П.Кръстев Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 Преди 1 час, MatriXa каза: не получих я в чужбина Ако и личния документ не е български, значи може и да не е основна валута. Много лесно ще разбереш, като отидеш в Accounts и дадеш View Details на сметката. Ако има "deactivate" значи може да я махнеш, ако не - значи е основна. Връзка към коментар
MatriXa Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 понеже чакам да ми се преведат пари по сметката ако съм замразил плащането в интернет или самата карта парите ще пристигнат ли? Връзка към коментар
Тони Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 Разбира се, ще пристигнат. 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 преди 6 часа, EliDion каза: Някой оспорвал ли е метод на плащане от страна на Револют и към кого трябва да се обърне човек в такъв случай. Три дни не могат да кажат как са превели превода, като суйфт или сепа. Днес са и написали, че локалния превод не бил активен и затова са превели по суифт, което за мен е абсурдно, при положение, че е с френски адрес и българска лична карта. Кой трябва да го активира тоя "локален" като превеждаш във френска банка. Има ли вариант да се обърна към по-висшестоящ от чата, евентуално жалба. @EliDion Revolut се подчинява на английското финансово законодателство. То изисква първо да обсъдиш проблема с банката и при негативен резултат - трябва да имаш доказателство, клиентът може да се обърне към омбудсмана. В масовия случай банките не позволяват да се стигне до там, но има и изключения, разбира се. Предлагам ти да последваш процедурата на Револут: https://www.revolut.com/help/more/how-do-i-complain и тъй като не си доволна от агента, попълни тази форма и я изпрати на formalcomplaints@revolut.com https://www.surveymonkey.co.uk/r/9599PS9 Успех! Връзка към коментар
MatriXa Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 е лимита за теглене от банкомат и интернет плащане колко е за 24 часа? Връзка към коментар
annapavlova Публикувано: 9 януари, 2020 Сподели Публикувано: 9 януари, 2020 Зравейте, умни хора, да ви попитам - трябва да направя превод на 1842.50 евро или в лева към сметка в Уникредит. Досега съм нареждала преводи през онлайн банкирането на DSK в лева (аз си изислявам по курса за деня🤔) и си плащам такса междубанков превод - 2-3 лева. Но сега се чудя дали не мога с Revolut да подходя? Може ли съвет. Връзка към коментар
Радослав Публикувано: 9 януари, 2020 Сподели Публикувано: 9 януари, 2020 Нареди ги в лева към левова сметка. Избягваш таксата на Уникредит за входящ превод в евро /вероятно има такава/ Ако сметката ти в Уникредит е левова, превалутирането в Револют ще ти е на по добър курс. Таксите ще са ти нула лева. Връзка към коментар
chandni Публикувано: 9 януари, 2020 Сподели Публикувано: 9 януари, 2020 преди 26 минути , annapavlova каза: Но сега се чудя дали не мога с Revolut да подходя? Може ли съвет. Можеш. До 6000€ на месец няма такса, след това - 0.5% Аз така си превеждам вноските по кредит към Юробанк. преди 17 минути , Радослав каза: Избягваш таксата на Уникредит за входящ превод в евро /вероятно има такава/ По-скоро вече трябва да няма след 15.12.2019... Доскоро аз разделях преводите си към Юробанк на по 49.99€ и пращах по колкото е необходимо такива трансфери, тъй като имаха такса за входящи преводи над 50€, като минимумът беше 10€. След 15.12.2019 такса входящ превод в евро за преводи от страни в ЕС, са без такса. 2 Връзка към коментар
annapavlova Публикувано: 9 януари, 2020 Сподели Публикувано: 9 януари, 2020 3 hours ago, Радослав said: Ако сметката ти в Уникредит е левова, превалутирането в Револют ще ти е на по добър курс. В ДСК e. Остава ли по-изгодно превалутирането в Револют? Връзка към коментар
chandni Публикувано: 9 януари, 2020 Сподели Публикувано: 9 януари, 2020 преди 8 минути , annapavlova каза: В ДСК e. Остава ли по-изгодно превалутирането в Револют? Дори и в момента е по-изгодно (1.956 лв за 1€ в Revolut срещу 1.96 в ДСК), а след 15-ти февруари ще има и допълнителна такса превалутиране в ДСК, с която 1€ ще струва около 1.98 лв. 1 Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 9 януари, 2020 Сподели Публикувано: 9 януари, 2020 Зависи от деня. Понякога е по-неизгодно, особено в събота и неделя 1 Връзка към коментар
Катя мравката Публикувано: 11 януари, 2020 Сподели Публикувано: 11 януари, 2020 Някой друг имал ли е проблеми с идентификацията. Свалих приложението, снимах л.карта, но като снимам селфито в кръгчето, остава на снимката не лицето ми, а лявото ми рамо. При това на втори телефон пробвам. На първия също не можа да потвърдят идентификацията. Дали съм в някакъв черен списък на каръците Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 11 януари, 2020 Сподели Публикувано: 11 януари, 2020 Май искаха паспорт напоследък... Да не би да е свързано с това? Като съвсем не съм сигурна, някъде мисля, че го бях мернала това за паспорта... 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 11 януари, 2020 Сподели Публикувано: 11 януари, 2020 Няма енергия да чета споменавано ли е в темата, но Револут имат проблем с идентифицирането на клиентите по телефонен номер. Ако превеждате сума на някой в Револут има шанс да я получи друг със същия телефонен номер, но в друга държава. Системата на Револут не зачита кодовете на държавите и от там идва проблема. Вече има изогоряли клиенти, които грешно са превели сумата на друг клиент. Някои клиенти по същата причина имат проблем да си регистрират номера на телефона. 5 1 Връзка към коментар
WanderlustME Публикувано: 11 януари, 2020 Сподели Публикувано: 11 януари, 2020 преди 2 часа, Катя мравката каза: Някой друг имал ли е проблеми с идентификацията. Свалих приложението, снимах л.карта, но като снимам селфито в кръгчето, остава на снимката не лицето ми, а лявото ми рамо. При това на втори телефон пробвам. На първия също не можа да потвърдят идентификацията. Дали съм в някакъв черен списък на каръците Днес си потвърдих самоличността, нямаше никакъв проблем. Връзка към коментар
MatriXa Публикувано: 11 януари, 2020 Сподели Публикувано: 11 януари, 2020 преди 2 часа, Topfly каза: Няма енергия да чета споменавано ли е в темата, но Револут имат проблем с идентифицирането на клиентите по телефонен номер. Ако превеждате сума на някой в Револут има шанс да я получи друг със същия телефонен номер, но в друга държава. Системата на Револут не зачита кодовете на държавите и от там идва проблема. Вече има изогоряли клиенти, които грешно са превели сумата на друг клиент. Някои клиенти по същата причина имат проблем да си регистрират номера на телефона. значи да се радвам че съм с английска сим карта😁 като ти превеждат по име и ибан телефона каква роля играе Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 11 януари, 2020 Сподели Публикувано: 11 януари, 2020 1 minute ago, MatriXa said: значи да се радвам че съм с английска сим карта😁 Не спомням с колко цифри са телефонните номера във Великобритания, но ако и в друга държава има идентичен номер без кода на държавата, може да имаш проблем, но можеш да имаш проблем и със списъка с контактите ти. Връзка към коментар
MatriXa Публикувано: 11 януари, 2020 Сподели Публикувано: 11 януари, 2020 преди 1 минута , Topfly каза: Не спомням с колко цифри са телефонните номера във Великобритания, но ако и в друга държава има идентичен номер без кода на държавата, може да имаш проблем, но можеш да имаш проблем и със списъка с контактите ти. с какъв списък с контакти и каква роля играе телефона? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 11 януари, 2020 Сподели Публикувано: 11 януари, 2020 предполагам ако превеждаш от револют на накой от контактите ти (без ИБАН, револют към револют) Връзка към коментар
chandni Публикувано: 11 януари, 2020 Сподели Публикувано: 11 януари, 2020 преди 2 часа, Topfly каза: Няма енергия да чета споменавано ли е в темата, но Револут имат проблем с идентифицирането на клиентите по телефонен номер. Ако превеждате сума на някой в Револут има шанс да я получи друг със същия телефонен номер, но в друга държава. Системата на Револут не зачита кодовете на държавите и от там идва проблема. Вече има изогоряли клиенти, които грешно са превели сумата на друг клиент. Някои клиенти по същата причина имат проблем да си регистрират номера на телефона. Би ли посочил някакъв източник, защото иначе звучи като “една жена каза”? Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 11 януари, 2020 Сподели Публикувано: 11 януари, 2020 1 minute ago, chandni said: Би ли посочил някакъв източник, защото иначе звучи като “една жена каза”? В унгарски източник четох информацията, но твърдят, че пред тях и Revolut е потвърдил проблема цък Връзка към коментар
MatriXa Публикувано: 11 януари, 2020 Сподели Публикувано: 11 януари, 2020 преди 9 минути , Topfly каза: В унгарски източник четох информацията, но твърдят, че пред тях и Revolut е потвърдил проблема цък превод само по ибан и те тва е. Връзка към коментар
ruil4o Публикувано: 12 януари, 2020 Сподели Публикувано: 12 януари, 2020 MatriXa, защо само по IBAN, много по-удобно е с телефонните номера в контактите ти! Добре е телефоните да си ги запеметявате с кода на държавата. Така няма да имаш проблем и с обажданията, когато се намираш извън Бг. Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 12 януари, 2020 Сподели Публикувано: 12 януари, 2020 31 minutes ago, ruil4o said: MatriXa, защо само по IBAN, много по-удобно е с телефонните номера в контактите ти! Добре е телефоните да си ги запеметявате с кода на държавата. Така няма да имаш проблем и с обажданията, когато се намираш извън Бг. Проблемът с револут е точно това, че ти запеменяваш телефона с кода, но системата им реже кода и гледа само телефонния номер и когато има идентичен номер в различни държави става проблем. В статията е сложен и скрийншот където се вижда, че телефоните са запаметени с международен код 2 Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 12 януари, 2020 Сподели Публикувано: 12 януари, 2020 Някой топъпвял ли е тези дни от @Банка ДСК. Във фейсбук групата, доста хора показват скрийн шотове, че при зареждане от ДСК им се начислява такса като за транфер 1лв +1%. А не като плащане на ПОС. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега