Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Преди 1 час, MatriXa каза:

не получих я в чужбина

Ако и личния документ не е български, значи може и да не е основна валута. Много лесно ще разбереш, като отидеш в Accounts и дадеш View Details на сметката. Ако има "deactivate" значи може да я махнеш, ако не - значи е основна.

Връзка към коментар
преди 6 часа, EliDion каза:

Някой оспорвал ли е метод на плащане от страна на Револют и към кого трябва да се обърне човек в такъв случай. Три дни не могат да кажат как са превели превода, като суйфт или сепа. Днес са и написали, че локалния превод не бил активен и затова са превели по суифт, което за мен е абсурдно, при положение, че е с френски адрес и българска лична карта. Кой трябва да го активира тоя "локален" като превеждаш във френска банка. Има ли вариант да се обърна към по-висшестоящ от чата, евентуално жалба.

@EliDion

Revolut се подчинява на английското финансово законодателство. То изисква първо да обсъдиш проблема с банката и при негативен резултат - трябва да имаш доказателство, клиентът може да се обърне към омбудсмана. В масовия случай банките не позволяват да се стигне до там, но има и изключения, разбира се. 

Предлагам ти да последваш процедурата на Револут: 

https://www.revolut.com/help/more/how-do-i-complain

и тъй като не си доволна от агента, попълни тази форма и я изпрати на formalcomplaints@revolut.com

https://www.surveymonkey.co.uk/r/9599PS9 

Успех!

Връзка към коментар

Зравейте, умни хора, да ви попитам - трябва да направя превод на 1842.50 евро или в лева към сметка в Уникредит. Досега съм нареждала преводи през онлайн банкирането на DSK в лева (аз си изислявам по курса за деня🤔) и си плащам такса междубанков превод - 2-3 лева. Но сега се чудя дали не мога с Revolut да подходя? Може ли съвет.

Връзка към коментар

Нареди ги в лева към левова сметка.

Избягваш таксата на Уникредит за входящ превод в евро /вероятно има такава/

Ако сметката ти в Уникредит е левова, превалутирането в Револют ще ти е на по добър курс.

Таксите ще са ти нула лева.

Връзка към коментар
преди 26 минути , annapavlova каза:

Но сега се чудя дали не мога с Revolut да подходя? Може ли съвет.

Можеш. До 6000€ на месец няма такса, след това - 0.5% Аз така си превеждам вноските по кредит към Юробанк.

преди 17 минути , Радослав каза:

Избягваш таксата на Уникредит за входящ превод в евро /вероятно има такава/

По-скоро вече трябва да няма след 15.12.2019... Доскоро аз разделях преводите си към Юробанк на по 49.99€ и пращах по колкото е необходимо такива трансфери, тъй като имаха такса за входящи преводи над 50€, като минимумът беше 10€. След 15.12.2019 такса входящ превод в евро за преводи от страни в ЕС, са без такса.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
3 hours ago, Радослав said:

Ако сметката ти в Уникредит е левова, превалутирането в Револют ще ти е на по добър курс.

В ДСК e. Остава ли по-изгодно превалутирането в Револют?

Връзка към коментар
преди 8 минути , annapavlova каза:

В ДСК e. Остава ли по-изгодно превалутирането в Револют?

Дори и в момента е по-изгодно (1.956 лв за 1€ в Revolut срещу 1.96 в ДСК), а след 15-ти февруари ще има и допълнителна такса превалутиране в ДСК, с която 1€ ще струва около 1.98 лв. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Някой друг имал ли е проблеми с идентификацията.  Свалих приложението, снимах л.карта, но като снимам селфито в кръгчето, остава на снимката не лицето ми, а лявото ми рамо. При това на втори телефон пробвам. На първия също не можа да потвърдят идентификацията. Дали съм в някакъв черен списък на каръците

Връзка към коментар

Няма енергия да чета споменавано ли е в темата, но Револут имат проблем с идентифицирането на клиентите по телефонен номер. Ако превеждате сума на някой в Револут има шанс да я получи друг със същия телефонен номер, но в друга държава. Системата на Револут не зачита кодовете на държавите и от там идва проблема. Вече има изогоряли клиенти, които грешно са превели сумата на друг клиент. Някои клиенти по същата причина имат проблем да си регистрират номера на телефона.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Катя мравката каза:

Някой друг имал ли е проблеми с идентификацията.  Свалих приложението, снимах л.карта, но като снимам селфито в кръгчето, остава на снимката не лицето ми, а лявото ми рамо. При това на втори телефон пробвам. На първия също не можа да потвърдят идентификацията. Дали съм в някакъв черен списък на каръците

Днес си потвърдих самоличността, нямаше никакъв проблем.

Връзка към коментар
преди 2 часа, Topfly каза:

Няма енергия да чета споменавано ли е в темата, но Револут имат проблем с идентифицирането на клиентите по телефонен номер. Ако превеждате сума на някой в Револут има шанс да я получи друг със същия телефонен номер, но в друга държава. Системата на Револут не зачита кодовете на държавите и от там идва проблема. Вече има изогоряли клиенти, които грешно са превели сумата на друг клиент. Някои клиенти по същата причина имат проблем да си регистрират номера на телефона.

значи да се радвам че съм с английска сим карта😁

като ти превеждат по име и ибан телефона каква роля играе

Връзка към коментар
1 minute ago, MatriXa said:

значи да се радвам че съм с английска сим карта😁

Не спомням с колко цифри са телефонните номера във Великобритания, но ако и в друга държава има идентичен номер без кода на държавата, може да имаш проблем, но можеш да имаш проблем и със списъка с контактите ти.

Връзка към коментар
преди 1 минута , Topfly каза:

Не спомням с колко цифри са телефонните номера във Великобритания, но ако и в друга държава има идентичен номер без кода на държавата, може да имаш проблем, но можеш да имаш проблем и със списъка с контактите ти.

с какъв списък с контакти и каква роля играе телефона?

Връзка към коментар
преди 2 часа, Topfly каза:

Би ли посочил някакъв източник, защото иначе звучи като “една жена каза”?

Връзка към коментар
1 minute ago, chandni said:

Би ли посочил някакъв източник, защото иначе звучи като “една жена каза”?

В унгарски източник четох информацията, но твърдят, че пред тях и Revolut е потвърдил проблема цък

Връзка към коментар
преди 9 минути , Topfly каза:

В унгарски източник четох информацията, но твърдят, че пред тях и Revolut е потвърдил проблема цък

превод само по ибан и те тва е.

Връзка към коментар

MatriXa, защо само по IBAN, много по-удобно е с телефонните номера в контактите ти!

Добре е телефоните да си ги запеметявате с кода на държавата. Така няма да имаш проблем и с обажданията, когато се намираш извън Бг.

Връзка към коментар
31 minutes ago, ruil4o said:

MatriXa, защо само по IBAN, много по-удобно е с телефонните номера в контактите ти!

Добре е телефоните да си ги запеметявате с кода на държавата. Така няма да имаш проблем и с обажданията, когато се намираш извън Бг.

Проблемът с револут е точно това, че ти запеменяваш телефона с кода, но системата им реже кода и гледа само телефонния номер и когато има идентичен номер в различни държави става проблем. В статията е сложен и скрийншот където се вижда, че телефоните са запаметени с международен код

31107809_43f59624b595bedc3eee51cd9eaf6c9

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Някой топъпвял ли е тези дни от @Банка ДСК. Във фейсбук групата, доста хора показват скрийн шотове, че при зареждане от ДСК им се начислява такса като за транфер 1лв +1%. А не като плащане на ПОС. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.