Zaro Публикувано: Петък в 03:41 Публикувано: Петък в 03:41 преди 6 часа, Hakkâri Spor каза: Аз имам два малко глупави въпроса за Easyjet, но нямам опит с тази авиокомпания. При пътуване с прекачване при лоукостовете обикновено е рисковано, да не си изпуснеш връзката, защото АК не се занимава с твоя случай, ако различните полети са на различни резервации. В случая виждам, че Ийзиджет имат опции с прекачване, може би на една резервация. Давам скрийншот като пример. Ако променят разписанието на някой от полетите (общо 4 отсечки при двупосочен билет), променят деня и/или часа и реално ти се проваля прекачването, може да се спасят и останалите отсечки, нали? Щом са на една резервация? ( Че преди имах София-Тромсьо през Лутън и като Уизеър промениха на 3 пъти дните и часовете Лутън-Тромсьо, просто ми разгониха фамилията, и с хотелската резервация, и с останалите билети от/до София). Вторият ми въпрос е: Когато има такова прекачване във Великобритания, плаща ли се тази нова такса за влизане в страната, която е в сила от април месец, нещо като виза беше, документ, който изисква UK. И този документ може ли да важи и за двете посоки, тоест при двете влизания в страната, на отиване и връщане? Нещо като виза за определен брой дни? Или ще трябва две такси да се платят и 2 документа да се попълват и пращат в интернет, заради двете влизания в страната? Май сложно ще е вече прекачването в UK. ETA важи за 2 години или до изтичане на паспарта. 1
jorocontrola Публикувано: Петък в 06:24 Публикувано: Петък в 06:24 преди 2 часа, Zaro каза: ETA важи за 2 години или до изтичане на паспарта. А относно това дали трябва ЕТА - ами зависи от летището, ако няма опция за транзит и се минава паспортна проверка, няма как да се мине без нея... @Hakkâri Spor ама като ти гледам полетите и да има опция без ЕТА не знам какво ще правиш толкова време на летището 🙂 😞 2
iMari Публикувано: Петък в 06:42 Публикувано: Петък в 06:42 На Лутън няма транзитен коридор и задължително ще трябва ЕТА. За Гетуйк не знам.ЕТА се вади еднократно и важи 2 години или до изтичане на паспорта, ако той е с по-малък срок. Ето тук сме коментирали подробно: https://magelanci.com/forums/topic/17751-eta-за-великобритания/#comment-600140 1
Hakkâri Spor Публикувано: Петък в 06:55 Публикувано: Петък в 06:55 преди 33 минути , jorocontrola каза: . @Hakkâri Spor ама като ти гледам полетите и да има опция без ЕТА не знам какво ще правиш толкова време на летището 🙂 😞 Не, не, това не са ми полетите, дадох просто пример със случаен скрийншот как има прекачване на една резервация (на лоукост) и питането ми беше дали когато променят разписанието (часовете или дните) на една от отсечките и ти се прецака прекачването може да спасиш и останалите отсечки и изобщо резервацията? Това за ЕТА ще го разгледам, благодаря.
Jorro Публикувано: Петък в 09:01 Публикувано: Петък в 09:01 преди 2 часа, Hakkâri Spor каза: Не, не, това не са ми полетите, дадох просто пример със случаен скрийншот как има прекачване на една резервация (на лоукост) и питането ми беше дали когато променят разписанието (часовете или дните) на една от отсечките и ти се прецака прекачването може да спасиш и останалите отсечки и изобщо резервацията? Това за ЕТА ще го разгледам, благодаря. Направо си купи билет с прекачване на луфти групата или лот. Последно гледах изгодни варианти от София с Лот и Оустриян с къси прекачвания тя не се занимавай с лоукост акробатики 1
Hakkâri Spor Публикувано: Петък в 09:51 Публикувано: Петък в 09:51 Прегледал съм и тях, преди да допра до Ийзиджет. С Луфтханза показва добри цени, но като кликнеш... хубавите цени са за ужасно неудобни часове. Каца към полунощ в Рейкявик. А ако искаш хубави часове, цената е двойна. На връщане пък няма вариант изобщо, има дълъг нощен престой и после със сутрешния полет до България. Няма прибиране в рамките на един ден. Мерси. Гледам различни варианти. Просто имах чуденка за тези прекачвания в рамките на една резервация при Easyjet
neuromancer Публикувано: Петък в 10:47 Публикувано: Петък в 10:47 Честно казано не съм го ползвал на практика, но бих очаквал ако са на един билет да можеш да променяш всичко, както си трябва и да не ти оставят невъзможни прекачвания. Трябва да пише някъде из сайта. ЕТА ще ти трябва само веднъж.
Георги Матеев Публикувано: Петък в 12:34 Публикувано: Петък в 12:34 преди 15 часа, Hakkâri Spor каза: Аз имам два малко глупави въпроса за Easyjet, но нямам опит с тази авиокомпания. При пътуване с прекачване при лоукостовете обикновено е рисковано, да не си изпуснеш връзката, защото АК не се занимава с твоя случай, ако различните полети са на различни резервации. В случая виждам, че Ийзиджет имат опции с прекачване, може би на една резервация. Давам скрийншот като пример. Ако променят разписанието на някой от полетите (общо 4 отсечки при двупосочен билет), променят деня и/или часа и реално ти се проваля прекачването, може да се спасят и останалите отсечки, нали? Щом са на една резервация? ( Че преди имах София-Тромсьо през Лутън и като Уизеър промениха на 3 пъти дните и часовете Лутън-Тромсьо, просто ми разгониха фамилията, и с хотелската резервация, и с останалите билети от/до София). Вторият ми въпрос е: Когато има такова прекачване във Великобритания, плаща ли се тази нова такса за влизане в страната, която е в сила от април месец, нещо като виза беше, документ, който изисква UK. И този документ може ли да важи и за двете посоки, тоест при двете влизания в страната, на отиване и връщане? Нещо като виза за определен брой дни? Или ще трябва две такси да се платят и 2 документа да се попълват и пращат в интернет, заради двете влизания в страната? Май сложно ще е вече прекачването в UK. EasyJet отдавна продават всякакви полети, не само техни собствени - в случая със скриншота маршрута включва техен полет и друг на Icelandair. За тези комбинации използват търсачката Dohop, а после продават намереното в ролята на стандартен посредник / OTA. За всяка отсечка се получава отделен PNR (все едно си купил отделни билети) и поне преди easyJet не гарантираха връзките по никакъв начин. Провери в условията им за евентуален ъпдейт по темата, но съм почти 100% сигурен, че при промяна на някой от нетехните полети ще си измият ръцете с виновната авиокомпания и няма да направят много. Аз не бих рискувал с такава резервация, особено при кратък транзит. А освен ако не минаваш през Heathrow ще ти трябва ETA със сигурност. Поне се вади супер лесно и не е скъпа. 5
Miladina Публикувано: Петък в 16:12 Публикувано: Петък в 16:12 6 hours ago, Hakkâri Spor said: Прегледал съм и тях, преди да допра до Ийзиджет. С Луфтханза показва добри цени, но като кликнеш... хубавите цени са за ужасно неудобни часове. Каца към полунощ в Рейкявик. А ако искаш хубави часове, цената е двойна. На връщане пък няма вариант изобщо, има дълъг нощен престой и после със сутрешния полет до България. Няма прибиране в рамките на един ден. Мерси. Гледам различни варианти. Просто имах чуденка за тези прекачвания в рамките на една резервация. И какво те притеснява кацането около полунощ? Като гледам алтернативата да висиш на летището в Лондон не мисля, че е по- добре, но ти си знаеш. 1
master_of_germs Публикувано: Петък в 17:09 Публикувано: Петък в 17:09 То, ро тэва време на годината, полунощ си е идеално време за кацане в Рейкявик 🙂 Светло е, и е идеално да се разходиш едни десетина-двайсет километра за вработване 😉
stanimir Публикувано: Петък в 17:20 Публикувано: Петък в 17:20 Мисля че става дума за декември ... ще е тъмно като в г** почти до обяд. 2
master_of_germs Публикувано: Петък в 18:40 Публикувано: Петък в 18:40 Преди 1 час, stanimir каза: Мисля че става дума за декември ... ще е тъмно като в г** почти до обяд. Зночи пак все тая дали в полунощ или по друго време от деня 😉 4
Hakkâri Spor Публикувано: Събота в 16:41 Публикувано: Събота в 16:41 Изобщо не става дума за тъмнина или светлина. Не искам да кацам късно вечер и нощем, независимо от месеца (освен ако не е в БГ). Питам за базови и принципни неща, свързани с Easyjet 2
Jorro Публикувано: Неделя в 12:18 Публикувано: Неделя в 12:18 преди 19 часа, Hakkâri Spor каза: Изобщо не става дума за тъмнина или светлина. Не искам да кацам късно вечер и нощем, независимо от месеца (освен ако не е в БГ). Питам за базови и принципни неща, свързани с Easyjet Няма значение за какво питаш, българи сме ще ти дадем акъл как да го направиш и без да си ни го искал 😉 2 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега