Прескочи до съдържание

Нощувки в София

rdd

Препоръчани мнения

Като че ли не видях тема за нощувки в София. И в тази връзка искам да попитам следното: Някой има ли впечатление от хотел Best Western Premier Hotel Sofia Airport. Намира се до летището. Не мога да разбера как се стига до там, защото хотелът, е в страни на булевард "Брюксел". Има ли локално платно, за достъп до него от летището и за летището? На Гугъл-карти, се виждат само строителни огради. Не мога да намеря официалният сайт на хотела.

Редактирано от rdd
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Локално няма, достъпа е по бул. Брюксел до светофара пред Т1, там обратен завой и до отбивката за хотела.

А оттам до летището, май до Цариградско, там обратен завой на разклона Младост/Дружба и обратно по другото платно на бул. Брюксел.

Върти ми се нещо, че май докато беше в строеж имаше някакъв черен черен път, който излизаше на Източна тангента, наляво под Брюксел, кръговото и по стария път отново към Т1 или Т2, но скоро не съм обръщал внимание.

Редактирано от Georgi_G
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Хотелът е съвсем близо до спирката на автобус 84. Въпреки малкото разстоние до летището, не ми се струва удобно за ходене пеша. Такситата също едвали биха се навили за такъв курс. Най-добре се обади в хотела и питай дали не предлагат шатъл.

Редактирано от venceremos
Връзка към коментар

Благодаря за отговорите, аз нямам притеснение за отиването и връщането до летището, ние сме с кола, но ми се вижда някак си, невъзможно хотелът да има изход/вход на самият булевард "Брюксел". Разбрах, че за да се отиде до летището, първо се пътува към  "Цариградско шосе" и после там се правят съответните завои и отсечки, няма проблем за това. А някой да е посещавал хотела?

Връзка към коментар

Съжалявам, не разбрах правилно въпроса.

Последният път като минавах оттам, ми направи впечатление, че имаше табела "вече работим", но хотелът изглеждаше като току-що довършен, така че едва ли ще има много отзиви от него. На самият булевард е, обаче не обърнах внимание как точно е свързан с него. Май директно излизаш на платното за посока центъра. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря за светкавичните отговори. Георги, да Ibis-а е удобен, но те имат само двойни стаи. Ние сме трима. А и ми се ще да е нещо по-празнично, нали наближават празници. Като ходим в чужбина избираме по - по джоба хотели, но тук в България може и да е нещо по-добро, че да не ни се струва скъпо на вън. Ще се справим с пътуването до и от летището - ще посрещнем синът ни за ваканция, нека да го посрещнем подобаващо и да си починем преди отпътуването ни за Варна. Че пътят до Варна няма край...

Редактирано от rdd
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

С извинение за офтопика, ама ми стана интересно какво точно му е "празничното" на някакъв забит летищен хотел за трансферни пътници?  :huh:

Аз лично бих избрал някой уютен семеен хотел в полите на Витоша с хубава народна софра - да се апне и пийне, както подобава на едно такова посрещане :) 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

С извинение за офтопика, ама ми стана интересно какво точно му е "празничното" на някакъв забит летищен хотел за трансферни пътници?  :huh:

Ние сме точно такива "трансферни пътници". Мога да заместя думата "празнично" с "луксозно". Не желаем да се забиваме в софийските задръствания, а и изхода за Варна е в близост до хотела - през циганската махала, за да ни върне в реалността.

Редактирано от rdd
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

а и изхода за Варна е в близост до хотела - през циганската махала.

Точно това щях да напиша, че хотела е в близост до гореспоменатата махала. 

Ако не е задължителен този хотел може да разгледаш Новотел София или Метрополитън . Не са на пешеходно разстояние, но са в близост до летището и има не лоши транспортни връзки. А около тях има и механи, поне за две се сещам. 

Връзка към коментар

Този хотел няма ли шатъл до летището? Обща практика е такива хотели да имат шатъли, точно защото липсват други начини за стигане до терминала.

Връзка към коментар

Този хотел няма ли шатъл до летището? Обща практика е такива хотели да имат шатъли, точно защото липсват други начини за стигане до терминала.

Не ни трябва осигурен транспорт, с кола сме, паркинга на хотела е безплатен. Иначе хотелът осигурява транспорт в сутрешните часове.

Точно това щях да напиша, че хотела е в близост до гореспоменатата махала. 

Ако не е задължителен този хотел може да разгледаш Новотел София или Метрополитън . Не са на пешеходно разстояние, но са в близост до летището и има не лоши транспортни връзки. А около тях има и механи, поне за две се сещам. 

Метрополитън, няма свободни места на датите, които искам. А в хотела, за който питам има ресторант и бар. Все ще се навечеряме някак си. 

Редактирано от rdd
Връзка към коментар

Аз ползвам АТМ хотел,не е скъп и има безплатен трансфер.Той е тук

И аз съм го ползвала. Стаята, която ни бяха дали беше обзаведена с едни подвижни легла, от ония, които се повдигат с механизъм от страната на възглавницата, сещате ли се. Много ми приличат на болнични легла. И все си мисля, че хотелът се е обзавел с легла от някоя фалирала болница. Ако оставим това, наистина не е скъп, дори ни питаха дали искаме да платим ДДС..., всякак ставало.

Редактирано от rdd
Връзка към коментар

Или Montecito , бившето Горублянско ханче, което има стая за трима, огромен паркинг и е на 15 мин с кола от летището (има и спирка на 384, който отива до летището на 2 мин ходене пеша от хотела и спирка на 5 и 6 на 1 мин пеша от хотела с които се стига за 3 мин до метростанция ИнтерЕкспо център - това за тези без кола :) )

Редактирано от edbloom
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз съм го ползвала. Стаята, която ни бяха дали беше обзаведена с едни подвижни легла, от ония, които се повдигат с механизъм от страната на възглавницата, сещате ли се. Много ми приличат на болнични легла. И все си мисля, че хотелът се е обзавел с легла от някоя фалирала болница. Ако оставим това, наистина не е скъп, дори ни питаха дали искаме да платим ДДС..., всякак ставало.

Само да кажа,че всъщност те произвеждат механизмите за тези легла/които са си точно като болнични/,та не са втора употреба... :) Да не говорим и че  всъщност са комфортни,чак мъжът ми разпитва от къде,как,заведоха го да му покажат...добре,че матрака на спалнята е голям и нов/нещо размерите на механизма не пасваха/,та се отказахме от идеята още в зародиш.Може би и асоциацията с болница помогна малко...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 11 месеца по-късно ...

Реших в тази тема да попитам, за следното: При последното си идване в София ползвахме Парк-хотел Москва за две нощувки, и съответно паркинга, който предлагат от хотела. Това става, след като се активира карта от рецепцията на хотела. Цената за паркинга е 6 лв. на нощувка. И съответно, картата е активирана до 12 часа на деня, в който се напуска хотела. И какво се случи в тази връзка - на бариерата бяхме в 12,04 часа. Пред нас имаше също кола, която трябваше да изчакаме.  И служителя на паркинга, ни каза, че картата е била активна до 12,00 часа и съответно ние реагирахме, че сега е 12,04 часа. Ами за тези 4 мин. трябва да заплатим 1 лев. Но бариерата беше вдигната, заради предната кола, и не беше спусната все още и ние потеглихме без да се обясняваме повече. Някой има ли опит с 4 мин. закъснение на този паркинг? 

Редактирано от rdd
Връзка към коментар

Усилията да те намерят струват много повече и нямат възвращаемост. А и трябва да докажат, че им дължиш един лев. Не го мисли, продължавай напред :).

ПС: Горното да не се счита като съвет как да "пробием" системата

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 51 минути , Радослав каза:

ПС: Горното да не се счита като съвет как да "пробием" системата

То пък голямото "пробиване" на системата... Това, което @rdd сподели, е направо кокошкарска изцепка от страна на паркинга! Дори не мога да повярвам, че е възможнода се излагат по подобен начин като кифладжии! Дори и в синя зона има няколко минути толеранс след изтичане на платеното време, а не ти пишат глоба в минутата след изтичането. 

Абсолютна Ганьовщина! Най-вероятно мениджмънтът на хотела дори не подозира за тази "такса", а е опит на някой кокошкар (без кавички) да "забогатее".

• Харесвам 2
Връзка към коментар

А аз мисля, че това е автоматична система и просто системата отчита, че е изтекло времето. За машината няма значение дали е с 5секунди или с 5 минути.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 13 минути , Фичо каза:

А аз мисля, че това е автоматична система и просто системата отчита, че е изтекло времето. За машината няма значение дали е с 5секунди или с 5 минути.

Факт е, че е автоматична система и отчита, че времето е изтекло, но да им иска служителят 1 лв зарад и 2, 3 или 4 минути си е вече заяждането. Ясно, че е спряла да работи картата, ясно, че не са предвидили 5-10 минути толеранс след изтичането да работи картата, но да се прави проблем за 4 минути от самия служител -ето това вече е заяждането.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.