Прескочи до съдържание

И пак за Рим - пътуване ДО Чиампино

Lyubina

Препоръчани мнения

1. От къде да си купя билет предварително? Фирма и някакъв сайт по ваша препоръка? - http://www.sitbusshuttle.com/en/ciampino/

2. Може ли да е двупосочен? - Да

3. На връщане ставам рано, заради полета. Автобусът в обратна посока от къде тръгва (там където на идване се слиза или другаде?) - виж в сайта. На английски е

4. Пак заради ранния полет, в колко часа да взема автобуса за летището? - предвиди си го според часа на излитане на полета ти, предварителното време което е желателно да бъдеш там по-рано и продължителността на пътуване на автобуса до там

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 19 часа, Balkanka каза:

Здравейте, ще пътувам през април за няколко дни до Рим. Ще спя в района на гара Термини, по ваш съвет, тук от форума. Моля за съвет за придвижване от Чампино (летя с Райън).

1. От къде да си купя билет предварително? Фирма и някакъв сайт по ваша препоръка?

2. Може ли да е двупосочен?

3. На връщане ставам рано, заради полета. Автобусът в обратна посока от къде тръгва (там където на идване се слиза или другаде?)

4. Пак заради ранния полет, в колко часа да взема автобуса за летището?

Благодаря ви най-сърдечно!

1. http://www.sitbusshuttle.com/    Сайта подържа четири езика, които се избират от падащо меню /горе дясно/.

2. Да, може - цена 9 евро.

3. Слизане на Via Marsala 5. Качване също от там.

4. Има бус в 4.30 и 5.30 часа. Избора е Ваш.

Отговорите на въпросите Ви ги има в предните страници и поста на @Spirit e добронамерен.

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
преди 6 часа, kakadu каза:

Шатълите от Чампино към Рим имат ли други спирки преди Термини? 

Имат, провери на сайта на всяка компания. Сещам се, че тия СИТ спират на Остиенце. 

Връзка към коментар
На 8.03.2018 г. в 11:25, Balkanka каза:

Мерси, разбрах. Обърках се, защкото явно отварям сайт на градския транспорт.

Да спиш в градчето Чемпино около гарата му също е нелош вариант. С влака за 1,50 евро и 20 минути си на Термини. Имаш градски автобус от летището за 1,20 евро.

Не се сърди! Тук доста четем и по-малко пишем.

Връзка към коментар
On 4/11/2018 at 4:34 PM, kakadu said:

Шатълите от Чампино към Рим имат ли други спирки преди Термини? 

Пътувах преди две седмици по същия маршрут. Автобусчетата са точно пред "Пристигащи" (имаше за 5€ и за 6€ на човек), който карат директно до Термини без междинни спирки.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, kakadu каза:

Благодаря Gianni! Не ми вършат работа шатълите значи. Автобуса, който ходи до метрото, предполагам и той спира някъде пред летището.

Да, и той спира там, до шатълите, но билетче трябва да си вземеш от летището, не може да се купи от шофьора.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Мирослав Василев

След като разглеждам различните опции за придвижване от летището до града, изникват някой въпроси. Виждам, че има автобус до метростанция Anagnina, който струва 1,20€ и оттам метро. Мога ли да ползвам и метрото с този билет или трябва нов? Другият автобус е 720, който е до метростанция Laurentina (1.50€) и натам с метро. Питането ми е същото, трябва ли друг билет, защото този ще съм го валидирал вече веднъж? В обратната посока е ясно, че няма да е нужен друг билет. Благодаря.

Връзка към коментар

В Tripadvisor пише, че може:

Bus line 720 from/to Ciampino airport
Sep 23, 2017, 3:53 AM

Up-to-date information: nowadays the bus line 720 reaches Ciampino airport every day (every 20 minutes more or less, from 6am to 11.30pm approximately) and connects the airport with the metro station Laurentina. With one single ticket of ATAC (1,50 euros) one can take the 720 and then the metro from Laurentina to several spots of the centre of Rome.

Of course, one can make the route in the opposite direction to reach Ciampino from Rome: one can go by metro from the centre to Laurentina, then, with the same ticket stamped for the metro journey, the bus 720.

The line 720 has been existing for some years, but now the frequence of the routes have been increased, it runs also on Sundays, and now it stops inside the airport complex (before it stopped in Via dell'Aeroscalo, at some 300 metres).

11 minutes ago, elateq said:

В обратната посока е ясно, че няма да е нужен друг билет.

Защо да не е нужен?

• Благодаря 1
Връзка към коментар
Мирослав Василев
преди 6 минути , aleksandrina каза:

Защо да не е нужен?

Защото като минеш веднъж през метрото и след това си вече на автобус, няма нужда да валидираш отново билета и така с един билет за 100 минути можеш да отидеш до летището и не е нужно да купуваш два билета.

Редактирано от elateq
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако ползвате автобуса за Anagnina, после ще трябва да купите и за метрото за 1.50 евро, т.е. не е с един билет пътуването. С автобус 720 е с един билет.

Няма значение, в какво превозно средство валидираш билета си за първи път, важното е че само метрото се ползва еднократно. Иначе може и по двадесет пъти да се качите в други транспортни средства в рамките на позволеното време.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Как е по принцип въпроса с билета от 1,5 евра, ако примерно има задръстване и докато си във второто превозно средство се пресрочат 100 минути. Трябва ли друг билет да се валидира. Ако си в метрото пуска ли те да излезеш. Благодаря за отговора.

Връзка към коментар
преди 1 час, Катя мравката каза:

Как е по принцип въпроса с билета от 1,5 евра, ако примерно има задръстване и докато си във второто превозно средство се пресрочат 100 минути. Трябва ли друг билет да се валидира. Ако си в метрото пуска ли те да излезеш. Благодаря за отговора.

За метрото няма проблеми, ако изтече докато сте вътре, няма проверки на излизане, не е като в Милано. За автобуса вече, ако мине проверка и е изтекъл билета ще има глоба сто процента.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Здравейте, предстои ни пътуване до Рим и вече запазихме и платихме студио в района на Ватикана, но не се съобразихме, че полетът на връщане е ранен до Чиампино. Какви са вариантите за стигане до летището сутрин рано?

Връзка към коментар
преди 2 часа, Аля каза:

Здравейте, предстои ни пътуване до Рим и вече запазихме и платихме студио в района на Ватикана, но не се съобразихме, че полетът на връщане е ранен до Чиампино. Какви са вариантите за стигане до летището сутрин рано?

Погледнете в тази тема дали няма отговор на въпроса. :) 

Връзка към коментар
2 hours ago, Аля said:

Преди месец и половина бях в Рим и имах същите притеснения преди да замина. Моят полет беше в 8ч сутринта, което налагаше да сме на летището към 6ч. Но още с пристигането забелязах белите таксита, които на вратата си имаха залепени оферти за превоз до двете летища. До Чампино за 30€, Фиуминчино - 40€. На твърда оферта са и не пускат никакви машинки. Пътят до Чампино ни отне около 30 мин, понеже нямаше почти никакъв трафик по това време на денонощието.

По време на престоя бях набелязала къде има по-големи стоянки и сутринта тръгнахме в съответната посока. В крайна сметка по пътя за стоянката второто такси, което спряхме, ни качи и стигнахме до летището без притеснения.

Връзка към коментар
48 minutes ago, Gianni said:

Преди месец и половина бях в Рим и имах същите притеснения преди да замина. Моят полет беше в 8ч сутринта, което налагаше да сме на летището към 6ч. Но още с пристигането забелязах белите таксита, които на вратата си имаха залепени оферти за превоз до двете летища. До Чампино за 30€, Фиуминчино - 40€. На твърда оферта са и не пускат никакви машинки. Пътят до Чампино ни отне около 30 мин, понеже нямаше почти никакъв трафик по това време на денонощието.

По време на престоя бях набелязала къде има по-големи стоянки и сутринта тръгнахме в съответната посока. В крайна сметка по пътя за стоянката второто такси, което спряхме, ни качи и стигнахме до летището без притеснения.

Да, блгодаря. Този вариант с таксито е възможен, имам го предвид, но ми се иска ако има градски транспорт по това време да се възползвам. За същия полет става въпрос. Та затова разпитвам. Видях някакъв нощен автобус н15, който може би ще ми свърши работа от студиото до Термини, а оттам до летището с някакъв друг. Идея нямам дали са редовни. Ако някой е минавал този път с градски транспорт за този полет ще съм благодарна ако сподели.

Връзка към коментар
преди 31 минути , Аля каза:

Ами доста четох и не намерих на точно на този въпрос, затова питам. Би се радвала ако някой сподели опит с градски транспорт.

Написано е, но нека отново.

Транспорт до Чампино е 6 евро от Via Marsala 5. Нощен автобус N15 до гара Термини е 1.5 евро. Вие знаете колко далеч е мястото ви за настаняване от спирка на N15 и дали в 4 сутринта /или по-рано/ желаете да сте на нея. Цена за двама с градски транспорт е 15 евро.

С такси е 30 евро.

Редактирано от Таньо
Връзка към коментар
9 minutes ago, Таньо said:

Написано е, но нека отново.

Транспорт до Чампино е 6 евро от Via Marsala 5. Нощен автобус N15 до там /района на гара Термини/ е 1.5 евро. Вие знаете колко далеч е мястото ви за настаняване от спирка на N15 и дали в 4 сутринта или по-рано желаете да сте на нея. Цена за двама с градски транспорт е 15 евро.

С такси е 30 евро.

Съжалявам, не съм намерила. Мислех, че съм изчела всичко, защото търсих конкретно и за придвижването, но явно пропускам информация все още. За таксито разбрах.

Редактирано от Аля
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.