EliDion Публикувано: 8 ноември, 2019 Публикувано: 8 ноември, 2019 Да кажа, ако сменяте личен документ. През съпорта ти отключват нова верификация. Снимаш новия документ и селфи и всичко е ОК. Поне се надявам. 😁 2
patilanec Публикувано: 11 ноември, 2019 Публикувано: 11 ноември, 2019 Здравейте, току що тествах картата си Revolut, като закупих от ebay.com две неща. Едното на стойност 4.99$ за което от картата беше изтеглено 5.22$, и друго което беше с цена 1.99$ а бяха изтеглени 1.62 английски лири ( обмяната май не беше в моя полза ). Каратата ми не е обвързана с акаунта ми в PayPal. Интересува ме, има ли някакви тънкости в случая със пазаруването в ebay и ползването на PayPal.
Ilian359 Публикувано: 11 ноември, 2019 Публикувано: 11 ноември, 2019 Има дебелости. Paypal са те прекарали нарочно през двойно превалутиране. Писано е на няколко места във форума как да се избегне. Накратко - трябва да избереш опция да те таксува във валута на картата, а не през paypal's exchange rate.
aleksandrina Публикувано: 11 ноември, 2019 Публикувано: 11 ноември, 2019 5 minutes ago, patilanec said: Каратата ми не е обвързана с акаунта ми в PayPal Ако сте пазарували директно с картата, защо намесвате PayPal? Иначе- както е писал @Ilian359, има двойно превалутиране. Но само при условие, че картата е закачена към PP.
patilanec Публикувано: 11 ноември, 2019 Публикувано: 11 ноември, 2019 преди 4 минути , Ilian359 каза: Има дебелости. Paypal са те прекарали нарочно през двойно превалутиране. Писано е на няколко места във форума как да се избегне. Накратко - трябва да избереш опция да те таксува във валута на картата, а не през paypal's exchange rate. Аз съм написал че картата не е обвързана с PayPal преди 4 минути , aleksandrina каза: Ако сте пазарували директно с картата, защо намесвате PayPal? Намесих я информативно, за да няма въпроси дали е обвързана. 1
Радослав Публикувано: 11 ноември, 2019 Публикувано: 11 ноември, 2019 преди 4 минути , patilanec каза: Аз съм написал че картата не е обвързана с PayPal Почти съм сигурен, че ако си плащал с карта, с въвеждане на номера й, плащането минава отново през ПейПал, като пеймънт процесор. Тоест са те превалурирали през дървеният курс на ПейПал. Симулирай покупка на артикул и стигни до плащане. Ще разбереш за какво говоря. 1
patilanec Публикувано: 11 ноември, 2019 Публикувано: 11 ноември, 2019 преди 12 минути , Радослав каза: Почти съм сигурен, че ако си плащал с карта, с въвеждане на номера й, плащането минава отново през ПейПал, като пеймънт процесор. Тоест са те превалурирали през дървеният курс на ПейПал. Симулирай покупка на артикул и стигни до плащане. Ще разбереш за какво говоря. Да, наистина минава щеш не щеш през PayPal. Когато кликнах на More exchange rate option се пръкна прозореца на PayPal и означи с червено точно опцията която е изгодна за мен. Значи ИЗВОДА е че PayPal е НАМЕСЕН в ebay и без да го намесваме. 3
jujo_si Публикувано: 11 ноември, 2019 Публикувано: 11 ноември, 2019 преди 8 минути , patilanec каза: Да, наистина минава щеш не щеш през PayPal. Когато кликнах на More exchange rate option се пръкна прозореца на PayPal и означи с червено точно опцията която е изгодна за мен. Значи ИЗВОДА е че PayPal е НАМЕСЕН в ebay и без да го намесваме. Вече 3 пъти ми се случва същото. Дори ми се случи да избера да ме таксува в валутата на транзакцията и въпреки това пейпал да ми направи превалутиране от което губя около 4%. Всеки път след това се почва разправия с тях докато не ми върнат загубата и всеки път я връщат, но трябва да не се отказваш и да настояваш до последно. Последния път трябваше да говоря с 4 агента всяка седмица а с по един докато не попадна на агент който е наясно с нещата и който просто ми върна парите. Освен това намразих Пейпал, махнах си от Пейпал всички карти и вече не го ползвам. Имам там само една карта която им се обадих да ми я пишат че е в лири защото аз пазарувам от английския ебей стоки на старо и само за това вече ползвам Пейпал, когато ебей разреши да се ползва и друг начин на плащане ще спра да ползвам Пейпал нацяло.
dimitrov6 Публикувано: 11 ноември, 2019 Публикувано: 11 ноември, 2019 преди 2 часа, patilanec каза: Здравейте, току що тествах картата си Revolut, като закупих от ebay.com две неща. Едното на стойност 4.99$ за което от картата беше изтеглено 5.22$, и друго което беше с цена 1.99$ а бяха изтеглени 1.62 английски лири ( обмяната май не беше в моя полза ). И аз днес си купих от Алиекспрес батерии за часовник за 0.53 долара с Револют.Имам сметка в долари в картата и си плащам от нея.
dobsov Публикувано: 11 ноември, 2019 Публикувано: 11 ноември, 2019 И аз се присъединявам към гилдията на 'револютаджиите', понеже си получих картата тия дни. 😃 Нагоре гледам е станало дума за Пейпал, та ми изниква като въпрос, дали има хора, които да са свързали картата си към него и съответно имало ли е някакви проблеми с това? При теглене на пари към нея, има ли някакви допълнителни такси, каквито се начисляват принципно от банките? И друго: Виждам, че има опция за (де)активиране на безконтактното плащане. Вие използвате ли го или се застраховате с контактно такова, понеже съм чувал, че може някой; я с ПОС, я с друго, доближавайки го до картата (най-често в джоба), да изтегли сума по негово желание, без нашето знание. 🙄
Ilian359 Публикувано: 11 ноември, 2019 Публикувано: 11 ноември, 2019 преди 4 минути , dobsov каза: дали има хора, които да са свързали картата си към него и съответно имало ли е някакви проблеми с това?🙄 Няма проблеми. преди 5 минути , dobsov каза: При теглене на пари към нея, има ли някакви допълнителни такси, каквито се начисляват принципно от банките?🙄 Не разбирам въпроса.
Ilian359 Публикувано: 11 ноември, 2019 Публикувано: 11 ноември, 2019 преди 5 минути , dobsov каза: Виждам, че има опция за (де)активиране на безконтактното плащане. Вие използвате ли го или се застраховате с контактно такова, понеже съм чувал, че може някой; я с ПОС, я с друго, доближавайки го до картата (най-често в джоба), да изтегли сума по негово желание, без нашето знание. 🙄 Изборът е лично твой. Аз съм чувал, че по тъмно престъпността е по-висока, но ми се налага всяка вечер да се прибирам след залез. За мен безконтактните плащания са голямо удобство. Плащането с чип и пин беше голяма досада и така и не можах да свикна 15 години, откакто го наложиха пред магнитната лента.
ruil4o Публикувано: 12 ноември, 2019 Публикувано: 12 ноември, 2019 Относно притесненията ви за кражба на суми до 50лв (защото до толкова не се изисква пин) има едно решение - не носите картата със себе си, а ползвате Google Pay или Apple Pay. NFС не е активен и не може да се плаща без да е активиран екрана (поне при мен е така). 2
Sisi11 Публикувано: 12 ноември, 2019 Публикувано: 12 ноември, 2019 Здравейте, Случи ми се нещо много странно - миналата седмица теглих пари на банкомат и тази сутрин получих съобщение от Революта, "The cash withdraw has been reverted ". Става въпрос за банкомат в България. Знаете ли какво значи това, на някой случвало ли му се е? 1
aleksandrina Публикувано: 12 ноември, 2019 Публикувано: 12 ноември, 2019 11 hours ago, dobsov said: Нагоре гледам е станало дума за Пейпал, та ми изниква като въпрос, дали има хора, които да са свързали картата си към него и съответно имало ли е някакви проблеми с това? Вързах я и я развързах. С превалутирането е тесла. В крайна сметка зареждам толкова, колкото са ми нужни за плащане и не държа голяма сума в картата. 2
dobsov Публикувано: 12 ноември, 2019 Публикувано: 12 ноември, 2019 преди 14 часа, Ilian359 каза: Не разбирам въпроса. Въпросът ми е дали, ако тегля пари от Пейпал към картата има допълнителни такси (тесли; както пише в последния пост) или са доста по-занижени в полза на нас. Отговориха ми вече. преди 14 часа, Ilian359 каза: Изборът е лично твой. Аз съм чувал, че по тъмно престъпността е по-висока, но ми се налага всяка вечер да се прибирам след залез. За мен безконтактните плащания са голямо удобство. Плащането с чип и пин беше голяма досада и така и не можах да свикна 15 години, откакто го наложиха пред магнитната лента. Относно това, зачетох се в интернет и необходимото условие е, да доближат ПОС до картата, в рамките на (до) 4 сантиметра. Тогава няма да има проблем да дръпнат до 50 лева (без ПИН). преди 6 часа, ruil4o каза: Относно притесненията ви за кражба на суми до 50лв (защото до толкова не се изисква пин) има едно решение - не носите картата със себе си, а ползвате Google Pay или Apple Pay. NFС не е активен и не може да се плаща без да е активиран екрана (поне при мен е така). Ще се поинтересувам как стоят нещата с Google Pay и дали ще мога да го настроя. Как точно става плащането, освен че е нужен включен NFC. Никога не съм виждал някой, който да си плаща с телефон. 😄 Както с картата се доближава телефона до ПОС-а, или?
aleksandrina Публикувано: 12 ноември, 2019 Публикувано: 12 ноември, 2019 3 minutes ago, dobsov said: Въпросът ми е дали, ако тегля пари от Пейпал към картата има допълнителни такси (тесли; както пише в последния пост) или са доста по-занижени в полза на нас. Отговориха ми вече. Те не теглят нищо допълнително, няма и такси, но превалутирането не ми хареса. :) 4 minutes ago, dobsov said: Относно това, зачетох се в интернет и необходимото условие е, да доближат ПОС до картата, в рамките на (до) 4 сантиметра. Тогава няма да има проблем да дръпнат до 50 лева (без ПИН). По всяко време може да си freeze-неш картата и да я от-фрийзнеш, когато ще плащаш. 5 minutes ago, dobsov said: Ще се поинтересувам как стоят нещата с Google Pay и дали ще мога да го настроя. Как точно става плащането, освен че е нужен включен NFC. Никога не съм виждал някой, който да си плаща с телефон. 😄 Както с картата се доближава телефона до ПОС-а, или? Не става директно да се изтегли от Google Play, но в темата има подробно как се прави. :) 2
dobsov Публикувано: 12 ноември, 2019 Публикувано: 12 ноември, 2019 Благодаря за полезните отговори. Наистина е по-удобно да я freez-вам с един клик, отколкото да се ровя по менютата, за да спирам безконтактните плащания всеки път. То е малка вероятността като цяло някой да дръпне пари, без да си имаш на представа, но определено няма да е приятно и да има поне някаква предпазна мярка. 🙂 Проверих в Google Play и го няма, да. Ще търся в темата, когато ми остане време. 👍 1
Ilian359 Публикувано: 12 ноември, 2019 Публикувано: 12 ноември, 2019 преди 4 часа, dobsov каза: Относно това, зачетох се в интернет и необходимото условие е, да доближат ПОС до картата, в рамките на (до) 4 сантиметра. Тогава няма да има проблем да дръпнат до 50 лева (без ПИН). Не сантиметра, а милиметра. Дори някой да е толкова нагъл да ти търка POS терминал в дупето, защото е видял картата в задния ти джоб, на секундата ще получиш известие на телефона и ще му вържеш два шамара. 6
jujo_si Публикувано: 12 ноември, 2019 Публикувано: 12 ноември, 2019 Е нали веднага ще направиш рекламация и банката ще ти върне парите а собственика на пос-а ще си има проблеми с банката и полицията. Тези пари до 50лв без пин са застраховани.
zzxxcc Публикувано: 12 ноември, 2019 Публикувано: 12 ноември, 2019 Има редица изключения от това, но измамите до 100 лева са за сметка на клиента. Това е за българските банки.
Гост Гост 23*6 Публикувано: 12 ноември, 2019 Публикувано: 12 ноември, 2019 4 hours ago, jujo_si said: Е нали веднага ще направиш рекламация и банката ще ти върне парите а собственика на пос-а ще си има проблеми с банката и полицията. Тези пари до 50лв без пин са застраховани. През Револют безконтактно може и повече без пин. 1 hour ago, zzxxcc said: Има редица изключения от това, но измамите до 100 лева са за сметка на клиента. Това е за българските банки. Клиент съм на 4 български банки и такова условие не съм срещал в документите, които подписвам. И в картовите транзакции, съвсем не всяка оспорвана транзакция е измама, има случаи в които се оспорват транзакции например платени за услуга или стока, които не си получил, но не в резултат на измама, а поради логистични или други причини ...
zzxxcc Публикувано: 13 ноември, 2019 Публикувано: 13 ноември, 2019 преди 6 часа, georgebg каза: Клиент съм на 4 български банки и такова условие не съм срещал в документите, които подписвам. И в картовите транзакции, съвсем не всяка оспорвана транзакция е измама, има случаи в които се оспорват транзакции например платени за услуга или стока, които не си получил, но не в резултат на измама, а поради логистични или други причини ... Неполучените стоки и услуги при транзакции, извършени от клиента са друг казус. Става въпрос за неправомерно използване на картата - кражба, измама, източване. В общите условия на всички банки е, тъй като такъв е законът за платежните услуги и платежните системи. Посочвам само най-често споменаваните тук - ДСК, Пощенска, ЦКБ. Лимитът на отговорност на титуляра е до 100 лева, като има посочени изключения. До сравнително скоро тази сума беше 300 лева. Разбира се не казвам, че ако нечия карта бъде източена по посочения по-горе начин, банката със сигурност няма да му ги върне, но че по принцип клиентът си носи отговорност до 100 лева. 3
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега