Прескочи до съдържание

Куба – измамна схема за наем на коли


Гост

Препоръчани мнения

Този материал е предназначен да предпази от попадане в измамна схема за коли под наем в Куба. Бих искала да помоля аднинистрацията да го забие на едно пиронче...

 

Куба все повече се отваря за посещения, което дава златни възможности на черния пазар за финансови измами.  Проблемът е, че Кубинското правораздаване не съдейства на международните финансови институции,което прави похарчените пари почти трудни за възстановяване, а измамните сайтове – недокоснати.

 

Колите под наем са една от тези тъмни зони. Държавно регулирани, там липсва каквато и да е конкуренция и цените са стресиращо високи. Всеки потребител би направил проучване и съвсем естествено би предпочел по-ниска цена при равни други условия. Малцина са тези, които винаги правят наистина задълбочено проучване и не попадат в капани. Този материал не е за тях, а за останалите – които по една или друга причина могат да станат реална жертва на измама.

 

Аз мога да посоча един надежден и доказан източник за наемане н коли – подсказан ми от магеланци. Това е www.cubatravelnetwork.com. Нека списъкът бъде допълнен от хората с опит.

 

Аз искам да обърна внимание какъв друг списък ДА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА - с който аз имам опит.

 

Създадена е мрежа от уебсайтове – по публична информация разбирам, че са 432 уебсайта, които успешно продават коли под наем, но не предоставят продадената услуга. Тоест, крадат парите ви. Споделям ЛИЧЕН опит. За щастие аз установих измамата буквално на следващия ден от „наемане на колата“ и плащане на сумата от £303. Направих светкавично проучване и батакът блесна с пълна сила. В момента тече разследване на American Express и сумата е временно (докато тече разследването) възстановена – вярвам и за постоянно. За протокола – правилното (новото) наемане на кола ни струва £476. Разликата от над £170 -> 200 евро, е стресираща. Това трябва да забие камбанка в умовете ни, но е факт, че в Европа подобни разлики са съвсем възможни - между агенции и самите коли под наем, и не са измама. В Куба, обаче, не е така.

 

Проблемът е, че хората установят този проблем в Куба – когато разбират, че никаква кола под наем не ги чака на съответното място. Тоест, едно на ръка немалка сума е открадната, но и е невъзможно да се наеме нова кола на място, защото няма свободни коли. Пътуването просто е провалено. Парите се преживяват, но емоциналната разруха е с огромни последици за хората. Изчетох маса материали. Изумително е колко пострадали има, а мрежата не се премахва. Предлагам да не подхождаме с насмешка към измамените – никой не е застрахован.

 

За английско говорящите – посетете тази тема.

 

https://www.tripadvisor.co.uk/ShowTopic-g147270-i91-k9083202-o20-Anyone_ever_receive_a_rent_a_car_with_Cuba_Caribbean-Cuba.html

 

Обобщено – НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ следните уебсайтове. Това са доказани финансови измамници.

 

Cubacaribbean.com

Cuba-Travel.us

vamosacuba.net

havanatur.com

sejourcuba.com

cubavenezuela.com

benvenutotutto.com

venezuela-cuba.com

hallokuba.com

gocubaplus.net

cuba-car.com

locationvoiturecuba.com

carhireincuba.com

autonoleggiocuba.com

havanautos.es

kubaautovermietung.com

gocubaplus.net

bonjourcuba.net

flexivacations.com

4travel2cuba.com

cubatravel4less.com

go-havana.com

travel-to-cuba.com

cuba-diving.com

e-travelcuba.com

e-kubareisen.com

kubatourismus.com

kuba-tourismus.com

carrentalvaradero.com

 

Моля да обърнете внимание, че сайтовете се множат като въшки и горният списък не е пълен.

 

В заключение – пожелавам си и на нас, и на вас прекрасно пътуване и прекрасни спомени от Куба. Кубинците не са виновни за човешката природа. Просто да бъдем по-внимателни – като всяка силно регулирана икономика отварянето й дава опции и за непочтеност – което може да се случи – и се случва – навсякъде в света.

 

Поздрави сърдечни! :)

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Интересен феномен за горните уебсайтове, е че се регистрират все от една и съща организация: TRAVELUCION SL

Сравнително лесно могат да се открият и останалите 423 домейна.

Clipboard01.jpg

  • Харесвам 8
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.