Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Здравейте, магеланци! Имам нужда от съвет!

 

Резервирахме билети до Тайланд чрез trip.bg. В последствие се оказа, че Етихад са отменили един от полетите по отсечката София-Банкок. От trip.bg ми писаха имейл, за да ме уведомят за това, като обещаха да се свържат с мен за възможните алтернативи. Така минаха две седмици...ни вест, ни кост. Полетът ни е на 23 ноември, но ние решихме, че в крайна сметка искаме да променим датите и да пътуваме януари (възможност, която по право ни се полага при отменен полет, нали така?).

 

Звънях в кол центъра на trip.bg, като изключително лошо впечатление ми направи това, че ми се наложи да се разправям на английнски, тъй като нямали оператор на български език. По телефона ме смотаха.....имало алтеранивен полет по отсечката, за същата дата, с друга авиокомпания (за това и до ден днешен не съм получила уведомление по имейл, още по-малко онлайн билети за новия полет).

 

Казах им, че искам да променим датите на полета, а те ми отговориха, че няма проблем, но щяло да има такси и да съм пишела имейл до българския trip, там щели да ми кажат, какво и колко ще дължа. Писах им аз, и то доста гневен мейл, но "изненада", никакъв отговор.

 

Съжалявам за дългия ферман, но съм доста притеснена, понеже в момента сме в някакво висящо положение, с никаква яснота. Случиха се непредвидени събития и тази "отмяна" от страна на Етихад ни дойде идеално, тъй като поне законово ни усигури възможност безплатно да променим датите на полетите, с такива, които към момента ще са ни по-удобни. Изкючително трудно ще ни бъде да летим на 23-ти, а гледам, че едва ли не ще ни принудят.

 

Мога ли да направя нещо в случая, мога ли да се свържа директно с Етихад и да се разправям с тях или ще ме отрежат и ще ме препратят към trip-a....Какво ще ме посъветвате?

Редактирано от Sirenia
Връзка към коментар

Освен смяна на датите винаги е възможна и опцията да ти върнат парите. За този вариант попита ли? 

 

Силно вероятно е Етихад да те пренасочат към трип.бг, но не пречи да опиташ. Няма да е лошо и да опишеш какви точно са промените, какъв алтернативен вариант ти предлагат и т.н. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря за отговора. :) Алтернативи не са ми предлагали, освен това което смотаха по телефона относно някакъв незнаен полет, който да замени сегащния отменен, така че да можем да хванем останалите по отсечката. В момента отменен е полетът София–Берлин (имаме две прекачвания по маршрута - в Берлин и в Абу Даби). Всъщност очаквах имейл с алтернативите, както казаха, но за сега нямам такъв, не знам...може би е твърде рано, има две седмици до датата на пътуването. Утре ще ги търся пак, пък дано да се разберем. :mda:

Връзка към коментар

Може да имат друг начин да те превозят до Абу Даби, от там да си хванеш полета за Тайланд. Може през Сърбия, може през Италия, сигурно това са имали предвид. 

 

Не е твърде рано, веднага трябва да ти предложат алтернативи, а 2 седмици е малко време за пътуване до другия край на планетата. Звъни и ги гони.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.