Polina Публикувано: 22 януари, 2020 Публикувано: 22 януари, 2020 преди 19 минути , Zaro каза: Аз съм с Револют четвърта година и съм зарибил бая хора около мен. И темата във форума е на повече от три години. Имах предивд, че всеки чул - било то от препоръка, реклама или друг начин е направил една бърза проверка каква е точно тая карта и има ли почва у нас. А какво ли ще излезе в нета, ако не и тази тема. Темата тук е достатъчно обяснителна и ясна, не на последно място ако щеш и рекламна. преди 18 минути , Таньо каза: Препоръчвам Револут на всички близки, приятели, познати. Телефонния ми указател е индикира всеки втори като потребител. Нямам нито една награда от препоръка, но съм дал немалко безплатни карти. Харесвам ти. Ако цифрата се утрои пазара на банкови услуги ще се промени. Съгласна съм. Дори не се опитвам да подценявам заслугите ви. Дори напротив. 😉 2
Гост Гост 23*6 Публикувано: 22 януари, 2020 Публикувано: 22 януари, 2020 8 minutes ago, Таньо said: Ако цифрата се утрои пазара на банкови услуги ще се промени. Tе и сега не са малко, но по-важното е че има вече и значителен оборот. А нашите банки продължават дебилно да си вдигат всички възможни такси и нищо не ги интересува. ЦКБ имаха за теглене в брой 0.1 % до 3000 лв. Незабелязано преди месец свалиха на 2000 лв. прага. И пак незабелязано тези дни теглене в брой 0.2% до 2000 лв. и май 0.3 нагоре ... само двойно. По принцип не работя с пари в брой, но се налага от определена сметка да тегля и после да внасям в друга. Е, днес не ги внесох 🙂, взех си ги в знак на протест... За бога това са си моите пари, а за да си ги вземеш те налагат с голямата тупалка докато те изтръскат докрай ... И си мислят че ще е вечно ...
Aureliano Публикувано: 22 януари, 2020 Публикувано: 22 януари, 2020 2 minutes ago, georgebg said: Tе и сега не са малко, но по-важното е че има вече и значителен оборот. А нашите банки продължават дебилно да си вдигат всички възможни такси и нищо не ги интересува. ЦКБ имаха за теглене в брой 0.1 % до 3000 лв. Незабелязано преди месец свалиха на 2000 лв. прага. И пак незабелязано тези дни теглене в брой 0.2% до 2000 лв. и май 0.3 нагоре ... само двойно. По принцип не работя с пари в брой, но се налага от определена сметка да тегля и после да внасям в друга. Е, днес не ги внесох 🙂, взех си ги в знак на протест... За бога това са си моите пари, а за да си ги вземеш те налагат с голямата тупалка докато те изтръскат докрай ... И си мислят че ще е вечно ... Някои от таксите в България са напълно безумни. Таксата за теглене в брой на такива малки суми със сигурност попада в тази графа. Напълно абсурдно е, но когато всички го правят си става естествено. Чудя се и до каква степен има истинска конкуренция между банките. Това поне отстрани си прилича по-скоро на договорка на цени и тарифи. Дано Револют и други алтернативи наберат още малко скорост и спомогнат за това банките да започнат да се конкурират по-активно. Доста път има обаче до там, така че в този случай, по изключение, моите лични надежди са по-скоро насочени към регулацията. 2
Ilian359 Публикувано: 22 януари, 2020 Публикувано: 22 януари, 2020 преди 1 час, Таньо каза: Препоръчвам Револут на всички близки, приятели, познати. Телефонния ми указател индикира всеки втори като потребител. Нямам нито една награда от препоръка, но съм дал препоръка за немалко безплатни карти. Харесвам ти. Ако цифрата се утрои пазара на банкови услуги ще се промени. Ако цифрата се утрои, НАП ще започнат да ровят по Revolut-ските сметки. Не забравяйте, че тук всички са оплетени като... 1
Гост Гост 23*6 Публикувано: 22 януари, 2020 Публикувано: 22 януари, 2020 4 minutes ago, Ilian359 said: Ако цифрата се утрои, НАП ще започнат да ровят по Revolut-ските сметки. Не забравяйте, че тук всички са оплетени като... Доказваме доходи, когато стигнем лимитите по приетите в еу мерки срещу прането на пари - и в револют и в други финансови институции. В този смисъл нап ще ме карат да доказвам защо съм превел 100-200 лв. на някой познат през револют ли? Ако произхода на парите ти е ясен, с платените при това данъци, можеш да плащаш, въртиш, раздаваш и т.н. на когото си поискаш и през които си поискаш платежни средства 🙂
antea Публикувано: 22 януари, 2020 Публикувано: 22 януари, 2020 преди 2 минути , georgebg каза: Доказваме доходи, когато стигнем лимитите по приетите в еу мерки срещу прането на пари - и в револют и в други финансови институции. В този смисъл нап ще ме карат да доказвам защо съм превел 100-200 лв. на някой познат през револют ли? Ако произхода на парите ти е ясен, с платените при това данъци, можеш да плащаш, въртиш, раздаваш и т.н. на когото си поискаш и през които си поискаш платежни средства 🙂 ти може да раздаваш на воля, ама не е лошо този, който получава, да има добро обяснение 🙂 освен ако не е съпруг или роднина по права линия
Гост Гост 23*6 Публикувано: 22 януари, 2020 Публикувано: 22 януари, 2020 1 minute ago, antea said: ти може да раздаваш на воля, ама не е лошо този, който получава, да има добро обяснение 🙂 освен ако не е съпруг или роднина по права линия е, заеми до 10000 не е необходимо да се декларират в гдд, така че си има обяснение 😉
Ilian359 Публикувано: 22 януари, 2020 Публикувано: 22 януари, 2020 Както от 5 години разнищват наложените платежи, така в един момент ще се усетят и за паричните трансфери. 1
stanimir Публикувано: 23 януари, 2020 Публикувано: 23 януари, 2020 Не знам как е с контактите, но бърз преглед на моите показва Revolut за поне трима още сред първите десет, за които знам със сигурност , че не са потребители на Revolut. Единият дори не ползва смартфон.Всъщност сега виждам и още за които е много малко вероятно да са потребители нa Revolut. Някакво логично обяснение?
chandni Публикувано: 23 януари, 2020 Публикувано: 23 януари, 2020 преди 5 минути , stanimir каза: Някакво логично обяснение? На 11.01.2020 г. в 21:08, Topfly каза: Няма енергия да чета споменавано ли е в темата, но Револут имат проблем с идентифицирането на клиентите по телефонен номер. Ако превеждате сума на някой в Револут има шанс да я получи друг със същия телефонен номер, но в друга държава. Системата на Револут не зачита кодовете на държавите и от там идва проблема. Вече има изогоряли клиенти, които грешно са превели сумата на друг клиент. Някои клиенти по същата причина имат проблем да си регистрират номера на телефона. На 12.01.2020 г. в 8:40, Topfly каза: Проблемът с револут е точно това, че ти запеменяваш телефона с кода, но системата им реже кода и гледа само телефонния номер и когато има идентичен номер в различни държави става проблем. В статията е сложен и скрийншот където се вижда, че телефоните са запаметени с международен код 3 1
Yto Публикувано: 23 януари, 2020 Публикувано: 23 януари, 2020 преди 1 час, stanimir каза: Не знам как е с контактите, но бърз преглед на моите показва Revolut за поне трима още сред първите десет, за които знам със сигурност , че не са потребители на Revolut. Единият дори не ползва смартфон.Всъщност сега виждам и още за които е много малко вероятно да са потребители нa Revolut. Някакво логично обяснение? И при мен е така.
Yto Публикувано: 23 януари, 2020 Публикувано: 23 януари, 2020 Но не забелязвате ли, че банките организирано лека полека ни поставят бариери между тях и финтех компаниите. Борят се за хляба си ( по-скоро за меда и маслото) И друг път съм казвал, че мразя всичко българско което има в името си банка. Ще ми се да отправя един призив за единно поведение (действие) спрямо тях, ама има н. к-с за това.... 3
Doctor Who Публикувано: 23 януари, 2020 Публикувано: 23 януари, 2020 С каква карта и на коя банка в момента може да се зареди без такса Револут. Аз зареждах с Виза Електрон на УББ в лева без такса и в евро при курс 1,96. Зареждах с Мастеркард Дебит на SGEB с такса 50 стотинки в евро и безплатно в лева. Информацията и за двете карти е с давност декември 2019 г. Пробвал съм минимално зареждане с КК DSK, което беше безплатно. 1
Моника Публикувано: 23 януари, 2020 Публикувано: 23 януари, 2020 Колко време е нормално да се забави превод от Револют към дебитна карта, като чуждестранен превод ли се приема?
cybersimo Публикувано: 23 януари, 2020 Публикувано: 23 януари, 2020 Пощенска банка, дебитна карта мастъркард, левова - няма такса (транзакция от края на ноември) ОББ, кредитна ВИЗА, левова - няма такса (транзакция от 6 януари) преди 32 минути , Таньо каза: С каква карта и на коя банка в момента може да се зареди без такса Револут. 1
Георги Публикувано: 23 януари, 2020 Публикувано: 23 януари, 2020 Мисля, че и тези опции ще спрат да работят и е само въпрос на време, при това не дълго време. Все пак това е начин да се тегли кеш без такса от кредитна карта, а това винаги е било по-скъпо и никак не е български патент. Мисля, че причината като цяло да не бъде поощрявано тегленето на кеш с кредитни е заради повишения риск за финансовите инститиуции също. Просто револют станаха твърде големи за да бъдат игнорирани и да минават между капките. 1 1
cybersimo Публикувано: 23 януари, 2020 Публикувано: 23 януари, 2020 То за такса при зареждане на Револют с кредитна карта никой не би имал против. Въпроса е защо има и при дебитните? 2
antea Публикувано: 23 януари, 2020 Публикувано: 23 януари, 2020 ПИБ май нямат такси за паричен трансфер, нито с дебитни, нито с кредитни карти, освен ако са въвели напоследък? така че би трябвало зареждане на Револют да е без такса; до 15 февруари няма и онази досадна такса от 0,25% за чуждестранен пос, а се надявам и след това да я няма при пакет Моят избор онлайн 2
Polina Публикувано: 23 януари, 2020 Публикувано: 23 януари, 2020 преди 23 минути , cybersimo каза: То за такса при зареждане на Револют с кредитна карта никой не би имал против. Как така никой? Аз бих имала против и сигурно няма да съм единствената. 2
Ilian359 Публикувано: 23 януари, 2020 Публикувано: 23 януари, 2020 преди 13 минути , antea каза: ПИБ май нямат такси за паричен трансфер, нито с дебитни, нито с кредитни карти, освен ако са въвели напоследък? Винаги са имали, но явно не са стриктни в нейното прилагане.
WanderlustME Публикувано: 23 януари, 2020 Публикувано: 23 януари, 2020 преди 34 минути , Георги каза: Мисля, че причината като цяло да не бъде поощрявано тегленето на кеш с кредитни е заради повишения риск за финансовите инститиуции също. За какъв повишен риск говорим, защото ако не си изплатиш цялата сума, разполагаш само с остататъка от одобрения кредит?
WanderlustME Публикувано: 23 януари, 2020 Публикувано: 23 януари, 2020 На 21.01.2020 г. в 20:58, WanderlustME каза: Току-що топ ъпнах с виртуална карта от ДСК (Virtual Mastercard) и уж мина като ПОС плащане, но нека първо се осчетоводи и тогава ще коментирам темата отново. Днес сумата се осчетоводи и имам начислена такса от 1% с Virtual Mastercard. Интересното е, че преди седмица нямаше такса, а като номер на ПОС-устройство не виждам никаква разлика.
cybersimo Публикувано: 23 януари, 2020 Публикувано: 23 януари, 2020 преди 10 минути , Polina каза: Как така никой? Аз бих имала против и сигурно няма да съм единствената. В смисъл че винаги е имало солени такси за теглене на кеш от КРЕДИТНИ карти. Опитват се да го спрат - ОК. Но налагането на такса за дебитни карти си е чиста проба дране на кожи 1
antea Публикувано: 23 януари, 2020 Публикувано: 23 януари, 2020 преди 9 минути , Ilian359 каза: Винаги са имали, но явно не са стриктни в нейното прилагане. ами сега пак гледам, ама не виждам да има такава обявена в Тарифата им
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега