Ilian359 Публикувано: 7 февруари, 2020 Публикувано: 7 февруари, 2020 Извинявам се за спама, ама за какво ви е този Gpay? Има ли някаква друга полза освен размахването на телефона и по POS терминалите? 1
Све.Ка Публикувано: 7 февруари, 2020 Публикувано: 7 февруари, 2020 15 hours ago, Mut ant said: Късметлия, мен дори и новата виртуална виза с британски адрес ми се опъва, въпреки че под нея си излезе бутонче Add to Gpay. Остава да опитам с друг телефон. Добавянето го направих на ръка през самия GPay. Не ми сработи от бутона - сигурно зависи от конкретния .apk билд и бидла на андроид OS. Все пак GPay не се поддържа официално в БГ. Също виж дали както ти репортва самия Револут за временната оторизация. На мен след смяната на адреса, Револют апликейшъна искаше да си валидирам телефона с смс код който ми пратиха. Новата ми виртуална карта не работеше известно време след като я добавиха. Сигурно 5-10мин. Чак след тази смс валидация можех да видя номер-а и cvv. Също ако не става, може да пробваш да махнеш всички другин ненужни плащания и адреси от самия ти гугъл акаунт през браузъра.
Све.Ка Публикувано: 7 февруари, 2020 Публикувано: 7 февруари, 2020 10 minutes ago, Ilian359 said: Извинявам се за спама, ама за какво ви е този Gpay? Има ли някаква друга полза освен размахването на телефона и по POS терминалите? За мен позитивите са супер бързо плащане на касата (1 секунда) и това, че не трябва да нося CC със себе си като се разхождам. Ще потърся начин и как да кача Gpay и на часовника. Също от личен опит мога да споделя за процеса на плащане, че телефона само го доближаваш до EFT терминала и минава плащането. Не изисква размахване или други по специлни ритуали. 1
chandni Публикувано: 7 февруари, 2020 Публикувано: 7 февруари, 2020 преди 21 минути , Ilian359 каза: Извинявам се за спама, ама за какво ви е този Gpay? Има ли някаква друга полза освен размахването на телефона и по POS терминалите? Плащане с телефон, който винаги е в мен и без ПИН код дори за суми над 50 лв (оторизация с пръстовия отпечатък на телефона). По-бързо от това здраве му кажи. 🙂 2
Mut ant Публикувано: 7 февруари, 2020 Публикувано: 7 февруари, 2020 6 minutes ago, Све.Ка said: Добавянето го направих на ръка през самия GPay. Не ми сработи от бутона - сигурно зависи от конкретния .apk билд и бидла на андроид OS. Все пак GPay не се поддържа официално в БГ. Също виж дали както ти репортва самия Револут за временната оторизация. На мен след смяната на адреса, Револют апликейшъна искаше да си валидирам телефона с смс код който ми пратиха. Новата ми виртуална карта не работеше известно време след като я добавиха. Сигурно 5-10мин. Чак след тази смс валидация можех да видя номер-а и cvv. Също ако не става, може да пробваш да махнеш всички другин ненужни плащания и адреси от самия ти гугъл акаунт през браузъра. Да, Революта репортва за временна оторизация и тя си виси на Pending, но това се случваше и когато се опитвах да добавя карта с БГ адрес. И мен днес ми искаха валидация на телефона, само дето СМС-а на два пъти не дойде, та се наложи да си искам кода по мейл. Номера и CVV-то ги виждах и преди валидацията на телефона. Обаче сега като си влизам в гугъл акаунта от РС виждам следното съобщение:
lz3wz Публикувано: 7 февруари, 2020 Публикувано: 7 февруари, 2020 6 hours ago, Све.Ка said: За мен позитивите са супер бързо плащане на касата (1 секунда) и това, че не трябва да нося CC Позитивите са много. Но не с Гпей ! Не работи официално в България. Трябва да се тегли от огледало и не е ясно колко е читаво приложението. Ако все пак човек е готов да рискува парите си, трябва да дабави карта било Револут или Монез. Тоест карта с бин код от държава където Гпей работи. Револут е страхотна компания, картата им също е много изгодна и я ползвам непрекъснато НО ако е само за плащане с телефон не си заслужава разправията. Ако нещо се обърка, връзката със съпорта е тегава и бавна. Блокират акаунти за щяло и нещяло. Вече няколко български карти работят с Ейпъл пей . Райфайзен имат приложение за клиентите си с което се плаща с телефона. iCard също имат приложение за плащане с телефон, издават безплатна физическа карта и две виртуални. За сега са без такси за обслужване. На А! портофеила също работи за плащане с телефон. Първа Инвестиционна имат приложение за плащане с телефон от преди пет, а може и повече години. Та с една дума по лесно е да имаш българска карта добавена в български портофейл и да си плащаш с телефона. Предимства - няма да се чудиш как да зареждаш картата, съпорта говори български и реагират веднага 3
Звелина Публикувано: 8 февруари, 2020 Публикувано: 8 февруари, 2020 Може ли Револют акаунта да се прехвърли на друг телефонен номер? На мъжа ми Революта е на телефона на детето, че като правих акаунта на неговия апарат нямаше място.
chandni Публикувано: 8 февруари, 2020 Публикувано: 8 февруари, 2020 преди 7 часа, Звелина каза: Може ли Револют акаунта да се прехвърли на друг телефонен номер? На мъжа ми Революта е на телефона на детето, че като правих акаунта на неговия апарат нямаше място. Може. Отивва се на Dashborad (последната иконка отдясно долу) -> зъбното колело горе вдясно -> Personal details и се редактира телефонния номер. 4
Slavimir Публикувано: 8 февруари, 2020 Публикувано: 8 февруари, 2020 On 2/6/2020 at 3:08 PM, Mut ant said: Ти револютска карта ли си добавил Gpay? Мен също не можаха да ми се активират безконтактните плащания, макар да въведох картата с британски адрес. Пише че телефона ми вероятно е рутнат или моднат. Gpay си мисли, че телефона ти е рутнат или моднат. Моя проблем си го реших така: Just go to twrp and go to advanced open file manager and go to data/data/com.google.android.gms/database/DG.db Select chmod and put "440" confirm and reboot and voila Google pay is working again Телефона ми е Xiaomi, но е с отключен bootloader, инсталиран TWRP и ром от xiaomi.eu. Не е необходимо телефона да рутва като се инсталира Magisk. Плащам безконтактно в левове в БГ без проблем. 2
Mut ant Публикувано: 9 февруари, 2020 Публикувано: 9 февруари, 2020 15 hours ago, Slavimir said: Gpay си мисли, че телефона ти е рутнат или моднат. Моя проблем си го реших така: Just go to twrp and go to advanced open file manager and go to data/data/com.google.android.gms/database/DG.db Select chmod and put "440" confirm and reboot and voila Google pay is working again Телефона ми е Xiaomi, но е с отключен bootloader, инсталиран TWRP и ром от xiaomi.eu. Не е необходимо телефона да рутва като се инсталира Magisk. Плащам безконтактно в левове в БГ без проблем. Това ще е предизвикателство за мен. Като за начало ще пробвам с друг телефон. Нека се уверя на 100%, че проблема наистина е от него. Тогава вече може да се впусна по-надълбоко. Аз съм със Santin N1, а той е ... рожба на гаражен китайски експеримент.
Alexander Публикувано: 11 февруари, 2020 Публикувано: 11 февруари, 2020 За пореден път се убедих, събота и неделя Революта не е добре да се използва, ако няма от валутата в която ще се пазари. Бях заредил в неделя левове 1000 и няколко и исках да ги обърна в евро. Само симулирах и като видях гадния курс се отказа, даваха ми 505 евро. В понеделник сутринта за същите пари ми дадоха 515 евро или точно 10 евро повече. 7
Све.Ка Публикувано: 11 февруари, 2020 Публикувано: 11 февруари, 2020 On 2/9/2020 at 1:44 PM, Mut ant said: Това ще е предизвикателство за мен. Като за начало ще пробвам с друг телефон. Нека се уверя на 100%, че проблема наистина е от него. Тогава вече може да се впусна по-надълбоко. Аз съм със Santin N1, а той е ... рожба на гаражен китайски експеримент. В спецификациите на телефона ти пише, че няма поддръжка на NFC. Няма как да плащаш безконтактно с него.
Mut ant Публикувано: 12 февруари, 2020 Публикувано: 12 февруари, 2020 On 2/11/2020 at 10:56 AM, Све.Ка said: В спецификациите на телефона ти пише, че няма поддръжка на NFC. Няма как да плащаш безконтактно с него. Има NFC и си функцонира.
ruil4o Публикувано: 13 февруари, 2020 Публикувано: 13 февруари, 2020 Това е странно. И аз го погледнах и пише , че няма...
dimitrov6 Публикувано: 13 февруари, 2020 Публикувано: 13 февруари, 2020 преди 21 часа, Mut ant каза: Има NFC и си функцонира. И аз мисля,че няма.Имам Samsung S6500 Galaxy Mini 2 и там пише,че има,но май не е за плащане. 1
Ilian359 Публикувано: 13 февруари, 2020 Публикувано: 13 февруари, 2020 преди 1 час, ruil4o каза: Това е странно. И аз го погледнах и пише , че няма... Значи е менте. Копирачите са го предобрили. 1
Mut ant Публикувано: 13 февруари, 2020 Публикувано: 13 февруари, 2020 NFC-то ми функционира - доказано. Gpay обаче не го харесва, защото е root-нат и отделно е c custom development ROM. Ако имате съмнения, че вашето NFC не работи, опитайте да си комуникирате с друго устройство, поддържащо същата функция. Това, че не сте успели да платите на ПОС, съвсем не означава, че телефона ви е менте. Причината е, че не всички платежни терминали са оборудвани с NFC технология.
jujo_si Публикувано: 13 февруари, 2020 Публикувано: 13 февруари, 2020 Преди 1 час, Mut ant каза: NFC-то ми функционира - доказано. Gpay обаче не го харесва, защото е root-нат и отделно е c custom development ROM. Ако имате съмнения, че вашето NFC не работи, опитайте да си комуникирате с друго устройство, поддържащо същата функция. Това, че не сте успели да платите на ПОС, съвсем не означава, че телефона ви е менте. Причината е, че не всички платежни терминали са оборудвани с NFC технология. По-голямо менте от телефон Santin N1от алиекспрес без никакви ревюта изобщо не мога да си представя. Радвай се ако може да се обаждаш по него и не го търси за плащания. Сигурно китайците само това чакат за да ти пипнат авоарите 🙂 1
Све.Ка Публикувано: 13 февруари, 2020 Публикувано: 13 февруари, 2020 9 minutes ago, jujo_si said: По-голямо менте от телефон Santin N1от алиекспрес без никакви ревюта изобщо не мога да си представя. Радвай се ако може да се обаждаш по него и не го търси за плащания. Сигурно китайците само това чакат за да ти пипнат авоарите 🙂 Да не влизаме в излишни спорове :). Опитваме се да помогнем на човека. Опита ми с къстъм ромове и западно непопулярни китайски телефони показва, че работата е за авантуристи девелопъри 🙂
WanderlustME Публикувано: 13 февруари, 2020 Публикувано: 13 февруари, 2020 1) Когато се прави превод до българска банкова сметка, как трябва да бъдат изписани имената на получателя - на кирилица или латиница? 2) Получателят (клиент на Райфайзен Банк България) дали ще заплаща такса за входящ превод?
chandni Публикувано: 13 февруари, 2020 Публикувано: 13 февруари, 2020 преди 9 минути , WanderlustME каза: 1) Когато се прави превод до българска банкова сметка, как трябва да бъдат изписани имената на получателя - на кирилица или латиница? Все тая... Когато правя превод към моя сметка и попълня основанието на кирилица, във входящия превод е транслитерирано на латиница, така че и на кирилица, и на латиница да го напишеш, все ще го обърнат на латиница. преди 9 минути , WanderlustME каза: 2) Получателят (клиент на Райфайзен Банк България) дали ще заплаща такса за входящ превод? Не. Входящите преводи в лева и в евро са безплатни. Виж, ако преведеш към доларова сметка, със сигурност ще го "жулнат" с такса. 1
dobsov Публикувано: 13 февруари, 2020 Публикувано: 13 февруари, 2020 Здравейте, Кой е най-безболезнения (откъм такси) метод, с който мога да преведа долари (кеш), които да се появят също като долари в Револют?
jujo_si Публикувано: 13 февруари, 2020 Публикувано: 13 февруари, 2020 преди 3 часа, dobsov каза: Здравейте, Кой е най-безболезнения (откъм такси) метод, с който мога да преведа долари (кеш), които да се появят също като долари в Револют? за каква сума става въпрос? за малка сума : най-безболезнено е да продадеш доларите на бюро и да вкараш левовете. за голяма сума: правиш си дебитна карта в долари зареждаш ги и после с нея ги превеждаш на револют. Гледам че има и безплатни такива карти например на БАКБ в долари излиза че е без пари и без такса за зареждане на Revolut. превод в долари по банка до англия е брутален, в ПИБ е 0,15% с 50лв минимум, незнам дали е по-добре или по-зле.
IVM Публикувано: 14 февруари, 2020 Публикувано: 14 февруари, 2020 Някой дали е оспорвал плащане с Револют и дали знае за колко време реагират?
atrencheva Публикувано: 14 февруари, 2020 Публикувано: 14 февруари, 2020 преди 3 минути , imarev каза: Някой дали е оспорвал плащане с Револют и дали знае за колко време реагират? Аз съм оспорвала, решиха ми проблема за около 12часа. Но наистина беше хакната карта 1
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега