Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 45 минути , WanderlustME каза:

Револют не е банка 🙂

Оффф,в излишен спор ли да влизам.Не правя реклама,не го пиша аз,за това и прилагам линк,от който е и цитата най горе.А и идеята да го публикувам е за услугата свързана с карти за деца,не ама банка ли е,онлайн банка ли,има ли лиценз, няма ли и какъв и е 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 31 минути , WanderlustME каза:
  Цитат

Initially, Revolut Junior will only be available to the children of U.K. Premium and Metal customers – those who pay for the two top-tier accounts offered by the company – before being expanded to the children of customers with free accounts and in other regions

Преди 1 час, Branko каза:

Сподели ако успееш,че за сега е само за акаунти във Великобритания

• Харесвам 1
Публикувано:

Управителят на "Револют България": Има спад на покупките, но ръст на всекидневните потребители

Това, което аз забелязвам, е ръст на броя всекидневни потребители на услугата. Има спад при покупките генерално, това е нормално, просто хората не излизат толкова навън и не харчат толкова навън", коментира в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по TV+ и по TV1 Едуард Цветанов, управител на "Револют България".

Това означава, че има по-малко транзакции в момента, но все повече хора пазаруват на дневна база т.е. увеличават се редовните потребители (платформата сегментира потребителите като всекидневни, седмични и месечни).

"Револют" е виртуална финансова услуга, свързана с приложение и банкова карта, която позволява извършването на редица парични транзакции. "Коронавирусът дава сериозен тласък на дигитализацията като процес. В последните години на национално ниво не сме имали толкова сериозно технологично упражнение като това в момента", коментира още Цветанов.

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте,

някой търгува ли с други финансови инструменти в Revolut, като акции, злато и тн.?

Какви впечатления имате, работи ли всичко нормално и до колко сигурно е според вас, предвид, че парите там не са подсигурени?

Всякаква информация, мнения, съвети по темата биха били полезни.

Ако модератор реши, може да отдели темата като нова, защото е различна функционалност и поле за изява на Revolut платформата.

Ако повтарям тема или е обсъждано някъде надълго и широко, моля да ме извините.

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 3 минути , lio каза:

Здравейте,

някой търгува ли с други финансови инструменти в Revolut, като акции, злато и тн.?

Какви впечатления имате, работи ли всичко нормално и до колко сигурно е според вас, предвид, че парите там не са подсигурени?

Всякаква информация, мнения, съвети по темата биха били полезни.

Ако модератор реши, може да отдели темата като нова, защото е различна функционалност и поле за изява на Revolut платформата.

Ако повтарям тема или е обсъждано някъде надълго и широко, моля да ме извините.

То за нормално работене - работи, но лично аз мисля, че Револют (все още) е значително рискова платформа по доста параграфи. Избягвам да държа прекалено голяма сума пари там, въпреки, че наистина изкушаващо лесно стават покупките и продажбите.

Публикувано:
преди 4 минути , Георги Матеев каза:

То за нормално работене - работи, но лично аз мисля, че Револют (все още) е значително рискова платформа по доста параграфи. Избягвам да държа прекалено голяма сума пари там, въпреки, че наистина изкушаващо лесно стават покупките и продажбите.

Точно това и мен ме блазни, много добре направено е приложението и подтиква към използването му. Лишено е от сложност и по-лесно може да се ориентираш какво се случва за разлика от трейдинг платформи.

Ще е интересно някой, който го използва вече с такива цели да сподели опит не само за функционалността му, но и какво търгува и защо...

Публикувано:
преди 10 минути , Mut ant каза:

Би ли дал определение за банка?

Ти пък зададе въпрос за една стотинка - институция , която има банков лиценз. Револют има банков лиценз.

• Харесвам 2
Публикувано:
1 hour ago, lio said:

Точно това и мен ме блазни, много добре направено е приложението и подтиква към използването му. Лишено е от сложност и по-лесно може да се ориентираш какво се случва за разлика от трейдинг платформи.

Ще е интересно някой, който го използва вече с такива цели да сподели опит не само за функционалността му, но и какво търгува и защо...

Аз го ползвам и ще споделя опита си, макар и да не е кой знае какъв. Софтуерът им е изключително елементарен сравнение с всеки друг, който съм ползвал. Има три бутона - Buy, Sell, Price Alert. Даже няма опция за AutoTrade при достигане на Зададена стойност. От опит мога да споделя, че сделките се осъществяват мигновено в двете посоки, вероятно единствено скоростта на мрежата има значение в случая. Другото, което искам да споделя и същевременно ми се иска да знам случвало ли се е при други. Аз съм стандартен потребител и имам право на три сделки месечно безплатно. На четвъртата бях таксуван по обявената тарифа, но на последващите сделки не съм, макар те да бяха в същия отчетен период. Другото което е че според Револют една сделка има лимит 1000$, но аз имам по-големи, еднократни, които си минаха нормално без проблем. При продажба имаш такси от сорта на TAF и SEC, които са символични, имаш и месечна такса - Custody Fee - също символична, но ако вече наистина проявяваш детайлен интерес, нека намерим контакт извън темата. Твърде вероятно е да бъда модериран, продължавайки в тоя дух, както вече ми се случи наскоро. 

11 minutes ago, stanislavpp said:

Ти пък зададе въпрос за една стотинка - институция , която има банков лиценз. Револют има банков лиценз.

Тогава защо според колегата не е банка?

2 hours ago, lio said:

А по въпроса какво търгувам и Защо ... не тук  🙂

Публикувано:
преди 14 часа, stanislavpp каза:

Имат лиценз, но... https://www.facebook.com/groups/revolut.bg/permalink/607135113181892/

За мен лично е без значение дали го прилагат този лиценз или не, важното е че ми върши работа, но не държа голяма сума в приложението, камо ли да "инвестирам" в акции, криптовалута или злато. Не се знае дали в някой момент няма да решат да ти блокират акаунта и да спрат да ти отговарят в чата. 

Публикувано:
преди 1 минута , WanderlustME каза:

Имат лиценз, но... https://www.facebook.com/groups/revolut.bg/permalink/607135113181892/

За мен лично е без значение дали го прилагат този лиценз или не, важното е че ми върши работа, но не държа голяма сума в приложението, камо ли да "инвестирам" в акции, криптовалута или злато. Не се знае дали в някой момент няма да решат да ти блокират акаунта и да спрат да ти отговарят в чата. 

Някакъв си пост във ФЕЙСБоклУК е най-достоверния източник за такава информация, мда.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , WanderlustME каза:

Прочетох информацията за банков лиценз, но тя е от декември 2018-та, а все още в самия апп в секцията за помощ, ни убеждават, че парите са застраховани в UK, и никъде няма информация че са гарантирани според правилата на EU банкови лицензирани институции.

Публикувано:
преди 11 минути , cybersimo каза:

Някакъв си пост във ФЕЙСБоклУК е най-достоверния източник за такава информация, мда.

Може да го провериш и на техния блог. В поста хората са се аргументирали с линкове. А и не забравяй, че това е най-голямата е Револют общност в България и се модерира от  Stoycho Nedev, който е Revolut Ambassador. 

Публикувано:
преди 1 минута , WanderlustME каза:

Може да го провериш и на техния блог. В поста хората са се аргументирали с линкове. А и не забравяй, че това е най-голямата е Револют общност в България и се модерира от  Stoycho Nedev, който е Revolut Ambassador. 

Да това е истинския линк за лиценза: https://blog.revolut.com/we-got-a-banking-licence/

А не някакъв си пост някъде от някого.

Публикувано:
На 25.02.2020 г. в 18:32, jujo_si каза:

ами казват си че ако нямаш full current account което ние нямаме не са защитени

If you choose to open a full current account with Revolut Bank in the future, any funds you deposit will be protected up to €100,000 under the European Deposit Insurance Scheme (EDIS).

It's worth pointing out that this scheme is not currently in place, so your current funds with Revolut remain safeguarded in accounts with a tier one UK bank, as per our obligations under the e-money regulations.

@cybersimo Това вече е дискутирано 😉

Публикувано:

Реших да се кача на 2-ро ниво в еPay и добавих виртуалната карта към микросмеката, потвърдих я с 5-цифрения код, който ми прати в транзакцията, но към момента пише, че картата не е активирана.

Дръпнало ми е двата лева, даде ми известие тогава, че всичко е точно. Въпросът ми е веднага ли се потвърждава или трябва да мине някакво време?

Публикувано:

При мен одобрението от системата стана след 4/5 дни.Имай в предвид,че таксите по разплащане в e -pay са доста по високи отколкото с дебитни и кредитни карти издадени от българска банка.

преди 54 минути , dobsov каза:

Реших да се кача на 2-ро ниво в еPay и добавих виртуалната карта към микросмеката, потвърдих я с 5-цифрения код, който ми прати в транзакцията, но към момента пише, че картата не е активирана.

Дръпнало ми е двата лева, даде ми известие тогава, че всичко е точно. Въпросът ми е веднага ли се потвърждава или трябва да мине някакво време?

Публикувано:

Виждам, че щатските  революти вече имат собствен номер на банкова сметка , еквивалент на IBAN. При проверка в левовата сметка, излиза надпис “account details coming soon”.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 19.03.2020 г. в 16:12, valpet каза:

При мен одобрението от системата стана след 4/5 дни.Имай в предвид,че таксите по разплащане в e -pay са доста по високи отколкото с дебитни и кредитни карти издадени от българска банка.

Целта са ми по-високи лимити за разплащането през микросметката.

Публикувано:
преди 3 часа, dobsov каза:

Целта са ми по-високи лимити за разплащането през микросметката.

Зареждането на микросметка с Револют също е на по висока стойност,но все пак ти си знаеш какво искаш да постигнеш.

Публикувано:
преди 3 часа, valpet каза:

Зареждането на микросметка с Револют също е на по висока стойност,но все пак ти си знаеш какво искаш да постигнеш.

Зареждането на микросметка с превод от Револют е безплатно. Плащане на битови сметки с микро сметка също е безплатно.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, cybersimo каза:

America, we come bearing good news in these uncertain times. Revolut, the financial super app trusted by more than 10 million people worldwide, has landed in the United States. Imagine, one app to manage your entire financial life.

https://blog.revolut.com/revolut-launch-united-states/

@stanislavpp

Получих същият имейл, а ползвам щатски Револют от октомври. Новото е , че вече имаш и американска сметка и можеш да получаваш заплатата си директно по нея.

• Харесвам 1
Публикувано:

Имам британски лири в картата но ще искам да тегля от банкомат левове ще трябва ли предварително да превалутирам или може и без?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.