Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:

Не може да ползва картата за получаване на обезщетението. Трябва да си открие сметка в БГ банка и да плаща месечна такса, за съжаление.

• Харесвам 2
Публикувано:

Някой правил ли е банков превод тези дни от Revolut към БГ банка? Вчера наредих един превод към сметката на кредитната си карта в ДСК в 14:50 и очаквах, че днес ще са отразени, но сумата все още я няма. Не знам дали забавянето е от Revolut или от ДСК, тъй като в темата за ДСК Wizz картата няколко души писаха, че са имали проблеми с плащания и преводи от ДСК... Ще изчакам до утре и ще почна да пиша на съпорта и на Revolut, и на ДСК.

Публикувано:

Последно на 25.03 и мина за ден. Револют изпращат два мейла - превода е изпратен и превода е изпълнен, ако тези мейли си ги получила, според мен проблема не е при тях.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , Zlia каза:

Последно на 25.03 и мина за ден. Револют изпращат два мейла - превода е изпратен и превода е изпълнен, ако тези мейли си ги получила, според мен проблема не е при тях.

Мейлите ги получих още вчера. Явно забавянето е или в Райфайзен (от където излизат БГ преводите), или от ДСК. Благодаря.

Публикувано:

Имам 5000$ в кеш, как най-евтино да ги вкарам в револют? 

Има ли безплатни дебитни карти в долари и чрез нея да заредя без загуби?

Публикувано:

Има ли някой представа дали има такси при зареждане на револют от  Phyre, A1 Wallet, Pay by Vivacom .

Трябва ми IBAN  в лева за получаване на един дивидент, след което да го прехвърля за реално използване, с минимални такси.

Публикувано:
Преди 1 час, rip каза:

Има ли някой представа дали има такси при зареждане на револют от  Phyre, A1 Wallet, Pay by Vivacom .

Трябва ми IBAN  в лева за получаване на един дивидент, след което да го прехвърля за реално използване, с минимални такси.

При последното ми зареждане от Phyre към Revolut преди около година, такса нямаше. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Нощес пристигна съобщение, че револют са блокирали съмнителна транзакция с картата ми. Сега ме питат, дали аз съм пазарувала. Не съм, ако отговоря с не, тази карта пише, че ще бъде анулирана. На някого случвало ли му се е, какво следва нататък? И какво става с парите в сметката?

Едит:

Проследих, това е такса за членството ми в Амазон, което изтича тези дни. Та я потвърдих и си ми отблокираха картата.

Но горният въпрос седи. Моля, ако някой има опит, да отговори.

Публикувано:
преди 1 час, Тони каза:

Парите в сметката си остават, картата я подменят.

Благодаря ти!:give_rose:

Всяка подобна промяна ме ужасява😩

Публикувано:

В петък рано  сутринта направих превод в евро към европейска банка. Обикновено всичко минава за  половин ден и само един път не мина същият ден.

Не см получил втори мейл до момента, та явно бавенето е при Револют.

Винаги е пишело 1-5 дни, но досега не е съм имал такова забавяне. Някой забелязал ли е напоследък да се бавят повече?

Публикувано:

Имам едно въпросче и аз, за един приятел, по следния казус:

Та имаме закупени билети за Южна Америка - презокеански и вътрешни, които са канселирани от авиокомпанията. За компенсация авиокомпанията предлага ваучери. Билетите са купени през Револют и питането ми е дали има някакъв механизъм на самия револют да се оспори това и на хората да им се върнат пари вместо ваучери ... или да си търсят компания, която се занимава само с това (като ФлайтРайт и подобните)?

Публикувано:
преди 5 минути , Брани каза:

Имам едно въпросче и аз, за един приятел, по следния казус:

Та имаме закупени билети за Южна Америка - презокеански и вътрешни, които са канселирани от авиокомпанията. За компенсация авиокомпанията предлага ваучери. Билетите са купени през Револют и питането ми е дали има някакъв механизъм на самия револют да се оспори това и на хората да им се върнат пари вместо ваучери ... или да си търсят компания, която се занимава само с това (като ФлайтРайт и подобните)?

Аз вече имам едно такова успешно оспорване срещу Оподо.Свързваш се с техния чат,след като им обясниш случая ти изпращат един линк,в който да обясниш отново случая и да прикачиш съответните доказателства.Ако преценят,че случаят е ОК за оспорване задвижват процедурите.Ако е платено с Мастъркард срока е 48 дни,ако е с Виза е 30 дни.Разликата при мен е,че отказваха връщане направо-без ваучери,без нищо.Но нищо не пречи да опиташ.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, AlexandraKo каза:

Благодаря ти!:give_rose:

Всяка подобна промяна ме ужасява😩

Може би за такива абонаменти и изобщо за плащания в интернет е хубаво да се ползва виртуалната карта. Така "ужасяването" от подмяна на физическа карта, разправии с бгпощи и т.н. ще отпадне.

• Харесвам 1
Публикувано:

Принципно не е страшно, може да имаш виртуална и реална карта едновременно и докато чакаш едната, си ползваш другата.

Кофти е при мен ако си блокирам физическата карта те в Бразилия няма да пратят, а в България и кой знае колко време ще мине

Аз затова почти не я ползвам, само виртуалната.

Публикувано:
преди 18 минути , Zlia каза:

Може би за такива абонаменти и изобщо за плащания в интернет е хубаво да се ползва виртуалната карта. Така "ужасяването" от подмяна на физическа карта, разправии с бгпощи и т.н. ще отпадне.

До сега виртуална нямах. Ей сегичка си направих, благодаря ти за подсещането.

Имам, сигурно, тъп въпрос - тая карта няма да има ПИН, нали?

И как я зареждам - може ли от физическата?

Публикувано:

Ти си зареждаш профила, а плащаш просто с виртуалната. След ползване номерата се подменят автоматично.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , Тони каза:

Ти си зареждаш профила, а плащаш просто с виртуалната. След ползване номерата се подменят автоматично.

Аха, трябва да пробвам нещичко да платя с таз виртуалната, да видя как става .

Отново ти благодаря!:give_rose:

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 24 минути , Тони каза:

Не се сменя. Става дума за виртуална, не за disposable. 

преди 26 минути , AlexandraKo каза:

Имам, сигурно, тъп въпрос - тая карта няма да има ПИН, нали?

Няма ПИН код, тъй като той се ползва само на физически ПОС устройства или банкомати. Когато плащаш онлайн, се въвежда само номер на карта, валидност и 3-цифрен код за сигурност. Няма онлайн плащане, за което да ти изискат ПИН кода на картата.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 минути , Тони каза:

Има два вида виртуални карти- Virtual и Disposable. Първата си е обикновена виртуална карта, а втората просто ѝ се сменя номера след всяко плащане и не знам дали е удачна за абонаменти. Тя беше и платена за стандартния план, но някой писа, че от скоро била безплатна. 

Публикувано:

Здравейте, ползвам услуга в чужбина, за плащането на която доставчикът изисква периодично плащане чрез директен дебит. Дадох сметката в Револют. Картата е заключена. На падежа ми дойде съобщение в приложението, че преводът е rejected. След това доставчикът е заявил ново плащане, към което е прибавена и сумата от 9,50 Евро отразена като банкова такса за първата неуспешна транзакция. Влияе ли заключването на картата при директен дебит, след като съм дала номера на сметката? Защото какъв е иначе смисълът на директния дебит, ако все трябва да помня падежната дата и да отключвам картата, което малко обезсмисля удобството. Някакви предположения защо е било отхвърлено плащането? Банката в Германия ми отговори само, че таксата е дължима, но не казва защо не е взела парите: 

Dear Madame, Dear Sir,

Thank you for your message.

In the case of direct debits returns, the creditor mus pay fees to his bank. As a rule, he can invoice the debitor.

Публикувано:

Разбира се , че влияе - точно това е идеята на заключването . Няма как при заключена карта да се извърши теглене/плащане/директен дебит .

• Харесвам 1
Публикувано:

Ами аз изхождам от това, че се заключва картата, а сметката няма как да я заключиш, а аз съм дала достъп именно до сметката, т. е. търговецът не би трябвало да минава през картата, а направо в сметката. Но явно не е много така. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.