Бръмбар Публикувано: 23 юли, 2013 Сподели Публикувано: 23 юли, 2013 Имам идея за началото на септември някокло дни в Скиатос, целта е основно плаж и релакс.Реших да включа и 2 дни на Скопелос, защото едва ли ще отида пак специално за него. Засега идеята е ферибот от Волос до Скопелос, нощувка там и на другия ден ферибот следобяд до Скиатос и прекарване на останалото време на Скиатос. Та евентуално ще имам един следобяд и една сутрин за плаж на Скопелос. Четох, четох и се обърках за плажовете. Ако може някой да ми препоръча 2 плажа. Искам плажа да е пясъчен, водата да е плитка и да се стига лесно с автобус или пеш. Гледах Лимнонари (Limnonari) , но пише че се върви доста пеш по стръмна пътека, а пък аз ще съм с дете под 4 години и не ми изглежда много удачно. До Staphylos не разбрах как се стига. Glyfoneri доколкото разбрах е на 20 мин пеш от Скопелос,този 20мин маршрут лесен ли е и може ли и с автобус (също пясъчен ли е плажа)? Hovolo и Glysteri май се стигат само по вода (с водно такси или екскузионни лодки). Този вариант предпочитам да го избягна, но евентуално може може да премисля, ако може повече инфо и за тях. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 24 юли, 2013 Сподели Публикувано: 24 юли, 2013 Тази тема, видя ли я: http://magelanci.com/topic/698-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B5%D1%80%D0%B0/ Там имаше подобно обсъждане за гладки, тихи плажове, имената малко ми се мешат в главата и не съм сигурен дали са същите, знам само че Скиатос беше коментиран 1 Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 24 юли, 2013 Автор Сподели Публикувано: 24 юли, 2013 Четох я тази тема, да. Но не се споемнават никакви плажове на Скопелос. Аз гледах много снимки и видео в нета на различните плажове и накрая съвсем се обърках. Гледам снимка - изглежда ми прекрасно, ситен бял пясък и кристална вода. После гледам други от същото място по-отблизо - чакъл и камъчета. Достъпа също не ми стана много ясен и доста противоречива инфо прочетох, та затова исках някой ако може да препоръча от личен опит. Накрая ако няма предложения, на място - както дойде, но понеже съм с малко дете и се спи следобед, исках ако може нещата да са ясни предварително и да не се губи допълнително време за организиране на място, щото то и без това е ограничено. Може и изискванията да не са ми изпълними , принципно за Скопелос дават че плажовете са предимно каменисти и чакълести, макар че има и пясъчни. А и терена е планински основно т.е явно по-труднодостъпен. Връзка към коментар
Еmilia Публикувано: 24 юли, 2013 Сподели Публикувано: 24 юли, 2013 (редактирано) Едно приятелче беше там миналата есен. Помолих го да пише тук, засега отказва. Но ето какъв опит сподели: Препоръчани плажове са: Panormos, Stafilos, Milia, Hovolo, Agnondas, Adrina, Agios Ioannis, and Elios.Тези, които са с пясък са: МилиА, ЛимнонАри, АдрИнес, АрминОпетра, КлИма, КастАни.Автобусите според мен не са мн. редовни, ние бяхме с наша кола, но се предлагат и коли под наем. Препоръчаните плажове по-горе са най-добрите, но и другите плажове са си чудесни. Не помня кои от тях са по-плитки. Водата е кристална и може да се прецени отдалече. В Гърция върви и пътуването на стоп. Ако трябва да се изберат 2 – нека бъдат от тези 4: МилиА, ЛимнонАри, КлИма, КастАни. Вижте как ви е най-удобно и близо до пристанище, на острова има 2 пристанища. Редактирано 24 юли, 2013 от Nine 2 Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 24 юли, 2013 Автор Сподели Публикувано: 24 юли, 2013 Благодаря ти, Nine. Връзка към коментар
домосед Публикувано: 5 август, 2013 Сподели Публикувано: 5 август, 2013 (редактирано) Плажовете, а и всякакви други хубавини, на Скопелос и съседните острови са най-достъпни с лодка. Ето какво видяхме от яхтата Απόδραση миналия път https://plus.google.com/photos/106665744477636165634/albums/5662341816613055793 Препоръчвам: http://moonsailing.com/ Редактирано 5 август, 2013 от домосед 2 Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 12 август, 2013 Автор Сподели Публикувано: 12 август, 2013 Плажовете, а и всякакви други хубавини, на Скопелос и съседните острови са най-достъпни с лодка. Ето какво видяхме от яхтата Απόδραση миналия път https://plus.google.com/photos/106665744477636165634/albums/5662341816613055793 Препоръчвам: http://moonsailing.com/ Малко късно се включвам, че бях десетина дни по морето, на пълна почивка даже и без интернет . Домосед, благодаря ти за предложението за moonsailing. Със сигурност ще се възползвам някой път. За Скопелос и Скиатос вече програмата и организацията е малко или много оформена и няма да е с яхта, но може на място отидем донякъде с лодка. Много хубави снимки. Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 27 септември, 2013 Автор Сподели Публикувано: 27 септември, 2013 (редактирано) За Скопелос в крайна сметка отделихме 3 дни, а избора на плажове падна на Агнонтас и Панормос, по прозаичната причина, че се придвижвахме с автобус и те се намираха съвсем близо до автобусната спирка, а с плажни чанти и аксесоари, не ми се биеше по 20-30 мин път. И въпреки, че плажовете не бяха пясъчни, а със ситни камъчета и двата плажа ми харесаха, а водата беше фантастична - кристално чиста ,с лазурен цвят виждаха се рибки да плуват ...: Агнонтас е по-малък има десетина чадъра или по-малко, всичките на първа линия и 3 таверни една до друга, досами брега :-). Панормос - малко по-голям, пак с таверна (май беше повечеот една, но в момента не помня точно, едната със сигурност я използвахме :-)). Чадърите и шезлонгите са безплатни, ако консумираш нещо от таверните. На Скиатос са по-разглезени, и консумираш или не, се плаща 8 евро за 2 шезлонга и чадър. На Агнонтас единия път отихохме на плаж късно следобед и освен на плажа, се полюбовахме и на прекрасен залез, докато се похапвахме вкусна морска храна в таверната. Някой беше писал, че автобусите са ненадеждни. Всъщност са си съвсем надеждни, но не са много начесто. За тази цел бях си взела разписанието и не сме чакали повече от 5 мин. Разписанието го има на спирката в Скопелос, имаше го и в таверните, макар, че аз предвидливо си го бях снимала, а и разпечатала от интернет преди това (за всеки случай :-) В интернет, това е съвсем актуализирано и вече доста от автобусите са спрени, ние бяхме преди 15 септ и последните автобуси бяха окoло 21ч, а съвсем в сезона (юли, август) са почти до полунощ. http://www.skopelitissa.com/0_busstider.htm На Скиатос автобуса, които минава през плажовете (от Скиатос до Кукунарис, общо 26 спирки) е на 15 мин и там общо взето няма нужда от разписание. Написах го в случай, че някой реши да ходи на островите без кола и без да взима такава под наем (цените на фериботите не са ниски за коли, а и не всички ферита качват коли, особено през септември доста се разреждат) Редактирано 27 септември, 2013 от Бръмбар 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега