Прескочи до съдържание

Easyjet - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

• 3 седмици по-късно ...

Дано пиша в правилната тема. Има ли право синът ми да закупи биле за мен, без да пътуваме заедно и това би ли създало проблеми при пътуването? Благодаря предварително на отговорилите!

Връзка към коментар

Дано пиша в правилната тема. Има ли право синът ми да закупи биле за мен, без да пътуваме заедно и това би ли създало проблеми при пътуването? Благодаря предварително на отговорилите!

Всеки може да закупи билет за всеки. Easyjet не са от компаниите, които искат картата, с която е платено на чекин, а дори и да искаха и за това си има лек. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Искам да ви съобщя, че Easy Jet са взели решение след дълги преговори да отворят два полета за Варна през 2017 от Лондон Gatwick и Берлин Schonefeld. Билетите вече са в продажба на сайта им :) За 2018 може би ще включат и други дестинации като едната от който ще е Манчестър.

• Харесвам 14
Връзка към коментар

Нискотарифната авиокомпания EasyJet “каца” на Летище Варна с дестинации Лондон и Берлин, научи Varnautre.bg.

Дългоочакваните евтини полети до европейските столици ще започнат да се изпълняват от края на май или най-късно в началото на юни 2017-а. Това вече е договорено и всеки момент ще започне продажбата на билети.

От компанията са планирали по 2-3 полета от Варна седмично или общо за двете дестинации 24 хиляди места за 2017-а.

Предстоят преговори за полети и от Варна до Манчестър.

По този начин се очаква да паднат осезаемо цените на билетите, тъй като досега монопол за Лондон на морското летище имаше Wizzair. Същественото е, че EasyJet ще каца в Лондон на Гетуик, за разлика от другата компания, която използва по-отдалеченото Лутън, а в Берлин – на Шьонефелд.

15:00 ч Току-що от компанията официално съобщиха, че полетите от Варна до Лондон Гетуик ще започнат на 6 юни и ще се извършват три пъти седмично през лятото – във вторник, сряда и събота.

На 28 юни ще тръгнат директните полети до немската столица Берлин – в сряда и събота.

Линиите ще се обслужват с Airbus A320 с продължителност на полетите от около 3,40 мин. до Лондон и 2,30 мин. до Берлин. Цените на билетите започват от 17 евро.

• Харесвам 9
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Един малък въпрос. Опитвам се да си купя билет с Easyjet. Стигам до плащане и когато посочвам, че искам да си платя с дебитната карта (Visa Debit) не ми позволява, като ми изписва, че картата не съответствала на заявения тип (аз съответно надлежно съм отбелязъл в полетo, че картата ми е Visa Debit). Видях се в чудо, възможно ли е скапаният им сайт да не приема български дебитни карти или е нещо друго (картата ми със сигурност е Visa Debit, въвеждам правилно цифрите, така че някакъв бъг ще да е)?

Някой имал ли е подобен проблем?

Връзка към коментар

Виза дебит май се вижда от търговеца като кредитна, т.е. пробвай да избереш кредитна Виза. Иначе е напълно възможно не всякакви дебитни карти да минават, по принцип това се случва с дебитните карти понякога.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Понякога са ни възниквали проблеми с това, дали цифрите са отделени на 4 групи по 4 или са 16-ти наведнъж; а също и с това, дали разделител е празен интервал или тире.

Връзка към коментар

И аз имах такъв случай преди два три месеца, когато се опитвах да си купя билети за Исландия, никакви карти не приемане, принудително се да си закупя билетите през друг сайт.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Виза дебит май се вижда от търговеца като кредитна, т.е. пробвай да избереш кредитна Виза. Иначе е напълно възможно не всякакви дебитни карти да минават, по принцип това се случва с дебитните карти понякога.

Много ти благодаря, neuromancer! Твоето предложение проработи! :)

Оказа се, че по някаква причина системата им разпознава дебитната ми карта като кредитна. В крайна сметка успях да платя, макар че ми взеха допълнителна такса за плащане с кредитна карта, без реално да притежавам такава. Това не ми се беше случвало с никоя друга авиокомпания до момента. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Не знаех, че при EasyJet има разлика в цената в зависимост дали е билета е еднопосочен или отиване и връщане. Бях останал с впечатлението, че low cost компаниите ги продават поотделно на отсечка и не влияе това дали има и връщане. 

post-186-0-95686900-1488232612_thumb.jpg

post-186-0-68748700-1488232621_thumb.jpg

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Има разлика дали е еднопосочен или двупосочен,но има разлика и колко пътници пътуват и това е само при easyjet.Поне аз само за тях знам.Пробвайте с 2/3 трябва със сигурност да е по-евтино.☺

• Харесвам 2
Връзка към коментар

При EasyJet трябва да опитате всякакви варианти - включително и за малка група от 3-4 пътници. Опитайте да ги разделите на 2 резервации и вижте кога ви дава най-ниска цена. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Всичко е в таксата, която се плаща на резервация. Ако резервираш за 10 човека, то тази такса ще е разпределена между 10 и ще е символична. Но пък тогава може да се натъкнеш на другата греда, че евтините места са по-малко от 10 :)

Стратегията не е много по-различна от колкото с други лоу костове - ако сте по-голяма група, гледаш колко евтини билета има и купуваш първо тях. После за останалите. Просто трябва да си наясно, че цената ще плава +- няколко евро заради фиксираната такса. 

Между другото, с easyjet можеш и мулти сити билет да навържеш по този начин. Не съм го правил но нямаш пречка, ако летиш често до Лондон да речем да си резервираш няколко отсечки София - Лондон и обратно на една резервация и така пак да редуцираш таксата. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Също EasyJet са единствените май, при които има отстъпка за деца, и то не малка.

Последно като пазарувах от тях (миналата седмица) тази отстъпка беше 13 паунда. Тя обаче, мисля, че беше само когато началното ти летище е в Юкей, наобратно май няма. Друго, което ме накара да се опуля, защото вече мислех, че от недоспиване хипнотизирам - мога обаче да се закълна, че първо ми излязоха с 5 паунда по-скъпи цени, когато търсих билет само за 1 човек. Когато тръгнах да резервирам, за избраната дата и час, избирайки пътници 2+1 цената падна от 31 на 26! Това възможно ли е??

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.