Mut ant Публикувано: 31 декември, 2019 Сподели Публикувано: 31 декември, 2019 On 12/30/2019 at 2:11 PM, EliDion said: Някой да има проблем с трансфер от револют към банка днес На 27.12 пуснах превод от Револют към ЦКБ ... познай излезе ми съобщение, че парите ще са налични там на 2 януари. Сега обаче гледам постъпили са вчера в 16:13:07. Та в тая посока излиза, че всичко е точно. Връзка към коментар
Mut ant Публикувано: 31 декември, 2019 Сподели Публикувано: 31 декември, 2019 On 12/17/2019 at 4:47 PM, Радослав said: 2% Има го в Dashboard, горе дясно зъбното колело, Price plan Благодаря, Радо! Това даде отговор на един въпрос, който ме озадачи наскоро. Сега обаче ми светна - изтеглил съм 600 лв. от банкомат и бях натоварен с 3 лв. такса. Сега се сетих, че мога да тегля до 450 лв. на месец. Значи 2% от 150 лв., което е разликата до 600 са точно 3 лв. Един вид грешката е вярна. Иначе бях останал с впечатление, че ФИБ са наложили някаква такса спрямо Революта. На Price Plan ми пише, че до 11 януари ще ме товарят ако тегля от АТМ. On 12/20/2019 at 8:58 PM, Mario Angelov said: Тази вечер опитах да изтегля пари с картата на револют от банкомат на дск, но след поставянето на картата нещо стана с банкомата и се рестартира. Чаках около 10 мин. да се включи отново, но картата не излезе. Звънях на телефона който беше изписан върху банкомата, но от там ми казаха да се обърна към издателя на картата. Сега какво да правя за да си я получа отново? Вече я заключих от приложението, но се чудя да поръчам ли направо нова. В квартала ми има един такъв кекав банкомат на ДСК. Поне 5 мин. цикли докато мине трансакцията. Първия път помислих, че ми е прибрал картата. В крайна сметка спрях да го ползвам точно него, щото нещо не ми вдъхва доверие. Връзка към коментар
Mut ant Публикувано: 31 декември, 2019 Сподели Публикувано: 31 декември, 2019 On 12/21/2019 at 12:21 PM, lz3wz said: В Китай на изложението в Гуангджоу, банкомат ми взе картата. На някалко метра от банкомата имаше офис на банка. Незнам дали банкомата беше техен но те се разтичаха насам натам и след няколко минути отнякъде дойде едно момиче с ключ, отвори банкомата и ми върна картата. Банкоматите в Китай се обслужват от малки дребни китайчета, които оперират ръчно с парите вътре. Просто е трябвало да му почукаш и да кажеш 把我的卡還給我 (върнете ми картата). Звучи така - ба уо де ка хай гей уо.😊 2 Връзка към коментар
Mut ant Публикувано: 31 декември, 2019 Сподели Публикувано: 31 декември, 2019 On 12/23/2019 at 3:58 PM, georgebg said: ... при достигане на оборот около 65к евро се задейства тази процедура. 65к Евро в рамките на какъв период говорим? Или няма период тука, а говорим за времето от как ползвам Революта. И друг въпрос - превалутирането брои ли се за оборот, че аз така много бързо ще стигна тая граница? Връзка към коментар
Йосиф Милчов Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 При опит да изтегля КЕШ от банкомат на Райфайзен, банкомата ми иска такса от 5.60 лева за теглене на пари в брой. Някой друг попадал на същото? От кога е така? Връзка към коментар
chandni Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 преди 44 минути , BlackArt77 каза: Някой друг попадал на същото? На 1.11.2019 г. в 18:50, Limoncello каза: Аз пробвах близките банкомати и ОББ и ДСК са ок, Райфайзен ми искаше някаква безумно висока такса за транзакцията. На 2.11.2019 г. в 2:14, zzxxcc каза: Райфайзен в момента имат 2 вида банкомати. Досегашните на Борика, като гледам идентификатора този е бил такъв и които явно нямат такса. На тях могат и да се плащат битови сметки, както и други услуги през B-Pay. Обновените им банкомати, които съдейки по идентификатора, предполагам не са от системата на Борика, а по-скоро ми напомнят системата на банкоматите на ОББ, явно имат такава такса. Освен различния интерфейс на тях не могат да се плащат битови сметки и нямат B-Pay. Аз теглих наскоро от такъв банкомат и нямаше такса, но картата ми беше българска. Изглеждат като на снимката от това мнение - https://magelanci.com/forums/topic/6534-български-банки-кратки-въпроси-и-дискусии/?do=findComment&comment=392715 Предполагам това е причината на някои банкомати на Райфайзен да има такса, а на други да няма. 1 Връзка към коментар
Stefan Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 Преди няколко дни се регистрирах в приложението на Револют и си поръчах карта. Притесни ме изискването за заснемане на документ за самоличност. Не посмях да използвам личната си карта, не стана с шофьорска книжка и с неохота използвах паспорта си. Доколко е сигурно приложението, известни ли са ви случаи на злоупотреба с лични данни или да се освободя от параноята? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 Освободи се, това все пак е нещо като банка Някои и данъчни декларации пращахме, не само паспорт 1 Връзка към коментар
MatriXa Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 преди 16 минути , neuromancer каза: Освободи се, това все пак е нещо като банка Някои и данъчни декларации пращахме, не само паспорт за мен е смешно да искат декларации,даже не са банка такива като тях бол , аз за трансфери съм ползвал transfer wise без никакви документи и проблем Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 E, и transferwise ми искаха :-) Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 преди 37 минути , MatriXa каза: за мен е смешно да искат декларации,даже не са банка такива като тях бол , аз за трансфери съм ползвал transfer wise без никакви документи и проблем Колко е "бол"? Ако е повече от 5, би ли ги написал. --------------- Почти всички БГ банки снимат личните ни карти и после ни карат да излъжем и да се подпишем под "Вярно с оригинала". 1 Връзка към коментар
Stefan Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 преди 26 минути , ven62 каза: Колко е "бол"? Ако е повече от 5, би ли ги написал. --------------- Почти всички БГ банки снимат личните ни карти и после ни карат да излъжем и да се подпишем под "Вярно с оригинала". Да, снимат. Но те са лицензирани и регулирани банки с офиси и служители, които са длъжностни лица, носещи отговорност като такива. А в случая става въпрос за някаква си финтех-минтех компания. Това ме притесни. Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 3 minutes ago, Stefan said: Да, снимат. Но те са лицензирани и регулирани банки с офиси и служители, които са длъжностни лица, носещи отговорност като такива. А в случая става въпрос за някаква си финтех-минтех компания. Това ме притесни. Ами не е точно някаква си, защото имат банков лиценз, просто нямат физически офиси, всичко е онлайн... Връзка към коментар
Stefan Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 преди 3 минути , Jorro каза: Ами не е точно някаква си, защото имат банков лиценз, просто нямат физически офиси, всичко е онлайн... Навярно си запознат и се доверявам на написаното от теб. Просто ме притесни изпращането по Интернет на снимка на документ за самоличност. Връзка към коментар
Гост Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 преди 8 минути , Stefan каза: Да, снимат. Но те са лицензирани и регулирани банки с офиси и служители, които са длъжностни лица, носещи отговорност като такива. А в случая става въпрос за някаква си финтех-минтех компания. Това ме притесни. Мисля, че не си запознат наистина. Английското финансово законодателство е жестоко. При регистрация във Finance Regulation Аuthority (FCA) - която командва цялото Кралство - и всъщност влияе в полза на всички потребители извън Кралството - можеш да спиш съвършено спокойно, особено ако не плащаш данъци тук... 😞 https://register.fca.org.uk/ShPo_FirmDetailsPage?id=001b000002zyAwNAAU Връзка към коментар
MatriXa Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 преди 40 минути , ven62 каза: Колко е "бол"? Ако е повече от 5, би ли ги написал. --------------- Почти всички БГ банки снимат личните ни карти и после ни карат да излъжем и да се подпишем под "Вярно с оригинала". малко ли са 5? нищо сигурно няма никъде томас кук фалира ли🙂 нo е смешно когато вместо да улесняват да блокират карти и да искат данъчни декларации.. Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 преди 15 минути , MatriXa каза: малко ли са 5? нищо сигурно няма никъде томас кук фалира ли🙂 нo е смешно когато вместо да улесняват да блокират карти и да искат данъчни декларации.. Всъщност са в правото си да го правят, а и са длъжни, ако искат да си пазят лиценза. Има си регулации за идентифициране на клиентите, борба с прането на пари и т.н. Който не му изнася, не ги ползва. Нашите банки не са по-различни в тази връзка. 4 Връзка към коментар
Гост Гост 23*6 Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 10 minutes ago, MatriXa said: малко ли са 5? нищо сигурно няма никъде томас кук фалира ли🙂 нo е смешно когато вместо да улесняват да блокират карти и да искат данъчни декларации.. За кой път да го обяснявам - искат документи за произход на средства, след като минеш определен праг на оборота за година, и това не е прищявка на някоя си финтех компания, а регулации и закони срещу прането на пари. Както в БГ попълваш декларация за произход на средства, при превод на стойност над 15к евро еквивалент. Всички тези компании са лицензирани в съответните регулаторни органи в страната на регистрация, отговаря на всички изисквания и работят по правилата на банковите институции. Много такива има и се "излюпват" в Литва, защото държавата е създала добра среда за развитие на такива компании вкл. свързани и криптовалути. А за притеснените ще дам пример за FidorBank - германска истинска 🙂 изцяло онлайн банка, в която като се регистрирах, освен документи, се наложи и във видеочат да гледаме международния паспорт за наличие на защитни знаци и т.н. с някакъв индиец-германец 😉 , но и това не ме притесни особено, теча от НАП уби всичкото ми притеснение 🙂 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 преди 44 минути , Stefan каза: Навярно си запознат и се доверявам на написаното от теб. Просто ме притесни изпращането по Интернет на снимка на документ за самоличност. Уелкъм то 21 век 😉 ! А когато започнеш да пътуваш по света повечко, какво ще правиш? Еърбнб и туроператори изискват снимка на паспорт по Интернет, дори чейнджбюра ти правят копие на паспорта и т.н. 4 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 Лично аз бих се притеснил, ако една финансова институция не ти иска никакви документи. Бих си помислил, че няма да изкара дълго. Тук в Бразилия имам сметки в поне 3-4 такива и не са ми искали други документи, освен данъчен номер, но аз пари в тях не държа, основно ги ползвам за отстъпки и плащане на сметки с кредитна карта. 1 Връзка към коментар
MatriXa Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 преди 24 минути , georgebg каза: За кой път да го обяснявам - искат документи за произход на средства, след като минеш определен праг на оборота за година, и това не е прищявка на някоя си финтех компания, а регулации и закони срещу прането на пари. Както в БГ попълваш декларация за произход на средства, при превод на стойност над 15к евро еквивалент. Всички тези компании са лицензирани в съответните регулаторни органи в страната на регистрация, отговаря на всички изисквания и работят по правилата на банковите институции. Много такива има и се "излюпват" в Литва, защото държавата е създала добра среда за развитие на такива компании вкл. свързани и криптовалути. А за притеснените ще дам пример за FidorBank - германска истинска 🙂 изцяло онлайн банка, в която като се регистрирах, освен документи, се наложи и във видеочат да гледаме международния паспорт за наличие на защитни знаци и т.н. с някакъв индиец-германец 😉 , но и това не ме притесни особено, теча от НАП уби всичкото ми притеснение 🙂 освен верификацията с документа за самоличност има ли друга? след като се получи картата на адреса после пращат ли писма на този адрес? Връзка към коментар
Ilian359 Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 1 - не, освен ако не надхвърлиш някакви прагове за оборот. 2- не. Връзка към коментар
MatriXa Публикувано: 4 януари, 2020 Сподели Публикувано: 4 януари, 2020 преди 21 часа, Ilian359 каза: 1 - не, освен ако не надхвърлиш някакви прагове за оборот. 2- не. тия прагове последно са над 50 000? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 4 януари, 2020 Сподели Публикувано: 4 януари, 2020 Преди 1 час, MatriXa каза: тия прагове последно са над 50 000? Не знам някъде официално дали го има, но при мен беше по-малко, някъде 20-30 000 Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 5 януари, 2020 Сподели Публикувано: 5 януари, 2020 Някой знае ли дали Револют ползват ли френска банка за преводи към френски банки или преводите са международни - Суифт. И кога се ползва Сепа, кога Суифт и може ли да се наредят със Сепа, като пренода е в евро и в ЕС... кое кога се ползва и всички банки ли го поддържат. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега