Прескочи до съдържание

Нощувка в Санторини

Пътувко

Препоръчани мнения

Ако ще си с обществен транспорт, наистина Фира е най-добре, иначе ще се чувстваш много откъснат. А за плажовете - аз не споделям възторга от Влихада, но не твърдя, че много разбирам. Никой тук не хвали Камари, а на мен ми се видя най-приятен за плажуване.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Задължително наеми средство за придвижване и настаняване около средата на острова. Аз много си харесах нашето настаняване в Картерадос, заради спокойствието, ние по две три минути чакахме за да се включим в пътя Месария-Картерадос, представям си какво е във Фира, едвам си намерихме място за паркиране в 09,00 сутринта.

Връзка към коментар

Благодаря, гледах го това симпатично хотелче със сламените шапки и преди поста. Аз не съм много по шофирането, обмислям обаче да си наема АТВ, но може би Фира е най-удачно, защото транспорта минава оттам. Все още обмислям дали да не разделим престоя си на 3 нощувки във Фира/ 3 нощувки до някой плаж ;)

За Санторини 3 дни са ОК.

Щом искате плаж - обмисляли ли сте вариант да се метнете на някое фери и да плажувате на друг по-подходящ за целта остров. Ферито ще си го избиете от хотела.

Редактирано от ven62
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Това пък за трите дни абсолютно не съм съгласна! Той ще е в сезон, има поне 3-4 заслужаващи си плажа, на които да отиде.

Аз за два и половина пълни дни почти нищо не можах да видя, единият ден ни го и"изяде" вулкана, защото бяхме разбити от усилието и само надникнахме  във Фира и Ия, един ден за Пиргос, Мегалохори, залез на фара и в деня на тръгването Акротири. И с кола сме били, при това. Съветвам Пътувко да си спести вулкана през юли!

А за близък остров, мога да препоръчам Парос, но и самият той си заслужава едни 8-10 дни самостоятелни.

Редактирано от Звелина
Връзка към коментар

Аз много си харесах нашето настаняване в Картерадос, заради спокойствието, ние по две три минути чакахме за да се включим в пътя Месария-Картерадос, представям си какво е във Фира, едвам си намерихме място за паркиране в 09,00 сутринта.

И ние спахме в Картерадос (цените на спането са доста по-поносими), то е по средата между летището и Фира. Пеша до центъра на Фира беше около 15-20 мин. разходка.

И съответно петте дни си ги разпределихме така:

- 2 дни пешеходно шматкане из Фира/Фиростефани/Имеровигли 

- 2 дни с рент-а-кар обиколки на острова - Пиргос, Мегалохори, Акротири, Периса, Камари и върха с манастира Пророк Илия 

- 1 ден за тура с корабчето - вулкана, изворите, Тирасия и Оя

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Ние определено искаме да се насладим на Санторини, като ще си вземем и някое круизче до съседните острови. :)

Круизче до кои съседни острови?  

А за хотелчето: в боокинга излиза, че има двойна стая на цена 878 лв. Не е много над твоя бюджет за топ сезон. Освен това ти препоръчвам да се свържеш директно с хотела. Може да ти дадат по-изгодна оферта. 

Редактирано от но нейм
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

[Никой тук не хвали Камари, а на мен ми се видя най-приятен за плажуване.

И аз ще похваля Камари. Бяхме в малко хотелче с мениджър руснак. Сърдечно отношение, прилични цени и перфектна локация - на 50 м от автобусната спирка за Фира и на 100 м от плажа. Плажът е черен чакълест и е задължително да си на шезлонг. А и чадър е нужен в края на септември, лятото още повече.

Има хотели на първа линия и ресторантчета със собствени чадъри и шезлонги. Харесваш си най-удобните шезлонги и , като дойдат да те таксуват, просто казваш, че ще обядваш при тях и не плащаш. Обяд с наливно вино от Санторини е 12-15 евро. Другият вариант е да си гост на хотела. Но там нощувките са по-скъпи.

На Периса е същата система - безплатни чадър и шезлонг за обядващи при тях. Там пясъкът е по-добър, но е далеч от Фира.

Ако представлява интерес ще ти изпратя мейла на хотела ни на лични. При пряко договаряне е 10% по-малко от букинг.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Круизче до кои съседни острови?  

А за хотелчето: в боокинга излиза, че има двойна стая на цена 878 лв. Не е много над твоя бюджет за топ сезон. Освен това ти препоръчвам да се свържеш директно с хотела. Може да ти дадат по-изгодна оферта. 

Няма за моите дати, а круизче мисля до съседните няколко острова.

Връзка към коментар
  • 6 месеца по-късно ...

Здравейте!

Имам резервирани тези два хотели - http://www.hotelmylos.com/ и http://www.kafierisapartments.gr/ . Някой с лични впечатления от първият? Ситуирани са в един район , предполагам гледката ще е еднаква и от двата.

Безплатната анулация на първият е до 23.05. и 07.05. за вторият.Двоумя се между двата , повода на престоя в Санторини ще е именно рожденият ден на Половинката и се притеснявам да не се изложа евентуално от лош избор. Седмица преди това, ще я изкараме на Цикладите.

Връзка към коментар

Имаш прекрасни гледки, но си далеч от плажовете. До тях трябва да се ходи с автобус.

Аз избрах обратния вариант - хотел на плажа, а за разглеждане на забележителности ползвах автобус.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Щом имате повод изберете хотел с гледка, а до плажовете и навсякъде по острова може да стигнете с атв за около 20 евро на ден.

Запазете си и дегустация във винарна с гледка по залез.

Последният път на Санторини останахме само 2 дни, а отделихме повече време на Фолегандрос, там също има уникални хотелчета с гледки, но на доста по-поносими цени.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Фиростефани е направо слято със столицата Фира, която пък е най-удобният транспортен хъб за разглеждане на острова ако ще ползвате обществен транспорт. Санотрини не е точно прекрасно място за плаж, поне по мое мнение, като под плаж аз имам предвид препичане и къпане.

И двата хотела изглеждат прекрасно. На живо гледките са зашеметяващи и никакви снимки не могат да предадат внушителността на мястото.

Редактирано от desislavna
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Благодаря ви. Планът е 8 дни на Цикладите (мисля да избера два острова с престои от по 4 дни измежду Наксос,Аморгос,Антипарос и Куфониси), и след това кулминацията Санторини с две нощувки за рожденият ден на любимата като  фокусът ще е върху гледките, виното и романтиката...В момента имам купени билети София-Атина-София и Санторини - Атина.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.