Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, bay_kolio каза:

Благодаря, трябва сметката на Револют да е в левове ли? Ако са евро не? Това преди не беше така!

Аз го разбирам,че ако се теглят 100 лв ,а имаш в левовата сметка 50,в евровата 30,в доларовата 25-няма да стане.Аз за всеки случай ковертирам предварително в левове и после ги тегля .

Друга причина може да е замразена карта,скоро ми се случи и като я размразих стана.

• Харесвам 1
Публикувано:

Има и месечен лимит на харченето от карта(ако си го активирал), който също може да ти блокира тегленето на пари.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте, вече не мога да зареждам revolut през curve, зад която е карта на ЦКБ, което съм превил десетки пъти.

Директното зареждана от карта на ЦКБ рабори, като се изисква динамична и статична парола.

Може би такива верификации не се поддържат от curve, някой има ли подобен проблем?

Публикувано:
Преди 1 час, sildoro каза:

Здравейте, вече не мога да зареждам revolut през curve, зад която е карта на ЦКБ, което съм превил десетки пъти.

Директното зареждана от карта на ЦКБ рабори, като се изисква динамична и статична парола.

Може би такива верификации не се поддържат от curve, някой има ли подобен проблем?

И на мен ми даде, че банката е отказала плащането поради недостатъчни средства, което категорично не е вярно (Curve с MasterCard World Debit на ЦКБ отзад).

Публикувано:

Май се очертава някакъв тип блокиране на Curve от страна на ЦКБ по отношение на теглене и транзакции тип парични преводи.Дано не се разпространи и към другите банки.

Публикувано:
преди 1 минута , bad kid каза:

Нещо не успявам да заредя с Мастеркард на ПИБ, стои като pending...не виждам и авторизация в майфибанк 

А пренасочи ли те към страницата за въвеждане на статична и динамична 3Д пароли?

Публикувано:
На 29.01.2021 г. в 17:52, bad kid каза:

Насочи ме , да. Сега успях с друга сума...предишното още е pending...

И при мен имаше проблеми със зареждане на Револют с карта на ПИБ, моята беше Виза. Имах 5 неуспешни транзакции в интервала от 17 до 20 часа с въведен 3Д код, които стояха в статус - pending . Късно вечерта в петък, опитах пак и нещата се бяха оправили.

Публикувано:

Днес за първи път правих банков превод от Revolut към IBAN на българска фирма,но не знаех името на собственика и писах един приятел,който работи там и името на фирмата.Дали ще се получи.Приятеля каза,че утре ще провери.

Публикувано:
преди 21 минути , dimitrov6 каза:

Днес за първи път правих банков превод от Revolut към IBAN на българска фирма,но не знаех името на собственика и писах един приятел,който работи там и името на фирмата.Дали ще се получи.Приятеля каза,че утре ще провери.

Всичко зависи от банката-получател. Някои банки заверяват сметките на титулярите, без значение какво име си написал. Но повечето банки правят проверка и ако имената не съвпадат връщат парите обратно.

• Благодаря 1
Публикувано:

Бих се изненадал, имат алгоритъм да сравняват примерно "име с изпусната буква" или нещо подобно... , а транслитерация лат.->бълг. букви?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 минути , JazzMaster каза:

Бих се изненадал, имат алгоритъм да сравняват примерно "име с изпусната буква" или нещо подобно... , а транслитерация лат.->бълг. букви?

Всяка банка си преценява как да процедира. Повечето със сигурност имат някакъв толеранс към дребни грешки, но има проверки, защото никой не иска да се увеличава броя на оспорените трансакции, което е ръчна работа и води до безсмислено увеличаване на разходите.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, dimitrov6 каза:

Това ми отговориха сега.Превода ми е левов

Благодарим Ви, че се свързахте с ОББ!

Бихме искали да Ви информираме, че за да постъпи успешно един превод е необходимо реквизитите в него да бъдат точни. Ако преводът е валутен и данните за името на получателя не съвпадат с титулярът на сметката, то той вероятно ще бъде върнат обратно по Вашата сметка. Ако преводът е левов е възможно да постъпи, но ще трябва да се изчака за резултат.

Публикувано:
Преди 1 час, dimitrov6 каза:

Това ми отговориха сега.Превода ми е левов

Благодарим Ви, че се свързахте с ОББ!

Бихме искали да Ви информираме, че за да постъпи успешно един превод е необходимо реквизитите в него да бъдат точни. Ако преводът е валутен и данните за името на получателя не съвпадат с титулярът на сметката, то той вероятно ще бъде върнат обратно по Вашата сметка. Ако преводът е левов е възможно да постъпи, но ще трябва да се изчака за резултат.

Здравейте,

Преводът тръгва от Револют, след което пристига в РайфайзенБанк България и те го излъчват като междубанков в лева в страната. Той пристига, както всички знаем от една обща сметка на Револют в РББ. При положение, че сте написали име на физическо лице, вместо име на фирма, ако банката на получателя е ОББ и те имат процедура при несъответствие да връщат превода, ще го върнат по тази обща сметка на РББ и тогава ще трябва да пишете на съпорта на Револют, ако банката няма такава процедура или може веднага да се завери, или да остане неосчетоводен и да потърсят получателя на фирмената сметка за доуточнение.

Изчакайте до утре до края на работния ден и ако не е получен, пишете на съпорта на Револют. РайфайзенБанк България излъчва преводите от Револют всеки ден и по-често в края на работния ден.                                                              

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 49 минути , agenta каза:

Здравейте,

Преводът тръгва от Револют, след което пристига в РайфайзенБанк България и те го излъчват като междубанков в лева в страната. Той пристига, както всички знаем от една обща сметка на Револют в РББ. При положение, че сте написали име на физическо лице, вместо име на фирма, ако банката на получателя е ОББ и те имат процедура при несъответствие да връщат превода, ще го върнат по тази обща сметка на РББ и тогава ще трябва да пишете на съпорта на Револют, ако банката няма такава процедура или може веднага да се завери, или да остане неосчетоводен и да потърсят получателя на фирмената сметка за доуточнение.

Изчакайте до утре до края на работния ден и ако не е получен, пишете на съпорта на Револют. РайфайзенБанк България излъчва преводите от Револют всеки ден и по-често в края на работния ден.                                                              

Сега погледнах,писал съм фирмата,физическото лице се е изтрило,но на фирмата не добавих ЕООД и кавички.Дано мине.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз депозирам от Рай или ДСК в левове и после ги обръщам по-хубав курс в Евро в Револют. След това примерно Револют към Bunq банков превод идва веднага без такса.

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Сега виждам, че в профила ми, освен виртуална карта има опция за ползване на еднократна виртуална карта MasterCard.Май е нещо ново. Специален поздрав за еdreams, rumbo и сие 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 30 минути , Мари Николова каза:

Сега виждам, че в профила ми, освен виртуална карта има опция за ползване на еднократна виртуална карта MasterCard.Май е нещо ново. Специален поздрав за еdreams, rumbo и сие 🙂

От миналия март. 🙂

На 27.03.2020 г. в 17:51, Фил каза:

Като че ли вече има възможност за disposable виртуална карта и за обикновени (не премиум) акаунти. 
Току-що си направих. Не знам дали е нещо ново и откога е.

• Харесвам 3
Публикувано:

Revolut ни готвят изненада и тя не е приятна... От 9-ти април въвеждат ново ограничение при тегленията от АТМ. Лимитът остава 200€, но се въвежда и лимит за брой тегления - 5. След достигане на който и да е от двата лимита, започва такса за теглене, която остава както и досега 2% от сумата, но с лек twist... Въвежда се минимална такса от 1€, така че да се чете "2%, но не по-малко от 1€". SEPA трансферите остават безплатни, но cross-border и SWIFT преводите ще са между 0,30€ и 5€. За платените планове няма промяна.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 15 минути , chandni каза:

Revolut ни готвят изненада и тя не е приятна... От 9-ти април въвеждат ново ограничение при тегленията от АТМ. Лимитът остава 200€, но се въвежда и лимит за брой тегления - 5. След достигане на който и да е от двата лимита, започва такса за теглене, която остава както и досега 2% от сумата, но с лек twist... Въвежда се минимална такса от 1€, така че да се чете "2%, но не по-малко от 1€". SEPA трансферите остават безплатни, но cross-border и SWIFT преводите ще са между 0,30€ и 5€. За платените планове няма промяна.

Е, рано или късно се очакваше това да се случи. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, chandni каза:

На месец 200 евро без такса за теглене, така ли да го разбирам ?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.