Прескочи до съдържание

Помощ - ще съм в Париж пет дни!!!

tany

Препоръчани мнения

Моля ви да ме ориентирате в многото информация която намерих тук.

Първо, дали да вземем 4 човека с багаж такси от Буве до Дефанс или да си ходим с шатъла.

Второ, ако това е скъпо, дали да вземем такси от Порт Майо до Aparthotel Adagio Access La Défense Puteaux...дори не успях да се справя с линка на който мога да проверя колко би струвало:)!

Трето, какъв половиндневен маршрут да изберем за запознаване с Париж-ще пристигнем на обяд и имаме свободно време до вечерта-Мисля си да тръгнем от остров Сен Луи или острова на лебедите в река Сена/дали там има къде да се обядва?/, после покрай Сена и извивките и , Д'орсе, Нотр Дам, Лувъра, и Триумфалната Арка. Постижимо ли е за един следобед 7-8часа?

Трето...хиляди още неща, каквото се сетите че може да е важно да знам като по-евтини магазини и ресторанти, събития между 26 и 31 октомври които можем да посетим и т.н.

Връзка към коментар

Чакай, че това "Помощ" с удивителните накрая звучи стряскащо :)

За ресторанти - мисля, че в латинския квартал има добро разпределение между цена/качество, но ще оставя Роца да даде конкретни предложения. Ако времето е хубаво не пропускайте някой обяд с вино, франзела и сирене на някоя пейка в парк. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Не мога да помогна с мнение за такси от Буве до Париж или вътре в града. Ние ползвахме шатъла и после метрото.

Аз също подкрепям Георги, че при хубаво време обяд с франзела, сирена, вино и всякакви вкуснотии под Айфеловата кула или в някой парк е страхотна идея.

Що се отнася до забележителностите, те са така разположени, че според мен не е невъзможно да разгледате повечето от тях, дори почти без да ползвате градски транспорт. Или пък да си вземете корабче по Сена, да слизате на отделните спирки, пак да се качвате и да разглеждате.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Благодаря много за бързите отговори, взе да ми става малко по-спокойно/имам  и обещание да питат и за цените на такситата до хотела/. Но ми се ще да чуя още мнения. 

А има ли корабчета до късно?

Връзка към коментар

И аз се уплаших, като прочетох "помощ" с трите удивителни :)

Сега отговарям набързо, че трябва да работя, довечера ще се разпростра повече.

Първо, не бих препоръчала такси от Бове до Порт Майо, ще ви излезе златно, особено, ако попаднете в задръстване. (За справка, с такси по-малко разстояние от наше село до Шарл де Гол е 110 евро, а от Бове със сигурност ще е повече.)

Таксито от Порт Майо до адреса в Пюто ще ви е сигурно около 10ина евро (близко са, на 3 спирки с метрото от Порт Майо), но имайте предвид, че ако сте 4 души с багаж, ще ви се наложи да вземете 2 коли. Тук не се сяда до шофьора.

По-евтини магазини за какво? Сувенири, дрехи, храна, обувки?

Разходката по Сена от остров Сен Луи до Триумфалната арка за един следобед е постижима, при условие, че вървите само около нея, не спирате много и не се отклонявате :). В колко часа пристигате и докога ви е свободното време?

На Острова на лебедите има основно алеи за разходка и няма къде да се обядва. Георги е прав за Латинския квартал, може да се намерят прилични места там, но бих ви препоръчала да избягвате улиците около Нотр-Дам (rue de la Huchette, rue de la Harpe и подобните), въпреки огромното количество ресторанти по тях. Там са туристическите капани и качеството на храната не е никак високо.

Какъв бюджет сте отделили за храна?

Това засега, довечера ще допълвам...

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Благодаря за отговора и на Роца, явно е най-компетентната по парижките въпроси и много се надявам на това. Магазини ни интересуват само за храна, предвид мечатата за вино и франзелка със сирене.

Връзка към коментар

И аз се стреснах в първия момент от удивителните и помощта... :lol:

Давам някои мои разсъждения.

Моля ви да ме ориентирате в многото информация която намерих тук.

Първо, дали да вземем 4 човека с багаж такси от Буве до Дефанс или да си ходим с шатъла.

...

Ваша е преценката - зависи колко пари искате да дадете. С такси цената ще е доста висока!

Най-ниските цени за индивидуален шатъл са на следните компании(проверих ги набързо в момента):

Bluvan

RS TRANSPORT 

...

Второ, ако това е скъпо, дали да вземем такси от Порт Майо до Aparthotel Adagio Access La Défense Puteaux...дори не успях да се справя с линка на който мога да проверя колко би струвало :)!

...

Абсолютно излишен разход ще е таксито. Още повече, че 4 човека с 4 багажа, не се знае дали ще се съберете.

Купете си едно карне(10 билета) и ще ги ползвате заедно.

...

Трето, какъв половиндневен маршрут да изберем за запознаване с Париж-ще пристигнем на обяд и имаме свободно време до вечерта-Мисля си да тръгнем от остров Сен Луи или острова на лебедите в река Сена/дали там има къде да се обядва?/, после покрай Сена и извивките и , Д'орсе, Нотр Дам, Лувъра, и Триумфалната Арка. Постижимо ли е за един следобед 7-8часа?

Трето...хиляди още неща, каквото се сетите че може да е важно да знам като по-евтини магазини и ресторанти, събития между 26 и 31 октомври които можем да посетим и т.н.

В Париж да се яде е лесно - само пари трябва да има човек. :)

Много заведения предлагат обедни/вечерни менюта за определена сума.

Винаги е написано на табела на или пред заведението.

Магазини за хранителни стоки също има в изобилие. Буланжерии, където можете да хапвате от закуска почти до вечерта, сигурно има на всяка улица.

Разходката, дали ще включва посещения на нещо? Възможно е да разгледате всички изброени места, но не е възможно да ги посетите всичките за толкова часове.

Докато проверявам шатълите, вече има отговори, но пускам и моя. :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря много за бързите отговори, взе да ми става малко по-спокойно/имам  и обещание да питат и за цените на такситата до хотела/. Но ми се ще да чуя още мнения. 

А има ли корабчета до късно?

Запазила съм една брошура от нашето посещение. Ако сте в Париж до 2.11.2016 г., корабчетата пътуват /поне тези на компанията Batobus/ от понеделник до четвъртък от 10 ч. до 19 ч., а петък - неделя от 10,00 ч. до 21,30 ч.  След тази дата крайният час е 17 ч. и съответно 19 ч. За информация да кажа, че дневната карта е 17 евро за възрастен, 8 евро за дете до 15 г. и 11 евро за студент или ученик, но с карта ISIC.

Връзка към коментар

Много ти благодаря, Памела, точно на 2-ри си тръгваме и много ме интересуваше дали мога да разчитам на по-късни качвания на корабчето, за да снимам вечерни снимки.

А дали има нощни автобуси/или вечерни/, на които също мога да се качвам и слизам?

Връзка към коментар

Много ти благодаря, Памела, точно на 2-ри си тръгваме и много ме интересуваше дали мога да разчитам на по-късни качвания на корабчето, за да снимам вечерни снимки.

А дали има нощни автобуси/или вечерни/, на които също мога да се качвам и слизам?

Със сигурност има нощни автобуси, но аз така и не разбрах точно разписанието и маршрута им. Може би защото метрото ме устройваше перфектно. Надявам се Роца да ти помогне.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Преместих темата във форум: Франция.

Там ше намерите пътеводител за Париж, в който има повече информация.

http://magelanci.com/topic/3720-париж-магелански-пътеводител/

Връзка към коментар

Аз само да си кажа, че не бих препоръчала да се разчита на разходката с корабчето по Сена за хубави снимки.

Нивото на водата е едно поне 7-8 метра под нивото на улицата, сградите не винаги са досами водата, та в най-добрия случай, ще можете да снимате горната половина на сградите и под тях - укрепените стени на кейовете. А някои и изобщо не се виждат от Сена.

(пускам снимка, за да се види какво имам предвид)

27067781881_9a210144d0_n.jpg13052016-IMG_0213 by Mira Donkova, on Flickr

Затова за хубави нощни снимки по-добре или с някой от автобусите за разходка, или най-добре пеша. В момента се стъмва към 19 часа, така че ще имате време, стига да нямате планове за вечерта.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Никакви таксита във Франция - само Uber! Работи супер и е наполовина по-евтино от гадните, нагли бакшиши от G7, които освен че свалят по няколко кожи са невъзпитани и нагли. Ако делите на 3-4 с Uber ще ви излезе без пари. 

Редактирано от Kaloyan89
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако времето е хубаво не пропускайте някой обяд с вино, франзела и сирене на някоя пейка в парк. 

А така!! Че и цените в магазините, даже около Трокадеро, са съвсем достъпни, включително и виното. 

Връзка към коментар

Калоян, Току що ми казаха, че са спрени таксита Юбер поради нелоялна конкуренция.

Роца, идеята за корабчето е да се придвижваме цял ден с него...или нощ, не заради снимките.

И ПАК ВИ БЛАГОДАРЯААА...

Връзка към коментар

Калоян, Току що ми казаха, че са спрени таксита Юбер поради нелоялна конкуренция.

Роца, идеята за корабчето е да се придвижваме цял ден с него...или нощ, не заради снимките.

И ПАК ВИ БЛАГОДАРЯААА...

Да не би да бъркаш със спирането им в България, което стана преди няколко месеца, но тези дни стана ясно, че дърпат част от екипа си тук? До колкото знам, имаше много протести срещу Uber във Франция, но все още си работят. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.