Прескочи до съдържание

Транзитна виза за Австралия


Препоръчани мнения

Здравейте, 

 

ще пътувам до Австралия, за да се кача на круизния кораб, на който започвам работа. За тази цел разбрах, че ще ми трябва транзитна виза за престой до 72 часа. След супер много ровене по различните сайтове разбрах, че българските визи се вадят от посолството на Австралия в Белград, Сърбия. Въпросът е, че малко се притеснявам да изпратя паспорта си по пощата в Сърбия. Никъде не можах да разбера дали това е задължително, за да ти поставят визата в него или просто може да си минеш с одобрение на изпратените документи. От сръбския сайт не са дали никакъв мейл, за да ги питам... В австралийско консулство тук в София ми казаха, че нямат представа и не могат да ми помогнат.

Дали някой се е сблъсквал с вадене на австралийски визи досега и може да ми даде малко информация?

Връзка към коментар

Визата е електронна и не пращаш паспорта никъде.

Още една тема за виза: http://magelanci.com/topic/800-%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B0-%D0%B0%D0%B2%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F/

Връзка към коментар

И направо кандидаствай за туристическа, до колкото знам процедурата е еднаква, а туристическата е с валидност 1 година. Все пак има тънък момент, че ти почвайки работа на кораб не отиваш за туризъм там и навлизаме в някаква много мътна част. 

 

Но, да, транзитната и туристическата виза са електронни и не се ходи никъде. Белград е при поставяне на физически визи - за студент, за работник и т.н. Дори и да е такава не е проблем да си пуснеш паспорта, ДХЛ имат такава услуга и работят директно с посолствата. 

Връзка към коментар

Благодаря за инфото, искат ми точно транзитна виза моите работодатели, няма как да се измъкна с туристическа. Доколкото виждам и от мнения в другата тема все пак ще трябва да пратя документи до Сърбия, но без паспорта.

Мерси за съдействието! 

Редактирано от Katie88
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.