Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 12 часа, Мари Николова каза:

Не знам какво следва, ако не се попълни, но не мисля, че ще те оставят да бъдеш техен клиент. В нашият случай очакват ЕГН, както всяка банка, BTW.

какво имаш предвид какви Егн

аз ползвам Револют от 2019 И в момента не го попълниx  Това и cu използвам приложението без проблеми

Публикувано:
преди 47 минути , MatriXa каза:

какво имаш предвид какви Егн

аз ползвам Револют от 2019 И в момента не го попълниx  Това и cu използвам приложението без проблеми

Явно на случаен принцип всички картови оператори изискват това. На мен преди време ми го поискаха от bunq. Tax residency не означава егн, а се иска да посочиш държавата, в която си местно лице за данъчни цели.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Zaro каза:

Явно на случаен принцип всички картови оператори изискват това. На мен преди време ми го поискаха от bunq. Tax residency не означава егн, а се иска да посочиш държавата, в която си местно лице за данъчни цели.

След като посочиш държава, иска личен идентификационен код/номер, който за България би трябвало да е ЕГН.

Предвид колко акаунта закриха/блокираха без причина последните месеци, не мисля, че е добра идея да отказваш информация. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 4 часа, Мари Николова каза:

След като посочиш държава, иска личен идентификационен код/номер, който за България би трябвало да е ЕГН.

Предвид колко акаунта закриха/блокираха без причина последните месеци, не мисля, че е добра идея да отказваш информация. 

къде четеш че са закрили акаунти тук никой не е писал нищo ????

Публикувано:
преди 4 часа, Мари Николова каза:

дали да се обърнa в подобен случай -transferwise???

Публикувано:

@MatriXa, два дена питаш какво да правиш. Давам ти моето мнение, ти започваш да ме убеждаваш в обратното.

Няколко пъти тук се коментираше блокирането на профили с искане за доказване на средства, както и закриването на профили без каквито и да е обяснения. И мрежата е пълна с подробна информация.

• Харесвам 6
Публикувано:

По принцип това е банка и спазва законите и съответно предоставя информация за данъци и такси. Transferwise също може да поиска документи за произход на парите.

Ако търсите нещо друго, може би по-добре крипто.

Публикувано:
преди 10 минути , Мари Николова каза:

@MatriXa, два дена питаш какво да правиш. Давам ти моето мнение, ти започваш да ме убеждаваш в обратното.

Няколко пъти тук се коментираше блокирането на профили с искане за доказване на средства, както и закриването на профили без каквито и да е обяснения. И мрежата е пълна с подробна информация.

Мисля, че преувеличаваш или дайте линк за тази твоя информация, за да видие източника или просто са празни приказки

преди 6 минути , neuromancer каза:

По принцип това е банка и спазва законите и съответно предоставя информация за данъци и такси.

Ако търсите нещо друго, може би по-добре крипто.

нUe е сигурно че е банка🤔

Публикувано:
преди 8 минути , MatriXa каза:

Мисля, че преувеличаваш или дайте линк за тази твоя информация, за да видие източника или просто са празни приказки

нUe е сигурно че е банка🤔

Влез в групата във Facebook и ще намериш десетки, ако не е стотици такива случаи.

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз имам подобен случай на блокирани акаунти,но в Пейпал,където имам 38 профила и от тях за 5 в момента ми искат да се свържа с тях.Като във всеки от блокираните има по 5-6 долара,но не мога да потвърдя,че съм аз.

Публикувано:
Преди 1 час, dimitrov6 каза:

Аз имам подобен случай на блокирани акаунти,но в Пейпал,където имам 38 профила и от тях за 5 в момента ми искат да се свържа с тях.Като във всеки от блокираните има по 5-6 долара,но не мога да потвърдя,че съм аз.

Аз получавам заплатата си и използвам картата всеки ден ... 

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Имам въпроси, / лаишки, но не ползвам често картата/ , ако някой знае:

Ще ми направят превод към Револют, в евро.

1. Има ли лимит.

2. Мога  ли да ги харча в евро, да ги тегля в евро / като не съм в Бг/?

3. Ако ще ги харча тук - какъв е обменният курс ?Аз ли го избирам или те?

Публикувано:

Няма лимит за получаване на пари. Можеш да харчиш и теглиш в сума валути, без значение къде си. Щом имаш евро в сметката, значи евро. 

Можеш да ги харчиш в лева, курса ще го видиш като пробваш да обърнеш от евро в лева, те го определят. Сега е 1.9549, не би трябвало да мърда много . Добре е да си обърнеш първо в лева и после да харчиш, ако се случи през уикенда има малка надценка.

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, neuromancer каза:

Няма лимит за получаване на пари. Можеш да харчиш и теглиш в сума валути, без значение къде си. Щом имаш евро в сметката, значи евро. 

Можеш да ги харчиш в лева, курса ще го видиш като пробваш да обърнеш от евро в лева, те го определят. Сега е 1.9549, не би трябвало да мърда много . Добре е да си обърнеш първо в лева и после да харчиш, ако се случи през уикенда има малка надценка.

Благодаря ти много!
За лошия курс събота/неделя, май се коментираше в темата, та съм го запомнила.

Още нещо се присетих:

За превода давам номера на картата ли или трябва да имам номер на сметката, че не го знам къде се намира:(( И дали го има...

Публикувано:
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

Още нещо се присетих:

За превода давам номера на картата ли или трябва да имам номер на сметката, че не го знам къде се намира:(( И дали го има...

Ако ще се направи превод Револют -> Револют, може и по телефонен номер.

Иначе по IBAN, чрез SEPA превод.

IBAN-ът се намира на основния екран на приложението:

• Избирате евровата сметка
  • Кликвате върху бутона с трите точки (намира се до Add money и Send)
  • Избирате Details 
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , WanderlustME каза:

Ако ще се направи превод Револют -> Револют, може и по телефонен номер.

Иначе по IBAN, чрез SEPA превод.

IBAN-ът се намира на основния екран на приложението:

• Избирате евровата сметка
  • Кликвате върху бутона с трите точки (намира се до Add money и Send)
  • Избирате Details 

Много, много ти благодаря! Намерих гоооо!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 55 минути , WanderlustME каза:

Избирате евровата сметка

Леко спам да добавя, на която и сметка да щракнете, в случай че сте ползвали каквито и да е валути, все ще ви даде единствения, уникален IBAN, вашия.

• Харесвам 1
Публикувано:

Струва ли си да мина на план Старт за да ползвам пътна застраовка на Рволют, някой ползвал ли е план за това? Питам от гледна точка ако през лятото тръгнат да затварят и ми изгори билета и хотелите....

ПП

то всущтност могат ли да се ползват плановете месец за месец или са годишни?

Публикувано:
преди 3 часа, 招き猫 каза:

Струва ли си да мина на план Старт за да ползвам пътна застраовка на Рволют, някой ползвал ли е план за това? Питам от гледна точка ако през лятото тръгнат да затварят и ми изгори билета и хотелите....

ПП

Няма такъв план Start, има - Plus. Ще ти върнат парите, ако не можеш да пътуваш поради здравословни причини с теб. Ако да кажем затворят границите, нищо няма да ти върнат. Плюс, че има самоучастие €50.

Абонамента е за 12 месеца, но можеш да плащаш месец за месец или предплащаш за 12 месеца и получаваш отстъпка. Можеш да се откажеш от месечния абонамент, но има неустойка в размер на 2 месечни такси.

Публикувано:

Е то ако не важи за затваряне на граници и в слчай ако авио компанията откаже да ми рефъндне съмата или хотела да ги оспоря с Револют за какво да минавам на план тогава....

ПП

Тоес ако искам да ги ползвам 2 месеца мога да канселирам на втория месец след като е взело 2 такси?

Публикувано:
преди 11 часа, 招き猫 каза:

Е то ако не важи за затваряне на граници и в слчай ако авио компанията откаже да ми рефъндне съмата или хотела да ги оспоря с Револют за какво да минавам на план тогава....

ПП

Тоес ако искам да ги ползвам 2 месеца мога да канселирам на втория месец след като е взело 2 такси?

За тази цел има оспорване на трансакцията.

Размера на неустойката е две месечни такси, но не ползваш платения план още два месеца, затова се нарича неустойка(глоба).

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 17 часа, 招き猫 каза:

ПП

Вариант извън Revolut е да си направиш застраховка Отмяна на пътуването в А р м е е ц - прави се до 5 от закупуване на билет, хотел и т.н. Също не покрива затваряне на държави и т.н., но ако имаш медик, който ако се наложи, би ти издал документ за остра вирусна инфекция или друго, което по принцип възпрепятства от пътуване, застрахователят няма причина да откаже обезщетение при представяне на валиден документ.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• adreno
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.