се иска да направи няколко дни Хавана и околностите и Caya Coco вместо Варадеро, но не причотам никъде какъв е транспорта и как може да се предвижва човек от точка до точка.
Евгени Димитров Публикувано: 9 ноември, 2016 Автор Публикувано: 9 ноември, 2016 Хавана 3-4 дни максимум. Между градовете има транспорт с автобуси Viazul. Имат уеб сайт. Хубаво е билетите да се купуват от предния ден. За Кайо Коко, не мога да дам съвет за предвижване. Колите под наем са много скъпи и трябва да се резервират поне седмица по-рано. Като цени, ние искахме за 3 дни и цената беше към $550. Горивото е 1 CUC литър.
macf1an Публикувано: 9 ноември, 2016 Публикувано: 9 ноември, 2016 Не знам защо само виазул се споменава навсякъде - Конектандо са със същите автобуси, график, цени, но те взимат и оставят от големите хотели и не трябва да ходиш до автогарите. 1
Iva75 Публикувано: 9 ноември, 2016 Публикувано: 9 ноември, 2016 Много благодаря! Моля и за малко полезна информация какво е интересно да се види, около Хавана и Варадеро, като се има предвид, че сме малко обвързани с транспорта.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега