Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 11 часа, aneta72 каза:

Здравейте. Не мога да разбера какво ще се случи с вложенията в криптовалута и акции след 31.12.2020 - във връзка с Брекзит. Някой може ли с прости думи да каже къде трябва да дам съгласие и какво друго трябва да се направи, за да не загубя всичко? Благодаря.

Мисля, че нищо не трябва да правиш и нищо няма да загубиш, те си преместиха сметките в Литва. Нямам криптовалута, но ако има нещо за правене пращат мейл, прегледай си какво са ти пратили

Публикувано:

И за крипто валутата в Револют, ми курсовете са доста далеч от добри. По добре се ориентирай към борсите за крипто валута. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Revolut faces legal action over bonus dispute

Цитат

...Five-year-old digital bank Revolut has been accused of failing to pay bonuses that were promised to employees in its compliance team, sparking a dispute that contributed to a rise in frozen customer accounts...

• Замислям се 1
Публикувано:

На мен ми иска верификация също от вчера, картата ми е на ПИБ обаче.

Принципно отиваш в банката да ти регистрират телефонен номер....

• Харесвам 1
Публикувано:

При минаване на лимита от 1200лв или колкото е, ми опит да обменя една валута в друга последния път ми изписа каква такса ще ми вземе и всичко мина.

Няколко дни не ми позволява да сменям, изписва, че съм минал лимита си и не може да се направи нищо.

При вас така ли е?

Ако не дава да си сменя аз, предполагам ще сменя по курса на Револют и ще си вземе от валутата която имам, но събота и неделя ще е още по-неизгоден курса и освен него ще имам и такса за смяната, което съвсем обезсмисля всичко при минат лимит.

Публикувано:
На 18.11.2020 г. в 16:03, logist13 каза:

Някой да е зареждал наскоро револутска сметка с SEPA трансфер? ДСК пак се дъни, дава ми невалиден IBAN на получател. Наскоро IBAN се смени от GB на LT, досега не съм имал проблем.

Да допълня, от сайта на Револут видях, че до средата на 2021г. старите IBAN ще са валидни и може да се превежда и по тях. Но след излизането на Англия от ЕС (от нова година), може да има такси по трасето. Пуснах SEPA превод по стария GB IBAN, дано няма проблеми.

Доколкото схващам проблема на новия LT IBAN е, че е с 2 букви/цифри по къс и за пореден път явно ДСК не са в час и недоглеждането е тяхно или пък е умишлено. Една проста проверка примерно тук: https://www.iban.com/iban-checker показва, че всичко е наред и IBAN е валиден.

И при мен същия проблем. Ползвам мобилното приложение на UniCredit и ми дава грешка "Невалиден IBAN - грешен идентификатор на банка".

Някакъв ъпдейт по въпроса?

Публикувано:

Има ли такси при зареждане на сметка в Револют, плащане в магазин и при теглене от банкомат, че тези от phyre всеки път ми взимат 1% каквото и да направя?

Публикувано:

Зареждането е без такса (от страна на Revolut), но някои банки като ДСК прилагат такса паричен трансфер в размер на 1 %. Плащането е без такса, тегленето на банкомат до 450 лв на месец е без такса, след това 2%.

• Харесвам 3
Публикувано:
На 3.01.2021 г. в 15:16, Svetla каза:

И при мен същия проблем. Ползвам мобилното приложение на UniCredit и ми дава грешка "Невалиден IBAN - грешен идентификатор на банка".

Някакъв ъпдейт по въпроса?

Същият проблем и при ПИБ.

Публикувано:

@Aureliano Вчера симулриах плащане превод през ПИБ до IBAN-а ми в Револют в Литва, няма никакъв проблем. В приложението на ПИБ, ,разпознаха веднага банката по IBAN, попълни се автоматично BIC  и адреса и. Просто не продължих, за да го изпълня. Аз също чувам от различни места, че някои банки не искат да приемат IBAN-ите започващи с LT, което е наистина дискреминация на държава членка на ЕС и само с жалба до БНБ ще ги накараме по-бързо да ги приемат. Няма значение дали IBAN-а ти е в Револют или в друга банка в Литва, ограничението е едно и също.

Публикувано:
Преди 1 час, agenta каза:

@Aureliano Вчера симулриах плащане превод през ПИБ до IBAN-а ми в Револют в Литва, няма никакъв проблем. В приложението на ПИБ, ,разпознаха веднага банката по IBAN, попълни се автоматично BIC  и адреса и. Просто не продължих, за да го изпълня. Аз също чувам от различни места, че някои банки не искат да приемат IBAN-ите започващи с LT, което е наистина дискреминация на държава членка на ЕС и само с жалба до БНБ ще ги накараме по-бързо да ги приемат. Няма значение дали IBAN-а ти е в Револют или в друга банка в Литва, ограничението е едно и също.

При мен на десктоп не стана. През приложението наистина разпознава IBAN-а и попълва автоматично останалата информация, но пък  на следващата стъпка към този IBAN не ми дава възможност за превод в лева. Мога да превеждам само в други валути. 

Публикувано:
преди 36 минути , Aureliano каза:

При мен на десктоп не стана. През приложението наистина разпознава IBAN-а и попълва автоматично останалата информация, но пък  на следващата стъпка към този IBAN не ми дава възможност за превод в лева. Мога да превеждам само в други валути. 

Е няма как да се превежда в лева, това е международен превод към сметка в ЕС/ЕИП, тоест може да се превежда само евро. По тарифа на банката се води - Кредитен превод - Изходящи преводи - в евро за ЕИП - за суми с равностойност до 100 000 лева - такса - 1лв. такса през MyFibank.

• Харесвам 5
Публикувано:

Здравейте, отдавна не съм писал във форума (посипвам си главицата с пепел) и ще гледам да не се повтаря това лошо нещо😀.

Имам въпрос - искам да се ъпгрейдна, чудя се Премиум или Метал. Та въпросчетата са:

1. Ако мина на Премиум, една година ли е минималния срок или по-малко?

2. Ако междувременно в предполагаемата 1 година, примерно на третия месец, реша да се преъпгрейдна на Метала (заради Excess-a), може ли и пак ли ще ми пращат нова карта? Ако да, какво става със старата? Или са с едно и също съдържание?

Извинявам се за въпросите, сигурно назад в темата са обсъждани, но не ми се прелистват 185 страници😏

Публикувано:

Самоотговорих си, въпросът е приключен, стига сте ми отговаряли😀

Намерих каквото ми трябваше в сайта им.

• Браво 3
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 6 часа, Sun4o каза:

Самоотговорих си, въпросът е приключен, стига сте ми отговаряли😀

Намерих каквото ми трябваше в сайта им.

Добре,че си намерил отговора,защото си бях поставил за задача,тази вечер да изчета темата и да намеря нужната ти информация,за да мога да ти помогна.😉

Нямам нужните познания относно тази карта,защото не притежавам такава,но все пак щях да се опитам да ти бъда полезен.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Браво 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,

Имам няколко въпроса относто новости, които забелязах от вчера в револют. Няколко пъти в годината си превеждам пари в левове от Първа Инвестиционна в Револют, обръщам ги в долари или евро и ги изпращам в чужбина. Отделно от това в по-добрите времена, когато нямаше Ковид и пътувах по-често ми се налагаше да си сменям от време на време пари в екзотични валути и да тегля малка сума на банкомат от тях. От едно известно време забелязах, че има малка такса, която по никакъв начин не ми пречеше. Но вчера за 3000лв, ми поиска такса от 15 лв за обмяна в евро. Видях, че  в премиум плана е включена обмяна по вътрешно банкови курсове, но този план не ми върши работа, защото на годишна база, ще изгубя повече пари, отколкото ще спестя покрай обмените, които извършвам. Въпросите ми са;

- Има ли някаква сума за безплатния план, при която обмяната е безплатна или таксата е нормална

If you exchange currencies on weekdays (Mon-Fri London time) you will receive the interbank exchange rate without any markup on all currencies except for Thai Baht and Ukrainian Hryvnia where there's a 1% markup, with a small 0.5% fee for anything above лв 2,000 per month.

On the weekend (Sat-Sun London time) the provided rates are fixed to protect against fluctuations, this means there is a markup of +1% to all currencies (this will mean that over the weekend THB and UAH will have a 2% markup).

- Картата ми в Първа инвестиционна е левова. Какви такси се полага да платя, ако заредя револют директно в: а) евро б) долари ц) екзотична валута, да речем полски злоти

- Има ли вариант да сменя пари при някой ченчаджия и да заредя револют от някаква банка на нормални пари. Знам, че сепа трансферите са ужасно скъпи и затова започнах да ползвам револют.

- Има ли алтернатива или препоръка за друга онлайн банка.

И един друг въпрос. Видях, че Първа инвестиционна са сменили условията по мастъркард-а и вече тегленето на банкомат е платено и то доста солено. Аз рядко тегля на банкомат, но ми се налага, защото не на всякъде мога да плащам с карта. Тегля малки суми, като ми се наложи. Пред мене е алтернативата да си платя 4 лв и да имам безплатно теглене на банкомат или да си прехвърлям пари в револют и да ползвам безплатните 450 лв месечно за теглене на банкомат. За тези 450 лв имам 2 въпроса:

- На всички банкомати ли е безплатно или трябва да ходя да търся

- Какви са таксите след 450 лв?

=============== 

Намерих отговор на един от въпросите и редактирам пост-а.

Публикувано:
преди 51 минути , Боян Димитров каза:

Има ли някаква сума за безплатния план, при която обмяната е безплатна или таксата е нормална

If you exchange currencies on weekdays (Mon-Fri London time) you will receive the interbank exchange rate without any markup on all currencies except for Thai Baht and Ukrainian Hryvnia where there's a 1% markup, with a small 0.5% fee for anything above лв 2,000 per month.

Тука май е отговора.Сумата без такса е 2000 лв,а после по 0.5%.Затова за 3000 са ви взели 15 лв.

Screenshot_2021-01-22-20-12-43-774_com.revolut.revolut.jpg

Публикувано:
преди 1 час, dimitrov6 каза:

Тука май е отговора.Сумата без такса е 2000 лв,а после по 0.5%.Затова за 3000 са ви взели 15 лв.

Screenshot_2021-01-22-20-12-43-774_com.revolut.revolut.jpg

Да, това го намерих. Аз и в пост-а съм го споменал след редакцията. Остават другите въпроси

Публикувано:
преди 2 часа, Боян Димитров каза:

- Има ли вариант да сменя пари при някой ченчаджия и да заредя револют от някаква банка на нормални пари. Знам, че сепа трансферите са ужасно скъпи и затова започнах да ползвам револют

Май няма такъв вариант, но сепа трансферите не са скъпи вече, колкото междубанков трансфер са. Аз така зареждах без карта.

Публикувано:

@Боян Димитров по въпросите.

Картата ми в Първа инвестиционна е левова. Какви такси се полага да платя, ако заредя револют директно в: а) евро б) долари ц) екзотична валута, да речем полски злоти - това, което дължиш на ПИБ е сумата за превалутиране на транзакцията по курс на банката. Ако е полски злоти ще минеш през два курса, първо злоти- евро  на Мастъркард, после евро - лева на ПИБ.

- Има ли вариант да сменя пари при някой ченчаджия и да заредя револют от някаква банка на нормални пари. Знам, че сепа трансферите са ужасно скъпи и затова започнах да ползвам револют. - СЕПА трансфера е в момента на цената на междубанков в България.

- Има ли алтернатива или препоръка за друга онлайн банка. - Има много алтернативи, но всеки си преценява сам, за какво му трябва конкретната платформа по условията и, които предлага.

И един друг въпрос. Видях, че Първа инвестиционна са сменили условията по мастъркард-а и вече тегленето на банкомат е платено и то доста солено. Аз рядко тегля на банкомат, но ми се налага, защото не на всякъде мога да плащам с карта. Тегля малки суми, като ми се наложи. Пред мене е алтернативата да си платя 4 лв и да имам безплатно теглене на банкомат или да си прехвърлям пари в револют и да ползвам безплатните 450 лв месечно за теглене на банкомат. За тези 450 лв имам 2 въпроса:

- На всички банкомати ли е безплатно или трябва да ходя да търся - почти на всички банкомати е без такса, ако някъде има такса, банкомата те пита преди да осъществиш транзакцията, ти решаваш дали да продължим или не с тегленето.

- Какви са таксите след 450 лв? - комисионната е 2%

П.С. Един полезен линк с таксите и комисионните при различните планове на Револют - https://www.revolut.com/bg-BG/legal/fees

• Харесвам 4
Публикувано:

Здравейте,

Някой знае ли защо повечето банкомати отказват теглене с карта Револют "операцията не може да бъде извършена" 

Райфайзен дава срещу 5 кинта и кусур, а останалите квартални просто не дават

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 11 часа, bay_kolio каза:

Здравейте,

Някой знае ли защо повечето банкомати отказват теглене с карта Револют "операцията не може да бъде извършена" 

Преди два дни теглих от банкомат на цкб без такса и проблем. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 часа, bay_kolio каза:

Здравейте,

Веднъж и при мен така стана и питах тук.Трябва да има равностойност на една валута в картата достатъчна на сумата на теглене.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , dimitrov6 каза:

Веднъж и при мен така стана и питах тук.Трябва да има равностойност на една валута в картата достатъчна на сумата на теглене.

Благодаря, трябва сметката на Револют да е в левове ли? Ако са евро не? Това преди не беше така!

• Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.