Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:
8 minutes ago, Alexander said:

Да не ни четат от Револют??

Тази сутрин курса евро/бгн беше 1,954, от много време не е имало такъв.

Наистина и все още е такъв. Добър момент да се обмени ако някой има нужда. Иначе си мисля, че курсът би могъл да зависи в някакви граници от купуването и продаването на лева в самия Револют.

Някой да знае как стои въпросът с курса на USD? Имате ли опит как е по-изгодно да се обменя - от лева в долари или от евро в долари и забелязалили сте някаква последователност в курса (например за EUR-BGN най-изгодно до преди няколко седмици беше обикновено вечер между 19 и 21 ч. в делнични дни)? 

• Харесвам 2
Публикувано:
9 hours ago, Aureliano said:

Някой да знае как стои въпросът с курса на USD?

Аз

Имате ли опит как е по-изгодно да се обменя - от лева в долари или от евро в долари ...

Все същото е, поне преЗ последните 20 години. Важно е да е в долари 🙂

Публикувано:
преди 10 часа, Alexander каза:

Да не ни четат от Револют??

Тази сутрин курса евро/бгн беше 1,954, от много време не е имало такъв.

Четат, четат и се съобразяват...:party:

Публикувано:

забелязалили сте някаква последователност в курса (например за EUR-BGN най-изгодно до преди няколко седмици беше обикновено вечер между 19 и 21 ч. в делнични дни)? 

Забелязал съм, че левът следва неотлъчно еврото от 20 години насам. Със същия успех можеш да въртш от левове в стотинки и обратно. Обречена работа.

• Смея се 1
Публикувано:
3 hours ago, Mut ant said:

Забелязал съм, че левът следва неотлъчно еврото от 20 години насам. Със същия успех можеш да въртш от левове в стотинки и обратно. Обречена работа.

Разбира се, че е така. Но това се отнася за централния курс, а тук говорим за курса на револют. Този курс е доста различен дори напълно шантав понякога. Различава се в различните дни и часове от денонощието и разликите понякога са доста големи (не само събота и неделя, когато, както е известно, курсовете са доста неизгодни). При долара е малко по-трудно да се установи такова нещо, тъй като курсът е плаващ, но реших, че някой може да е забелязал от опит.

А другият ми въпрос беше дали някой случайно е забелязал според курсовете на револют как е по-изгодно да се купуват долари. Като се обръща от лева или от евро? Разбира се не е трудно да си го провериш и сам и е възможно в този случай и да няма разлика, но реших да попитам, в случай че някой вече го е проверявал.

Публикувано:

Американската револютка пристигна , бързи три  въпроса:

1. правилно ли съм разбрал , че след като обърна долари в левове и направя банков трансфер по моя БГ сметка ще е абсолютно безплатно ? Примерно в ОББ и Фибанк?

2. мога ли зареждам Дайнърса (използвам го за плащане на комунални услуги и данъци) от Революта също без такса? Има ли значение дали ще превалутирам в левове или да използвам директно Интербанк rate?

3. може ли да се плаща директно през epay или трябва да се зарежда микро сметка ?

Информативно, лимита за теглене от АТМ без такса е 300$ месечно , след това - минималните 2%.

• Харесвам 1
Публикувано:

1. Да, правилно си разбрал, няма такса, говоря на база опита ми с Фибанк

2. Няма такса за зареждане, зареждал съм левове

3. Не ползвам epay към момента, нямам информация.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, stanislavpp каза:

3. може ли да се плаща директно през epay 

Може,но като чуждестранна карта има такси в размер на 2-3-4% от сумата-колко точно го пише в условията им,че не си спомням 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, stanislavpp каза:

мога ли зареждам Дайнърса (използвам го за плащане на комунални услуги и данъци) от Революта също без такса? Има ли значение дали ще превалутирам в левове или да използвам директно Интербанк rate?

Мисля,че въведоха такса 1% върху сумата.

Публикувано:
преди 1 час, Мари Николова каза:

Мисля,че въведоха такса 1% върху сумата.

Въведоха 1% ама наобратно - когато с diners зареждаш revolut. Когато с revolut си покриваш задължението по diners няма такса - то минава като плащане на POS терминал. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 24 минути , tougherty каза:

Въведоха 1% ама наобратно - когато с diners зареждаш revolut. Когато с revolut си покриваш задължението по diners няма такса - то минава като плащане на POS терминал. 

Явно съм се объркала :)

Всъщност с Дайнърс не можеш да зареждаш Револют,а с частта на Мастър кард,ако си с Evolve.

• Харесвам 1
Публикувано:
17 hours ago, Aureliano said:

А другият ми въпрос беше дали някой случайно е забелязал според курсовете на револют как е по-изгодно да се купуват долари. Като се обръща от лева или от евро?

Ако имаш левове, обръщаш левовете, ако имаш евро, обръщаш еврото. Врътките между левове и евро и обратно само ще ти докарат излишни загуби. Може да си настроиш тригери при достигане на желан курс за автоматично превалутиране. Ама хубаво си направи сметка да иЗлеЗеш на + все пак. Аз напраимер така съм направил, но общо вЗето иЗкупувам доларите и рядко се случва да продавам 90/10 приблиЗително.

Публикувано:

Някой каза че като плащаш във валута, на която нямаш сметка при плащане взема от тази в която има най-много пари. Да, ама не. Сега в Прага като платих ми взе от левовата сметка, а аз искам от евровата. Има ли начин да се настрои от коя сметка да дърпа

Публикувано:

Ами не си чела внимателно. Взима от основната валута, при теб лева, и ако там няма достатъчно тогава взима откъдето има най-много.

Начина е да нямаш достатъчно в лева, примерно с vaults, но аз лично нямам опит с това

Публикувано:

@neuromancer Не знам дали ползваш Револут, но моят със сигурност не функционира в Бразилия. Нито за плащане, нито за теглене в брой. (Друга опера е, че нито Барклис, нито Старлинг успяха също, само Американ Експрес...)

Публикувано:

Аз си го държа за в чужбина предимно, но съм го пробвал в Бразилия, и онлайн, и теглене от банкомат, и плащане на ПОС, поне по веднъж - работеше

Какъв е проблема? Ако ще плащаш на каса, май трябваше да кажеш, че е кредитна. За банкомат - нямам идея, гледай да има логата на мастъркард/виза, примерно с банкомати на Брадеско или Банко до Бразил работи при мен... Като пита от коя сметка да тегли, май избирах checking account, ама съм забравил...

Публикувано:
преди 4 минути , neuromancer каза:

Аз си го държа за в чужбина предимно, но съм го пробвал в Бразилия, и онлайн, и теглене от банкомат, и плащане на ПОС, поне по веднъж - работеше

Какъв е проблема? Ако ще плащаш на каса, май трябваше да кажеш, че е кредитна 

Че Револют не е ли дебитна или,пак не съм разбрала?:(

Публикувано:
преди 2 минути , AlexandraKo каза:

Че Револют не е ли дебитна или,пак не съм разбрала?:(

Дебитна е да, но явно в някой части на света се разпознава.като кредитна.

• Харесвам 2
Публикувано:

принципно е Prepaid, но от търговеца се вижда като кредитна. И взимат такса от търговеца като кредитна, то оттам си избиват една част от разходите, та ни дават безплатно неща - тази такса е по-голяма отколкото за дебитна карта.

Това ще работи, докато останалите се усетят, че губят...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 минути , BlackArt77 каза:

Дебитна е да, но явно в някой части на света се разпознава.като кредитна.

Точно така, и особено в ЮА - се прочита винаги като кредитна карта. Дори има твърдения, че Революта заради особеният си статут е всъщност prepaid credit card.

Публикувано:
В момента, stanislavpp каза:

Точно така, и особено в ЮА - се прочита винаги като кредитна карта. Дори има твърдения, че Революта заради особеният си статут е всъщност prepaid credit card.

Bunq за това са си решили проблема и издават на чужденци кредитна карта с функция на дебитна и си го казват, че е кредитна.

Публикувано:

@neuromancer определено не искаше да бъде приет и при плащания, и при теглене в брой. Просто се удивих как нито една карта не ми беше приета от нито един банкомат - говоря все читави към банки. Накрая бях щастлива, че изтеглих малко пари с AMEX - в един супермаркет. Не е много ок, но изобщо не е ок без кеш. Днес ме пуснаха без пари по една магистрала, ама няма да е все така 🙂 Нямам спомен миналият път в Бразилия как съм плащала, но аз тогава и нямах Револут. 
 И да, Револут се разпознава като кредитна.
И да, в Южна Америка е тука има, тука нема 🙂 В Аржентина и Чили 80% от плащания на резервации ми ги отхвърли...

Публикувано:

Де да знам...

За плащане преди време не съм имал проблеми и с български карти, дори дайнърс почти навсякъде минаваше.

За теглене май беше по-сложно положението едно време, ама отдавна не съм теглил с небразилска карта, революта напоследък мина 1-2 пъти, колкото да го активирам и да знам, че работи.

Последно преди няколко дена не мина при American Airlines, въпреки че навсякъде из Чикаго си работеше, ама това е единичен случай

намери клон на банка, Banco do Brasil, Bradesco и пробвай да теглиш там.

Да не ти блокират плащанията от банките, заради Бразилия? Другите карти имам предвид

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.