Прескочи до съдържание

Уикенд в Солун - 20.07. - 21.07.2013

goldeneyeful

Препоръчани мнения

Чудех се дали да взема отношение по въпроса, който е встрани от темата за Солун, но не можах да се въздържа. Честно казано такава позиция- в България не спазваме правилата щото знаем, че ще ни се размине, пък в чужбина ги спазваме, защото може да ни натресат солена глоба много ме дразни. Дразнят ме и шофьори, които виждат че има колона, обаче се изхитряват да минават най-отпред и други подобни. И ако продължава такова да е масово мисленето и поведението, не знам как положението в България, от които постоянно се оплакваме ще стане някога по добро.

Иначе за Солун - на мен също ми харесва духа и атмосферата на града. За цените нямам много скорошни впечатления, но общо взето нормалните за Гърция (т.е. горе-долу като в България, но същата стойност в евро вместо в лева), с изключение на кафета на площад Аристотелис, където бяха доста надути. Много ми харесват и на мен кръчмичите в крайбрежните близки села, но не помня имената на селата, защото ме бяха водили приятели. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Никой обаче не споменава, че по тоя мой любим път има камери .. на няколко възлови места, където и да искаш неможеш да караш по-бързо от ограничението, защото всичкикарат бавно.

А е пълен ъпсурт от Благоевград до Сандански да го вземеш за 20-30 минути. Дори да знаеш пътя наизуст.

За Солун... ами да приятен е, но островите са си острови и това е същината на Гърция. За мен, разбира се. Гледни точки има всякакви.

Връзка към коментар

Дали островите са същината на Гърция, не знам. Може и да са, но Гърция е многолика. Иначе аз също съм фен на гръцките острови и май най-вече там съм ходила. Първото ми ходене в Гърция беше на Халкидики (и Солун разбира се) и специално от Халкидики не бях кой знае колко очарована. След това дълго не исках да ходя на море в Гърция, но после отидох на Родос, на Санторини, на Крит и погледнах по друг начин на гръцкото море :) . Сега преоткривам по-близки дестинации и има още толкова места на които искам да отида. Не знам дали ще ми стигне живота да ги обиколя всичките ;)

Но в Солун за мен има живот и младежки дух и определно е една доста приятна близка дестинация, особено за уикенд.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

А защо трябва да се замества едното с другото? Не може ли и на двете да се отиде :biggrin:

А и няма как да заместиш едно място с друго, при положение че са много различни по всички възможни показатели - разстояние, цени, EU/outside EU, език, настроение, атмосфера...ако щете даже и национални специалитети и ястия :)

Ок. Нека и двете места посетим. :D

Връзка към коментар

Това с шофирането и аз не го разбирам. От такива пишман-шофьори-келешлъци са повечето инциденти на пътя.

Ама тука като няма контрол- така ще е. Затова убиват децата ни по пътищата. :(

По темата за Солун съм малко на друго мнение, но то при всеки различно. Още на първото ми ходене не ми хареса, след 3-5 някак вече пък трудно да ти се смени представата за мястото. Обикновен град за мен, нищо различно, дори доста по-скучен от останалата част на Гърция и островите, разбира се.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.