Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:

имам един въпрос който се базира на честите проблеми v revolut блокирането на пари по една или друга причина блокирането на пари по една или друга причина и съм нямал проблеми но винаги но винаги съм вкарал по 100,200 максимум 500 euro.ако сега прехвърля 7 или 8000 💶 били могло да ми замразят парите и да ми искат някакви документи?

и също да попитам при смяна на телефон като се инсталира приложението всичко ли е безпроблемно с влизането в accounta? предполагам ако се сменя и SIM-a първо трябва да се смени телефонен номер в настройките за да няма проблеми

Публикувано:

7-8K евро са дребни пари... Давай смело!

Смяната на телефон няма проблем, но за СИМ не ми се е налагало. Добре е да смениш номера предварително. Може да е временно на някой близък и после да си въведеш новия номер, заради СМС-сите, които се изпращат за верификация.

П.П. Ти нали все мрънкаше, че Револют не струват, защо ги ползваш?

Публикувано:

Още нещо да поптитам за този Revolut. Понеже виждам, че курса им USDBGN е добър мога ли да изтегля пари в България някъде само с програмата от телефона. Нямам дебитна карта и понеже не живея в България не знам дали мога и дали има смисъл да си вадя за едно ходене годишно.

Идеята е като си идвам да зареждам Revolut с USD и да тегля BGN в България 

Публикувано:
преди 2 часа, ruil4o каза:

7-8K евро са дребни пари... Давай смело!

Смяната на телефон няма проблем, но за СИМ не ми се е налагало. Добре е да смениш номера предварително. Може да е временно на някой близък и после да си въведеш новия номер, заради СМС-сите, които се изпращат за верификация.

П.П. Ти нали все мрънкаше, че Револют не струват, защо ги ползваш?

нека някой друг също даде   мнение по добре е от 1...нормално е да се пита на фона на ne малката част хора които се оплакват,блокиране на пари проблеми с теглене на банкомат..

Публикувано:
преди 40 минути , fxtrader каза:

Още нещо да поптитам за този Revolut. Понеже виждам, че курса им USDBGN е добър мога ли да изтегля пари в България някъде само с програмата от телефона. Нямам дебитна карта и понеже не живея в България не знам дали мога и дали има смисъл да си вадя за едно ходене годишно.

Идеята е като си идвам да зареждам Revolut с USD и да тегля BGN в България 

Без карта не можеш да теглиш.

• Харесвам 1
Публикувано:

Освен да си отворил Бг сметка, правиш превод в лева от Револют и теглиш на каса като ти взимат  % ако е за повече пари според банката. 

• Харесвам 1
Публикувано:
1 hour ago, Alexander said:

Освен да си отворил Бг сметка, правиш превод в лева от Револют и теглиш на каса като ти взимат  % ако е за повече пари според банката. 

За целта имам ДСК банкова карта. Благодаря! 

Публикувано:
преди 51 минути , MatriXa каза:

нека някой друг също даде   мнение по добре е от 1...нормално е да се пита на фона на ne малката част хора които се оплакват,блокиране на пари проблеми с теглене на банкомат..

Ами всеки си е различен и той си знае от какво се оплаква... Проблеми с теглене от банкомат не мисля, че зависят от Револют точно, и винаги ги разрешават. А блокирането на сметката и искане на документи не е при хиляди, а десетки хиляди и според мен е разбираемо, при положение, че те дори очите не ти виждат... На мен и двете са ми се случили и не се оплаквам, даже твърдя, че доста бързо разрешават проблемите в сравнение с други банки.

ПП смяна на телефона, ако сменяш само устройството не е проблем, ако сменяш само номера също, ако сменяш и двете и нямаш старото у-во под ръка не знам вече...

• Харесвам 1
Публикувано:

Добрата новина е че в риволют може да си държиш спестяванията в злато, което за такива като мен си е добър удар. И марджина не е лош. От порядъка на 70 евро за унция. При условие че едни от най известните в бранша Китко ти го търгуват с 60 долара без да имаш постоянен достъп това си е направо удар. 

Публикувано:
преди 3 часа, neuromancer каза:

Ами всеки си е различен и той си знае от какво се оплаква... Проблеми с теглене от банкомат не мисля, че зависят от Револют точно, и винаги ги разрешават. А блокирането на сметката и искане на документи не е при хиляди, а десетки хиляди и според мен е разбираемо, при положение, че те дори очите не ти виждат... На мен и двете са ми се случили и не се оплаквам, даже твърдя, че доста бързо разрешават проблемите в сравнение с други банки.

ПП смяна на телефона, ако сменяш само устройството не е проблем, ако сменяш само номера също, ако сменяш и двете и нямаш старото у-во под ръка не знам вече...

ако банкомата работи и приема visa пак ли не са виновни? 

Публикувано: (редактирано)

Случвало ми се е с произволна карта. Не мога да кажа кой е виновен, дали банкомата, дали банката на картата или някой между тях, примерно телекомуникациите...

ПП

Няма доставчик на услуги, с който никой да не е имал никакви проблеми. За мен е важно ако има проблем той да бъде разрешен лесно и бързо, и засега (за мен поне) Револют много води в тая класация.

Редактирано от neuromancer
  • Харесвам 1
Публикувано:

Друго да попитам - искам да изтегля в брой евро (от евровия ми акаунт в Револют), но тук - в България. Има ли начин това да стане? Май няма банкомати, които да "пускат" евро? 🤔

Публикувано:
преди 6 минути , jorrro каза:

Друго да попитам - искам да изтегля в брой евро (от евровия ми акаунт в Револют), но тук - в България. Има ли начин това да стане? Май няма банкомати, които да "пускат" евро? 🤔

Не съм чувала в България някой да зарежда евро в банкомати. Въпросът ти не касае Revolut,  а българските банки. Ако намериш банкомат, който да пуска, евро, ще можеш да изтрглиш от Revolut. Ако няма такъв банкомат, няма как да изтеглиш нито с Revolut, нито с друга карта.

Публикувано:
В момента, chandni каза:

Не съм чувала в България някой да зарежда евро в банкомати. Въпросът ти не касае Revolut,  а българските банки. Ако намериш банкомат, който да пуска, евро, ще можеш да изтрглиш от Revolut. Ако няма такъв банкомат, няма как да изтеглиш нито с Revolut, нито с друга карта.

Аз бях виждал банкомат на ПрокредитБанк преди, в провинцията, който беше обозначен като работещ с BGN и EUR, но това беше отдавна и вече го няма този банкомат.

Да, може би въпросът ми не касае точно Револют, но все пак някой може да има информация, която да ми помогне. Другото, което се сещам е да се изтеглят на ПОС в някое change бюро, но май и там допускат само левове да се теглят.

Публикувано:
преди 5 часа, MatriXa каза:

Вкарвала съм 11000 лв, превалутирала съм ги в евро и съм ги превеждала в еврова сметка в БГ банка. Всичко това в рамките на минути и то късно вечер. Проблеми не съм имала, не са ми блокирали никога средства, но и аз си ползвам картата редовно, имам история. Ако се появи някой, който никога не е използвал продукта и започне да върти големи суми, не бих се учудила да му блокират акаунта, докато не предостави доказателства за произхода на средствата и не докаже,че не извършва някаква незаконна транзакция. Законите за пране на пари се отнасят за всички банкови и платежни институции и ако софтуерът им заподозре дадена транзакция, всяка банка може да ти блокира парите. А какви са критериите дадена транзакция да бъде маркирана като съмнителна едва ли някой някога би разяснил какви са алгоритмите зад това.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , chandni каза:

Вкарвала съм 11000 лв, превалутирала съм ги в евро и съм ги превеждала в еврова сметка в БГ банка. Всичко това в рамките на минути и то късно вечер. Проблеми не съм имала, не са ми блокирали никога средства, но и аз си ползвам картата редовно, имам история. Ако се появи някой, който никога не е използвал продукта и започне да върти големи суми, не бих се учудила да му блокират акаунта, докато не предостави доказателства за произхода на средствата и не докаже,че не извършва някаква незаконна транзакция. Законите за пране на пари се отнасят за всички банкови и платежни институции и ако софтуерът им заподозре дадена транзакция, всяка банка може да ти блокира парите. А какви са критериите дадена транзакция да бъде маркирана като съмнителна едва ли някой някога би разяснил какви са алгоритмите зад това.

аз също имам история и я ползвам близo половин година просто ми е бил  100,200 евро на месец потока на пари

Публикувано:
На 21.05.2020 г. в 9:55, WanderlustME каза:

Не е възможно. 

На моята апликация е възможно. Закупуването на крипто монети , злато и така също можеш да правиш инвестиции на борсата , като ти дават фирмите и пълна разпечатка на информацията за тях .

Публикувано:
преди 11 часа, Василена каза:

На моята апликация е възможно. Закупуването на крипто монети , злато и така също можеш да правиш инвестиции на борсата , като ти дават фирмите и пълна разпечатка на информацията за тях .

Закупуването на криптовалута - да, но не можеш да прехвърлиш криптовалута от външен wallet в приложението,, т.е. не можеш да направиш top-up с криповалута по начина, по който го правиш с пари.

Публикувано:

Да ви питам:

Физическата ми карта изтича 7-ми месец.

Трябва ли да правя нещо специално или тя (новата) сама ще си дойде?

Публикувано:
преди 25 минути , ven62 каза:

Да ви питам:

Физическата ми карта изтича 7-ми месец.

Трябва ли да правя нещо специално или тя (новата) сама ще си дойде?

Няма да дойде сама. 30 дни преди изтичането ще ти се появи опция в приложението да заявиш новата.

• Благодаря 1
Публикувано:

Обмислям дали да не премина на Револют премиум. Някой от тук има ли отзиви за този план? Освен другите предимства, конкретно ме интересува и застраховката при пътуване, която е включена в плана, някой възползвал ли се е?

Публикувано:
14 minutes ago, П.Кръстев said:

Обмислям дали да не премина на Револют премиум. Някой от тук има ли отзиви за този план? Освен другите предимства, конкретно ме интересува и застраховката при пътуване, която е включена в плана, някой възползвал ли се е?

Здравей @П.Кръстев, ползвам Револют премиум от две години и половина вече. От момента, в който преминах на него спрях да си правя отделна застраховка при пътуване в чужбина. В момента, в който отидеш в друга държава системата те разпознава и веднага дори те подканя да вкараш и компанията си в застраховката /с допълнително заплащане :)/. Не ми се е налагало досега да се възползвал от нея, но съм писал имейл на застрахователя за подробности, относно полицата и доста изчерпателно ми отговориха.

В момента застраховката е ъпгрейдната от може би половин година и повече и има покритие от възстановяване на суми при закъснение на полета повече от 4 часа и на багажа също.

П.С. Ако имаш допълнителни въпроси, може да пишеш на лични.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Аз да дам ъпдейт по месечните лимити за ползване за стандартните потребители. За стари потребители продължава схемата на 1во число зануляване на лимита (не 30 календарни дни), дори след смяна на картата. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 11 минути , T.E.Lawrence каза:

Аз да дам ъпдейт по месечните лимити за ползване за стандартните потребители. За стари потребители продължава схемата на 1во число зануляване на лимита (не 30 календарни дни), дори след смяна на картата. 

какво е това зануляване

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.