Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 час, neuromancer каза:

Не, не съм бил, но ти вярвам. Въпросът е каква ще е ползата сега, при положение, че фонда е на минус...

Иначе и аз превключих, защото въобще нямам друга банка в България или ЕС.

Банката е Литовска. Тук само има разрешение за опериране. Оарите са гарантирани от фонда в Литва, няма общо с българския фонд.
Иначе изобщо не съм сигурен, че нашият фонд е на минус. Държавата ги подпомогна и мисля те си върнаха заема. Във фонда банките си внасят пари. Сега като ни стрижат с такси хич и не ги мисля как се оправят, но ако стане фал, фонда си намира начин да се оправи и разплати. 

Публикувано:
преди 1 минута , Zlia каза:

Иначе изобщо не съм сигурен, че нашият фонд е на минус.

Четох го в статия в Капитал от декември 2020. Иначе и аз не съм сигурен.

преди 39 минути , MatriXa каза:

И не на последно място щом отварят банка тук не е добре за някои хора ..Нап ..лично аз имам u сметка в TransferWise който също вършат работа👍

Нито Револют нито Transferwise ще ти съдействат да заобиколиш законите. Лично видях как Transferwise си промениха правилата в мой ущърб, вероятно за да са в крак със закона.

Публикувано:
Преди 1 час, neuromancer каза:

Четох го в статия в Капитал от декември 2020. Иначе и аз не съм сигурен.

Нито Револют нито Transferwise ще ти съдействат да заобиколиш законите. Лично видях как Transferwise си промениха правилата в мой ущърб, вероятно за да са в крак със закона.

зависи от това какво имате предвид за мeH e че парите не трябва да бъдат в BG банкова сметка

Георги Матеев
Публикувано:
преди 4 часа, Zlia каза:

Иначе изобщо не съм сигурен, че нашият фонд е на минус. Държавата ги подпомогна и мисля те си върнаха заема. Във фонда банките си внасят пари.

Точно така, банките не са преставали да правят вноски. Въобще да не говорим, че от преразпределените чрез синдиците пари от първата и втората частична сметка фондът си върна общо над 1 милиард лева. А сега точно чета, че вече има също трета и четвърта частична сметка, т.е. ще връщат още пари на фонда и на вложителите, които са имали суми над гарантираните 196000.

Накратко да обобщя: в пъти по-добре е с гаранционен фонд, отколкото без.

@MatriXa ако НАП пожелае изключително лесно може да направи справка за средствата ти и в Револют (дори да не минеш към схемата с банката) и в Transferwise. Точно тези две компании, заедно с Пейпал, подлежат на брутални регулации и никога не биха отказали съдействие на местни органи. Иначе парите НЕ са в българска банкова сметка при всички случаи.

преди 4 часа, Фил каза:

То ясно, че не е толкова съществено колко точно пари има в гаранционния фонд, аз по-скоро се питам ако нещо се бъгне цялата система на Revolut, как точно ще се доказва кой какви авоари е притежавал към момента на фала и кое точно би било валидно доказателство при някакви спорове ... :scratch_one-s_head:

Изключително уместен въпрос, който и аз съм си задавал няколко пъти. Но като се замисля, ако стане фал с някоя българска банка как точно би доказал моментната си наличност там? Сериозно се съмнявам някой да си пази всички вносни и/или трансферни бележки за 10 години назад, да кажем. Та не виждам огромна разлика.

Все пак минаването към Revolut Bank добавя известно спокойствие и в тази насока. При наличието на реална ЕС банка зад гърба им нещата вече не са чак толкова и само виртуални и със сигурност всички операции оставят следи някъде.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 14 минути , Георги Матеев каза:

Но като се замисля, ако стане фал с някоя българска банка как точно би доказал моментната си наличност там? Сериозно се съмнявам някой да си пази всички вносни и/или трансферни бележки за 10 години назад, да кажем. Та не виждам огромна разлика

Да, едва ли някой си пази такива неща, но понеже се спомена КТБ, се сетих, че там си имах поне договори (със срокове и суми) за  депозитите и разбира се си ги пазех.   Но това е така за срочните депоцити. За оперативно ползване с разплащателна сметка не е същото. 

Георги Матеев
Публикувано:
преди 4 минути , Фил каза:

Да, едва ли някой си пази такива неща, но понеже се спомена КТБ, се сетих, че там си имах поне договори (със срокове и суми) за  депозитите и разбира се си ги пазех.  

При депозити би било лесно, да, но за разплащателни сметки (особено такива с голямо движение) моментната наличност е трудно доказуема - т.е. при проблем в последствие би разчитал единствено на коректно подадена от банката информация.

В Револют на практика имаш само разплащателна сметка, та принципно не виждам разлика.

Публикувано:

Извинявам се, но е супер некоректно от страна на уж професионалисти като vivainvest да пишат такива статии - Revolut е регистрирана като кредитна институция, това не е банка (https://www.bnb.bg/BankSupervision/BSCreditInstitution/BSCIRegisters/BS_CI_REG_CRBORDACTIV_BG). Наречете ме със стари разбирания, но не разбирам как може да се държат огромни суми пари в сметка, с която имате достъп през телефон и през

някакъв чат в някоя-си държава. По същата причина не ползвам и мобилно приложение за плащания. Единственият истински сигурен начин е хардуерен токен, за съжаление все повече банки не го предлагат у нас. Всичко е на телефон, който може да бъде хакнат от 10годишно дете.

• Харесвам 2
Публикувано:

реално погледнато нап nemogat да ти блокираТ     парите в швейцарската сметка работейки иживейки в Switzerland на същият принцип е й Revolut може единствено да Ти блокираТbg cметките и Това е 

Преди 1 час, darinamarinova каза:

Извинявам се, но е супер некоректно от страна на уж професионалисти като vivainvest да пишат такива статии - Revolut е регистрирана като кредитна институция, това не е банка (https://www.bnb.bg/BankSupervision/BSCreditInstitution/BSCIRegisters/BS_CI_REG_CRBORDACTIV_BG). Наречете ме със стари разбирания, но не разбирам как може да се държат огромни суми пари в сметка, с която имате достъп през телефон и през

някакъв чат в някоя-си държава. По същата причина не ползвам и мобилно приложение за плащания. Единственият истински сигурен начин е хардуерен токен, за съжаление все повече банки не го предлагат у нас. Всичко е на телефон, който може да бъде хакнат от 10годишно дете.

гаранция Франция за много неща🙂

Публикувано:
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

Изключително уместен въпрос, който и аз съм си задавал няколко пъти. Но като се замисля, ако стане фал с някоя българска банка как точно би доказал моментната си наличност там? Сериозно се съмнявам някой да си пази всички вносни и/или трансферни бележки за 10 години назад, да кажем. Та не виждам огромна разлика.

Аз не съм се задълбавал в законодателството, но лиценз за банка или финансова институция предполага, че всичко спазва определени стандарти и се регистрира, тоест няма как да се срине системата и никой да не може да каже колко пари си имал. В случая вярно не знам точно как стоят нещата, но няма логика за хазартни игри да има такива стандарти, а за банка да няма.

Публикувано:
преди 19 минути , darinamarinova каза:

@MatriXa не крия доходи, за да се притеснявам, че НАП ще ми блокира сметките, нито дължа пари на когото и да е. Изгледай това и си прецени отново https://www.facebook.com/pkontoyannis/posts/10207371569082903

Android 😀

Иначе не съм казал нищо за теб говорим за плюсове на револута

Публикувано:
Преди 1 час, darinamarinova каза:

@MatriXa не крия доходи, за да се притеснявам, че НАП ще ми блокира сметките, нито дължа пари на когото и да е. Изгледай това и си прецени отново https://www.facebook.com/pkontoyannis/posts/10207371569082903

Малеее ми той Светлин Наков съвсем изкукал- даваш си телефона на някой и той разбираш ли за секунди ти инсталира софтуера. Айде нема нужда от толкова сапунисване, все едно кодовете в токена бе се знаят и от банката. Ами ако и тях ги хакнат. 
Той сам си го каза- къде ще ги преведеш тез пари, на луната ли. Нали ще те хванат. общо взето клипа е - минути за реклама на неговия бизнес. 
Ми купувайте си хубави телефони от правилната фирма 😉

PS Коментарът ми е към клипа не към Дарина. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 20 минути , Zlia каза:

Малеее ми той Светлин Наков съвсем изкукал- даваш си телефона на някой и той разбираш ли за секунди ти инсталира софтуера. Айде нема нужда от толкова сапунисване, все едно кодовете в токена бе се знаят и от банката. Ами ако и тях ги хакнат. 
Той сам си го каза- къде ще ги преведеш тез пари, на луната ли. Нали ще те хванат. общо взето клипа е - минути за реклама на неговия бизнес. 
Ми купувайте си хубави телефони от правилната фирма 😉

PS Коментарът ми е към клипа не към Дарина. 

@Zlia Хардуерният токен всеки път генерира различна парола без която не можеш да наредиш плащане. Не знам дали то може да се хакне, но ми казаха, че единственият начин е да имаш физически достъп до устройството. Извън темата - познавам човек, на когото му източиха 5-цифрена сума от сметката и банката отказва да върне парите като се обосновава на факта, че клиентът е допуснал пробив на системата и това ги освобождава от отговорност. 

Публикувано:

Обикновено освен тоукън имаш и парола за достъп.  Затова си мисля, че не е толкова лесно да ти хакнат акаунта, дори и да използваш телефон за генериране на паролата за тоукъна.

Публикувано:
преди 45 минути , darinamarinova каза:

@Zlia Хардуерният токен всеки път генерира различна парола без която не можеш да наредиш плащане. Не знам дали то може да се хакне, но ми казаха, че единственият начин е да имаш физически достъп до устройството. Извън темата - познавам човек, на когото му източиха 5-цифрена сума от сметката и банката отказва да върне парите като се обосновава на факта, че клиентът е допуснал пробив на системата и това ги освобождава от отговорност. 

Тази парола, генерирана от токъна би трябвало да съвпадне с тази, която знае банката 😉  Та ако някой хакне банката ко праим. Теории бол. Ок, има риск ама чак пък толкова да е просто. Явно без да искам ползван правилната операционна система 🙂 

Иначе относно твоя познат, не би ли трябвало правоохранителните органи да се намесят( да знам, че не са на ниво у нас, но все пак)

Не е лошо да споменеш банката. 

• Харесвам 1
Публикувано:

@ZliaАми досети се сам 🙂Всеки ден източват сметки на доста хора по най-различни начини. Има и схема, с която получават преведените пари в easypay - подставени лица.

Не, в случая няма какво да се направи. Тези, които източват сметки, не са в България. А ако са, имат подставени лица с хиляди висящи дела, които нямат собственост, за която да ги съдиш. Демек - нищо 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:

Когато ми правиха пълна данъчна проверка от НАП заради печалби от хазарт, само Изипей и Еконт им дадоха транзакциите ми, банките се скътаха и отказаха под някакъв предлог за банкова тайна. А чуждестранни банки е абсолютно изключено да докопат.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 6 часа, darinamarinova каза:

@ZliaАми досети се сам 🙂Всеки ден източват сметки на доста хора по най-различни начини. Има и схема, с която получават преведените пари в easypay - подставени лица.

Не, в случая няма какво да се направи. Тези, които източват сметки, не са в България. А ако са, имат подставени лица с хиляди висящи дела, които нямат собственост, за която да ги съдиш. Демек - нищо 🙂

Демек не би ни казала банката, за да ни предпазиш. Странно

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Zlia каза:

Демек не би ни казала банката, за да ни предпазиш. Странно

Що? Нали Наков бил изкукал? Нали ги разбираш нещата? 3 банки са споменати в клипа. Явно мобилното им банкиране е несигурно. А за хардуерният токен го знам от приятелка, която работи в отдел за банкови измами, че е най-сигурният метод. Глупаво е да твърдиш, че някой бил изкукал, но после да се предпазваш 😄

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 минути , darinamarinova каза:

Що? Нали Наков бил изкукал? Нали ги разбираш нещата? 3 банки са споменати в клипа. Явно мобилното им банкиране е несигурно. А за хардуерният токен го знам от приятелка, която работи в отдел за банкови измами, че е най-сигурният метод. Глупаво е да твърдиш, че някой бил изкукал, но после да се предпазваш 😄

Оффф олекна ми. Не ползвам УниКредит и Пощенска за разплащателни банки( третата не си я спомням ама не ми се гледа пак безумната сценка 🙂 ). Явно и пишейки в тема за Револют и с iOS( сигурени по Наков) съм късметлия 🙂

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Привет, не откривам от къде мога да разпечатам застрахователната полица на английски език. 

Само на българси ми излиза.

Някой може ли да помогне?

Публикувано:

Така е, за някои  хора може да е зле, за други все едно. Мен, ако искат да ме проверяват всеки ден от НАП, все ми е едно.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Да споделя странен случай с Револют и Амазон.

Вчера вечерта получавам съобщение, че съм платил 5,99 евро за Amazon Prime, за който чат пат съм имал безплатен абонамент. Няколко дни преди това специално си проверих кога ми изтича и го прекратих, т.е. към вчерашна дата нямах активен абонамент. По случайност картата на Револют ми беше отключена, иначе всички са ми заключени.

Свързах се с Амазон, за да проверя случая, откъдето поискаха да им дам референцията на плащането. В извлечението на Револют такова животно няма.

Днес си писах със съпорта на Револют. Видяха плащането, на което се вижда, че е в полза на Амазон, след което, за да ми дадат номера на референцията (!!!) ми поискаха потърждение на анулирането на плащането за Amazon Prime и оторизационния код (нито има анулиране, нито код), каква точно е сумата, който е търговеца (сякаш го няма в генерираното от системата им извлечение). И всичко това, за да ми дадат референцията на плащането през  тяхната система!!! Че то в ДАНС ще влезне по-лесно човек! Абсолютен параграф 22. По принцип съм вежлив в разговори със служители от съпорт, ама тоя път подпалих и попитах г-ца Рене от съпорта дали е чела книгата на Джоузеф Хелър и ако не е, да я прочете.

Утре ще пусна по едно оплакване на Амазон и на Револют. И докато за Амазон съм почти сигурен какво ще стане, щото всяка проблемна ситуация досега се е разрешавала благоприятно, от Револют съм много разочарован. Сумата е пренебрежима, но въпросът е принципен. Можете да става дума за повече пари. От 2016 г. ги ползвам и нямам забележки, но този затворен кръг ме постави в шах.

• Шок 1
  • Замислям се 3
Публикувано:

Сигурен ли си, че си анулирал, че последния път аз като го правих беше голям лабиринт от кликове? Амазон казаха ли дали при тях се вижда , че е анулирано?

ПП. Всъщност трябва да имаш мейл, че прекратяваш, с който всичко се изяснява.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 минута , bad kid каза:

Сигурен ли си, че си анулирал, че последния път аз като го правих беше голям лабиринт от кликове? Амазон казаха ли дали при тях се вижда , че е анулирано?

Да, защото това съм го правил много пъти. И да, защото от съпорта на Амазон ми казаха, че не виждат активен абонамент.

Таксуването ми е като за Prime Video, който също прекратих.

Абсурдното е отказът на Револют да ми дадат код на транзакцията.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• само Рени
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.