Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

преди 2 минути , EliDion каза:

Някой топъпвял ли е тези дни от @Банка ДСК. Във фейсбук групата, доста хора показват скрийн шотове, че при зареждане от ДСК им се начислява такса като за транфер 1лв +1%. А не като плащане на ПОС. 

От ДСК не съм зареждала, но вчера зареждах от ПИБ и ми поиска 3Д код, затова ми се струва, че и там вече го разпознава като паричен трансфер.

Връзка към коментар
преди 3 минути , Marisha каза:

От ДСК не съм зареждала, но вчера зареждах от ПИБ и ми поиска 3Д код, затова ми се струва, че и там вече го разпознава като паричен трансфер.

Аз също зареждах  от ПИБ и не ми поиска 3Д код, но и картата от която заредих работи без такъв код. 

Връзка към коментар
преди 1 минута , mililia каза:

Аз също зареждах  от ПИБ и не ми поиска 3Д код, но и картата от която заредих работи без такъв код. 

Вчера зареждах от кредитна и дебитна на ПИБ, и на двете карти ми поиска 3д код.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, ruil4o каза:

MatriXa, защо само по IBAN, много по-удобно е с телефонните номера в контактите ти!

Добре е телефоните да си ги запеметявате с кода на държавата. Така няма да имаш проблем и с обажданията, когато се намираш извън Бг.

Здрасти ами аз не живея в бг а това с кодовете на телефоните го знам 🙂

писането на две имена ,IBAN  за около 30 секунди няма да ми навредят;)

Връзка към коментар

Имам 3 виртуални допълнителни карти Револют. Обърках нещо и изтрих едната, с която е плащано и ако се наложи възстановяване на средства по покупка ще имам ли проблем? Ще ми направят ли възстановяването ? Мисля, че те са свързани със сметката и не би трябвало да има проблем, но не съм сигурна и питам по-информираните от мен

Връзка към коментар
4 hours ago, EliDion said:

Някой топъпвял ли е тези дни от @Банка ДСК. Във фейсбук групата, доста хора показват скрийн шотове, че при зареждане от ДСК им се начислява такса като за транфер 1лв +1%. А не като плащане на ПОС. 

Е, то си е паричен трансфер, как да се третира.

Ако досега са правили изключение, както е видно от промяната в цялата им политика, с такси превалутиране и т.н. целта е да се събират повече пари, за да не фалират горките. Спираме зареждането и сагата приключва 😉 

Връзка към коментар

Според тарифата на банката тази такса се прилага за паричен трасфер, когато е:

"Таксата се прилага при захранване на микросметки, транзакции, свързани с хазартни игри, залагания, покупка на чипове, валута,акции и други парични и финансови инструменти".

Като какво от тези неща приемат Револют. До сега си беше като плащане на ПОС в Чужбина, а сега за едни е тако, за други вако. Къде е истината? Толкова ли е сложно да се напише и всички да си знаем, а не имало някакъв списък, ама къде е този списък никой не знае или ако знае да каже. Ползвам Револют именно за спестяване на такси при преводи. Явно и там свърши. Ще се търси друг начин.

Ще видим и другата сага как ще приключи.

Връзка към коментар
4 minutes ago, EliDion said:

други парични и финансови инструменти

Ето тук третират с такса погасяне на Дайнърс което е същото като зареждане на Револют ... разликата е че за дайнърс винаги са си прилагали таксата, а за Револют почват отсега ...

Връзка към коментар

На мен още не са ми вземали. Зареждала съм на 5.01 и си е минал на ПОС. Но както писах по-горе във фейсбук групата на някои хора са им начислили на други не. Дали са скрийн шотове. Тъкмо се сметнах, че ако трябва да заредя 5х 1500евро, колкото е лимита, и още веднъж 500 за да направя нужния трансфер от 8000евро, следва че ще платя 83евро такса?

Като гледам таксата на  преводите по сепа ще бъдат 2,05евро. Революта за такива операции става безсмислен.

Връзка към коментар
преди 1 минута , Stryper каза:

Аз съм зареждала Diners с дебитна карта на ДСК и ми взеха такса. Затова си мисля, че и дебитните и кредитните ще ги таксуват.

Аз говоря за револют. За Дайнърс е ясно

Връзка към коментар
преди 22 минути , EliDion каза:

Като какво от тези неща приемат Револют.

Очевидно е "парични и финансови инструменти". Също така е ясно, че банките няма да оставят някаква голяма част от приходите им да се пренасочат на друго място и ще реагират така за всеки алтернативен начин, който стане достатъчно популярен.

Аз лично за преводи ползвам Трансферуайз. Там също нещата са в неблагоприятно  развитие, според мен реакция от страна на засегнатите, но наблюденията ми са за Бразилия и не са толкова важни.

Не пуснаха ли СЕПА преводи на ниски цени вече?

Връзка към коментар

Да, писах горе, че като си направя сметката, Револют ми става излишен.(говоря за себе си) Ползвах го за плащане на такси и мислех да пращам така паричките на детето след приключването на ДСК  WIZZ за чуждите плащания. Ноооо ще се търсят нови варианти. Като да закрия всичките и сметки тук и да прехвърля всичко по френската сметка.

Връзка към коментар

Добре, да разбирам, че СЕПА вече тръгна от България и превод към IBAN в ЕС ще ми струва колкото лв към лв? Да не се мъча с Transferwise

Връзка към коментар
1 hour ago, neuromancer said:

Добре, да разбирам, че СЕПА вече тръгна от България и превод към IBAN в ЕС ще ми струва колкото лв към лв? Да не се мъча с Transferwise

да, нещо такова, разликата е минимална или никаква, затова всички други такси са ... to the moon 😉 

Връзка към коментар
20 hours ago, WanderlustME said:

Използвате ли (Auto)Exchange функционалността, особено преди предстоящо пътуване (най-малкото заради неизгодният курс през уикендите)? 

Почти ежедневно без почивните дни, а за крипто даже и през почивните

Връзка към коментар

Здравейте, нов съм в областта на Revolut. Разгледах темата, но като че ли не успях да намеря това, което търся. Поинтересувах се какво предлага и смятам, че доста ще ми е полезна, но ми изникнаха няколко въпроса, на които не намерих актуален отговор, имайки предвид, че постоянно Revolut се развива и предлага нови неща. Имам дебитна карта на ДСК. По нея получавам ежемесечно пари в лева. Мисля да използвам виртуалната и физическата Revolut за онлайн плащания, теглене от банкомати в ЕС и т.н. в лева ( за ЕС - в евро). Разбрах че, Revolut поддържа сметка в български лева, което ще ми свърши работа за онлайн плащанията и теглене от банкомати в България. Тук идват и въпросите ми. 

1. Към настоящия момент възможно ли е да преведа директно от дебитната ми карта на ДСК левове към картата ми в Revolut с валута в левове, или трябва да използвам просредническа услуга някаква, с която да ги обменя в евро, и като ги получа в евро в Revolut, да ги обменя отново в левове?

2. Ако е възможно директно да се превеждат левове от ДСК към Revolut сметката ми с валута левове, то ще има ли някаква такса за превода и ако да, в какъв размер ще е?

3. Ако не е възможен директният превод от левове в левове към Revolut, то към коя посредническа услуга да се насоча, за да се осъществи идеята ми и какви ще са таксите за тази гимнастика и въобще заслужава ли си?

Връзка към коментар

Възможно е, единия вариант е top-up от картата в лева, като таксите се определят от ДСК, другия е СЕПА превод към банковата ти сметка в Револют, таксите за това би трябвало са като превод в ЕС. Тия дни ще го пробвам това.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.