Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 10 часа, Patrick K каза:

Само Revolut могат да ти отговорят на така зададения въпрос.

Зависи и кога си я поръчал, а и както казах, тези сайтове не показват на 100% вярна информация.

Току-що създадена виртуална карта с германски адрес е с BIN започващ с 5354 5631 и в https://binlist.net/ показва, че съответства на Германия.

Едната я получих преди около година, на адрес в Германия и е с BIN 416598. Другата я получих преди 3-4 месеца на същият адрес в Германия и е с BIN 535456. Не съм наясно, точно коя цифра от първите 6 на картата показва страната. Знам, че първите 2 цифри показват дали е виза, мастъркард, амекс и т.н. Сигурно в някоя от следващите 4 цифри е кодирано, коя е страната, но при проверка в различни сайтове ми дава, че тези две карти са с BIN от Украйна и САЩ, макар да съм ги получил на адрес в Германия.

Публикувано:
преди 3 часа, dimitrov6 каза:

Поръчах смяна на картата на 15.6 и дадох друг адрес ,не по лична карта,и още я няма . Сега получих съобщение за потвърждение на адреса от мен да съм направил.

И аз наскоро поръчах на друг адрес, и я получих на 22-ри. И на мен ми иска потвърждение на адреса, като си снимам личната карта. Но не мога да се сетя дали потвърждението го иска от преди да я получа, или след като я получих.

• Благодаря 1
Публикувано:

Моята дойде току що и куриер на БГ пощи я донесе. Заявена на 14.06. И да идват от София. Ама нещо много малка ми се вижда и тънка тя ще се счупи.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 часа, nomad каза:

тези две карти са с BIN от Украйна и САЩ

Понякога не е достатъчно само първите 6, а трябва 8. Не знам какво ги криеш тези цифри, все едно някой може да налучка останалите.

5354 5634 - Гърция

5354 5691 - Испания

5354 5631 - Германия

Ето пример, че първите 6 са еднакви, обаче следващите две цифри са различни и те са важни.

• Смея се 1
Публикувано:

Не ги крия, до скоро BIN-a включваше само първите 6 цифри, едва сега разбирам, че от няколко години при Виза и Мастъркард са започнали да ползват 8 цифрен BIN. На едната ми карта е 41659806 а на другата е 53545606. Тоест и при двете е 06 на последните две цифри, остава да разбера това дали е Германия.

Публикувано:
преди 2 часа, nomad каза:

Не ги крия, до скоро BIN-a включваше само първите 6 цифри, едва сега разбирам, че от няколко години при Виза и Мастъркард са започнали да ползват 8 цифрен BIN. На едната ми карта е 41659806 а на другата е 53545606. Тоест и при двете е 06 на последните две цифри, остава да разбера това дали е Германия.

Първата не е ли UK , моята е същата и я проверявах.

• Харесвам 1
Публикувано:

За първата, ако сложа първите 6 цифри от номера на картата ми дава че е от САЩ, а ако сложа първите 8 цифри ми дава, че е от UK. Честно казано, не знам дали е правилно да сложа 6 или 8 цифри, защото всички карти виза издадени след 1 април 2022 са с 8 цифрен BIN, но моята е издадена преди тази дата и тогава все още е имало карти Виза както с 6 така и с 8 цифрен BIN.

Публикувано:

Не знам дали зависи от BIN a,но за настоящия месец посетих 6 държави и направих справка,че от картата на всяка транзакция съм на минус с "дребни пари" както те го изписват . Но дребни ама всеки път в рамките до и най-често 1 евро съм на минус около 20 евро до тук.Някой знае ли как да избегнем тези набутвации?

Публикувано:
преди 31 минути , valpet каза:

Не знам дали зависи от BIN a,но за настоящия месец посетих 6 държави и направих справка,че от картата на всяка транзакция съм на минус с "дребни пари" както те го изписват . Но дребни ама всеки път в рамките до и най-често 1 евро съм на минус около 20 евро до тук.Някой знае ли как да избегнем тези набутвации?

Ей това не го разбрах. От превалутиране, от такси? 

Публикувано:
преди 7 минути , EliDion каза:

Ей това не го разбрах. От превалутиране, от такси? 

Такси са при плащане на ПОС терминал 😢

• Замислям се 1
Публикувано:
Преди 1 час, valpet каза:

"Дребни пари" не e ли автоматично прехвърляне на малка сума в сейфа, т.е. не са такси? Не използвам приложението на български и не знам какъв е конкретният казус. 

https://www.revolut.com/bg-BG/meet-your-financial-goals-with-vaults

Цитат

Заделяйте пари с лекота

Финансирайте по вашия начин, от закръглянето на остатъчното ресто до задаването на периодичен превод или пък заделянето на малко пари винаги, когато смятате, че моментът за това е правилен

• Браво 1
Публикувано:

Всъщност като разцъках,виждам,че тези пари са в травелсейф,какво може да се прави с тях на практика не съм запознат.

Screenshot_20220625-103927.png

Публикувано:
преди 50 минути , valpet каза:

Всъщност като разцъках,виждам,че тези пари са в травелсейф,какво може да се прави с тях на практика не съм запознат.

Screenshot_20220625-103927.png

Това е една опция на револют, която може да си я изключиш естествено.

Идеята им е все едно всеки ден да си слагаш стотинките от портфейла в касичка и един ден....да я счупиш и да използваш парите за нещо. (примерно пътуване, нов диван, три бири или за каквото там стигат 🙂 )

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Интересно ми стана с тези БИН-ове и проверих моите - една Бг, една английска и внимание, най-новата - панамска. Всички поръчани на един адрес, в Пловдив…

Това дава ли ми някакви предимства?

Публикувано:

BIN от конкретни държави, помага за безплатно теглене на ATM в тях. В ЕС на първо четене се сещам за Гърция и Испания, където има такси, често сериозни при теглене с карта от друга държава. В Латинска Америка, се сещам за Мексико, където също няма опция за теглене без такса, ако картата е издадена в друга страна. Има още доста държави от Латинска Америка, където BIN от съответната държава би спестил такси на определени банкомати. Мен основно ме вълнуваше заради Гърция и Испания, не ми е проблем да си поръчам револют карта на адрес в тези две държави, но само ако съм сигурен, че ще получа карта с гръцки и испански BIN.

• Браво 1
Публикувано:

Ами дет' се вика май на тото ги карат. Или има някаква дълбока конспирация да ги издават кодове извън европа, че евентуално, който ходи там да е без такси. Явно аз към Щатите ще трябва да се насоча. 😂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, nomad каза:

заради Гърция и Испания, не ми е проблем да си поръчам револют карта на адрес в тези две държави, но само ако съм сигурен, че ще получа карта с гръцки и испански BIN.

Значи ти си мислиш, че Revolut в Гърция издава карти с BIN не отговарящ на Гърция, а на друга държава и съответно теглят навсякъде с такси??? 🤔 Кое те кара да мислиш, че щом виртуалната карта е с гръцки BIN, то физическата няма да е? 🤔

Публикувано:
преди 6 часа, Patrick K каза:

Кое те кара да мислиш, че щом виртуалната карта е с гръцки BIN, то физическата няма да е? 

Е при мен е така де…Виртуална с Бг, новата физическа с Панама (сигурно защото обиколих 5 континента с такава шапка😀)

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 11 часа, Patrick K каза:

Значи ти си мислиш, че Revolut в Гърция издава карти с BIN не отговарящ на Гърция, а на друга държава и съответно теглят навсякъде с такси??? 🤔 Кое те кара да мислиш, че щом виртуалната карта е с гръцки BIN, то физическата няма да е? 🤔

Както уточних по-нагоре, имам две карти Revolut(Visa и Mastercard), които получих в Германия и BIN-ът не е немски на нито една от двете. Затова и питах тук в темата. От отговорите разбирам, че при доста хора, BIN-ът не отговаря на страната в която са си получили картата. Това ме кара да мисля, че може да поръчам физическа карта в Гърция и BIN-ът да не е гръцки.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 26.06.2022 г. в 8:13, Sun4o каза:

Е при мен е така де…Виртуална с Бг, новата физическа с Панама

Дай го този BIN(първите 8).

На 26.06.2022 г. в 13:31, nomad каза:

От отговорите разбирам, че при доста хора, BIN-ът не отговаря на страната в която са си получили картата.

Кои са тези много хора? И пак казвам, че тези сайтове не дават 100% вярна информация. Дадох пример:

На 14.06.2022 г. в 0:14, Patrick K каза:

4165 9806 е BG BIN, независимо какво показва в сайтовете като горния или в https://binlist.net/

Публикувано:
преди 48 минути , Patrick K каза:

Кои са тези много хора?

Човек, тук в темата са писали въпросните хора, че BIN-ът им не съответства на държавата, в която е получена картата. Аз самият ти дадох BIN на две мои карти, получени през последните 12 месеца в Германия. Според теб, тези BIN немски ли са? Ако не са немски, каква е гаранцията че като поръчам в Гърция, ще имам карта с гръцки BIN?

Какво повече да ти обяснявам, ако с това което съм дал, не става ясно каква ми е логиката, значи е безсмислено да пиша повече.

Публикувано:

като се има предвид 

Преди 1 час, Patrick K каза:

че тези сайтове не дават 100% вярна информация.

аз лично смятам да не обръщам внимание на BIN-a. Ако ще изкарате повече време някъде може и да има смисъл занимавката, но за едно пътуване от примерно една седмица е много главоболия за нищо

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.