neuromancer Публикувано: 5 януари, 2020 Сподели Публикувано: 5 януари, 2020 СЕПА е в рамките на ЕС Суифт е извън Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 5 януари, 2020 Сподели Публикувано: 5 януари, 2020 И аз така знам и следва логичния въпрос, не са ли всички преводи в ЕС през СЕПА. т.е. банка Сосиете женерал - Франция правомерно ли е начислила такса за НЕ СЕПА превод от Револют. https://particuliers.societegenerale.fr/tous-nos-tarifs страници 12 и 25. Връзка към коментар
funny Публикувано: 5 януари, 2020 Сподели Публикувано: 5 януари, 2020 преди 22 минути , EliDion каза: И аз така знам и следва логичния въпрос, не са ли всички преводи в ЕС през СЕПА. т.е. банка Сосиете женерал - Франция правомерно ли е начислила такса за НЕ СЕПА превод от Револют. А сигурно ли е че банката е начислила таксата ? Револют имаше в общите условия нещо от сорта на над определена сума месечно плащания има такса 0.5% Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 5 януари, 2020 Сподели Публикувано: 5 януари, 2020 Сигурно е. Сумата е малка - 168 евро и е начислена такса 22 евро. Питам тук, за да се ориентирам, дали да пращам госпожицата да иска обяснение в банката и евентуално да пуска жалба или нещо такова. Ако някой има опит, моля да сподели как се процедира в такива случаи. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 5 януари, 2020 Сподели Публикувано: 5 януари, 2020 Ами според мен не е правомерно, но де да знам... Поне може да пита каква е тази такса, дори да не е грешка да си знаете 1 Връзка към коментар
Гост Гост 23*6 Публикувано: 5 януари, 2020 Сподели Публикувано: 5 януари, 2020 32 minutes ago, EliDion said: Сигурно е. Сумата е малка - 168 евро и е начислена такса 22 евро. Питам тук, за да се ориентирам, дали да пращам госпожицата да иска обяснение в банката и евентуално да пуска жалба или нещо такова. Ако някой има опит, моля да сподели как се процедира в такива случаи. Да си види в онлайн банкирането какво пише на таксата и превода дали е SEPA. Също може да разгледа и тарифата на банката за да се ориентира каква би могла да бъде таксата. Така ще отиде доста по-подготвена в банката, за да не могат лесно да я пуснат по пързалката ... поне у нас това е задължително 😉 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 5 януари, 2020 Сподели Публикувано: 5 януари, 2020 преди 4 часа, EliDion каза: Някой знае ли дали Револют ползват ли френска банка за преводи към френски банки или преводите са международни - Суифт. И кога се ползва Сепа, кога Суифт и може ли да се наредят със Сепа, като пренода е в евро и в ЕС... кое кога се ползва и всички банки ли го поддържат. Аз съм правил преводи в Нидерлания, Англия и Португалия. Никога никаква такса не са начислявали - нито Revolut, нито съответната приемаща банка. Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 5 януари, 2020 Сподели Публикувано: 5 януари, 2020 Абсолютно, за това и постнах горе тарифите на банката и страниците на които са таксите. Може ли револют да имат вина при превода, да са пуснали suift, вместо СЕПА имала е проблем с превода и е говорила с оператор, оказало се е че е сбъркала bic-а, след корекция превода е минал. Не ми се ще да го оставям така, 22 евро са си сума. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 5 януари, 2020 Сподели Публикувано: 5 януари, 2020 IBAN ли е въведено за получател или BIC и SWIFT? Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 5 януари, 2020 Сподели Публикувано: 5 януари, 2020 И двете предполагам, винаги така ги пишем. Iban i bic на банката Връзка към коментар
Yto Публикувано: 6 януари, 2020 Сподели Публикувано: 6 януари, 2020 Заиграх се тази вечер с сurve и се получиха интересни неща. Врътка револют зад curve и топване обратно в револют при различни настройки на валутата в curve, като в revolut имам само евро. Първото е curve настроено на евро и топвам в револут 25лв. (сметка лв) Второто е curve настроен на лв. и топвам отново в револют 25лв.(сметка лв.) Третото е curve настроен на евро и топвам 10 евро в евро сметката - чиста проба врътка. По-интересни са първи и втори случай конвертирането става при един и същ курс 1.95465, но ми е интересно мястото на конвертирането в цялата тая верига и дали и при двата варианта се отчита оборот за до 500 паунда. Връзка към коментар
Yto Публикувано: 6 януари, 2020 Сподели Публикувано: 6 януари, 2020 За първия случай откривам в револют exchange 25лв. и става още по-интересно дали е някакво моментно съвпадение на валутните курсове на револют и curve... не ми се вярва. Връзка към коментар
MatriXa Публикувано: 7 януари, 2020 Сподели Публикувано: 7 януари, 2020 дойде ми картата Visa e. последни два въпроса при плащане в интернет пращали Смс на телефонния номер с код за верификация за да одобри плащането на пос терминали иска ли пин код Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 7 януари, 2020 Сподели Публикувано: 7 януари, 2020 при плащане в интернет ако ще иска верификация става в приложението, т.е. трябва да имаш интернет, не задължително телефон на ПОС - според пос-а, в щатите например за по-малки суми нищо не иска, но по принцип ти трябва ПИН код, той се променя в приложението Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 7 януари, 2020 Сподели Публикувано: 7 януари, 2020 25 minutes ago, MatriXa said: дойде ми картата Visa e. последни два въпроса при плащане в интернет пращали Смс на телефонния номер с код за верификация за да одобри плащането на пос терминали иска ли пин код Първата си физическа покупка задължително трябва да направиш не безконтактно, а с четеца и да си вкараш ПИН-а. Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 7 януари, 2020 Сподели Публикувано: 7 януари, 2020 Нашата сага продължава. От револют и казали, че не знаят какъв е превода. Първо и казали сепа, после и казали че трябвало с нейната банка да се разберат какъв да е превода 🤔. В банката пък и казали, че често се случвало и с револют и да пишела на банковия си съветник. И че можело да минава пред 3-та банка. Как никой не знае от къде минава и как е изпълнен този превод. А мислех, че нашите са зле. Връзка към коментар
MatriXa Публикувано: 7 януари, 2020 Сподели Публикувано: 7 януари, 2020 засега на тема сигурност добре, блокирах онлайн плащанията от менюто и пробвах да заредя в един сайт не стана- работи от банкомат последно в европа без такси ли е тегленето Връзка към коментар
Гост Гост 23*6 Публикувано: 7 януари, 2020 Сподели Публикувано: 7 януари, 2020 7 minutes ago, MatriXa said: от банкомат последно в европа без такси ли е тегленето Последно ... и у нас на банкомат на Райфайзен, същия няма срама и респект от Револют и му жули такси 🙂 А пък Револют като последни балами продължават да не взимат такси при теглене до лимит 450 лв. месечно. Иди ги разбери 😉 А, и забравих все пак да кажа че никъде в нищо няма .. последно - всичко и винаги е предпоследно ... Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 Някой оспорвал ли е метод на плащане от страна на Револют и към кого трябва да се обърне човек в такъв случай. Три дни не могат да кажат как са превели превода, като суйфт или сепа. Днес са и написали, че локалния превод не бил активен и затова са превели по суифт, което за мен е абсурдно, при положение, че е с френски адрес и българска лична карта. Кой трябва да го активира тоя "локален" като превеждаш във френска банка. Има ли вариант да се обърна към по-висшестоящ от чата, евентуално жалба. Връзка към коментар
MatriXa Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 аз не знам как създадох акаунт в евро после видях че съм имал и БГ мога ли да изтрия бг а парите да си ги прехвърля в евро акаунта Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 преди 9 минути , MatriXa каза: аз не знам как създадох акаунт в евро после видях че съм имал и БГ мога ли да изтрия бг а парите да си ги прехвърля в евро акаунта Не, основната сметка е левовата. Връзка към коментар
Тони Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 Но парите можиш да си прехвърлиш в която си искаш. Връзка към коментар
MatriXa Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 преди 48 минути , П.Кръстев каза: Не, основната сметка е левовата. защо да е левовата? аз не живея в бг преди 37 минути , Тони каза: Но парите можиш да си прехвърлиш в която си искаш. да току що го направих🙂 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 преди 6 минути , MatriXa каза: защо да е левовата? аз не живея в бг Ако си писал български адрес или български паспорт, затова Връзка към коментар
MatriXa Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 преди 31 минути , neuromancer каза: Ако си писал български адрес или български паспорт, затова не получих я в чужбина Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега