Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:

Някой ползва ли Револют да му превеждат заплатата (в лв.) от Бг работодател? Има ли допълнителни такси за превода?

Публикувано:
преди 2 часа, ruil4o каза:

Някой ползва ли Револют да му превеждат заплатата (в лв.) от Бг работодател? Има ли допълнителни такси за превода?

Не мисля, че работодател ще се навие да вкара чуждестранен IBAN за превод на заплата в България. 🤔

Публикувано:

Ако е "селски бек", със сигурност няма да се навие 😀 Иначе е айбан като всеки друг от ЕС, в SEPA, с еднаква такса за работодателя.

Публикувано:

SEPA= EUR -> EUR

Аз не знам в БГ да е масова практика да се взимат заплати директно в евро, а преводи към левова сметка в Револют има само SWIFT, където таксата далеч не е еднаква.

• Харесвам 4
Публикувано:

Прав си, въпреки че Револют поддържа зареждане в BGN, може би трябва да се симулира платежен документ към револютския айбан, дали местната система ще позволи валута BGN.

Публикувано:

Не става в BGN, симулирах превод през две различни банки, едната българска, другата PaySera (пак в SEPA), "валутата не се поддържа".

Публикувано:

Нагледен пример с курс  от днес защо е по-добре да носим евро кеш и да го сменяме в Тайланд:

eur/thb курс на револют 35.27 + 200 thb такса ATM + 2% ако сме просрочили малкия лимит на револют

eur/thb курс на tt exchange в Тайланд 35.47 без други такси

• Харесвам 3
Георги Матеев
Публикувано:
преди 22 минути , fxtrader каза:

FIAT идва от италиански и значи "Съгласие" по принцип. Демек правителството печата едни хартийки които са съгласие между него и гражданите, същите тия хартийки да съхраняват някаква стойност и да служат за обмяна на стоки и услуги.

Ти разби илюзиите ми. Винаги съм мислел, че FIAT е съкратено от Fabbrica Italiana Automobili Torino 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 7
Публикувано:

Винаги съм щастлив, да общувам със знаещи хора. И двата отговора са правилни, първия разяснява термина фиатна валута.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 2.06.2020 г. в 13:18, T.E.Lawrence каза:

Месечния ти безплатен лимит, тегления, превалутиране без такса...

пратих покана на приятел той ще се регистрира изкара карта и т.н. в инфо на Revolut прочетох че и двамата получавали награда?

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

Публикувано:
Преди 1 час, T.E.Lawrence каза:

От време на време има разни промоции. При мен в момента няма.

демек получава ли се нещо?ако не защо са написали че се дава и то и на двамата?

Публикувано:

Няма как да ти отговоря на този въпрос. Чети какво пише, при мен няма нищо. Преди даваха пари и на двамата, но тази промоция отдавна свърши.

Публикувано:
преди 17 минути , MatriXa каза:

демек получава ли се нещо?ако не защо са написали че се дава и то и на двамата?

То е индивидуално, ако при теб в приложението пише че се получава значи се получава, също линка който пращаш ако го отвориш трябва да казва че ще получиш и бонус "Еди-кой-си ти подари Х лева", обикновено е 20лв за всеки, ето прочети това https://www.vivainvest.eu/20-leva-revolut/

Ако гледаш някой линк стар от интернет - не, понякога има периоди на промоция която е валидна за всички последната такава беше есента на 2019 мисля. В момента не са времена за такива промоции, едва ли скоро ще има такава всеобща промоция.

Публикувано:

Искам да споделя,че вчера при теглене на сума от 230 лв. от банкомат на ПИБ в акаунта ми излезе изтеглени 231 лв.Според мен в такъв случай в онзи списък за такси с банки по света да се отметне,че FI Bank има вече такава. Но не знам дали е процент от сумата или е фиксирана на 1лев

Публикувано:

Според мен си си надхвърлил месечния лимит за безплатно теглене. Банкоматът не може да ти начисли такса без ти изрично да се съгласиш с нея.

Публикувано: (редактирано)

Това ми е първо теглене от 2 месеца назад,а лимитът е 450 лв.на месец.

Screenshot_20200606-075832.png

Банкомата въобще не задава въпроси,просто си правиш констатация в профила на Revolut

P.S. Грешката е моя на 13.05 съм теглил 270 лв т.е.

надвишил съм лимита с 50 лева по 2% точно левче.Грешката е вярна🤗

Редактирано от valpet
  • Харесвам 4
Публикувано:

Из ирландските медии се  говори за въвеждане на такси от 12.08.2020г. имайте го предвид, за да не се изненадате.

Повече инфо - цък

• Харесвам 8
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 18 часа, Polina каза:

Из ирландските медии се  говори за въвеждане на такси от 12.08.2020г. имайте го предвид, за да не се изненадате.

Повече инфо - цък

Току що получих мейл за промените. Всичко е както е описано в линка. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 36 минути , T.E.Lawrence каза:

Току що получих мейл за промените. Всичко е както е описано в линка. 

И аз получих, а тези имейли изобщо не ги чета 😃 като видя, че пише updates и все си мисля някакви настройки и го истривам. Ама вече ще ги чета. Поне да пишат changes 😆

• Смея се 1
Публикувано:

Ето официалните промени:

От 12.08.2020 година влизат в сила:
Ключовите промени включват:
За да ви осигурим спокойствие, добавяме повече подробности в нашите условия за това как „гарантираме“ парите ви.
Познавате ли онова неприятно чувство, което получавате, когато платите на някого и мигове по-късно осъзнаете, че сте въвели грешни данни за сметката? Ние решаваме този проблем, като въвеждаме възможността нашите екипи по поддръжката да върнат някои грешни плащания, направени по сметки на Revolut.
Както вероятно знаете, ако обмените повече от нашия лимит за безплатен обмен за месец, ще платите такса. Този лимит намалява до 2000 BGN всеки месец (според нашето проучване повечето от вас няма да достигнат тази сума така или иначе). Над този лимит таксата ни ще остане същата – само 0,5% – и ще ви уведомим дали даден обмен ще подлежи на такса. Обменът с нашите планове Premium и Metal все още е неограничен, както винаги.
Ще продължите да се наслаждавате на същите междубанкови обменни курсове в делничните дни. За обмен през уикенда увеличаваме малко маржа си за основните валути от 0,5% до 1%, за да покрием рисковете си при движение на пазара (което се случва напоследък). Маржът за други валути остава същият – вижте пълния списък тук. (Не забравяйте, че можете да избегнете тази такса напълно, като направите обмен в делничните дни.)
Нашите най-популярни видове плащания, като плащания към потребители на Revolut, вътрешни преводи и преводи в евро в рамките на единната зона за плащания в евро, остават безплатни. Ако направите друг превод към сметка извън вашата страна, първото ви плащане всеки месец също остава безплатно, но след това ще има такса от 1 BGN на плащане.
Ако извършите превод в дадена страна, който не е в съответната ѝ национална валута, ще има такса от 6 BGN за преводи в USD (напр. щатски долари до Бразилия) или 10 BGN за преводи, които не са в USD (напр. британски лири до Бразилия). Винаги ще ви уведомяваме предварително, ако преводът, който предстои да извършите, ще включва такса.

• Харесвам 6
Публикувано:

От тези промени не ми стана ясно при плащане на ПОС от една валута в друга какво се случва.

Примерно: В Чехия съм. Искам да плащам в магазини.

1 вариант. Имам сметка в левчета и плащам, като се превалутира директно(да речем през седмицата). Има ли такси или не?

2 вариант. Имам сметка в лев и си правя сметка в крони. Превалутирам си от лев в крона и си плащам на ПОС в крони. Има ли такса, каква и за кое?

Плащането на ПОС като превод ли се приема или не, според което само първото плащане ли е без такса или не?

Публикувано:
преди 4 часа, EliDion каза:

От тези промени не ми стана ясно при плащане на ПОС от една валута в друга какво се случва.

Примерно: В Чехия съм. Искам да плащам в магазини.

1 вариант. Имам сметка в левчета и плащам, като се превалутира директно(да речем през седмицата). Има ли такси или не?

2 вариант. Имам сметка в лев и си правя сметка в крони. Превалутирам си от лев в крона и си плащам на ПОС в крони. Има ли такса, каква и за кое?

Плащането на ПОС като превод ли се приема или не, според което само първото плащане ли е без такса или не?

И при двата варианта превалутирането "харчи" от този лимит от 2000 BGN, при който няма такса. Плащането на ПОС не се счита за превод.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.