Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:

след промяна на тези настройки за сигурност успях да изтегля пари от банкомат...ма сега пък ми отказа безконтактно плащане....🤪и там ли трябва да свети -🤔

😜 ... Явно - Да! - че това е основанието на отхвърлената транзакция....😂 

Публикувано:
преди 40 минути , MatriXa каза:

какъв е проблема c местоположението?

Често местоположението, рапортувано от мобилния оператор не е точно. Примерно в друг град. Оттам Револют активира защитата, защото мисли, че не си при банкомата.

преди 3 часа, wiliko каза:

да сега сверих настройките с тези на колега, който сутринта е теглил и установих че трябва да е отметната точно тази настройка, явно превода на български е тафталогия - защото така написано

"Ако не планирате да теглите пари в брой, може да изключите тегленията от банкомат"

аз го разбирам че трябва да не е включено, ако ще тегля брой....🤪

Никога не ползвам български по разни приложения и сайтове. Винаги трябва да мисля и как е на английски и какво може да е сбъркал преводача.

Публикувано:
преди 25 минути , neuromancer каза:

Често местоположението, рапортувано от мобилния оператор не е точно. Примерно в друг град. Оттам Револют активира защитата, защото мисли, че не си при банкомата.

Никога не ползвам български по разни приложения и сайтове. Винаги трябва да мисля и как е на английски и какво може да е сбъркал преводача.

ми явно по дифолт тъй като телефона ми е с основен език български и приложението се е инсталирало на български... не че английския ми е сила...

Едит....да сега сминих основния език на телефона си и приложението веднага се трансформира на английски....🤪

Публикувано:
Преди 1 час, T.E.Lawrence каза:

Не работи както трябва и често се дъни. 

Абсолютно никога не съм имала проблеми с функционалността и винаги ми е включена.

Публикувано:
преди 10 минути , Граф Вронски каза:

Има ли някакъв номер, с който да се свържа със съпорт?

Не, само чат в приложението.

• Благодаря 1
Публикувано:

Този месец ми изтича картата, четох някъде, че в месеца в който изтича, трябва да излезе опция за подновяване, но при мен не излиза. Актуализирах апликацията, но все няма такава опция. 

Някой ще даде ли жокер?

Публикувано:
На ‎2‎.‎7‎.‎2020‎ г. в 12:53, Alexander каза:

Този месец ми изтича картата, четох някъде, че в месеца в който изтича, трябва да излезе опция за подновяване, но при мен не излиза. Актуализирах апликацията, но все няма такава опция. 

Някой ще даде ли жокер?

При мен изтича на 30 юли и ми пратиха нотификация 28 дни преди това, за да цъкна и да си поръчам новата.

И аз един бърз въпрос:

Не смениха ли IBAN-ите.

Моя в евро започва с GB29 REVO …… ….. ….. ..  (виждам го на евровия акаунт в details)

Така ли трябва да е? Или някъде по приложението има по правилен IBAN.

Трябва да го пратя за да ми върнат един депозит.

Публикувано:
преди 1 час, ven62 каза:

При мен изтича на 30 юли и ми пратиха нотификация 28 дни преди това, за да цъкна и да си поръчам новата.

И аз един бърз въпрос:

Не смениха ли IBAN-ите.

Моя в евро започва с GB29 REVO …… ….. ….. ..  (виждам го на евровия акаунт в details)

Все още са Английските

• Благодаря 1
Публикувано:

Каквото виждаш в приложението е актуалното, разбира се. Английски са, само че при мен са GB13

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, ven62 каза:

И аз един бърз въпрос:

Не смениха ли IBAN-ите.

Няма български IBAN-и. Засега всеки клиент си има само един британски IBAN, който се ползва за всички валути, които е активирал (нещо като multi-currency account). Местни персонални сметки има за унгарски форинти и чешки крони, както и за британски лири.

• Харесвам 3
Публикувано:

При положение, че UK напуснаха ЕС, как българските банки третират превод в евро към Revolut-ската сметка? Дали тарифата би била 1 лв / 0.50€, както към сметки в ЕС (спазвайки презумпцията, че до края на годината има преходен период и всичко си остава по старому, въпреки Brexit) или биха наложили такси като za евров превод извън рамките на съюза?

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, chandni каза:

При положение, че UK напуснаха ЕС, как българските банки третират превод в евро към Revolut-ската сметка? Дали тарифата би била 1 лв / 0.50€, както към сметки в ЕС (спазвайки презумпцията, че до края на годината има преходен период и всичко си остава по старому, въпреки Brexit) или биха наложили такси като za евров превод извън рамките на съюза?

Различните банки, които оперират на българския пазар не винаги събират едни и същи такси и не можеш да очакваш  да постригват клиентите си равномерно и в това отношение. Иначе ниските такси за преводи в евро се прилагат, когато се използва SEPA. SEPA се използва не само в страни от ЕС и доколкото знам британците нямат намерение да спрат да участват в нея. Но какво ще ти вземе някоя конкретна банка за превод след време, едва ли някой може да ти каже сега. Но освен всичко друго Revolut имат банков лиценз в Литва и ако преценят могат много бързо да сменят британските IBAN-и с литовски (за тях това би било чисто техническа операция). Така преводите пак могат да останат евтини.

The Single Euro Payments Area (SEPA) is a payment-integration initiative of the European Union for simplification of bank transfers denominated in euro. As of 2020, there were 36 members in SEPA,[3] consisting of the 27 member states of the European Union, the four member states of the European Free Trade Association (Iceland, Liechtenstein, Norway and Switzerland), and the United Kingdom.[4][5][6] Some countries participate in the technical schemes: Andorra,[7] Monaco, San Marino, and Vatican City.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 10 минути , IvanNavi каза:

Но какво ще ти вземе някоя конкретна банка за превод след време, едва ли някой може да ти каже сега.

Току-що си направих "социален експеримент" - от онлайн банкирането на Юробанк подготвих платежно с данните на Revolut-ската сметка и видях, че съвсем културно показват таксата, която е 0.49€ за обикновен и 6.14€ за Супер експресен.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 часа, IvanNavi каза:

Няма български IBAN-и. Засега всеки клиент си има само един британски IBAN, който се ползва за всички валути, които е активирал (нещо като multi-currency account). Местни персонални сметки има за унгарски форинти и чешки крони, както и за британски лири.

преди 1 час, IvanNavi каза:

Различните банки, които оперират на българския пазар не винаги събират едни и същи такси и не можеш да очакваш  да постригват клиентите си равномерно и в това отношение. Иначе ниските такси за преводи в евро се прилагат, когато се използва SEPA. SEPA се използва не само в страни от ЕС и доколкото знам британците нямат намерение да спрат да участват в нея. Но какво ще ти вземе някоя конкретна банка за превод след време, едва ли някой може да ти каже сега. Но освен всичко друго Revolut имат банков лиценз в Литва и ако преценят могат много бързо да сменят британските IBAN-и с литовски (за тях това би било чисто техническа операция). Така преводите пак могат да останат евтини.

The Single Euro Payments Area (SEPA) is a payment-integration initiative of the European Union for simplification of bank transfers denominated in euro. As of 2020, there were 36 members in SEPA,[3] consisting of the 27 member states of the European Union, the four member states of the European Free Trade Association (Iceland, Liechtenstein, Norway and Switzerland), and the United Kingdom.[4][5][6] Some countries participate in the technical schemes: Andorra,[7] Monaco, San Marino, and Vatican City.

Аз имах предвид съвсем друго, но явно не съм си формулирал въпроса както трябва.

----

Бях останал с впечатление, че заради Брекзита Revolut сменяt IBAN-ите (да са литовски, а не UK)

Явно не е така. Все още са английски, ако правилно съм разбрал.

Както и да е.

10x.

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте, реших да заредя Револют: oт  ДСК virtual visa. Смених  виртуалната картата скоро. Обнових данните за картата в Револют. Когато реша да заредя ми изписва „Съжаляваме, но нещо се обърка“. Със старата карта ДСК virtual visa не съм имала подобен проблем. Случвало ли Ви се е и на Вас това. Как да отстраня проблема?

Публикувано:

В Гърция съм и се опитвам да изтегля от банкомат малки суми в - 20-50 евро.На банкомат на Юробанк ми иска такса 2,50 евро, на Алфа банк нищо не изписва като такса, но и при двете ми показва курс евро - паунд, дали съм съгласна да конвертира.В картата имам левова и еврова наличност, защо иска да мине през паунд?

Публикувано:
42 minutes ago, Мари Николова said:

В Гърция съм и се опитвам да изтегля от банкомат малки суми в - 20-50 евро.На банкомат на Юробанк ми иска такса 2,50 евро, на Алфа банк нищо не изписва като такса, но и при двете ми показва курс евро - паунд, дали съм съгласна да конвертира.В картата имам левова и еврова наличност, защо иска да мине през паунд?

Дава ли ти опция да откажеш този обмен? 

Публикувано:
преди 44 минути , Мари Николова каза:

Защото разпознава картата като английска и иска да те натовари в курса. Ако има опция да пропуснеш обмена я използвай, ако не - друг банкомат. Или в крайна сметка ако няма друг начин - теглиш така.

Имаше доста писано точно а тези банкомати и измамните им практики, ама не ми се търси сега. Май имаше Eurobank в заглавието на темата.

Публикувано:
преди 5 минути , Jorro каза:

Дава ли ти опция да откажеш този обмен? 

Ами не, задължително трябва да мина през него за да изтегля пари.Който скоро е теглил в Гърция с Револют, нека каже, през банкомат на коя банка, моля.

Публикувано:
13 minutes ago, neuromancer said:

Защото разпознава картата като английска и иска да те натовари в курса. Ако има опция да пропуснеш обмена я използвай, ако не - друг банкомат. Или в крайна сметка ако няма друг начин - теглиш така.

Имаше доста писано точно а тези банкомати и измамните им практики, ама не ми се търси сега. Май имаше Eurobank в заглавието на темата.

Euronet са банкоматите дето те товарят,не юробанк

11 minutes ago, Мари Николова said:

Ами не, задължително трябва да мина през него за да изтегля пари.Който скоро е теглил в Гърция с Револют, нека каже, през банкомат на коя банка, моля.

Това е странно, обикновено винаги има опция за отказ, но е много забутана направо скрита на пръв поглед. За съжаление не съм ходил още до Гърция тази година и нз. Те май миналата година натовариха всички банкомати с такси за чужди карти, но не намирам инфото. 

PS. Ето и списъка. 

http://bit.ly/thefreeATMlist

Пробвай  все пак Атика банк и Банк ъф Ханя, но четох по форумите, че от 2019 всички гръцки банки са с такси 2-2.5 евро за теглвне от чужди карти. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Искам да попитам Каква е таксата при внасяне на Cash -лева в разплащателна  v Dsk ако трансфера минaвa   през банков превод в еврова сметка на Revolut ?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.