Прескочи до съдържание

Какви са правата ни на пътници съгласно Регламент 261/2004?

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, yordanov каза:

Това как го разбирате?

“Органът” желае да промени правилата и когато пътник пропусне полета в едната посока , ако а/к откаже бординг заради анулиране на билета в обратната посока  , да се дължи компенсация . 

appropriate routing значи именно подходящо/смислено премаршрутиране .  Тоест не може Луфти да ти отменят полет FRA - SOF , а ти да искаш примерно премашрутиране FRA-JFK със SQ , и след това JFK-MUC/VIE-SOF 😉 

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Георги каза:

Това как трябва да се чете. Ако съм купил билет за 20лв, мога да се премаршрутирам сам за макс 80лв...раян и уиз ще бъдат много доволни да ми кажат да се оправям сам.

Освен това, ако се премаршрутирам сам, това отменя ли ми правото на компенсация, дори ако успея да стигна сам навреме в крайната точка?

да, при полет от 20 евро не е много оферта да се опраавяш сам, но алтернативата да чакаш на авиокомпанията да те намести си остава

Записано е така: https://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-9795-2025-ADD-1/en/pdf

5. Where a passenger informed the operating air carrier of his or her choice to continue his or her journey in accordance with paragraphs 1(b) and 7, and if the operating air carrier has not offered a re-routing within three hours, the passenger may arrange its own rerouting, in accordance with paragraph 3.
In case of a cancellation, the first subparagraph shall apply from the time of departure indicated on the passenger’s ticket.
When doing so the passengers shall limit the expenses to the extent those are necessary, reasonable and appropriate. The operating air carrier shall reimburse the expenses not
exceeding 400% of the full cost of the ticket or tickets incurred by the passenger within 14 calendar days of the submission of the request. Where the airport managing body

преди 45 минути , yordanov каза:

Това как го разбирате?

Разписано е, че ако не хванеш полета в едната посока, нямат ораво да ти откажат да хванеш обратния

стр. 7 на https://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-9795-2025-ADD-1/en/pdf

(7) In order to improve levels of protection, passengers should not be denied boarding on a return flight on the ground that they did not take the outbound flight of the same air
transport contract.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.