dimitrov6 Публикувано: 13 юли, 2021 Публикувано: 13 юли, 2021 Преди 1 час, Branko каза: Твърде вероятно е да му блокират акаунта. Няма значение, първото или някое друго зареждане,трябва да е с карта на негово име. Аз направих на майка Revolut и я зареждам от моя дебитна карта.Досега не съм имал проблем. 3
Branko Публикувано: 13 юли, 2021 Публикувано: 13 юли, 2021 преди 14 минути , dimitrov6 каза: Аз направих на майка Revolut и я зареждам от моя дебитна карта.Досега не съм имал проблем. При мен пък,блокираха и на майка ми и на сина ми. Няколко месеца писане,пращане на извлечения и кой на кого какъв е се обяснявах,докато отключат акаунтите Hello, I can see that your account has been temporary locked due to our security checks. To speed things up, please provide me with the following details: 1. Card issued under your name: • Could you please send me a photo of your card ending in ..... ? However, please ensure that ONLY the last four digits and cardholder name on the card are visible. 2. If the physical card is not in your possession: • Could you please provide me with a top-up confirmation for card ending in .......? 3. If the confirmation code is not visible or there are no top-ups to Revolut: • Would you be kind enough to provide me with a bank statement showing any payment performed by card ending in ....? 4. Important: If the card is not issued under your name: • Please kindly provide a bank ⁶statement of the cardholder. Please remember that the owner name should be visible on it. Получаваш ей това и почва ходене по мъките 2÷3 месеца 1 1
Георги Матеев Публикувано: 13 юли, 2021 Автор Публикувано: 13 юли, 2021 преди 26 минути , Branko каза: Получаваш ей това и почва ходене по мъките 2÷3 месеца Зависи от търпението 🙂 Наскоро ми правиха проверка за произход на средства и ми счупиха нервите. В рамките на седмица-две 10 различни агента 10 пъти ми поискаха кажи-речи едно и също (всеки път пращах) и задаваха безумни въпроси от типа на "Защо сте пратили тези ДЕСЕТ евро на едикого си", карайки ме да се чувствам като доказан престъпник. Накрая ми писна и елегантно обясних, че за мен проверката е приключила, тъй като съм им пратил всичко необходимо, и че ако пратеното не е достатъчно за да ползвам техните услуги просто да ми закрият акаунта. Смутен индиец ескалира случая нагоре и о, чудо, проверката ми приключи успешно само 2 дни по-късно. Съпортът на Револют е пословично зле, за съжаление. 12
Branko Публикувано: 13 юли, 2021 Публикувано: 13 юли, 2021 преди 9 минути , Георги Матеев каза: Зависи от търпението 🙂 Наскоро ми правиха проверка за произход на средства и ми счупиха нервите. В рамките на седмица-две 10 различни агента 10 пъти ми поискаха кажи-речи едно и също (всеки път пращах) и задаваха безумни въпроси от типа на "Защо сте пратили тези ДЕСЕТ евро на едикого си", карайки ме да се чувствам като доказан престъпник. Накрая ми писна и елегантно обясних, че за мен проверката е приключила, тъй като съм им пратил всичко необходимо, и че ако пратеното не е достатъчно за да ползвам техните услуги просто да ми закрият акаунта. Смутен индиец ескалира случая нагоре и о, чудо, проверката ми приключи успешно само 2 дни по-късно. Съпортът на Револют е пословично зле, за съжаление. Хахаха,е точно така беше и при мен,освен на детето и майка ми,после заключиха и моя ,та за 3 карти извлечения пращах ,адрес верифицирах и кво ли още не пращах. Сага голяма беше 2
Климент Публикувано: 13 юли, 2021 Публикувано: 13 юли, 2021 Вече година от както сина има Револют, му зареждам пари през моя револют и няма проблеми 2
Branko Публикувано: 13 юли, 2021 Публикувано: 13 юли, 2021 преди 12 минути , Климент каза: Вече година от както сина има Револют, му зареждам пари през моя револют и няма проблеми За друго става дума по горе.Не зареждане/пращане от револют в револют.А от дебитна карта на различен от акаунта човек. Казвам какво се случи с мен ,а и знам доста подобни случаи.Дори във техния форум има безброй подобни. Който зарежда с чужда карта или зарежда с неговата чужд акаунт,нека си има едно на ум просто 4
Фил Публикувано: 13 юли, 2021 Публикувано: 13 юли, 2021 Въпреки че познанията ми във финансово-банковата сфераса практически клонят към нула , бих предположил, че всички тия досадни проверки ги правят не защото им е много кеф да тормозят клиентите си, или че имат някаква полза от това, а просто защото вероятно разните държавни регулатори ги натискат и заплашват с отнемане на лицензите при съмнения за пране на пари или покриване на данъци. P.S. В този ред на мисли - гледам, че и Curve са ми пратили съобщение, че от 06.09 прекратяват преводите между клиенти на услугата. 6
Георги Матеев Публикувано: 13 юли, 2021 Автор Публикувано: 13 юли, 2021 преди 9 минути , Фил каза: Въпреки че са ми практически клонящи към нула познанията във финансово-банковата сфера, бих предположил, че всички тия досадни проверки ги правят не защото им е много кеф да тормозят клиентите си, или че имат някаква полза от това, а просто защото вероятно разните държавни регулатори ги натискат и заплашват с отнемане на лицензите при съмнения за пране на пари или покриване на данъци. Това е ясно и никой не спори за него. Но когато 10 пъти ти зададат един и същи въпрос според теб нормално ли е? Револют проверката при мен лично протече в стил сериозен разпит в тъмна стаичка с насочена в очите ми лампа, като задължително бях виновен до доказване на обратното. Не беше гот и не го намирам за ОК и за момент самият аз се чудех дали да не им тегля една. Когато ДСК (примерно) започне да иска обяснение защо точно си похарчил огромната сума от десет лева - може би донякъде ще се доближи до Револют "експириънса". Голямо пране голямо чудо. 3
Фил Публикувано: 13 юли, 2021 Публикувано: 13 юли, 2021 преди 12 минути , Георги Матеев каза: Това е ясно и никой не спори по въпроса. Но когато 10 пъти ти зададат един и същи въпрос според теб нормално ли е? Чувал съм, че това е някаква технология на разпитване, за да се хване дали някой казва истината - в смисъл - ако казваш истината и 10-те пъти ще отговориш едно и също, докато ако криеш нещо, може да се объркаш и някой път да отговориш нещо различно. Не съм посещавал Израел, но един мой роднина (който много пътуваше вкл. в доста арабски страни) ми е разказвал как са го препитвали на летище Бен Гурион и така по 10-тина пъти (образно казано) са го питали едни и същи неща, макар и по различен начин. А те там сигурно са най-добрите специалисти, що се отнася до тия неща. Разбира се - в случая с Револют е по-вероятно да е някакъв проблем с управлението на процеса и обучението на съответните служители. 3
Георги Матеев Публикувано: 13 юли, 2021 Автор Публикувано: 13 юли, 2021 преди 11 минути , Фил каза: Чувал съм, че това е някаква технология на разпитване, за да се хване дали някой казва истината - в смисъл - ако казваш истината и 10-те пъти ще отговориш едно и също, докато ако криеш нещо, може да се объркаш и някой път да отговориш нещо различно. Не съм посещавал Израел, но един мой роднина (който много пътуваше вкл. в доста арабски страни) ми е разказвал как са го препитвали на летище Бен Гурион и така по 10-тина пъти (образно казано) са го питали едни и същи неща, макар и по различен начин. А те там сигурно са най-добрите специалисти, що се отнася до тия неща. Разбира се - в случая с Револют е по-вероятно да е някакъв проблем с управлението на процеса и обучението на съответните служители. Минавал съм няколко пъти подобни проверки в Израел. Нали се сещаш как реагират като видят паспорта ми с печати от Афганистан, Саудитска Арабия и тн. Единият път шестима (!) ме разпитваха цял час. Оцелях 🙂 В случая с Револют, обаче, говорим за учудващо некомпетентен и слаб съпорт. Освен ако не са почнали да наемат израелски агенти де 😁 6 3
AlexandraKo Публикувано: 13 юли, 2021 Публикувано: 13 юли, 2021 преди 3 часа, Branko каза: Твърде вероятно е да му блокират акаунта. Няма значение, първото или някое друго зареждане,трябва да е с карта на негово име. Цъкни най горе в ляво,на двете букви символ на име и фамилия,после хелп и най долу ще имаш започване на нов чат 🙂 @Brankoмного ти благодаря! Изнаоплаках се в чата, рекоха да не се кахъря, ще видим! 1
Yani Bogdanov Публикувано: 13 юли, 2021 Публикувано: 13 юли, 2021 преди 3 часа, Branko каза: При мен пък,блокираха и на майка ми и на сина ми. Няколко месеца писане,пращане на извлечения и кой на кого какъв е се обяснявах,докато отключат акаунтите Hello, I can see that your account has been temporary locked due to our security checks. To speed things up, please provide me with the following details: 1. Card issued under your name: • Could you please send me a photo of your card ending in ..... ? However, please ensure that ONLY the last four digits and cardholder name on the card are visible. 2. If the physical card is not in your possession: • Could you please provide me with a top-up confirmation for card ending in .......? 3. If the confirmation code is not visible or there are no top-ups to Revolut: • Would you be kind enough to provide me with a bank statement showing any payment performed by card ending in ....? 4. Important: If the card is not issued under your name: • Please kindly provide a bank ⁶statement of the cardholder. Please remember that the owner name should be visible on it. Получаваш ей това и почва ходене по мъките 2÷3 месеца Доколкото разбрах могат да блокират акаунта на човека на когото съм заредил Revoluta с моята дебитна карта, а има ли опасност от блокиране на моя акаунт който си го зареждам със същата карта на мое име?
Branko Публикувано: 13 юли, 2021 Публикувано: 13 юли, 2021 преди 3 часа, Yani Bogdanov каза: Доколкото разбрах могат да блокират акаунта на човека на когото съм заредил Revoluta с моята дебитна карта, а има ли опасност от блокиране на моя акаунт който си го зареждам със същата карта на мое име? Не ми се вярва,но не е невъзможно
Martin Публикувано: 13 юли, 2021 Публикувано: 13 юли, 2021 За мен най-разумният начин да си зареждате Revolut е със SEPA превод, цената е като за вътрешен превод в БГ. При зареждане с карта винаги има риск разни защити и аларми да се активират . 3
savagejo Публикувано: 13 юли, 2021 Публикувано: 13 юли, 2021 преди 17 часа, Kristinna каза: Бърз въпрос - може ли да се оспори трансакция в Revolut ? Аз пробвах да оспоря едни билети през адрес https://sc.revolut.com/chargebacks, през компютър За съжаление времето им за оспорване на транзакция било 4 месеца и ми казаха, да се пробвам пак с търговеца да се разбера. 🙄 1
Branko Публикувано: 14 юли, 2021 Публикувано: 14 юли, 2021 преди 20 часа, Yani Bogdanov каза: Доколкото разбрах могат да блокират акаунта на човека на когото съм заредил Revoluta с моята дебитна карта, а има ли опасност от блокиране на моя акаунт който си го зареждам със същата карта на мое име? По повод горното,ето това пратиха след приключване на "сагата" с блокирания акаунт на сина ми: Please be aware that any card that you add to the Revolut app to make top ups must be in your name, as it is stated in terms and conditions accepted while completing the process of registration. 1 1
Яничка Публикувано: 14 юли, 2021 Публикувано: 14 юли, 2021 Как беше - има ли такса, ако от Revolut заредя Дайнерса?
AlexandraKo Публикувано: 14 юли, 2021 Публикувано: 14 юли, 2021 На 2.07.2021 г. в 14:40, darinamarinova каза: @AlexandraKo Няма защо. Ама оправиха ли ситуацията? 🙂 Не са оправили още. Платих си втори път в НАП, пък по съвета на @Brankoобясних цялата случка в чата - че съм пропуснала важни данни и за това, преводът не може да стигне. Рекоха, че ще го върнат обратно, трябва да чакам 10 дни. Като има резултат, ще кажа. Благодаря ти!
Jorro Публикувано: 14 юли, 2021 Публикувано: 14 юли, 2021 преди 55 минути , Яничка каза: Как беше - има ли такса, ако от Revolut заредя Дайнерса? Не, за обратното обаче имаш 1 % 1 1
nino Публикувано: 22 юли, 2021 Публикувано: 22 юли, 2021 Явно ще става все по-интересно. Времето ще покаже. https://www.investor.bg/socialni-mreji/454/a/navlizane-i-v-turizma-revolut-iska-da-stane-superprilojenie-332094/ 1 1
Катя мравката Публикувано: 22 юли, 2021 Публикувано: 22 юли, 2021 На 14.07.2021 г. в 18:29, AlexandraKo каза: Не са оправили още. Платих си втори път в НАП, пък по съвета на @Brankoобясних цялата случка в чата - че съм пропуснала важни данни и за това, преводът не може да стигне. Рекоха, че ще го върнат обратно, трябва да чакам 10 дни. Като има резултат, ще кажа. Благодаря ти! Много добре ще е ако ги върнат през револют, но не съм чула досега от НАП да са върнали лесно на някого пари, освен на ДДС за възстановяване след проверка. При мен също се е случвало вноски да се загубят, без моя вина, отишли са в счетоводството им в някаква тяхна сметка-кюп. Тогава се ходи в НАП, с копия от вносни бележки и на 1-2 реда се пише обяснение. Когато е за малка сума, съм плащала отново вместо да се разправям 1
darinamarinova Публикувано: 26 юли, 2021 Публикувано: 26 юли, 2021 @AlexandraKo Какво стана, върнаха ли ги ? Като си ползваш ПИК / Електронен подпис, трябва някъде да седи надвнесена тази сума по сметка. Бях видяла съобщението, но майка ми падна и се потроши и беше в болница сума ти време и нямах време да пиша, съжалявам 😞 @Катя мравката Значи платежното не е било правилно попълнено. Има си левов превод и има отделно платежно левов превод ОТ / КЪМ бюджета и има допълнителни реквизити. Revolut нямам, но според мен не е удачен за държавни институции, защото доколкото съм го разглеждала нямат такива платежни. Има безплатни карти на Transcard, които могат да се ползват и освен това е българска компания и комуникацията може да бъде по-лесна при такива ситуации, а не само чат. 2
AlexandraKo Публикувано: 26 юли, 2021 Публикувано: 26 юли, 2021 преди 5 часа, darinamarinova каза: @AlexandraKo Какво стана, върнаха ли ги ? Като си ползваш ПИК / Електронен подпис, трябва някъде да седи надвнесена тази сума по сметка. Бях видяла съобщението, но майка ми падна и се потроши и беше в болница сума ти време и нямах време да пиша, съжалявам 😞 @Катя мравката Значи платежното не е било правилно попълнено. Има си левов превод и има отделно платежно левов превод ОТ / КЪМ бюджета и има допълнителни реквизити. Revolut нямам, но според мен не е удачен за държавни институции, защото доколкото съм го разглеждала нямат такива платежни. Има безплатни карти на Transcard, които могат да се ползват и освен това е българска компания и комуникацията може да бъде по-лесна при такива ситуации, а не само чат. Благодаря ти! Никакъв резултат, все още, чакам ги тези от Револют, да видим
Катя мравката Публикувано: 26 юли, 2021 Публикувано: 26 юли, 2021 Здравейте, може ли някой да ми помогне със следния въпрос. От дебитна карта в щд към сметка в щд в българска банка искам да си прехвърля пари по револют. Ще имам ли такси и какви. Защото калинката в банката ме убеждава че ще трябва да платя тогава комисионна на банката като за превод в щд, която е изменена и е наистина прекалена
Patrick K Публикувано: 26 юли, 2021 Публикувано: 26 юли, 2021 преди 2 часа, Катя мравката каза: Здравейте, може ли някой да ми помогне със следния въпрос. От дебитна карта в щд към сметка в щд в българска банка искам да си прехвърля пари по револют. Ще имам ли такси и какви. Защото калинката в банката ме убеждава че ще трябва да платя тогава комисионна на банката като за превод в щд, която е изменена и е наистина прекалена Банков превод ли ще правиш или директно с картата ще заредиш Revolut?
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега