Георги Матеев Публикувано: 22 май, 2019 Автор Сподели Публикувано: 22 май, 2019 Държа да отбележа, че съм възмутен от ужасно неизгодните Revolut курсове на лев към почти всички валути, включително основните. Одеве много оптимистично ми обясни, че €1 = 1.9443. WTF? Аз лично няма да ползвам левовата опция въобще - според мен е пълна греда. 2 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 22 май, 2019 Сподели Публикувано: 22 май, 2019 Никой ли не забелязва, че смениха базовата валута на лев? Надали е персонално. Дори левовата сметка не може да се деактивира.. Идеи как да се върне на евро? Връзка към коментар
chandni Публикувано: 22 май, 2019 Сподели Публикувано: 22 май, 2019 (редактирано) преди 6 минути , macf1an каза: Никой ли не забелязва, че смениха базовата валута на лев? А къде пише коя е базовата валута...? П.С. Глупав въпрос... Видях, че всички останали валути се приравняват на лев. Редактирано 22 май, 2019 от chandni Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 22 май, 2019 Сподели Публикувано: 22 май, 2019 Появи се top up в лева с карта най-сетне Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 22 май, 2019 Сподели Публикувано: 22 май, 2019 Също и лимитите вече са в лева. След дълга и неплодотворна разправия със съпорта, казаха: "Никъде в условията ни не пише, че лева може да е базова валута, но толкова много хора го поискаха, че го направихме въпреки това. Единственият начин да върнете Евро е да си смените адреса" 1 1 Връзка към коментар
becs Публикувано: 22 май, 2019 Сподели Публикувано: 22 май, 2019 Аз се радвам, че вече може да се топ-ъпва с лева, не разбирам защо някои хора не са мн доволни, аз ли изпускам нещо? Когато съм в БГ си използвам БГ сметката и си я зареждам в левове и плащам така, т.е. печеля от доброто приложение, аналитикитеи и т.н. Когато съм извън БГ си зареждам друга сметка (euro & etc.) на добър курс и си плащам с нея? Използвам карта на Булбанк. Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 22 май, 2019 Сподели Публикувано: 22 май, 2019 Зареждането в лева и смяната на базовата валута нямат нищо общо. 2 Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 22 май, 2019 Сподели Публикувано: 22 май, 2019 Точно това се чудя, как ще ни се отразява смяната на базовата валута. За харчене на левове си имам по-изгодни български карти (ДСК - Уиз да речем), от Revolut плащам във валути и през седмицата. Чудя се за следното ако се съберат в месеца няколко по-големи плащания за самолетни билети, хотели и т.н.: Please note that a small 0.5% fee for anything above £5,000 (or currency equivalent) each month will be removed from the currency that you are converting into - we call this the receiving currency. https://www.revolut.com/legal/fees Връзка към коментар
chandni Публикувано: 22 май, 2019 Сподели Публикувано: 22 май, 2019 преди 4 минути , logist13 каза: Точно това се чудя, как ще ни се отразява смяната на базовата валута. Леко е намалена общата сума за обмяна на месец - 11500 лв, което по техния дървен курс от 1.944/1.942 лв за 1 €, е около 5920€ вместо досегашните 6000€. За сметка на това пък се получава леко предимство при тегленето на банкомат - 450 лв, което е около 230€ вместо 200. 3 Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 22 май, 2019 Сподели Публикувано: 22 май, 2019 преди 14 минути , chandni каза: Леко е намалена общата сума за обмяна на месец - 11500 лв, което по техния дървен курс от 1.944/1.942 лв за 1 €, е около 5920€ вместо досегашните 6000€. За сметка на това пък се получава леко предимство при тегленето на банкомат - 450 лв, което е около 230€ вместо 200. Да, това е за безплатния план, при него така или иначе си плащаш ако се наложи да обмениш над лимита (сменят на междубанковия курс + 0,5%). Обаче не ми е ясен смисъла на тази забележка под всички планове за обмяна на валута: Please note that a small 0.5% fee for anything above £5,000 (or currency equivalent) each month will be removed from the currency that you are converting into - we call this the receiving currency. Това означава ли, че реално за безплатния план взимат по 1% за обмяна над лимита (0,5 + 0,5), а за платените карти, при които обмяната на валута уж е неограничена взимат по 0,5% за обмяна над 5'000 паунда? Връзка към коментар
chandni Публикувано: 22 май, 2019 Сподели Публикувано: 22 май, 2019 преди 2 минути , logist13 каза: Please note that a small 0.5% fee for anything above £5,000 (or currency equivalent) each month will be removed from the currency that you are converting into - we call this the receiving currency Означава, че ако обменяш по повече от 5000GBP/6000€ на месец, за всяка транзакция над този лимит ще ти прибират по 0.5% от валутата, в която обръщаш. Иначе казано, ако вече си обменил 6000€ за месеца и обмениш още 100€ в долари примерно (това са $111.50), от въпросните $111.50 ще ти вземат 0.5% ($0.56) и чисто ще получиш $110,94. В приложението сега си пише "Spend, transfer and exchange money globally at the best pssible rate for free up to лв 11500 per month. 0.5% fee thereafter Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 22 май, 2019 Сподели Публикувано: 22 май, 2019 преди 3 минути , chandni каза: Означава, че ако обменяш по повече от 5000GBP/6000€ на месец, за всяка транзакция над този лимит ще ти прибират по 0.5% от валутата, в която обръщаш. Иначе казано, ако вече си обменил 6000€ за месеца и обмениш още 100€ в долари примерно (това са $111.50), от въпросните $111.50 ще ти вземат 0.5% ($0.56) и чисто ще получиш $110,94. В приложението сега си пише "Spend, transfer and exchange money globally at the best pssible rate for free up to лв 11500 per month. 0.5% fee thereafter Значи гледам им общите условия на сайта тук: https://www.revolut.com/legal/fees/ За безплатния план, при обмяна на валута, при надхвърляне на месечния лимит, пише, че се прилага: 1. The Non-Standard Exchange rate, being the Standard Exchange Rate, as set out in the table below plus 0.5%. 2. Please note that a small 0.5% fee for anything above £5,000 (or currency equivalent) each month will be removed from the currency that you are converting into - we call this the receiving currency. За платените планове, при обмяна над лимита, пише, че се прилага: 1. The Standard Exchange Rate as set out in the table below. 2. Please note that a small 0.5% fee for anything above £5,000 (or currency equivalent) each month will be removed from the currency that you are converting into - we call this the receiving currency. Връзка към коментар
Фил Публикувано: 22 май, 2019 Сподели Публикувано: 22 май, 2019 преди 2 часа, Георги Матеев каза: Одеве много оптимистично ми обясни, че €1 = 1.9443. WTF? Сега ми излиза 1.9518 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 22 май, 2019 Сподели Публикувано: 22 май, 2019 Аз, като клиент на Райфайзен, съм много доволен. До сега трябваше да депозирам EUR на 1.979. В момента ако депозирам BGN и ги обърна в EUR получавам курс от 1,961. Голяма разлика 🙂 1 Връзка към коментар
Гост Гост 23*6 Публикувано: 22 май, 2019 Сподели Публикувано: 22 май, 2019 2 minutes ago, П.Кръстев said: Аз, като клиент на Райфайзен, съм много доволен. До сега трябваше да депозирам EUR на 1.979. В момента ако депозирам BGN и ги обърна в EUR получавам курс от 1,961. Голяма разлика 🙂 Засега най-ниския курс е през Дайнърс Еволве - 1.94926 / EUR, след това ЦКБ - 1.958 /EUR , от нормалните бг банки, това май в най-ниския курс. Връзка към коментар
chandni Публикувано: 22 май, 2019 Сподели Публикувано: 22 май, 2019 преди 1 минута , georgebg каза: след това ЦКБ - 1.958 /EUR A преди това е Curve с 1.956 / 1€ с българска карта отзад. 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 22 май, 2019 Сподели Публикувано: 22 май, 2019 Току що пробвах: TopUp-нах си 25 лв. от дебитна на ЦКБ. (по-малко не можело) Появи ми се още една валута (лв.) в "портфейла" - 25 лв. Обмених 25 лв. в евро Сметката ми в Евро нарасна с 12.75 т.е. Revolut-а ми хвана левовете за евро по 1.96 Връзка към коментар
antea Публикувано: 22 май, 2019 Сподели Публикувано: 22 май, 2019 преди 2 часа, Георги Матеев каза: Държа да отбележа, че съм възмутен от ужасно неизгодните Revolut курсове на лев към почти всички валути, включително основните. Одеве много оптимистично ми обясни, че €1 = 1.9443. WTF? Аз лично няма да ползвам левовата опция въобще - според мен е пълна греда. а какво му е неоптимистичното на това? възможно е да бъркам, но не означава ли, че ако си заредим Revolut-ите от левова карта, което е масовият случай, после можем да ги обърнем в евро на курс 1.9443? Връзка към коментар
Гост Гост 23*6 Публикувано: 22 май, 2019 Сподели Публикувано: 22 май, 2019 2 minutes ago, chandni said: A преди това е Curve с 1.956 / 1€ с българска карта отзад. Този курс силно зависи от два фактора - работни/почивни дни на острова, и лимит до 500 GBR за чейнж на месец, след което 2% такса, което при първото ми недоглеждане ми "изяде" печалбата 🙂 . А курс на ЦКБ е еднакъв и не зависи от нищо... 2 minutes ago, ven62 said: Току що пробвах: TopUp-нах си 25 лв. от дебитна на ЦКБ. (по-малко не можело) Появи ми се още една валута (лв.) в "портфейла" - 25 лв. Обмених 25 лв. в евро Сметката ми в Евро нарасна с 12.75 т.е. Revolut-а ми хвана левовете за евро по 1.96 При директен топ-ъп в евро, курса ще ти е 1.958 .... Връзка към коментар
chandni Публикувано: 22 май, 2019 Сподели Публикувано: 22 май, 2019 преди 5 минути , antea каза: а какво му е неоптимистичното на това? възможно е да бъркам, но не означава ли, че ако си заредим Revolut-ите от левова карта, което е масовият случай, после можем да ги обърнем в евро на курс 1.9443? Обръщаш 10€ в лева и получаваш 19.44 лв 🙂 Обръщаш 19.60 лв в евро и ти дават €9.99 2 Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 22 май, 2019 Сподели Публикувано: 22 май, 2019 преди 3 минути , antea каза: а какво му е неоптимистичното на това? възможно е да бъркам, но не означава ли, че ако си заредим Revolut-ите от левова карта, което е масовият случай, после можем да ги обърнем в евро на курс 1.9443? Курса е плаващ, примерно към момента е: EUR / BGN 1,9517 BGN / EUR 0,5100 В раздел rates може да се задават валутни двойки и да се виждат текущите нива лесно. Т.е. в момента ако продадеш 1 евро, револут ще ти дадат 1,9517 лв. за него. А за 1,9608 лева ще получиш 1 евро (1 / 0,51) 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 22 май, 2019 Автор Сподели Публикувано: 22 май, 2019 преди 3 минути , antea каза: а какво му е неоптимистичното на това? възможно е да бъркам, но не означава ли, че ако си заредим Revolut-ите от левова карта, което е масовият случай, после можем да ги обърнем в евро на курс 1.9443? Това е курс евро към лев, не лев към евро. Аз обаче приключих левовата игра още преди да съм я почнал - и без това повечето ми сметки/карти са в евро и си топъпвам директно евро с нулева загуба. Остава дразнещото неудобство, че не може левът да се махне като основна валута на акаунта и сега всичко се визуализира през лев - и то на куц курс. преди 2 минути , logist13 каза: Курса е плаващ, примерно към момента е: EUR / BGN 1,9517 BGN / EUR 0,5100 В раздел rates може да се задават валутни двойки и да се виждат текущите нива лесно. Т.е. в момента ако продадеш 1 евро, револут ще ти дадат 1,9517 лв. за него. А за 1,9608 лева ще получиш 1 евро (1 / 0,51) А Револют случайно да са чували, че левът е фиксиран към еврото? Дори Visa го научиха тоя урок накрая. 4 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 22 май, 2019 Сподели Публикувано: 22 май, 2019 преди 3 минути , Георги Матеев каза: А Револют случайно да са чували, че левът е фиксиран към еврото? Тази сутрин им го съобщих в безсмисления спор, който водих с тях относно насилствената смяна на основната ми валута и куция им курс за BGN. Възможно е и затова да са коригирали курса на 1.9517, тъй като преди това на мен ми излизаше даже на 1.942, когато ти писа за 1.944 2 Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 22 май, 2019 Сподели Публикувано: 22 май, 2019 преди 1 минута , Георги Матеев каза: А Револют случайно да са чували, че левът е фиксиран към еврото? Дори Visa го научиха тоя урок накрая. Май не са чували. Странното е, че по мои наблюдения евро / лев се влияе от курса на евро / щатски долар. Когато еврото беше относително по-скъпо спрямо долара, лева се котираше добре, миналия месец имаше 1,968 лева за евро. Сега еврото отслабна спрямо долара и евро / лев стана много зле. За съжаление това обръщане на основната валута в лева е глупаво, а и не отговаря и на общите условия на револут писани в сайта им. Връзка към коментар
Фил Публикувано: 22 май, 2019 Сподели Публикувано: 22 май, 2019 преди 1 минута , chandni каза: Възможно е и затова да са коригирали курса на 1.9517 Ей на това му се вика истински инфлуенсър 1 3 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега