Прескочи до съдържание

магистрала Струма

Препоръчани мнения

Ми хаирлия да е, имаха май  много проблеми с тая отсечка, с лицензирането и най-вече, а беше готова от доста време. Тази ли е или се бъркам? Спомням си хубав, трилентов път, а с ограничение 90 точно заради липса на лиценз и съдебни неразбории

Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

О не, проблемната беше магистрала Люлин (от София, Люлин до Перник) и част от тази до Долна Диканя. Акт 16 миналата година извадиха, след доработка.

Тази се нарича Струма и всъшност е продължение на Люлин.

Конкретно тази отсечка беше започната през ноември 2011 и си се справиха в предвидения за октомври тази година срок.

Инак, тече активна работа по връзката на магистрала Люлин с E80 за Сърбия, което би трябвало да намали трафика на излизане и влизане от София в тази посока.

Ред: Писали сме с neuromancer заедно :)

Редактирано от cck
Връзка към коментар

Няма и да има акт 16 скоро отсечката от Драгичево до Долна Диканя. Безброй са причините, липса на отчуждения, пътни възли, дето влизат в центъра на с. Студена, остри завои и такива с обратен вираж, акт 15 е издаден не за магистрала, а за нормален път.

Сегашния вариант от днес със 120км/ч е супер и се съмнявам скоро да има развитие там.

А за Калотина:

Quote:
С оглед на изложеното и на основание чл.121а, ал. 3 и ал. 4 във връзка с чл.
120а, ал. 1 от ЗОП, Комисията за защита на конкуренцията
ОПРЕДЕЛИ:
НАЛАГА временна мярка „спиране” на процедурата за възлагане на
обществена поръчка с предмет: „Определяне на изпълнител за извършване на
пълни спасителни археологически проучвания по трасето на инфраструктурен
проект „Модернизация на съществуващото трасе на път І-8 „Калотина-СОП”от км
1+000 до км 32+447”, открита с Решение № 67/29.05.2013 г. на Председателя на
УС на Агенция „Пътна инфраструктура”.
Определението подлежи на обжалване пред тричленен състав на Върховния
административен съд в 3-дневен срок от съобщаването му на страните.

http://reg.cpc.bg/Dossier.aspx?DossID=300043787

Връзка към коментар
  • 1 година по-късно ...

Аз съм установил, че двете места на които съм ходил най-често на море през последните 15-тина години - Созопол и Никити (Ситония) са на еднакво разстояние от София - около 420км. :)

Пуснали са едното платно на АМ Струма в отсечката Марикостиново-Кулата.

На 1ви август и другото платно :)

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/puskat-predsrochno-chast-ot-magistrala-struma-6039494

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Пуснали са едното платно на АМ Струма в отсечката Марикостиново-Кулата.

На 1ви август и другото платно :)

Тази година - полупроводници, догодина -цели! ;)
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

И разходка по нея - поглед от въздуха.

https://m.youtube.com/watch?v=gbhGGA3N-mc

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Има един як магистралски форум, който по страст, познания и опит много ми напомня на на магеланския :)

Това е линк, където се проследява строежа на Струма http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1279413

Може да бъде на много хора тук полезен, които пътуват с кола по страната, с раздела, където се следи качеството на определени не толкова популярни отсечки по пътищата със съответната

Карта за качеството на пътищата в БГ

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1418278

• Харесвам 3
Връзка към коментар

миналия петък минах през новата отсечка която са пуснали и значително намалява времето от границата до Сандански за има няма 10 минути бях вече пред отбивката за градът, още не бяха я маркирали цялата но бяха отворени и двете платна, НО като типично по нашенски магистралната отсечка свършва посредата на нищото и реЗСко ама толкова реЗСко че трябваше една патрулка да седи на включени буркани там че да не събереш знаците

Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Има новости. Изчаках следизборно, да не се политизираме без да трябва :)

Пусната е отсечката Дупница - Благоевград

http://www.api.bg/index.php/bg/prescentar/novini/po-op-transport-zavrshi-izgrazhdaneto-na-uchastka-dupnica-blagoevgrad-ot-am-struma/

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Чудя се кога ли ще ни затворят Кресненското дефиле (и ще елиминират последната отсечка от Сандански до Кулата). Ще бъда гадно, определено.

Обаче ако го оставят така, ще се натрупа тапа от бавно движение по дефилето, което (вероятно) ще предпазва от катастрофи. Или поне така ми се иска :)

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Има новости. Изчаках следизборно, да не се политизираме без да трябва :)

Пусната е отсечката Дупница - Благоевград

http://www.api.bg/index.php/bg/prescentar/novini/po-op-transport-zavrshi-izgrazhdaneto-na-uchastka-dupnica-blagoevgrad-ot-am-struma/

не знам дали си я ползвал но определено е направена през пръсти ама през много широко отворени пърсти ....на вълни а чисто нов асфалт ....и най якото е края на "магистралата" в средата на нищото с две кръгови едно след друго и около 2км до Благоевград

Връзка към коментар

не знам дали си я ползвал но определено е направена през пръсти ама през много широко отворени пърсти ....на вълни а чисто нов асфалт ....и най якото е края на "магистралата" в средата на нищото с две кръгови едно след друго и около 2км до Благоевград

Не съм все още. Дано оправят горния слой. Това с кръговите е заради продължението Благоевград - Сандански. Трябва да има още две влизания към Благоевград, мисля. Като отбивките за Дупница.

Връзка към коментар

ми не точно ... защото магистралата свършва по сред нищото и идвайки от София от ляво имаш кръгово в което влизаш и от него влизаш веднага пак в кръгово и после права отсечка за да стигнеш до Благоевград ...след време като я продължът към Симитлии и Кресненското дефиле предполагам че ще го премахнат това ....или ще го преправят във формата на детелина но за сега са кръгови движения малки и едно след друго

Връзка към коментар

София (от началото на магистралата в Люлин) - Кулата за 2 часа и 10-15 минути без изцепки с карането и скоростта. Лот 2 си е чудо, Лот 4 не по-зле. Най вече огромно облекчение е карането до Благоевград, направо удоволствие. Иде ред на Лот 3.1 и 3.3, но като цяло може да се каже, че пътят за Пелопонес ни зове :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз много се вълнувам къде ще минава магистралата около Долна Градешница, че там имам една любима скараджиница и всяко пътуване включва спирка за обяд, ако е преди 4 часа или за вечеря ако е след 5 часа.

Открих я, когато познат реши да ни заведе "наблизо в посока Сандански",,, :blink:

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.