Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:

Няма лимит, може нищо да не оставяш. Има лимит само за изгодното превалутиране, можеш да си го следиш от самото приложение.

Публикувано:

Имам следния въпрос: Както знаете отскоро може да се купуват/продават американски акции през РЕВОЛЮТ. Ако съм закупил преди време акции за 1000 долара, които сега съм  продал и струват 1500 долара, какви данъци дължа и въобще какво трябва да направя? Т.е. имам 500 долара печалба от покупко-продажба на американски акции? 

Публикувано:
12 minutes ago, GenCho said:

Имам следния въпрос: Както знаете отскоро може да се купуват/продават американски акции през РЕВОЛЮТ. Ако съм закупил преди време акции за 1000 долара, които сега съм  продал и струват 1500 долара, какви данъци дължа и въобще какво трябва да направя? Т.е. имам 500 долара печалба от покупко-продажба на американски акции? 

Описваш ги в данъчната декларация и прилагаш съответните документи, и върху печалбата дължиш данък, освен ако не попадаш в изключенията ...

Публикувано:
преди 13 минути , georgebg каза:

Описваш ги в данъчната декларация и прилагаш съответните документи, и върху печалбата дължиш данък, освен ако не попадаш в изключенията ...

А пред американските данъчни власти дължа ли нещо? Все пак сделките на практика са в САЩ, не в БГ.

Публикувано:

А ако съм закупил акции за 1000 долара, тяхната стойност е станала към момента 1500 долара, но не съм ги продал още. Тогава предполагам нищо не трябва да декларирам или?

Публикувано:

На теория е така, ама на практика дали няма да си докараш повече неприятности и разправии с нашите данъчни не е ясно. И с документите ще е тегаво и може да влезеш в обяснителен режим, кой знае. Едва ли нашите хубавци засега имат инфо от Револута та да си струва разправията, не знам, ако някой знае повече да каже.

Публикувано:
преди 23 минути , aleksandrina каза:

@savagejo, какво стана с билетите? Осчетоводиха ли си парите за всички билети?

Да... на следващия ден.... ще се лети :girl_dance:

ПС: Нещо наистина бях в някакъв странен период и се панирах за щяло и нещяло... поне се надявам да е минал :grin:

• Браво 1
Публикувано:
преди 9 часа, GenCho каза:

А ако съм закупил акции за 1000 долара, тяхната стойност е станала към момента 1500 долара, но не съм ги продал още. Тогава предполагам нищо не трябва да декларирам или?

Трябва да ги декларирате в Приложение № 8, Част I от данъчната декларация. Не дължите данък за 2019 г., ако не са продадени към 31.12.

• Харесвам 4
Публикувано:
On 1/31/2020 at 9:43 PM, neuromancer said:

По-нагоре в тази тема е писано, трябва да се смени адреса на картата, защото България не се поддържа от Гугъл пей. Потърси малко. Аз съм я добавил, ама още не съм плащал нищо с телефона.

Вчера си поиграх и аз със GPay. Смених си адреса с Британски реален в Revolut, само БГ телефонния номер си оставих. Използвам същия адрес като добавям Мастеркард пластика в GPay. Не ми дава, че не мога да плащам безконтактно в магазини. Само онлайн. С други думи, същата ситуация каквато беше в българския адрес.

Публикувано:

Преди няколко месеца добавих картата си в G Pay и плащам без проблем по магазините, но моя акаунт е от преди две години и със сигурност съм въвел БГ адрес!

Публикувано:
1 hour ago, ruil4o said:

Преди няколко месеца добавих картата си в G Pay и плащам без проблем по магазините, но моя акаунт е от преди две години и със сигурност съм въвел БГ адрес!

Имаш предвид, че Револют акаунта ти е от преди 2 години?

Публикувано:
4 hours ago, Све.Ка said:

Вчера си поиграх и аз със GPay. Смених си адреса с Британски реален в Revolut, само БГ телефонния номер си оставих. Използвам същия адрес като добавям Мастеркард пластика в GPay. Не ми дава, че не мога да плащам безконтактно в магазини. Само онлайн. С други думи, същата ситуация каквато беше в българския адрес.

За да работи картата в Гпей трябва да е с англииски БИН . Такива бяха пластиките, които издаваха за българи в началото. От година и повече пластиките пристигат с български БИН. Сменил си си адреса, ама май си прочел нещо наполовина. Адреса се сменя за да вземеш карта с друг БИН от държава в която Гпей работи. Но не става с пластика. Тоест става но трябва да ти я доставят на новия адрес и някой да ти я изпрати от там. Прави се с виртуална карта. Изтриваш си вече генерираната виртуална карта, сменяш си адреса в страна където Гпей работи, заявяваш нова виртуална карта и тя вече идва с БИН от страната където ти е адреса - тоест сменения и виртуалната карта слагаш в Гпей и СИ ТИ.

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
  • Браво 1
Публикувано:
14 minutes ago, lz3wz said:

За да работи картата в Гпей трябва да е с англииски БИН . Такива бяха пластиките, които издаваха за българи в началото. От година и повече пластиките пристигат с български БИН. Сменил си си адреса, ама май си прочел нещо наполовина. Адреса се сменя за да вземеш карта с друг БИН от държава в която Гпей работи. Но не става с пластика. Тоест става но трябва да ти я доставят на новия адрес и някой да ти я изпрати от там. Прави се с виртуална карта. Изтриваш си вече генерираната виртуална карта, сменяш си адреса в страна където Гпей работи, заявяваш нова виртуална карта и тя вече идва с БИН от страната където ти е адреса - тоест сменения и виртуалната карта слагаш в Гпей и СИ ТИ.

Велик си! 

Публикувано:
преди 18 часа, lz3wz каза:

Експериментално потвърдено, достатъчно е да се смени адреса в Revolut, Gpay автоматично предлага веднага добавяне на картата, извършва се авторизацията и се активира безконтактно плащане, като това важи и за пластика, и за виртуална, които са издадени преди няколко месеца на български адрес и до момента са отказвали активиране за безконтактни плащания.

Публикувано:
1 hour ago, sildoro said:

Експериментално потвърдено, достатъчно е да се смени адреса в Revolut, Gpay автоматично предлага веднага добавяне на картата, извършва се авторизацията и се активира безконтактно плащане, като това важи и за пластика, и за виртуална, които са издадени преди няколко месеца на български адрес и до момента са отказвали активиране за безконтактни плащания.

При мен пластика/виртуална с БГ адрес която съм поръчвал не може да се активира за безконтактни плащания по тази процедура.  Чак като генерирах нова виртуална карта с адрес в който се поддържа официално GPay, успях да я активирам за безконтактни плащания. След това си върхан адреса в Револют на българския.

Публикувано:
преди 3 минути , Све.Ка каза:

При мен пластика/виртуална с БГ адрес която съм поръчвал не може да се активира за безконтактни плащания по тази процедура.  Чак като генерирах нова виртуална карта с адрес в който се поддържа официално GPay, успях да я активирам за безконтактни плащания. След това си върхан адреса в Револют на българския.

Gpay добавя картите като нови и ги активира, въпреки, че данните им повтарят вече въведени карти. В последствие старите записи за същите карти, които не могат да се активират, може да се премахнат от приложението и остават само новите активирани записи.

Публикувано:
On 1/31/2020 at 9:43 PM, neuromancer said:

По-нагоре в тази тема е писано, трябва да се смени адреса на картата, защото България не се поддържа от Гугъл пей. Потърси малко. Аз съм я добавил, ама още не съм плащал нищо с телефона.

Ти револютска карта ли си добавил Gpay? Мен също не можаха да ми се активират безконтактните плащания, макар да въведох картата с британски адрес. Пише че телефона ми вероятно е рутнат или моднат.

Публикувано:

да, револютска

нищо не каза, в смисъл, че не може, ама не съм я пробвал дали работи, че нямам NFC на телефона, инсталирах Гпей на телефона на жената ама не ми се занимава 

Публикувано:
1 hour ago, Mut ant said:

Ти револютска карта ли си добавил Gpay? Мен също не можаха да ми се активират безконтактните плащания, макар да въведох картата с британски адрес. Пише че телефона ми вероятно е рутнат или моднат.

Моя телефон не е руутнат и нищо не съм модвал по него. Но чак като генерирах нова виртуална карта сработи. Мен ме интересуват In Store плащания само. Инъче със старата карта или ако съм с БГ адрес в Револют картата се добавя, но не работят безконтактните (In Store през NFC) плащания.

• Замислям се 1
Публикувано: (редактирано)
На 28.01.2020 г. в 12:03, savagejo каза:

А зареждане в евро? И не би трябвало да е суифт, а сепа.

И друго, някой знае ли колко време отнема самия превод?

Точно така , превода минава като SEPA /такса 1 лев/. Направих го в два последователни дни следобедите от BGN - EURO  и на следващите два работни дни по обяд бяха в REVOLUT в euro, като SG bank ги превалутира на 1.96

Редактирано от dushko71
правописна грешка
Публикувано:
2 hours ago, Све.Ка said:

Моя телефон не е руутнат и нищо не съм модвал по него. Но чак като генерирах нова виртуална карта сработи. Мен ме интересуват In Store плащания само. Инъче със старата карта или ако съм с БГ адрес в Револют картата се добавя, но не работят безконтактните (In Store през NFC) плащания.

Късметлия, мен дори и новата виртуална виза с британски адрес ми се опъва, въпреки че под нея си излезе бутонче Add to Gpay. Остава да опитам с друг телефон.

photo_2020-02-06_16-48-04.jpg

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.