Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

преди 12 часа, georgebg каза:

ЦКБ имаха за теглене в брой 0.1 % до 3000 лв. Незабелязано преди месец свалиха на 2000 лв. прага. И пак незабелязано тези дни теглене в брой 0.2% до 2000 лв.  и май 0.3 нагоре ... само двойно.

От каква сметка? Разплащателна ли? 
Защото от Универсална спестовна няма такса за теглене в брой до 2000лв. / 1000€

Връзка към коментар
преди 25 минути , antea каза:

ами сега пак гледам, ама не виждам да има такава обявена в Тарифата им

В новата тарифа и аз ги виждам само при Дайнърс клуб. Последно през декември проверявах и присъстваше в стария формат на тарифата, че даже беше написано много строго и заплашително.

Връзка към коментар
преди 36 минути , WanderlustME каза:

За какъв повишен риск говорим, защото ако не си изплатиш цялата сума, разполагаш само с остататъка от одобрения кредит?

Риск от фалшиви трансакции, проблеми породени от крадени карти и т.н. При електронно разплащане и в последствие оспорена трансакция, банката/кредит карт процесора имат възможност да проследят трансакцията, при нужда могат да вземат парите от търговеца и да ги върнат на теб. При кешово теглене ситуацията общо взето е кой играл, играл, кака се ожени. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 35 минути , WanderlustME каза:

Днес сумата се осчетоводи и имам начислена такса от 1% с Virtual Mastercard. Интересното е, че преди седмица нямаше такса, а като номер на ПОС-устройство не виждам никаква разлика.

image.png.a988f517f52ae912baa3dff585f1f3bd.png

Защо пише Canada S на края на транзакциите ти?

Връзка към коментар

Относно зареждане с карта на ПИБ, мен ме таксуват за плащане на ПОС в чужбина 0.25% дори и при зареждане в лева. Тази такса ще бъде заменена с такса превалутиране от 15.02, поне според промяната им в Тарифата.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
1 hour ago, Фичо said:

От каква сметка? Разплащателна ли? 
Защото от Универсална спестовна няма такса за теглене в брой до 2000лв. / 1000€

Фирмена разплащателна ...

Връзка към коментар
преди 1 час, Радослав каза:

Относно зареждане с карта на ПИБ, мен ме таксуват за плащане на ПОС в чужбина 0.25% дори и при зареждане в лева. Тази такса ще бъде заменена с такса превалутиране от 15.02, поне според промяната им в Тарифата.

След 15.02 ако зареждаш в лв не би трябвало да има такса превалутиране, защото превалутиране няма да има (ЛВ->ЛВ). Ако тогава наистина отпада таксата за плащане на ПОС в чужбина, може да се окаже добра алтернатива за зареждане на Револют

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, Радослав каза:

в момента /от средата на декември насам/ не би трябвало изобщо да ти взимат тези 0,25%, наистина ли ти ги удържат? иначе да, "новите" 0,25% от 15 февруари са кръстени "за превалутиране", а не плащане на пос в чужбина, така че дано @cybersimo е прав и при топ-ъп в левове изобщо не би трябвало да я има тази такса

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 27 минути , neuromancer каза:

работи

А има ли такси при теглене?

До сега съм я ползвала само за он лайн плащания, но може да се наложат реални в хотел, магазини. Какво се заплаща?

Въпросът ми е за Канада, САЩ, Ямайка, Мексико и Каймановите острови.

Връзка към коментар
преди 45 минути , Дани Магелани каза:

До сега съм я ползвала само за он лайн плащания, но може да се наложат реални в хотел, магазини. Какво се заплаща?

За теглене не съм я ползвал, би трябвало да няма такси, освен ако конкретния банкомат не слага (ако слага то си пише и е за всички карти).

В Канкун на летището банкоматите имаха такса (всички).

• Благодаря 1
Връзка към коментар

между другото в Мексико беше забавно

на банкомата даваш теглене, сума, пин и тогава: "а, има такса 200 песос (или 400 беше)"

като откажеш ти тегли парите и после ти ги връща (не веднага) 

преди 1 час, Дани Магелани каза:

в Щатите може да си носиш 200 долара от българия и да си изкараш с тях, навсякъде се плаща с карта

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Темата е доста гореща, но никога не е късно да се налее още малко керосин 🙂

В кръга на шегата, нещата изглеждат така:

"Вчера: Револют сключват глобален договор с Виза/Мастъркард...

Днес: Мастъркард/Виза принуждават Револют да смени кода на транзакциите си и да прецакат ползващите конкурентни карти.."

Иначе, който иска да се пообразова за кодовете, и защо всъщност промяната  е интересна, може да огледа дефинициите на двата ключови кода (вече) 4829 и (досега) 6012

https://www.mastercard.us/content/dam/mccom/en-us/documents/rules/quick-reference-booklet-merchant-edition-oct2019.pdf

https://usa.visa.com/content/dam/VCOM/download/merchants/visa-merchant-data-standards-manual.pdf

Виза доста-по подробно са обяснили, че 6012 може да се ползва за топ-ъп на акаунти, за разлика от МК. Още по-цветно става, когато замесим и криптовалутите, които Револют "продава".

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 1 час, neuromancer каза:

между другото в Мексико беше забавно

на банкомата даваш теглене, сума, пин и тогава: "а, има такса 200 песос (или 400 беше)"

като откажеш ти тегли парите и после ти ги връща (не веднага) 

в Щатите може да си носиш 200 долара от българия и да си изкараш с тях, навсякъде се плаща с карта

Аз питам конкретно за Револют. Предишният път в САЩ плащах основно с Дайнерс и по-рядко с МС. Но с Револют нямам опит, а се заформя Канада, САЩ, Ямайка, Мексико, Кайманови острови. Не зная къде какво ще се наложи.

Връзка към коментар
преди 34 минути , Дани Магелани каза:

Аз питам конкретно за Револют. Предишният път в САЩ плащах основно с Дайнерс и по-рядко с МС. Но с Револют нямам опит, а се заформя Канада, САЩ, Ямайка, Мексико, Кайманови острови. Не зная къде какво ще се наложи.

Едно и също е с Револют и някаква българска дебитна, от гледна точка на банкомата. Ако в условията на Револют пише без такси, значи без. Ако банкомата слага такси, с всички карти ще има.

Тегленето в Канкун беше с Револют.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

До тук каквото опитно установих след промените от 21ви : При зареждане на Революта с дебитна карта от Булбанк Виза плащанията си минават като ПОС покупка. Няма такси. Обаче вече се ползва дневният лимит за теглене от ATM (при мен е 1000 лв), а не покупка от търговец(9000лв). До сега нямаше такива проблеми.

Имам подозрения ,че може Виза направиха някаква глупост, защото след като заредя 1 път с 500евро, след това плащането с дебитната от банката не минават.

Т.е. всички ПОС плащания са в малкият лимит(тегнеле на кеш).

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Евала на Револют. Щерката се обади току що, че са и възстановили 22-те евро по казуса със СЕПА/Суифт транзакцията. Писали й, че било изключение и че е нейна вината, което реално не е вярно, но евала, не очаквах.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
На 23.01.2020 г. в 20:25, stanislavpp каза:

Заредих щатска Револют МС на 20.01 и осчетоводена на 22.01 с дебитна , няма начислена такса.

С US карта ли top-up-ва? Защото на зет ми му прилагат такса от самия Revolut при top-up c US карта и в условията им открихме, че за покриване на разходите, при зареждане с карти, издадени извън ЕИЗ, се прилага някаква такса (не помня размера). 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.