Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, chandni каза:

Аз първия път точно с международен паспорт се верифицирах, а при повторното искане - с ЛК. Баща ми и двата пъти се верифицира с ЛК.

В съобщението, което ми изпратиха искаха ново верифициране точно във връзка с Брегзита. Поради тази причина предположих, че искат ново верифициране именно  с документ, който ще е валиден след излизане на УК, какъвто е паспорта.

Имам някакъв бегъл спомен, че преди време съм получавала съобщение точно за това, че във връзка с Брегзит е необходимо верифициране с паспорт, тъй като лична карта и шофьорска книжка няма да бъдат документи, които да се ползват в УК. Понеже имам спомен за поне две съобщения, получени от мен, с искане за вирифициране, на които не обърнах внимание, при последното съобщение бяха посочили, че са ограничили ползването на Револют, докато не им представя нова верификация. Може и да греша, но аз направих такава връзка.

Иначе при първата верификация съм ползвала лична карта и не виждам причина да искат още една верификация, ако считат документа за напълно валиден. Те по принцип свързват това искане с Брегзит.

Публикувано:
преди 4 минути , mililia каза:

Поради тази причина предположих, че искат ново верифициране именно  с документ, който ще е валиден след излизане на УК

Точно така, само че не ги интересуват

преди 4 минути , mililia каза:

документи, които да се ползват в УК.

а именно в ЕС, тъй като след Брекзит (отдавна се подготвят за това), ще има нова регистрация на Revolut в ЕС, за да покрият европейския пазар, който е доста по-голям от UK. Именно затова и тръгнаха да вадят банков лиценз от Литва, за да не ги бърка Брекзит.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , chandni каза:

а именно в ЕС, тъй като след Брекзит (отдавна се подготвят за това), ще има нова регистрация на Revolut в ЕС, за да покрият европейския пазар, който е доста по-голям от UK. Именно затова и тръгнаха да вадят банков лиценз от Литва, за да не ги бърка Брекзит.

Ами, тогава как си обясняваш искането за верификация, защото явно, че и до сега всички са регистрирани с валидни документи? И ако ще работят като инститиция на ЕС защо е необходимо да правят връзка с Брекзита? Просто се чудя, но нямам представа доколко съм права в размишленията.

Публикувано:
преди 23 минути , mililia каза:

Ами, тогава как си обясняваш искането за верификация, защото явно, че и до сега всички са регистрирани с валидни документи? И ако ще работят като инститиция на ЕС защо е необходимо да правят връзка с Брекзита? Просто се чудя, но нямам представа доколко съм права в размишленията.

Актуализиране на базата с лични документи/данни към дата Х.

UK не спазваше GDPR, но направиха хармонизиран стандарт, който да отговори на изискванията на ЕС.

При прехвърляне на част от бизнеса в ЕС има процедури, които трябва да се следват, спазят и докажат при необходимост.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 минути , Таньо каза:

Актуализиране на базата с лични документи/данни към дата Х.

Напълно е възможно, но няма връзка с Брекзит. И ако намесим обработването на лични данни - струва ми се, че връзката с Брекзит подвежда клиентите, докато всъщност Револют си актуализира базата данни.  Но не споря, може и да сте прави.

Публикувано:
1 hour ago, mililia said:

Напълно е възможно, но няма връзка с Брекзит. И ако намесим обработването на лични данни - струва ми се, че връзката с Брекзит подвежда клиентите, докато всъщност Револют си актуализира базата данни.  Но не споря, може и да сте прави.

Точно има връзка с брексит, защото те верифицират реално към поделение на револют в ЕС, затова става и с лична карта . Предишната верификация беше към УК Револют и пак ставаше с лична карта, защото бяха в ЕС

Публикувано:

Имам следният казус. Преди два дни купих 4 билета сайта на етиопските авиолинии.

На 300% процента съм сигурна, че ми беше изтеглена цялата сума за билетите.

Сега си поглеждам евровата сметка и гледам, че имам изтеглени преди 2 дни парите за един билет, а днес са дръпнали парите за втори. Транзакцията за 4-те билета изобщо я няма. :shok: И макар че имам електронни билети, резервацията си излиза на сайта на авиокомпанията, но.... ме притеснява, че двата билета реално не са платени. :unsure:

Някой с подобен казус?

Публикувано:

Цялата сума е била pending (на изчакване), сега започват да осчетоводяват едно по едно. Случвало се е и след седмица да си дръпнат парите. Изчакайте малко.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , aleksandrina каза:

Цялата сума е била pending (на изчакване), сега започват да осчетоводяват едно по едно. Случвало се е и след седмица да си дръпнат парите. Изчакайте малко.

Не че имам друг избор освен да чакам. Но не ми се беше случвало досега, да вземат цялата сума и после част по част да я осчетоводяват.

А тия дни някакъв вирус ще да ме е хванал, че се панирам за всичко :girl_wacko:

Публикувано:

Те не са я взели- никога не се осчетоводява на момента, стои блокирана само. Случвало ми се е да не вземат сумата (стои задраскана и върната) и след време да си изтеглят отново.

Публикувано:
преди 1 минута , aleksandrina каза:

Те не са я взели- никога не се осчетоводява на момента, стои блокирана само. Случвало ми се е да не вземат сумата (стои задраскана и върната) и след време да си изтеглят отново.

Да, това и на мен ми се е случвало, но сега просто няма такъв запис (дали транзакция или блокиране) изобщо

Публикувано:

Левов  трансфер Револют > БГ сметка е без такса .

Каква ще е таксата обаче при  доларов трансфер от щатски Револют  > Колумбийска сметка (Bancolombia) ?

Публикувано:
преди 32 минути , stanislavpp каза:

Левов  трансфер Револют > БГ сметка е без такса .

Каква ще е таксата обаче при  доларов трансфер от щатски Револют  > Колумбийска сметка (Bancolombia) ?

Това не знам, но в Колумбия ползвах единствено Револют. Курсът, заедно с 2% такса при надвишен лимит са по добри отколкото курсът, който получаваш в банка/чейндж бюро на летище. На други места не помня такива бюра, но има все пак. 

Аз ползвах Револют по съвет на други Магеланци.

За плащане в хотели с КК на мен ми искаха допълнителна такса, но в Антиокия няколко пъти плащаха заведения с карта без такива такси. Та май е по преценка на клиента. 

Публикувано:
Преди 1 час, stanislavpp каза:

За теб до 6000 €/$ на месец е 0. За Пабло... едва ли ти пука...:girl_crazy:

• Благодаря 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Благодаря , но и за Пабловица трябва да помисля : имали 12 000 такса входящ превод , ако ползвам банков трансфер . Ако ползвам пей пал , 10$ допълнителна такса за входящ трансфер . Явно превод с ревюлютката е по-удобно(изгодно).

• Харесвам 2
Публикувано:

Някой с план Метал да е ползвал услугата с безплатен салон на летище ?Как се процедира,пише че показваш QR кода ,който ти изпращат.Но самата карта чекват ли,искат ли я?

Публикувано:

Здравейте ! Може ли да ми отговорите следното: превод по интернет в лева от Експрес банк към еврова сметка на Револют /издадена в Англия/, как ще бъде отчетен трансфера като SEPA ( 1 евро такса ) или SWIFT (40 лева такса) ?

Благодаря предварително !

Публикувано:
1 hour ago, dushko71 said:

Здравейте ! Може ли да ми отговорите следното: превод по интернет в лева от Експрес банк към еврова сметка на Револют /издадена в Англия/, как ще бъде отчетен трансфера като SEPA ( 1 евро такса ) или SWIFT (40 лева такса) ?

Благодаря предварително !

SWIFT

Публикувано:

Здравейте,

как мога да се разплащам с телефона чрез NFC . Имам вече и пластика от revolut. Опитах се да добавя картата в google pay, но не успях, изписва че не може да бъде добавена за безконтактни плащания. Кое друг

о приложение може да се използва за тази цел?

Публикувано:
преди 43 минути , mnivanov каза:

Здравейте,

как мога да се разплащам с телефона чрез NFC . Имам вече и пластика от revolut. Опитах се да добавя картата в google pay, но не успях, изписва че не може да бъде добавена за безконтактни плащания. Кое друг

Не съм опитвал.Прочетох това

Предпочитаме смартфона пред портфейла, показва анкета на A1

Публикувано:
преди 50 минути , mnivanov каза:

Здравейте,

По-нагоре в тази тема е писано, трябва да се смени адреса на картата, защото България не се поддържа от Гугъл пей. Потърси малко. Аз съм я добавил, ама още не съм плащал нищо с телефона.

• Харесвам 1
Публикувано:

здравейте и аз ползвам revolut имам два въпроса

- мога ли да оставя 20 евро в сметката  и дори да мине година да и да тръгна да го ползвам всичко да е ок?

- къде да проверя какъв е лимита за плащане в интернет? интересувам се главно от закупуването на самолетни билети онлайн

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.